Eşinin ailesini ilk kez yemekte ağırlama

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.334
20.380
598
3 aylık evliyiz. Düğünümden sadece birkaç gün önce bu şehre atamam olduğu için ev tutma ve yerleşme işlerimiz ışık hızıyla oldu adeta. Düğünümüzün ertesi günü sadece yatak odamız gelmişti düşünün, ne halı vardı evde ne perde :KK70: yavaş yavaş bu 3 ay içinde eksiklerimizi tamamladık. Eşyalarımızı aldık. Hala çok eksiğimiz var, ki ben çeyizi olan bir kız da değilim. Öğretmenim ve sömestr tatili yaklaşıyor. Eşimin ailesinin maailecek (eşimin teyzesi, eşi, çocuğu, eşimin abisi ve onun eşi vs de dahil) tatilde yemek daveti beklediklerini biliyorum. Sorun şu ki evimin şu an dört dörtlük olmamasının yanı sıra ben mutfakta da çok yeniyim, yeni yeni yemek yapmaya başladım. Onca kişiye tek başıma daha önce hiç yemek çıkarmadım ve o gün rezil olmaktan korkuyorum. Ayrıca salonumuzda dekoratif hiçbir şey yok sayılır henüz, evimi daha da zenginleştirmek ve mutfakta da daha çok pratikleşmek istiyorum. Ek olarak yüksek lisans tezi yazıyorum ve birkaç ay içinde tezimi vermezsem bursumu kaybedeceğim. Sömestrda eve kapanıp tez yazma planlarım vardı açıkçası. Misafir ağırlamamak için ne de çok sebep saydım değil mi :) Ben mi abartıyorum, heyecan yapıyorum acaba? Sömest tatilinde çağırmasam, ne bileyim baharda filan yemeğe alsam eşimin ailesini çok mu geç olur?

Not: Eşimin ailesinden kişiler daha önce tek tek evimize geldiler, yani annesiyle teyzesi beraber, eşimin bekar olan abisi tek olarak. O zaman çay yanına ufak tefek bir şeylerle hallettim. Ama topluca güle güle oturun a yemeğe gelmeleri bir başka diye düşünüyorum.

1gun yemekli misafir ağırlamak ders çalışmanıza çok engel olmaz diye düşünüyorum. Stres yapmayın. Bildiğiniz denediğiniz bir tarif yapın. Çorba, ortaya zeytinyağlı ve börek ,salata. Ana yemekte bildiğiniz bir et yada tavuk yemeği yanında pilav yada püre,veya fırın poşetinde pişmiş sebze ile sunabilirsiniz.

Bence gerek yok toplu gelmelerine. Kim gelmeye niyetliyse onları davet et. Çok basit ve çabuk yapılacak yemekler var onlardan yap.

Öncelikle sakin olun kendinizi kasmayın sonuçta kırk yıllık ev hanımı da olsanız bazen yemeklerimiz tutmayabilir.
1. Önce eşinizin ailesinin yemek kültürünü tanıyın. Ne tür yemekleri severler. Çünkü siz çok güzel bir yemekte yapsanız onların damak tadı alışkın değilse hoşlarına gitmez. Mesela eşimin ailesi eti çok severler ama baharat pek kullanmazlar. Ben ilk evlendiğimde bol kekikli biberli tavuk yapmıştım zor yediler. Bişey demediler ama baktım ki onlar ete pek baharat katmıyorlar hele kekiği hiç kullanmıyorlar.
2. Basit ama lezzetli yemekler yapın. Mesela fırında kaşarlı mantar. Sevmeyen yoktur sanki.
3. Önceden hazırlanabilecek aparatifler hazırlayıp dolapta bekletin. Hem sofra zengin görünür. Zeytinyağında kurutulmuş domates gibi.
Birde herşeyden önemlisi güleryüzlü olmak. Gelmelerinden ne kadar memnun olduğunuzu belirten cümleler kurun.

Yemek yapmak için tarif çalışmaya gerek yok ki bir gününüzü alacak. :)
Sarma sarın önceden, hazır çiğköfte alırsınız meze gibi iyi olur, rus salatası yapın oda pratiktir.
Ana yemek olarak etli bir yemek tercih edin yanına da pilav, bir de tatlı (bu pasta da olabilir hazır da alınabilir.)

tatilin 2. günü falan ağırlayın misafirleri gerisi size kalsın. madem acemisiniz az çok biliyolardır. tencere yemeği yerine fırında tavuk patates gibi yemekler salatalar ev yapımı mantı falan derken donatırsınız kolayca.

Önceden yapılıp buzluğa atılan börek sarma tarzı ara sıcakları yavaş yavaş yapın buzluğa atın. Salatalar mezelerle renklendirin. yemek fırına atılan etli yada tavuklu karışımlar olabilir. Tatlı tek çeşit çırp pişir tarzı olan revani kek vb. Gibi olabilir.

Sakın ol canım alt tarafı birgün. Sarma sar buzluga koy.Mercimek çorbası yaparsın yanına en basit fırında tavuk.patates yaparsin ve pirinç pilavı. Börek tabi hazır yufkadan yaparsin onu.Yada böreği hazır alirsin çayın yaninada pastaneden yaş pasta baklava aldın mi tamam.

Yok mu evlere ev yemeği servisi yapan lokanta vs civarda,hiç kasma söyle ordan kaç kişilikse,illa ben yapcam diyorsan da bildiğin yemekleri yap,bir de sürekli iyi ki geldiniz ,size layık değil ama elimden geleni yapmaya çalıştım,sizin kadar iyi olmasam da vs sözler söyledin mi tamamdırr :KK45:

Çok basit ama lezzetli yemekler var netten bak araştır yap ne bilim
İki ana yemek bir karbonhidrat çorba salata yeter mesela
karnı yarik
Fırında tavuk patates
Kuru dolma
koru soslu tavuk
Bunlar kolay mesela
Hatta onlar gelene kadar seçtiğiniz yemekleri deneme yap sürekli

Arkadaslar ev hanımları kolay ve lezzetli yemek önerilerinde bulunun bence:eek:

3 aylık evliyiz. Düğünümden sadece birkaç gün önce bu şehre atamam olduğu için ev tutma ve yerleşme işlerimiz ışık hızıyla oldu adeta. Düğünümüzün ertesi günü sadece yatak odamız gelmişti düşünün, ne halı vardı evde ne perde :KK70: yavaş yavaş bu 3 ay içinde eksiklerimizi tamamladık. Eşyalarımızı aldık. Hala çok eksiğimiz var, ki ben çeyizi olan bir kız da değilim. Öğretmenim ve sömestr tatili yaklaşıyor. Eşimin ailesinin maailecek (eşimin teyzesi, eşi, çocuğu, eşimin abisi ve onun eşi vs de dahil) tatilde yemek daveti beklediklerini biliyorum. Sorun şu ki evimin şu an dört dörtlük olmamasının yanı sıra ben mutfakta da çok yeniyim, yeni yeni yemek yapmaya başladım. Onca kişiye tek başıma daha önce hiç yemek çıkarmadım ve o gün rezil olmaktan korkuyorum. Ayrıca salonumuzda dekoratif hiçbir şey yok sayılır henüz, evimi daha da zenginleştirmek ve mutfakta da daha çok pratikleşmek istiyorum. Ek olarak yüksek lisans tezi yazıyorum ve birkaç ay içinde tezimi vermezsem bursumu kaybedeceğim. Sömestrda eve kapanıp tez yazma planlarım vardı açıkçası. Misafir ağırlamamak için ne de çok sebep saydım değil mi :) Ben mi abartıyorum, heyecan yapıyorum acaba? Sömest tatilinde çağırmasam, ne bileyim baharda filan yemeğe alsam eşimin ailesini çok mu geç olur?

Not: Eşimin ailesinden kişiler daha önce tek tek evimize geldiler, yani annesiyle teyzesi beraber, eşimin bekar olan abisi tek olarak. O zaman çay yanına ufak tefek bir şeylerle hallettim. Ama topluca güle güle oturun a yemeğe gelmeleri bir başka diye düşünüyorum.

Valla max 1-2 gununuzu alir halledin ciksin aradan, evinizin eksikleri oldugunu herkes biliyor sinucta nasl yerlestiginizi anlattiniz o eve. Ailenizde saga sola kusur bulacaksa artik yani abartmissiniz o kismini.
Corba yapabilirsiniz sanirim, salatalar mezeler isterseniz yapmak istediginiz monuyu onceden dusunup davetten 1 hafta once tek tek denersiniz evde kendinize. Yakinda bir tanidik arkadas varsa gunduzden gelip yarim etsin size. Cokta abartmayin, Bir pilav yapin 1-2 soguk 1 salata, firina yemek verebilirsiniz mesela cok kolay ve lezzetli olur

1 günden bir şey olmaz bence.
o gün için yapacagın yemeklerı daha oncekı gunlerde eşine yaparak pratik kazanabilirsin
bir gün önceden temizliğini halledersin, o gün de yemeklerini hazır edersin olur biter. hepsi bir gelir parça parça uğraşmazsın işte

Yatılı gelmeyeceklerse sorun olmaz ders çalışman için bence. Bir tepsi tavuk patates yaparsın, mercimek çorbası, pilav, komposto ayran ya da cacık, bir de salata tamamdır. Tatlıyı hazır alırsın oldu bitti. Sonuçta yabancı değiller

zaten geceden yap yemeyini pilavı yap mesela fırında mantarlı biberli domatesli büftek yapabilirsin güzel olur hemde sık etleri 5 dakika tavada pisirip sosla birlite fırına at 40 dakıka mesela meze yap yogurtlu biber gibi klasık corba yapabilirsin

ama onların yanına yemek yapma hem heyecanlanrsın hemde panıktan yaparsan yanlıs bidsey ayparsın

Fırında sebzeli tavuk patates, pilav,salata, 1-2 çeşit basit meze ve hazır tatlı/ ya da kakaolu kek hemen çırpılır fırına verilir. Hatta üstüne çerez bile alıp ikram edebilirsiniz. Kolalar fantalar meyve suları alıp dizin.
E beğenmeyen de zıkkım yesin.

Bahar mı diyosun naptın sen çok geç olur tabiki.. tepsiye balık veya tavuk yanına biber domates patates diz diz at fırına bi çorba bi de pilav tamam işte.. baktın beceremedin kötü oldu dışardan yaptırır ben yaptım diye sallarsın nolcak yea

ay valla öyle bi güzel anlattınız ki bendeki panik geçti gitti. bende 3 aylık gelinim benimde yemeğe misafirlerim gelmedi daha . farkettim ki benim sorunum hepsini ayrı ayrı düşünmekmiş çünkü çorba yapıyorum bu defa ana yemeği unutuyorum. çok teşekkür ederim :) :)

Evet bahar çok geç olur.

Back
X