Esinin ailesi yuzunden bosanma esigine gelenler

ay bu ne yaa.
ben burda darlandım..
bi yakamdan düş diyeceksin böylelerine de denilmiyor işte

Yoo deniliyor canım ,üslubumu bozmadan demişliğim var acaba eşim benim ailemle bu kadar sık görüşmek ister miydi??

Cevap veriyorum tabi ki istemezdi o zaman ben de istemiyorum.

Yakin mesafede mi oturuyorsunuz? Biraz uzaga tasinsaniz olmaz mi? Gitmeyi yavas yavas azalt. Once haftada uc gun git, kalma sureni azalt. Gec git mesela 2 saat dur don. Sonra yavas yavas hafta da bire indir. Gittiginde cok muhatap olma. Sorarsa cevap ver. Yuzun cok gulec olmasin.

Kendi 1,5 yıllık evlilik hayatımı okumuş gibiyim.. Geçecek... inan burdaki arkadaşlar sayesinde gerçekten ama gerçekten burdaki insanların yorumlarını (kesinlikle kötü bir yorum yapılmadı) düşündüm kendi kendime.. Ve dedim ki Ayperi “HAYIR” demek kimseyi kırmaz, üzmez. Kendine kabullendir. Ben bahane üretmekten sıkıldım artık. Gitmediğim kurs kalmadı, sırf meşgul olayım diye. Ama karşıma aldım konuştum. Çünkü benim eşim kendin hallet dedi ve sıyrıldı.. evet tam anlamıyla kaçtı. Geçtim karşısına kv konuştum.:KK24:Şimdi haftada 1 gidiyoruz. Bu hafta bi kaç işlerimiz vardı denk geldi bi kac kez görüştük onun haricinde hayır diyorum şimdi ısrar etmiyor.:KK31:Umarım böyle devam eder keşke 1,5 yıl önce yapsaymışım o konuşmayı... Neyse nazar falan değer daha fazla yazmayım:KK45::KK53:

Kendi 1,5 yıllık evlilik hayatımı okumuş gibiyim.. Geçecek... inan burdaki arkadaşlar sayesinde gerçekten ama gerçekten burdaki insanların yorumlarını (kesinlikle kötü bir yorum yapılmadı) düşündüm kendi kendime.. Ve dedim ki Ayperi “HAYIR” demek kimseyi kırmaz, üzmez. Kendine kabullendir. Ben bahane üretmekten sıkıldım artık. Gitmediğim kurs kalmadı, sırf meşgul olayım diye. Ama karşıma aldım konuştum. Çünkü benim eşim kendin hallet dedi ve sıyrıldı.. evet tam anlamıyla kaçtı. Geçtim karşısına kv konuştum.:KK24:Şimdi haftada 1 gidiyoruz. Bu hafta bi kaç işlerimiz vardı denk geldi bi kac kez görüştük onun haricinde hayır diyorum şimdi ısrar etmiyor.:KK31:Umarım böyle devam eder keşke 1,5 yıl önce yapsaymışım o konuşmayı... Neyse nazar falan değer daha fazla yazmayım:KK45::KK53:
Neler yaşamıştınız ne konustunuz

Hatayı sizde görüyorum . Baştan alıştırmışsınız haftanın 3 günü ne demek yahu ?

Kusura bakmayin ama hic iyi miyi değil kayınvalide. Bu cümle bildiğin pskolojik şiddet. Diken üstünde olur insan. Ama eşinden boşanmayı düşündürecek bir şey değil. Bence siz kayinvalidenize bir uğraş bulun. Sizinle uğraşmaya zamanı kalmasın.
Aynen öyle oluyor. Bende şöyle bir psikoloji oluştu. Atıyorum dün gittim bugün gitmedim ya yarında gitmesem kesin bana laf çarpacak yine canımız sıkılacak yine kendi kendimi yiycem en iyisi git efulim diyorum. Kendime baski yapa yapa gidiyorum istekle degil. Evliligimizin basinda ben hep derdim esime annenlere gidelim bugun annelerde yiyelim anneni ara halini hatrini sor diye. Ama şimdi kadının başka konuda hiiiic sıkıntısı yok yalan söyleyemem kızı gibi görür neler neler yapar ama sırf bu konu beni kendinden soguttu

O zaman kimse evli kalmazdı emin ol.
Ben de yeni evliyim. Ben de yakın oturuyorum kayınvalideme, eşimin işine yakın olduğu için tercih ettik burayı.

Sürekli gitsek bile istedikleri miktarca oturmadığımız için bile kırılmışlarmışmış geçtiğimiz aylarda. Beni çekip konuştu kayınvalidem, ben de dedim sonuçta bizim de bir hayatımız var arkadaşımız eşimiz dostumuz ailem derslerim işlerim var. Bir şekilde müsait oldukça geliyoruz çoğu zaman diğerlerini ihmal ediyoruz ama hala göremiyorsanız.. Gündüzleri gelmiyorsun dedi eşim olmadan gitmiyorum çünkü. Gündüzleri benim de yoğun geçiyor. Dersaneye gidiyorum. Evin işi de derken bitiyor gün ancak akşama müsait oluyoruz dedim. Saygısızlık etmedim etmem de ama anlamanızı bekliyorum dedim. Eşime söylemememi istedi tabii.
Bende gidip söyledim tabiri caizse alttan alta doldurdum yeni evliyiz bak ben de sana yemek yapmak istiyorum hazırlanıp beklemek gezmek tozmak, işlerimiz var niye görmüyorlar niye uç bir beklenti içindeler. Uğrasak kısa diyorlar gitsek kalmadınız diyorlar 5 dakika mesafeye dedi.
Benden istediği tepkiyi alamayınca eşime söyledi. Ama durumu bildiği için ikimizde ağız birliği yapmış olduk.
Bu durumda meşgalelerinizi görünür kılacaksınız. Hepimiz öyle yapacağız yoksa kurtuluşu yok bu işin maalesef.
Huzur bırakmayacak iyi olunmuyor evet dediğiniz siz iyi olduğunuz sürece iyiler. Siz iyilikleri bozulmasın diye söz tuttuğunuz için iyiler. Uzlaşma yok ki. Sizi yoksayarak iyiler

Atıyorum dün gittim bugün gitmedim ya yarında gitmesem kesin bana laf çarpacak yine canımız sıkılacak yine kendi kendimi yiycem en iyisi git efulim diyorum. Kendime baski yapa yapa gidiyorum istekle degil.

İşim var diyeceksin. İş üreteceksin. Laf çarptığında da e anne ne yapalım telaşeler arttı yoğunuz. Bitti. Biraz homurdanır eder ama alıştırırsınız.
Tabii eşinizle paylaştınız mı hiç

Yapacağınız tek şey kademeli olarak aAltmak.
Baya davranışı teknlklerle.
Şimdi hemen bir plan yapalım.
Haftada 3 gün günde 5 saat oturmaya gidiliyor ise önce haftada 3 gün gidelim kv..
Ama bunun 2 günü 5 saat 3.günü 4 saat. 3 hafta bu düzen.
Sonra yine 2 gün 5 3. Gün 3 saat (3 hafta boyunca) derken 3.gün 2 saate düşürün ve 3 hafta d bu şekilde gidin gelin ve toplam 9 hafta sonra 3.günü iptal edin.

Aynı tekniği 2. Gün içinde yapabilirsiniz artık canınız ne isterse.

Ben konuşarak anlaşılamayan insanlarda davranışı davranış değiştşme stratejisi uygularım.
Eşinşz çoraplarını kirliye mi atmıyor yapıştırın davranışı teknikleri çocuğunuz yemek mi yemiyor davranışı teknikler.
Ruhu duymaz bu arada eğitilen kişinin 😂😂

Birxe inanın psikolojisi kitabımı okuyun. İkna edilemeyecek insan yoktur....
Bahsettiğiniz bu eğitim nedir ben mi anlayamadım acaba?

İşim var diyeceksin. İş üreteceksin. Laf çarptığında da e anne ne yapalım telaşeler arttı yoğunuz. Bitti. Biraz homurdanır eder ama alıştırırsınız.
Tabii eşinizle paylaştınız mı hiç
Paylaştım tabi oda çok konuştu ama anlamıyor kadın. Bende baş etme yolu bulamadım artık kırmamak için gitsem , anneden kiskanmalar derslerime karismalar artıp gidiyor dozu. Gitmesem öyle laflar söylüyor ki çekemiyorum. Mesela bi ara gitmedik 3 4 gun. Eşimin canı onların evinde olan bisey çekti nasılsa annem diye istedi. Ki bende isterim kendi annemden biseyler. Kvalde dedi ki "gelene var gelmeyene bisey yok veremem" öyle kalakaldım. Sonra bi ara dedim ben kendi anneme bile 10 günde bir gidiyorum benden fazla bisey bekleme. "EE gitmeyebilirsin annene burası kaynana kaynata evi buraya gelmek zorundasin" ve daha neleeer. Eşim akşamları çalıştı mesela bi ara çalıştığı arkadaşının eşi de 9 aylık hamileydi 4 gün çalıştılar bi gün kız bize geldi bi gün ben onlara gittim. Bunu dahi laf yaptı. "Hocalariniz mi oldu onlar onlar mi ogretiyor gelip gitmemeyi" diye Eşim "anne ben o kadar yoğun çalışıyorum ki evde karımın bile yüzünü görmüyorum sen ne diyorsun" dedi. Kaynvalde de kpedere döndü "vaaay goruyon demi karısının yuzunu gormuyormus ben kim oluyorum zaten" dedi

Son düzenleme:
Paylaştım tabi oda çok konuştu ama anlamıyor kadın. Bende baş etme yolu bulamadım artık kırmamak için gitsem , anneden kiskanmalar derslerime karismalar artıp gidiyor dozu. Gitmesem öyle laflar söylüyor ki çekemiyorum. Mesela bi ara gitmedik 3 4 gun. Eşimin canı onların evinde olan bisey çekti nasılsa annem diye istedi. Ki bende isterim kendi annemden biseyler. Kvalde dedi ki "gelene var gelmeyene bisey yok veremem" öyle kalakaldım. Sonra bi ara dedim ben kendi anneme bile 10 günde bir gidiyorum benden fazla bisey bekleme. "EE gitmeyebilirsin annene burası kaynana kaynata evi buraya gelmek zorundasin" ve daha neleeer.

Dedi benimki de dediiii. Annemi görmüyorum o kadar işlerim olmasa ona giderim gündüz dedim. Bir de bana diyor ki sürekli giderdim kayınvalideme diye. Eşim de he he diyip güldü bana. Kayınvalide yada anne. İkisi de aynı. Sonuç olarak bir şekilde alıştıracaksınız. Kriz olmadan çözmeye çalışın ama baktınız olmuyor. Bu ne canım deme zamanı geçiyor.

Back
X