eşimin ilk ve tek aşkıymış o ,benle tanışmadan önce 6 yıl çıkmışlar ,kız üniversiteyi kazanınca ,eşim önünü açmak için ayrılmış ,birbirimize uygun değiliz demiş, eşim universite okumamış olduğu için kendine layık görmemiş..yolun açık olsun demiş ,ama çok sevmiş ,aynı mahallenin çocukları ..
tabi hayat kızı ordan oraya savurmuş olacakki ,ailesi aynı mahallede yaşamaya devam etmiş fakat kız arkadaşları ile beraber kalmaya başlamış ,zaman geçtikçe ve kızı görmeye görmeye unutmuş ..
sonra ben girdim hayatına ,evlendik falan filan ,tabi nişanlıyken anlatmıştı tüm bunları ..
birgün eşimin kuzeninin oğlunun doğum günüydü ,kızımla beraber gittik ,ev kalabalık tabi ,eşimin birçok akrabası orda ,aynı mahalleden çocukluk arkadaşları olduğu için o kızda ordaymış ,fakat ben tanımıyordum ,eşimin diğer kuzeni söyledi ,bak bu nazan ,işte o sorduğun kız bu dedi ( bi ara ona sormuştum ) nişanlıydı ayrılmış dedi,sonra beni tanıştırdı ,kızım kucağımdaydı küçüktü daha 5-6 aylık filan ,ayağa kalktım bak nazancım bu eylül X in eşi dedi ,kız affalladı ,geveledi filan memnun oldum dedi ,bende dedim bilmezmiş gibi ,kız sonra yokoldu gitti ortamdan ..
akşam eve geldiğimde eşime söyledim ,nazan nişanı atmış dedim ,nazan kim be dedi ,dedim hatırlasana ,valla eşimi iyi tanırım oyun değildi ,resmen düşündü adam kim olduğunu ,sonra dedim senin eski manita ,haa valla nişanlımıymış dedi ,dedim öyleymiş ayrılmış ee iyi napim yani yemek varmı dedi

dedim noldu ,off eylül bişey olduğu yok banane nazandan mazandan dedi ..
yalnız ben abarttım ,güzel değilmiş ki hem çelimsiz bişey dedim ,hala duygularını ölçmeye çalışıyorum adamın inatla

,
eşim bana dedi ki konuyu kapat umrumda değil ,banane elalemin kızından karısından nişanlısından ya salak salak konuşma dedi ..
nazan adı evimizde son kez anıldı..