Eşinin Ailesi ile Farklı Kültüre Sahip Olup Sıkıntı Yaşayanlar Var mı ?

turkolog2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
121
0
96
Diğer
Merhaba arkadaşlara.s.
Yanlış anlamalara mahal vermemek için öncelikle kısa bir açıklama yapmak istiyorum.Unutmayalım ki her yerde iyi insan da vardır,kötü de...İyi ve kötü kavramları göreceli olduğuna göre herkesin iyi ve kötü anlayışı farklıdır.Sizden ricam benim bu şehrin insanlarını kötülediğimi,onlarla ilgili genel bir değerlendirme yapmadığımı bilmeniz.
Sevgili Kadınlar Kulubü dostlarım,benim sorum şu:Eşimin ailesi Karamanlı,hatta annesi Çerkes kökenli.Eşimin ailesi çok farklı insanlar.Benimle ve ailemle taban tabana zıtlar.Eşim küçük yaşta eğitimi için onlardan ayrılmış.Aldığı eğitimden de kaynaklanan bir farklılık söz konusu.Eşimin ailesi paraları olduğu halde haddinden fazla cimri,halden anlamaz,'ben bilmem ki' den başka birşey bilmeyen,riyakâr,param gideceğine canım gitsin anlayışında,devamlı kendileriyle övünen,iş onlara düştüğünde ortadan kaybolan,yürek yaran,üstlerine vazife olmayan herşeye karışan insanlar!!!!Bu insanlar neden böyle bir türlü anlamadım.İçinizde eşinin ailesi Karamanlı olan ve çeşitli sıkıntıları olan arkadaşlar varsa ve benimle bu konuda duygularını paylaşırlarsa çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim:1rolleyes:

kendinizde diyosunuz bu işin memleketi olmaz.
konuyu memleketle bağdaştırmak isteyip aman yanlış anlamayın demeniz saçma. madem öyle neden eşimin ailesinden yana mutsuzum diye açmıyosunuz?
kültürler her memlette farklıdır ama cimrilik bir kültür değildir memleketle bağdaştırılamaz!

yani ben tam olarak derdini anlamadım, eşinin ailesi size para vermiyor diyemi yakınıyorsunuzbilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Hem şehrin insanlarını kötülemek istemem diyor hemde ısrarla (hemde konu başlığı yaparak) Karaman'lı diye söylüyorsunuz.
Açıkcası bende derdinizi anlamadım. Biraz daha açarsanız iyi olur.

bence bunun karamanli olup olmamalari deil.lmaz: benimde esimin ailesi cok paralari vardir ama onlara sorarsan biseyleri yok dedigin gibi bizede cok zit insanlar ama karamanli deiller yani. valla senin ne demek istedigini anlamadim.:1ninca:

yani eşinin ailesinin cimri olması karamanlı olmalarınamı dayanıyo senin anlattıklarından bu çıkıyo bence ve yanlış bi yargılama olmuş
cimrilik riyakarlık karamana veya başka bi şehre özgü bişey değilki her yerde bunlardan var ne alaka yani??

Bence eşinin ailesi sırf Karamanlı diye bu dediğin kötü özelliklere sahip.
mesela doğum yerlere Kırıkklae olsaydı ya da Bitlis'de yaşasalardı melek gibi insanlar olurlardı. Hep bu Karaman'ın suyuyla havası yüzünden. Böyle canavarlaştırıyor insanları naparsın

Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu.... valla başlığı görünce bu deyiş aklıma geldi..

Ne eşinin ailesinden hoşlanmamanın onların Karamanlı olmasıyla arasında nasıl bir ilişki kurduğunu anlayabildim... Ne de eşinin ailesinden neden şikayet ettiğini.. Karman çorman.. 3 cümlede bir memeleket vurgusu ama somut hiçbirşey yok...

alkisalkisalkis:roflol::teytey:a.s.

Aynen :umursamaz:

ne alaka söylediklerinizle Karamanın

Ay daha neler görecem şu K.K'da.

Bu konuda benzeriz galiba.
Ben ve eşimin aileside öyle...
Yani karamanlı değillerde,başka bir ilin köyünden ve arada fazla kültür-gelenek farkı var.
Eşim ise aynı sizinki gibi dışarda okumuş,onlara hiç benzemiyor.Son derece kendisini harika yetiştirmiş.

Benimde kafamda binbir soru işareti vardı. 4 aylık evliyiz henüz,ama ne şüphelerle evlendim anlatamam.Gerçi halen gelgit yaşıyorum,çünkü gerçekten bazı konularda geniş düşünemiyorlar.
Sonuçta evlenince,o kişinin ailesiylede evlenmiş oluyorsunuz. Ama şu var,önemli olan onun tüm sülalesinin değil anne ve babasının nasıl oldukları. Gerisi hiç önemli değil. Zaten eşiniz iyi biriyse,onu bu şekilde yetiştiren ve tüm bunlara imkan sağlayan ailesi ne kadar kötü olabilir ki? Eşinizi bu duruma getiren onlar.
Evet biraz bencil olabilirler belki, ama onların eğitim-yaşam-yetiştirilme koşullarına vermek lazım bu hareketlerini. Bir nevi idare etme,hoş görme olayı... Siz eşinizle anlaşıyorsanız,mutluysanız gerisi boş...
Ha birde tavsiyem,bazı durumlarda eşiniz köprü görevi görürse sorun falan çıkmaz.
Sizin verdiğiniz bir örnekte benzeri olay benimde başıma geldi...
Çok takılmadım,boşverin derim.
Zaten sağolsun tüm nişanlılık-evlilik aşamasında eşim hep ön plandaydı. Bizi ve onları o dengeledi.
Peki siz karamanda mı yaşayacaksınız,başka bir ilde mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bazı arkadaşlar yorumu olumsuz yere boşu boşuna çekiyor.
Yazı aracılığıyla anlatıldığı için sanıyorum,yanlış anlaşılmaya çok meyilli bu ortam.
Ama bu forumda o kadar garip,uyduruk,saçmalık,hakaretlerle dolu konular okudum ki; açıkcası onların yanında ben bir şey görmedim bu konuda cicişler..

bi de bu nerenin karamanı onuda merak etmedim değil:roflol::roflol:

valla canım bende bu konuda bişey görmedim, vay karamanlı eşimin ailesi vay, demiş başkada bişey dememiş zaten
anlamadık ki derdi ne
:hulya:

1.si bu işin memleketi olmaz ayrıca şu memlekete göre karakter belirleme huyumuza kıl oluyorum..

2.si kocalarınız bi yaştan sonra kendisini HARıKA yetiştirmiş olabilir,ama unutmayınki iyi yetiştirme dönemi çocukken olur bu görevide o beğenmediğiniz annesi babası iyi yapmış demekki,büyünce ipsiz sapsız olmamışlar. varsın cimri olsunlar demekki çok yokluk görmüşler ki malının kıymetını ıyı biliyor.

valla canım bende bu konuda bişey görmedim, vay karamanlı eşimin ailesi vay, demiş başkada bişey dememiş zaten
anlamadık ki derdi ne
:hulya:

Derdini ben şu şekilde anladım doğru algıladıysam eğer, konu sahibi normal bir şehir ortamında yetişmiş,aile yapıları kültürleri falan belli bir çizgide yani.Evlenceği kişinin ailesi ise küçük yerde olduğu için düşünce kalıpları daha dar falan filan işte anladınız

Aslında burda özne karaman değil,farklı ortam insanı oluşları.
Başına gelen birşeyide örnek vermiş diye düşünüyorum. Sanırım onların bu hareketleri onu bu şekilde düşünmesine itmiş

canım valla ne ben nede eşim karamanlı değiliz.
Ama bildiğim birşey varki yine dediğin gibi herkes buna dahil değil.
Ben konyada okudum, konya yada karaman farketmez sonuçta aynı memleketten bölünmüş diyerek bir yorum yapacağım.
O yörenin insanı haddinden fazla tutucu, gerçekten cimri ve aç gözlüde aynı zamanda.
erkeklerinin yemediği halt kalmamasına rağmen kadın hep 2. sınıf kalıyor.
kadınlarıda; en iyi kadınlar kendileriymiş gibi başkasını pek beğenmemekle beraber açığını kapatmadığı gibide ortaya çıkarır.
Ama arkadaşın memleket davasını ben anlayabiliyorum haksızda sayılmaz benim eşimin memlketinin insanlarıda çok pintidir bunu kendileride derler
ama aksine onlarda çok eli boldur yani.arada istisnalar çıksada memleketlerin özellikleride yabana atılmamlı.
kimisi kültüre çok önem verir kimiyse olabildiğince kabadır.
Ama yinede hepsi değil genellemeyle hareket etmek çok doğruda sayılmaz oda ayrı...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde arkadaşımın eşide kendide karamanlı, oda kayınpederinin cimriliğinden yakınır, onlarda çerkes ama bu bahsettiğiniz özelliklerin karamanlı olmasıyla ilgisi yok bence, Ben çerkesleri çok seviyorum, çok misafirperver insanlar.

Senin sorunana gelince, bir çok gelinin dert ettiği konuları yaşıyorsun, allah daha başka dert vermesin, mesafeni koy ve onlardan beklentin olmadımı daha mutlu olursun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…