- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
Ben sevsem derdimBen de cok seviyorum ama anne diyemiyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben sevsem derdimBen de cok seviyorum ama anne diyemiyorum.
Ahlaki olarak biraz öyle bence. Bu insanlar sana direkt bir hakarette seni hedef alan bir kötülükte bulunmadığı sürece ve esin de seninkilere anne baba dediyse söylemen lazım diye düşünüyorum. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak ve kabul etmek zorundasın maalesef. Eşinle kendi ailesinin bir sorunu olduysa da bunu esin çözmeli sen tavır almamalısın. Birazcık nezaket ve insan ilişkilerinde bekleneni vermek sizi eksiltmez aksine yüceltir diye düşünüyorumBu bir zorunluluk mu???
Eşim ne diyorsun dedi sanki hiç ne dediğimi duymuyor gibi ortadan konuşuyorum ya dedim bozulur gibi oldu bende dedim sende benim anneme anne deme bozulma olmaz dedi böyle konu kapandıEşiniz sorun etmiyor, anne demekte bu kadar içinizden gelmiyorsa demeyin ki 4 yıldır dememişsiniz.
Valla bende kimin gözünde yüceleceğimi düşündüm şuan yinede değmez fikrim değişmediAhlaki olarak biraz öyle bence. Bu insanlar sana direkt bir hakarette seni hedef alan bir kötülükte bulunmadığı sürece ve esin de seninkilere anne baba dediyse söylemen lazım diye düşünüyorum. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak ve kabul etmek zorundasın maalesef. Eşinle kendi ailesinin bir sorunu olduysa da bunu esin çözmeli sen tavır almamalısın. Birazcık nezaket ve insan ilişkilerinde bekleneni vermek sizi eksiltmez aksine yüceltir diye düşünüyorum
Eşinizin anne demesi, kayın validenizin anne dediğinizde sevinmesi bir beklentinin olduğunu gösteriyor. Size kıymet vermişler, hiç lafını etmemişler. Ama ben sizin gibi gelin istemezdim. Eşiniz ile aynı kafada değilsiniz, kayın valideniz ile de. Benim direkt öz anne teyze amcasına ismen hitap eden arkaşım var ama bizim annelerimize teyze abla der. Sizin kültürünüz başka olabilir ancak daha gelenekselci insanların hatrına bir x anne diyemiyorsunuz. Demekki sizin için eşinizin ailesi el. Böyle gelin istemezdim.Anne diyor hemde çok içten ben istemedim kendi söylüyor.
Brnim ki aliskanliktan 10 yil sevgililik suresince teyze dedim :) smdi anne cikmiyor agzmdqnBen sevsem derdim
Sanırım konunun içeriğini okumadınız yada şöyle bir cevap vereyim çoğu yerde elden daha kötü muamele gördüm görüyorum onlardan bu malesef onları el gibi görmeme neden oluyorEşinizin anne demesi, kayın validenizin anne dediğinizde sevinmesi bir beklentinin olduğunu gösteriyor. Size kıymet vermişler, hiç lafını etmemişler. Ama ben sizin gibi gelin istemezdim. Eşiniz ile aynı kafada değilsiniz, kayın valideniz ile de. Benim direkt öz anne teyze amcasına ismen hitap eden arkaşım var ama bizim annelerimize teyze abla der. Sizin kültürünüz başka olabilir ancak daha gelenekselci insanların hatrına bir x anne diyemiyorsunuz. Demekki sizin için eşinizin ailesi el. Böyle gelin istemezdim.
Ben teyze diyorum. Anne demek doğru gelmiyor, annem değil sonuçta. Diyebileceğimi de sanmıyorum.
Bence anne çok başka bir kelime teyzeyle amcayla bir tutulamazSokakta geçen bir hanımefendiye teyze diyoruz, rastgele bir beyefendiye amca dayı diyoruz. Ama onlar bizim ne teyzemiz ne de amcamız. Birine anne dememiz onun bizim annemiz olduğu anlamına gelmez. Fazla duygu yükleminin bir manası yok.
Benim eşimin annesi hak ediyor anne kelimesini ama biz çok uzun yıllardır tanisiyorduk teyze diyordum sonra anne diyemedimAçıkçası demek içimden gelmiyor.Sadece birkez demiştim ondada "bana anne diyen dillerini yerim" demiştiBirçok şey oldu düğün zamanı onları çoktan geçtim zaten evlilikte dördüncü yıla girdim...Ama hala bir ayrım var eşimle kız kardeşi arasında doğal olarak bu ayrım banada yansıyor... Geçende eşimin annesi bana ne zaman anne diyeceksin söyle artık dedi başta duymadım sonra yine tekrar etti zor söyleyemem içimden gelmedikçe dedim en son içinden gelmiyorsa öylesine de ben bunu yapamam dedim.Annemle onu bir kefeye bile koyamıyorum annem anneyse gerçekten onun adı nedir bilemiyorum gerçekten ona anne demeyi kendime yediremem bence haketmiyor.Var mı benim gibi düşünen?Bu arada merak eden olur ne diyorsun teyze falan mı diyenler için belirteyim ortadan konuşuyorum.
Sen nasıl onu annen gibi hissetmiyorsan ondan da seni kızı yerine koymasını bekleyemezsin. Ayrıca annelerle kızlarının ilişkisi her zaman farklıdır bunu ayrım olarak algılamamak lazımÇok şey yaşandı en basiti ayrım yapılıyor işte şuan her konuda bizle görümcemlere farklı davranılıyor.
Yanlış yaptığınızı düşünüyorum ismiyle birlikte en azından adı her neyse ayşe anne fatma anne tarzında söyleyin samimiyetle alakası yok bunun saygıdan söylüyor çoğu gelinde annenizle kıyaslanamaz zaten orası ayrı saçmalıkta bize göre ayıp yaniAçıkçası demek içimden gelmiyor.Sadece birkez demiştim ondada "bana anne diyen dillerini yerim" demiştiBirçok şey oldu düğün zamanı onları çoktan geçtim zaten evlilikte dördüncü yıla girdim...Ama hala bir ayrım var eşimle kız kardeşi arasında doğal olarak bu ayrım banada yansıyor... Geçende eşimin annesi bana ne zaman anne diyeceksin söyle artık dedi başta duymadım sonra yine tekrar etti zor söyleyemem içimden gelmedikçe dedim en son içinden gelmiyorsa öylesine de ben bunu yapamam dedim.Annemle onu bir kefeye bile koyamıyorum annem anneyse gerçekten onun adı nedir bilemiyorum gerçekten ona anne demeyi kendime yediremem bence haketmiyor.Var mı benim gibi düşünen?Bu arada merak eden olur ne diyorsun teyze falan mı diyenler için belirteyim ortadan konuşuyorum.
Bende annemin bir kızıyım annem gördüğüm ayrımların hiçbirini yapmıyor yengeme çok şükürSen nasıl onu annen gibi hissetmiyorsan ondan da seni kızı yerine koymasını bekleyemezsin. Ayrıca annelerle kızlarının ilişkisi her zaman farklıdır bunu ayrım olarak algılamamak lazım