Eşinin ailesini kendi ailesi gibi görenlerden yardım istiyorum

Görünmez duvar var sözünüz tam cuk diye oturdu,bizim de öyle işte.Ben her zaman saygılıyım yapım gereği benden büyük insanlara kırıcı bişey söyleyemiyorum.Düşünün dün eşime benm hakkımda bişeler söylüyor,bana söylemiyor ama yine bişey diyemiyorum ve bugün oraya gidiyorum.Şimdi ne kadar samimi olur o ortam,dışarıdan bakılınca güzel güzel sohbet yeme içme vs ama sonuçta senin evine gelen insan şikayetin yüzünden,işten yorgun argın geliyor.Neyse artık başa gelen çekilir.

Sizin de zormuş,cimrilik kötü. Eşimin ailesi de tam tersi,herşeyi paylaşır masraftan kaçmaz. Çeşit çeşit yemekler yapıp,kalabalık insan ağırlamaya bayılırlar.Bizim ilk seneler daha zordu,her davette bizi de çağırırdı.Eşimle çok tartışırdık bu sebeple.O da çok düşkün ailesine.Yine onlar sürekli birbirine gider,sonra da şu yemek vardı bu yemek vardı diye dedikodu.Eşim evin en küçüğü,hala onu yönetmeye çalıştıkları oluyor.Mesela cici kaynım İstanbul dışı için plan yapar,arabayı ister.Ya da bizi de bayramlarda zorla götürür.Fikrimiz önemsizdir,küçüğüz ya

Her lafın altında ima aramak değil de bazen patavatsızca direk söyleyebiliyorlar.Sen şanslıymışsın nş. hep böyle devam eder canım

kulağımın duymadığı gözümüzün görmediği çok şey dönüyor.. önmeli olan burada eşiniz... annesinin söylediğini bana söylemez.. benim söylediğimi annesine yetişrimez.. hatta ona birşey söylenildiği zaman konuyu kapatır... yalancı gülümsemeler..her seferinde iğneleyici laflar ..görümcem falan filan ortam çok güzel.. herkes çok güzel eğleniyor... ama biliyorsunki sen o aileden değilsin direk olmasada dolaylı olarak bunu hissettiriyorlar... anlata bileceğin açıklayabileceğin bir durum değil... ama sadece bunu içinde hissediyorsun... kv gelecek dediklerinde tüylerim diken diken... biz onlara gidiyoruz bu akşam dediğinde sinirlerim tepemde... eee ne yapıyorda bu kadın sana ..bu aile sana ne yapıyorda böyle hissediyorsun.. hiç bir şay yapmıyorlar... yani öyle delil olarak sunulabilecek bir durum yok... olanlarda önemsiz hayttan şeyler.... durdum düşündüm... herkesin keyfi yerinde ama bir keyfi kaçık olan sensin... eee bne bu insanlarla daha çoook vakit geçiricem... napayım dedim.... kulaklarım duymuyor gözlerim görmüyor artık... her ortamı seviyorum artık... her beraber yiyoruz içiyoruz ... vakit geçiriyoruz... ama ölçüsünde... dedikodularını dinleme..sana başkalarını anlatırlarsa yorum yapma... hizmetimi yaparım geri dönerim evime... yani he riki tarafıda üzmeyecek bir durumsa sırf inat etmek için eşşeği yokuşa süremem... sonunda ölüm yoksa katlanırım... dediğin gibi başa geliyor çekiyorsun... onlar beni 1 defa çağırdılarsa ben 3 defa gittim...artık onlarda baktılar benden malzeme çıkmıyor... bıraktılar peşimi... bende rahat ettim...güler yüzünü...tatlı dilini esirgeme... gerisi geliyor....ortamın tadını çıkarmaya bak... nasıl yaparsın bilmiyorum ama ben çok eğleniyorum bazen...

Her lafın altında ima aramak değil de bazen patavatsızca direk söyleyebiliyorlar.Sen şanslıymışsın nş. hep böyle devam eder canım

Inşallah canım.
Ima aramak derken kimisi bi laf duyunca hemen büyütür ya ondan bahsettim. Benimkiler de bazen patavatsizlik yapıyor gülüp geçiyorum sonra bi daha bişey diyemiyorlar

Kendi aileniz gibi görmemeniz, görememeniz gayet normal. Öyle birseyin mümkün olduğuna inanmıyorum şahsen. Aynı şey eşiniz içinde geçerli tabi.
Siz saygıda kusur etmeyin, bir zararları yokmuş size ve çok sık görüşmüyormuşsunuz idare edin.
Kültür farkınız var muhtemelen haliyle paylaşacak birşey bulamıyorsunuz diye hissettim anlattığınızdan. Burada gayet kötü niyetli durumlar okuyoruz kayınvalideler tarafından gelinine yapılan. En azından böyle bir durumunuz yok. Birde bu yönden bakın.

Esimin ailesiyle hic bir sorunumuz yok .
Annesi arkadasim gibidir kardesleride kardesim gibi..

Kendi ailen gibi sevmek zorubda degilsin, ama sana bir zararlari yoksa bence iletisimide kesme .esin icin ...
Kultut farki aile yapisina dayanirsak ozaman bir cok cevremizle gorusmeyiz herhalde.

yaklaşık 16 yıllık evliyim.aynı duyguları yaşadım.hiç gitmek istemezdim.çünkü her şeye kusur bulan insanlar.konuşurken otururken her hareketimde kısıtlardım kendimi.rahat edemezdim.sanırım zamanla alışılıyor ki artık eski rahatsızlığım yok.sizin şahsınıza yapılan rahatsız edici bir davranış yoksa gide gele alışırsınız.

[QUOTEYz, post: 37572619, member: 386356"]Aslında kötü insanlar değiller ama alışamıyorum, onlarlayken rahat edemiyorum, gerçek anlamda çok da sevemiyorum hatta bazı hareketlerinde nefret ediyorum. Eşim 2002den beri hayatımda,4 yıla yakındır da evlce onları sevmem,kendi ailem gibi görebilmem bundan sonra mümkün olur mu?

Tek sevdiğim eşimin tontiş babaannesiyle eltim.Onları çoook seviyorum ama ya görümcelerim,kaynım,kayınvalidem,kalabalık uçsuz bucaksız akrabaları... Çalıştığımız için fazla gidemiyoruz ama mesela bugün iş çıkışı gideceğiz diye akşam olmasını istemiyorum.

Şimdi sorun ne diyeceksiniz,burada yazılan örnekler gibi çok şükür bir durum yok ama sorun sadece ısınamamam.Aile yapılarımız çok farklı,onlara ayak uyduramıyorum.Bu sefer de aramıyor,gelmiyor gitmiyor diye eşime laf söylüyorlar.[/QUOTE]
Bende cogu zaman boyle dusunuyorum her yaptiklari soledikleri sey beni rahatsiz ediyo bazen iyi niyetli bile olsalar gicik oluyorum.ama kendi annemin yaptigi bi cok seye gulup gecebiliyorum hic bizaman ne o beni kizi gibi sevebilir nede ben annem gibi.kirmadan kirilmadan mesafeli olmak en sagliklisi sanirim.

Kendi ailemiz gibi görmemiz pek mümkün değil bence. Ben severim eşimin ailesini ve hatta sülalesini. Hiç yabancılık çektirmediler bana. Hepsinin yanında rahatım çok şükür. Yarın görümceme gidice mesela ben ayarladım eşimi sıkıştırdım. Zevk alıyorum çünkü görüşmekten.

bence bunun ustunde fazla durma gidince annecim falan de gel gec kimse kendi ailesi gibi sevemez hickimseyi senin duygularin normal ama boyle dusunmeye devam edersen hem kendin mutsuz olursun hem esini o yuzden hayatin tadini cikar doya doya bosver alismak zorunda degilsin ki saygili ol yeter

Sevmek zorunda değilsin ısınmak zorundada degilsin saygılı ol yeter,eşin için Görüşmek zorundasın zaten çalışıyormussun ne kadar görecenki gittiğin zamanlardada politik ol eşinede belli etme rahatsızlığını..şimdiden aksamı düşünerek kendine eziyet etme,kolay kolay kimse kabullenmiyo ısınamıyo karsı tarafa

Kendi ailemle kıyaslamıyorum, oldukları gibi kabul ettim ve saygı duydum, sevgi kendiliğinden gelişti zaten.
Sevmek için sebep mi arıyorsun? Eşinin ailesi olmaları yeterince büyük sebep...

Agzinla kus tutsan yaranilmiyo
İyiligin adi enayilik olmus
Benim gosterdigim sabri, saygiyi,sukuneti gosterselerdi onlarda ama gostermediler
Gorusmuyorum

Yani sevmek icin kendini paralama saygini goster yeter
İcin istemiyosa huzursuzsan illa bise vardir canını sıkan

Eşimin ailesindeki kadınlarda dedikodu yapıyor, ben dedikodu sevmiyorum. Sürekli olarak muhabbeti havadan sudan'a döndürmek için çaba sarfediyorum.

Kimse kendi ailesinin yerine koyamaz ki. İlerde evlendiğimde bile annem ve babamdan başkasına anne-baba diyemem.

Çoklu alıntılamayı beceremiyorum site değiştiğinden beri Hepinize tek tek teşekkürler kızlar. Bunca seneden sonra zor galiba.

Kv ile ve kendi ailemle aynı apartmandayım ben başka bir konuda bahsetmiştim. Çok rahatım zarardan çok faydaları var. Kv mi çok severim. Bazen anneme babama dayanamam soluğu kv de alırım. O da çocuklarından ayırmaz eltimle beni. 5 yıldır tanıyorum 3 yıldır evliyim kuzumdan anneciğimden başka birşey demedi. Elbet sevmediğim huyları var ama sen idareyi bilirsen herşey o kadar iyi gider ki. Abim ve eltimle de aram çok iyi. Gözünde büyütme lütfen. Kp vaşka yerde yaşıyor hiç sevmiyorum ama sayılı gün geçiyor dayanıyorsun. Ne isteyecekler ki senden anne baba de güleryüz göster senden iyisi olmaz

Kendi ailemiz gibi hissediyor olmamız kendi ailemiz olmadığını açıkça vurguluyor zaten.
Gibi olanlar mış gibi davranışlara maruz kalırlar.

Ne güzel ya imrendim,şefkatli biri galiba.Bizimki hayatta öyle değil,eşime bile şefkat gösterdiğini görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…