Eşinin arkadaşı mısın, annesi mi?

Aglakk

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
1.497
3.882
53
Herkese iyi günler hanımlar. Sağlık ve afiyettesiniz inşallah.

'erkeği yönetme sanatı' adında bir kitap okurken şu cümleye denk geldim:
“Eşinizle ‘arkadaş’ değilseniz, evliyken ‘eş’sizsiniz demektir.”

Ve birde kk da olsun, normal hayatta olsun sürekli duyduğum bi cümle:
"eşine annelik yapma, anneden farkın kalmaz, seni anne gibi görür..."

Şimdi sormak istediğim (muhabbet olsun kafamız dağılsın)
-eşle nasıl arkadaş olunur? Ya da ne gibi aktiviteler arkadaş gibi olduğumuzu gösterir?
- ne yaparsak anne moduna girmiş oluruz?

Değerli yorumlarınıızı merak ediyorum

(dipnot: bu tabloyu yanlışlıkla yaptım, nasıl kaldıracağımı bilemedim, süs niyetiyle görün )

Şimdi ben eşimle ilişkimi arkadaş gibi yorumluyorum. Aynı evi paylaşan arkadaş. Ben onun sevdiği şeyleri yaparım o da benim . Ev alışverişi ...bilmem ne falan sadece onun üstünde diildir. Bazen ben yaparım bazen o . Tabi bunu ikimizin de çalışıyor olmasına bağlıyorum. Çünkü bazı kadınlar eşim evde bişeyı eksik etmez ne istesem alır falan diyor o yüzden belki yanlış gelecek birilerine ama eski kız arkadaşlarından yada yaptigi hatalardan bahsettiğimiz zamanlarda onu yargılamadan dinlerim . O da beni aynı şekilde. Hesap vermiyoruz birbirimize haber veriyoruz . Ben sinirli olduğumda o alttan alır o sinirli olduğunda ben .. daha var ama uzun olunca da okunmuyo. Hadi şimdi eleştirileri alayım

esimizin ne annesiyizdir ne de arkadasi. Esimizin esiyiz Aktiviteye gelince cok guzel yuruyusler yapilabilir sinemaya gidilir evde ufak tefek guzellestirmeler yapilabilir yazin cadir kamplari yapilabilir hersey yapilir yani. Yeterki birseyler yapmak istensin

Eksik bişey gördüm şimdi maçkolik benim eşim bilgisayar telefon televizyon ne varsa hepsinde ayrı ayrı maç izlemek istiyor. O yüzden tartisma oluyor haliyle. Şimdi güllük gülistanlık sanmasınlar ha ben de kitap kurduyum deli gibi kitap okurum . O yüzden bazen yemek yapmayı unuttuğum falan olur. Son dakika eşimi arar dışardan alsana bişeyler derim . Tabiki tartışma çıkar . Ama küsmek yok kimse kimseye küsmüyor. Tartışma bitince her şey eski haline döner . Bakalım ne kadar sürdürücez.

Yok ben de aynı düşünüyorum. Burda konularda okurken deliriyorum : eşim bağırıp çağırıyor ama ne istesem alır mutfakta her şey tastamam. Yav zaten almak zorunda bunu niye artı gibi gösteriyorsun?

Şu var ben eski sevgilisinden bahsederken, niye yaptın ettin demem, deme hakkımda yok benden önce yapılmış edilmiş, ben de yaptım ettim. Tek sıkıntı kıskançlığımdan çatlıyorum

Valla bunu güncelleme olarak soracaktım
Bi zamanlar pediatristler çocuğunuzla arkadaş olun diyordu.. Sonradan çocuğunuza anne baba olun zaten yeterince arkadaşı olacak demeye başladılar acaba şimdide eşinizle arkadaş olun deyip sonra, eş olma görevinizi yerine getirin yeter, zaten yeterince arkadaşı var mı diyecekler

Ayyyy Yürüyüş ve çadır kamplarina bayılırım denize girmeyi de eklemek istiyorum ☝

Ay bu maçkolikler çok fena Allahtan erkek arkadaşımda benim gibi kitap okumayı seviyor. Sadece bana çok hızlı okuyosun napcaz evlenince diyo maç falan izlemez tv de bi tek kuruluş osmanı izler. Ben de tv izlemem. İzlediğim tel şey ailem izliyor diye payitahtı izliyordum o da Corona yüzünden yok. İyice kitaplara daldım, mesaj atmayınca uzun süre, kaldır kafanı kitaptan diye arıyor

Birlikte uzun sohbetler edilebiliyorsa, birlikte yapilan etkinliklerden iki kisi de zevk aliyorsa, karsilikli birbirlerini dusunuyor ama abartmiyorlarsa, bir bir sorununu anlattiginda oburu empati yaparak dinliyorsa es ya da arkadas denebilir.

Biz birlikte büyüdük ve şımarık olan benim belki o bana annelik yapıyodur.
Brilikte büyüdünğz ve hala paylaşacak şeyler bulabiliyor musunuz? Mesela 5 6 yıllık sevgililer görüyor, duyuyorum. Bunlar evlenince ne paylaşacak zatem her şeylerini biliyorlar diyorum. Hatta bazen ben çoğu anımı yeri gelse bile anlatmıyorum, evlenince anlatırım muhabbet olur diye

Oluyo oluyo yav. He zaman mıç mıç olmuyon elbette ama paylaşımlar degişiyo. Az once yazlık kıyafet ihtiyaclarimizi yazdik bana daha cok sey yazdik mesela hatta o da ögrendi bana fazladan bütçe ayırdık filan. Bu bile güzel bence. 2006da lise 2ydik o zamandan beri beraberiz.

O kıskançlık bende de vardı evlendik 2 sene daha sürdü ama çaktırmadım hiç normal anlayışlı konuşmaya devam ettim . Şimdi o yüzden benden bişey saklamıyor . En ufak bişey olsa anlatır şöyle böyle oldu yolda liseli kızlar vardı laf attılar falan diyor gülüyoruz . Şimdi 1 senedir öyle abartılacak bi kıskançlık yaşamıyorum . Herşey güzelken ne gerek var mutsuzluğa.

14 yıl mıallah bozmasın mutluluğunuz daim olsun inşallah..
Tabiki evlilikte paylaşılan şeyler daha farklı ama sonuçta flört zamanında ki şeyleri birazda evliliğe saklamak dah hoş olabilir

Ben olsam direk sen de baktın mı o kızlara derdim ama çok uzatmazdım heralde benim annem hep sey der. Erkeği kıskanmak bi yerleri kalkıpta kendini bişe sanmasın, özgüveni yükselir, bu zaten beni seviyor bu cepte der gözü dışarı kayar diyor,

Ikimizde yüzmeyi bilmiyoruz
Artık simit ve makarnalar var ben ilk makarnayla başladım derinlere gitmeye sonra sonra alışıyorsun . Birlikte yolculuk falan yapın şu korona biterse . En iyi yolda ya da tatilde tanıyorsun bi erkeği . Aynı eve girmeden önce iyice tanımak lazım evlenince bosanmak zor oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…