• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşini sevmeyip devam etmek zorunda olan var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok yok asla görüşmüyoruz. O konuda ben tovbeliyim. Görüşme de öyle düşündüğünüz gibi bı görüşme değildi zaten. Duygusal boşlukta olan bı aramaydi. Sonradan çok vicdan azabı çektim. Eşimi sevmem onunla alakasi yok. Benim sorunum 8 yıldır var.

E hani onun sevgisinden güç alıyordunuz? :işsiz:

Şu "çocuklarım için" bahanesinin modası da hiç geçmiyor. Sevgisiz, şiddet dolu bir ortamda büyümekten çok mutlulardır eminim. Her çocuğun hayali :işsiz:

Bence sevgiden daha önemli saygı ve karşılıklı fedakarlık bunlar yoksa sevgi de biter . Çok aşık olup ayrılan da çok 🤷🏻‍♀️

Çocuklar diycem yine linç yicem.
Hani işe girer bakardınız çocuklarınıza? Kendi konfor alanınızdan çıkamayışınızın faturasını çocuklara kesemezsiniz. Umarım büyüdüklerinde bu psikolojiden yırtarlar da, kocaaaa bir '' Yapmasaydın. '' lafını işitirsiniz onlardan.

Daha bugün çocuğumun öğretmenine anlattım durumumu. Yapmayın sakın boşanmayın tedavi olursa devam edin çünkü kaç yıllık öğretmenim tüm boşanan ailelerin çocuklarında mutlaka bı sorun var hiç sorun olmasa bile ayrıldıkları icin anne babadan nefret ediyorlar dedi. Babasız erkek çocuk büyütmek çok zor baba figürü evde olmalı dedi.Buyuturken baba şart dedi.Allah korusun maddeye alkole yöneliyorlar dedi.
Hayatımın da içi bos bu kadar sacms bir şey duymadım. O nasıl öğretmen ya?hangi veriye hangi istatistiğe dayanıp öyle söylüyor. Sanırsın bütün ayyaslar bağımlılar boşanmış ailenin çocuğu👎

Konu buza gelirsek belliki kot u şeyler yaşamış siniz ve o yüzden sevgi bitmiş. Sizde kendinizce çocuklar için fedakarlık yapıp devam ediyorsunuz. Peki çocuklara bunu hissettiriyor musunuz? Cevabınız evet ise , kendinizce fedakarlığınz çocuklarınızın geleceğini karartmaktan başka bir işe yaramaz
Ya bence fazla dramatize yaratmadan hayatiniza bir yön verin.sevmeden de devam edecekseniz, kan küstüm kızılcık şerbeti içtim diyinde bir halta yarasın.

Üstelik Sevgi neydi?

Başlığa istinaden yazıyorum, illa ki var.
Çocuklarım için katlanıyorum diyecekseniz, demeyin.
Çocuklar bahane.
Konfor alanından çıkmaktan korkuyorsunuz.
Cesur değilsiniz.
İşin enteresan yanı, çocuk yaparken çok cesur olunup, o çocuklara sağlıklı bir çocukluk yaşatmaya gelince korkak olunması.

Allah kimseyi sevmediği bir adamla aynı evde yaşayacak kadar çaresiz bırakmasın..

Ama siz şu eski sevgilisini rüyasında görüp adamı arayıp ağlayan, sonra da adamdan olumlu sinyaller alıp, eşini aldatma sebebi olarak da eski yaptıklarının arkasına sığınan arkadaş mısınız??

Neden eşinizle devam etmek zorundasınız ki?? Eskiden size yapmadığını bırakmamış boşanmamışsınız e tamam onu anladık o zaman eski sevgilinizle görüşmüyordunuz şimdi görüşüyorsunuz?? Yeşil ışıkları yakmış adam ağlaşmışsınız, kalbinizin buzları çözülmüştü falan??? Niye hala bekliyorsunuz?? Gizli gizli olunca daha mı çekici geliyor?? Eşiniz yanınızdayken başkasıyla mutluluk hayalleri kurmak daha mı eğlenceli??? 🤔😣

Vardir tabi sevmeden devam eden ozellikle eski nesilde cok daha var. kocası ölduğu gun ici rahatlayan bile var ama bu forumda aradığıniz cevabi bulamazsınız.

16 sayfa olmuş okumadim hepsini eminim cogu mesaj kocamı cok seviyorum sevmesem yapamazdım tarzıdir ki benim icinde gecerli.

Yeni nesil artık kendisi severek isteyerek evlendigi icin bu oran daha dusuktur diye dusunuyorum.

Beeeen🖐️4 sene falan dayanabildim ama o kadar sevmiyordum ki artık yemek yemesi, oturması, kalkması nefes alması bile sinirimi bozuyordu😆bir ara kendimi kötü hissettim sevmiyorum diye ama adam benden önce soğumuş benden bana da angil dingil davrandığı için soğuttu kendinden en son bosanirken itiraf etmisti

Duyduklarım var komşum anlatmisti onun bir tanıdığı şöyle diyormuş
-adam zengin ben baba evine gitsem böyle harcama nerde yapacagim bana maddi olarak karismadiktan sonra ne yaparsa yapsın 🙄

Çok yakın çevremde yok ama eşinin aldatmasina göz yumanlari da bu kefeye koyuyorum ben
Çünkü eşini çok seven aldatilmayi kabul edemez ...

Neden ?
neden devam etmek zorundasın ?
bir de sevmemek mi aşık olmamak mı?
sevmediğin biriyle evli kalamazsın ama aşık olmadığın bırıyle kalırsın...

Maddi gücünüz olmayınca, okumamışsanız, çocuğunuza bakacak kimse olmadığı için çalışmıyorsanız, buna benzer çok sebep yüzünden sevmediği adamla yaşayanları biliyorum, 😟

Şimdi komşu 50 li yaşlarında.esi 70 civarı.
Amcanın eski esi 25 yıl kadar önce ayrılmış.cocuklari almış gitmiş.

Kadının kocası ölmüş.kadin bı sure sonra bu adamla evlenmek durumunda kalmış.

Sonra kızları doğmuş.kiz doğduktan sonra adam değişmiş.cimrilik,kavgalar,eve bakmama gibi.

Sonra kadın istemeden hamile kalmış ogullari olmuş.durum daha kotu olmuş.

Şimdi 20 yıl belki fazla süredir evliler.ama kadın adamdan nefret ediyor.bana çok çektirdi sevmiyorum diyor.

Çocuklar bu ortamda büyümüş.hepsi adamdan nefret ediyor.annesiyle kavga ediyorlar neden bosanmiyosun,neden bosanmadin,neden bize bunu yaşattın diye.

Adam geldiğinde herkes etrafından kaçıyor.cok kötü bir durum.kadin yıllar önce yatakları da ayırmış.

Bu komşuyu gördükçe benim psikolojim bozuluyor.herkes bu ailenin durumunu biliyor.

Maddi olarak hala kötüler.sevgi yok.cocuklar çok feci durumda.kiz asla evlenmiyecegim diyor.sevgilisi bile olmadı daha.
Çok üzücü
Benim eşim de birbirini hiç sevmeyen ebeveynle büyüdü , yollarca kavga içinde büyüdü
Ceremesini ben çekiyorum

Bundan 100 yıl önce olsaydı katlanılır derdim ama artık kadınların toplumdaki gücünden dolayı diyemiyorum.
Çocuk falan da bahane ne kadınlar var 3-5 çocuğuyla kendi ayaklarının üstünde duran.
Sana sadece şu kadarını diyeyim benim annem babam da birbirini sevmezdi.
Yıllarca dayak, kavga neler yaşadık.
O günler dün gibi aklımda.
Çocuklar için katlanıyorum diye düşünüyorsun ama o hayat çocuklar için daha da zindan oluyor.
Baba modeli hep kötü, anne korkak.
Çocuklara yaşatmak zorunda olduğunuz hayat berbat hale geliyor.
Benim annem babam yüzünden sağlığını kaybetti.
Gidecek yeri olsaydı giderdi ama kendi ailesi babamdan daha beterdi.
Boşanamadı.

Hoş tabi sende boşanmayacaksın.

Bahane diyenlere yorum yapmicam. Anlamayacaklara neden kendimi anlatmaya ugrasayim ki. Beni anlayanlar eminim var. Onlarla konuşacağım.

Anlaşılacak bir şey yok ki. Kendiniz gibi düşünen birkaç kişi bulur aranızda kendi kendinize takılırsınız artık.

Duyduklarım, gördüklerim var. Maddi durum ve geri dönecekleri bir aile olmadıkları için katlanıp devam ediyorlar. Bunun zorluğunu ağlayarak anlatanı dahi biliyorum ama napıyım nereye gidiyim diyor kadın ayrılsa yaşı itibariyle iş yok, ev yok hadi çalıştı diyelim o şartlarda çalışan biri tek maaşla ev geçindirip çocuk okutamaz. Yeni nesilde bu durumların daha az olduğunu düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X