- Konu Sahibi setenaysetenay
Eşiniz bence sürekli masraf edip hiçbir kazanci olmasa artık uzulurdu eminim.masrafini geri cikardi diyorsunuz sürekli masrafla insan bunalıyorum.bakin sonuçta bu kazandıran bir is her fotoğrafla uğraşan birgün para kazanmaya basliyor
ben ustune gitmiyorum ki para para diye.daha doğrusu hiçbirşey için çene yapıp ustune gitmem.hoslanmam kendimden sogutmaktan.ama bu uzun bir sabır sonucu olan seyler
Ben zaten sürekli ,tabiri caizse dır dircilik şeklinde yapmadım esime.benim hicbirseye baskı kurmaya calisma müdahale etme huyum yoktur aslında.o da bana bağlıdır.ama bu uzun bir sabirdan sonra ara ara dediğim şeylerden ibaret.cunku dediğiniz gibi çok da bütçe yapacak durum olmuyor maddi durumumuzu etkiliyor.ben de çok dedim mesela birşey mi aliyorsun ben de kendime birşey alayim böyle anlasalım sonra bir sure birşey almayalım diye.tamam diyor az zaman geçince yine birşey alıyor.tabi ben de vazgeciyorum alacağımdan.ama o zaman hayır vazgecme al diyor.nasil alayim ki zorlancaz.insan bin liralık lens almışken hemen ardından gidip bilgisayar varken yeni bilgisayar alır mı.bizim maddi durum da buna dayanmaz artık.
o zor işte o tarz şeyleri sanatsal gormuyor
Bir üyeye cevaben yazdıgınız gibi eşinizin bu ugrasından para kazanacagı beklentisi icerisindeyseniz pek ümitlenmemenizi tavsiye ederim.
Yine de destek olun cunku hem eşinizin hem de sizin kazanacagınız şey -bilgi becerinin artmasının yanı sıra- manevi anlamda paradan cok daha degerli şeyler olabilir...
Siz eğer istediginiz gerekli gordugunuz şeylerden, onun ekipmanlarını karşılamak icin vazgecmek durumunda kalıyorsanız; eşiniz geliri dogrultusunda istekleri ve ihtiyacları arasındaki dengeyi kuramadıgı gibi size de haksızlık etmiş olur.
Gerekirse küçük bir cocuga anlatır gibi karşınıza alın ve konusun.
Dedigim gibi ikiniz de istekleriniz için belli bir bütce belirleyebilir ve herkesin o parayı diledigi gibi kullanma ozgurlugunu tanıyabilirsiniz.
Bu arada siz detayları yazdıkca başka seyler de cıkıyor.
Ya eşiniz bu tutkusunu en son modeli, en teknolojik olanı almaya endeksli yürüterek bir çeşit bagımlılıkla karıştırıyor
ya da onun gereksinimlerini fotograf konusuna yabancı oldugunuzdan ötürü siz tam olarak anlamadıgınız icin yanlıs tarif ediyorsunuz.