- 26 Temmuz 2011
- 1.953
- 701
- 163
- Konu Sahibi pembeveduru
-
canım sende zor şeyler yaşamışsın.Allah yardımcın olsun
Hay allahim ne insanlar var ya sonunu okuyunca guldum burda.
Ya bak iste ne diyorum kabullen evet cahiller konusuyorlar iste esin gozunde buyutmuyor ki bilerek soylemiyorlar diyor bu bile moral vermeli sana canim benim. Sana bisey soyleyeyim mi seninkiler cahil de yapiyor benimkiler okumus etmis hepsi iyi statute insanlar onlar bile yapiyor ben ne yapayim:) ablam da sozum ona rektor gelini dusun artik dusun o bile ne laflar yiyor altinda kalmiyor gerciArtik guluyorum yani cunku cidden kabullendim.
Tipik es ailesi durumu sende de var tipiktir bu arkadasim hic uzulme hepimizin basinda var. En buyuk ozellikleri kimse yokken iki ara bi derede laf sokmak evet. Gecen yemek yedik esim lavaboya gecti kv ve ben masada lafliyoruz bana dedi ki e artik cocuk yapin oglundan icin de o ister artik kizim bak ister o biliyorum dedi. Bak sorun sende de olmayabilir oglumda da olabilir dedi
Nerden geldi bu kaniya anlamadim daha iki yillik evliyim denemedik bile. Bisey demeye kalmadi o esnada esim iceri girdi kv konuyu degisti ben de dondum (ne kadar ayip oysa ki ama yaptim iste) sen cocuk mu istiyosun dedim esim afalladi. Eninde sonunda herhalde dedi ama suan zamani degil dedi bozularak. Kv cirpiniyor yok onu demek istemedim deee falan daaa kalktim sofrayi toplamaya basladim ama bozuntuya da vermiyorum gayet rahatim esimin sesini duydum ne alemi var anne bu konunun bir daha kimse bu tarz sorular sormasin konusmayi sevmiyorum dedi.
Mutfakta laf vurur iceri gecer gelir geri bisey yokmus gibi davranir nabiz olcer alistik artik birbirimizi idare ediyoruz. Bir yandan da iyi de anlastigimiz cok konu vardir ayni anda ayni seyi dusunuruz mesela. Beni de sever aslinda da iste amiyane tabirle ayi yavrusunu severken oldururmus oyle bir sey.
Ben çok ciddi sorunlar yaşamadım ama hep mesafemi korudum.
Yüzgöz olmak istemedim çünkü.
Sizin unutmanız mümkün değil bence yaşananları, onlar çaba gösteriyorsa ancak unutmuş gibi yapabilirsiniz.
15 gün 3 maymunu oynamaktsn başka çareniz yok açıkçası. Görmeyin, duymayın, bilmeyin.
Bişey söylerlerse laf sokma anlamında, gülerek akıllıca cevabınızı verirsiniz şaka yollu yada he der geçersiniz.
Misafir gelecekler anladığım kadarıyla, mümkün olduğunca ikramınızı yapar gecersiniz.
15 gün idare edersiniz, eskileri düşünmemeye çalışın bu sürecte.
Kolaylıklar dilerim.
O kadar çektirip bide hangi yüzle evine gelebiliyolar hayret.Eşin sana destekse kabul etme.Gelecekler diye bide duygu sömürüsü yapıyolar yok sende yaşlanıcaksında,yok gelinin olucakta bilmemne.Kanma bunlara.
Öncelikle Allah yardımcın olsun...yaşadığın durumlara benzer ve daha ileri boyutlarını yaşamış bir kişi olarak hep sordum neden unutamıyorum ama olmuyor işte unutamıyorsun.benim yan dairemde oturuyorlar ve hergün yaşıyorum budurumları dua et 15 gün...sana tavsiyem hiçbir şeyi duyma misafirlerini ağırladığın gibi ağırla ki ağızlarına laf verme eşinle ilişkinizede yansıtma hiçbirşeyi 15 gün içerisinde olan çok zor ama benim fikrim böyle...inşallah skıntısız atlatırsınız
şimdi başından sonuna anlatsam, sayfalara sığmaz yaşadıklarım....çook severek evlendim, 6 aylık evliyken düğün takılarımın yarısını almışlardı, kalanını istediler.ben ünv.öğrencisiydim, 2.sınıftaydım.eşim mezun oldu atanamadı...zaten beş parasızken kavga dövüş ne var ne yok aldılar....Kayınpeder babamla bir ortaklık yaptı ve anlaşamadılar ayrılınca babama olan kini yüzünden bana kan kusturdu..eltimlerin evinde, herkesin içinde sövmeler, küfürler, dövmeye kalkmalar..neler neler...tabiki küslük oldu..ben bir kaç sene sonra eşim hatırına gitmeye gelmeye başladım...ama kırılan kalp asla ve asla düzelmiyor..adamı sırf kocama olan aşkım için onun hatırına defalarca afettim...13 yıllık evliyim ve geçen yılki son kazığından sonra affetmek bir yana, adını duyunca sinir krizi geçiriyorum.bu kazık aslında direk eşime atıldı ama bende kaldıramadım..2 oğlundan birini evlat yerine koydu..eşim yanımda adını anmıyor artık...kayınvalidemden zulüm görmedim ama kayınpeder beni 20 yıl yaşlandırdı...şimdi ne ölüme ne ölüsüne diyorum..Bir de hayatta kimse için kendini üzmeye gerek yok diyorum.kendinden başaka kimseye bişey olmuyor onlar tasasız yaşıyor olan sana oluyor...ben sırf haftada bir ziyaretlerine gidiyorum diye,şıllıktan tut ne laflar,ucu babama dokunan küfürler neler duydum.11 yıl önce ama bunları unutup, defalarca barıştım yaranamadım yine hakaretler, kovmalar filan...Sonuç: 1 yıldır evine gitmedim-gitmem,evime sokmadım-sokmam..eşimin babasıdır, konuşuyorlar ama benim için bitmiştir...aklım olsa en başında bu tavri sergilerdim, eşime de işine geliyorsa derdim..
Bana kizmayin ama ne oglumu gosteriyorum nede evime aliyorum. Kaynanam ceyizimi serince ceyizimi caldi setimi caldi bide bana iftira atti oglumu baskasindan peydahlamisim diye ustune kaynim bana kotu kadin yakistirmasi yapti. Kaynanamn gittigi buyuculeri saymiyorum bile. Yeminle soyluyorum asla baska bi erkege bakmisligim yoktur. Onlar cok kapali eltimde kapali. Ben sarisinim ve acigim o yuzden bana o yakistirmalari yapiyolar. Esimde bana hak verdi. Kendi gorusuyor ama ben ve oglum asla. Olene kadar onlari gormek istemiyorum.
bendee çok ama çok sorunlar yaşadim arkadaşim 2,5 yil beraber oturduktan sonra evimi ayirdim.gerçi ayni binadayiz ama zaman herşeyin ilaci ben hep sabirli davrandim hiç bir saygisizlikta bulunmadim.ama ilahi adalet geçte olsa tecelli etti onlarda indi oturdu gerçi geçen zaman geri gelmiyor ama onlara uyma onlarin yaptiğini sen yapma allah büyüktür eşinin burdaki tutumuda önemli genelde erkekler ailelerinin yaninda aslan kesilirler geçer geçmesede benim sinavim bu de dua et kardeşim allah onlari islah etsin üzülme ömrünü heba etme kendine
Bana kizmayin ama ne oglumu gosteriyorum nede evime aliyorum. Kaynanam ceyizimi serince ceyizimi caldi setimi caldi bide bana iftira atti oglumu baskasindan peydahlamisim diye ustune kaynim bana kotu kadin yakistirmasi yapti. Kaynanamn gittigi buyuculeri saymiyorum bile. Yeminle soyluyorum asla baska bi erkege bakmisligim yoktur. Onlar cok kapali eltimde kapali. Ben sarisinim ve acigim o yuzden bana o yakistirmalari yapiyolar. Esimde bana hak verdi. Kendi gorusuyor ama ben ve oglum asla. Olene kadar onlari gormek istemiyorum.
senin adına sevindim. herşeyi yoluna koyabilmişsin. Allah bozmasın. ancak herkes için aynı şeyler söz konusu olmayabiliyor.benimde eşimin ailesine para konusunda eyvallahım olmadı.hiçbirşey beklemedim ama onlar bekledi. eşim dozu biraz daha artırdığında gideceğimi biliyor ve gittimde üstelik ama o arkamdan geldi. ama yetmiyor işte. bazen herşey tam olsada karşındaki insana göre durum değişiyor.seninkilere şaka yollu cevap veriyosun anlıyorlardır.benimkiler anlamış gibi yapıp akrabalarına laf söyletiyorlar.ben bağırıp çağırsamda o kişiye onlar susup içten seviniyorlar.eşimse biz arkadan kızdık o kişiye deyip kapatıyor. diyeceğiö o ki insan sayısı kadar hikaye var.bazı hikayelerin içinden çıkmakta zor oyunu ne kadar kuralına göre oynarsan oyna karşındaki anlamıyorsa anlamazben genel olarak şunları söylemek istiyorum. durum ne olursa olsun, karşımızdaki kim olursa olsun, güçlü bir tavır sergilemek önemli.
eşimi seviyorum ve onun da sevgisine inanıyorum, ama eşim de ailesi de bilir ki uyulması gereken kurallar vardır. şahsıma veya aileme karşı kötü bir söz söylenemez mesela, ben aileme bir konuda kızsam, olumsuz şeyler söylesem bile eşimin bu anda dahi dikkatli konuşmasını beklerim. aynı özeni ben de gösteririm. maddi durumum ne benim ailemi ne de eşimin ailesini ilgilendirir. ailelerimize yardım edilecekse birbirimize sorarız. ne düğüne ne eşyalara ikimizin ailesini de karıştırmadık. her şeyi kendimi yaptık ve aldık. kimse de düğün takılarımıza karışmadı. bir iki denemeden sonra, ev düzenime karışılamayacağı da anlaşıldı. akraba, eş-dosttan söz taşınması konusunda benim bir şey söylememe bile gerek kalmadı, sağolsunlar bu konuda zaten titiz davranıyorlar. zaman zaman hoşuma gitmeyen sözler duyuyorum ama şaka yoluyla cevap verip altta kalmıyorum.
galiba evlenme yaşının büyümesinin de etkisi var. ben evlendiğimde 27 yaşımdaydım, birkaç yıldır çalışıyordum. böylece hem iş hayatında insan kendini ifade etmeyi, hayatta kalmayı başarıyor, hem de maddi yönden kimseye eyvallahı olmuyor.
çiftler birbirlerini ne kadar severlerse sevsinler, ne kadar "para ikimizin de parası, ortak bir hayat sürüyoruz" da deseler, yapacağından değil ama "istediğim zaman giderim" diyebilmek, kendini bu anlamda özgür hissetmek güzel bir şey. insan bu şekilde sevgisini, bağlılığını daha iyi hissediyor. gerçekten birlikte olmak istediği için evli olduğunu, mecburiyet hissetmediğini bilmek evliliği daha sağlıklı kılıyor bence.
dediğim gibi çok şeyler yaşadım.... kısaca evlenmeden önce çok iyiydiler.evlendikten sonra yüzleri çıktı. düğünde evimizde maddi yardım şöyle dursun eşim çalışıp tüm parasını onlara vermiş.sıfırla evlendik bi sürü borca girdik. borcunuz var demeyip dahada para beklediler... biz kendi ailemden yardım gördük onlar bunu görmezden geldiler.... maddi zararları neyse birde manevi oldu. kızları ile beni karşılaştırdılar... sofrada ona güzel şeyler koyup önüne bana kötüsünü koymak gibi basitlikler,borçlarını kızına elletmeyip bize ödetmeler vs. hatta para vermek istemediğim için tavır aldılar... etrafımız seni oğlumuza yakıştırmıyor dediler...ki ben birşey dersem biz değil etraf diyor dediler...akrabaları da durup dururken laf vurduğunda hiç seslerini çıkarmadılar... vs uzar gider..
bunlardan dolayı çok soğudum.yüzlerini göresim yok.hoşlanmıyorum.ama sanırım mecburum.yanidaha huzurlu olmak için.ancakonları nasıl affedicem.özür dilemelerine rağmen nefretim gitmiyor,samimi bulmuyorum.. onlar yüüzünden ağır depresyon geçirdim..ilgilenmiş gibi yapıp umursamadılar.. evime gelecekler nasıl davranıcam... birde diyolar ki sende yaşlanacaksın iyi davranki yarın sana da gelinin iyi olsun...peki onların hiç mi suçu yok. yani ben durup dururken görüşmesem amena ama bana yaptıkları ne olacak..
size sorum nasıl affettiniz? 15 gün boyunca aynı evde nasıl mesafeli durulur? şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?