Esinin ilgisini cekmek

İşte biz buna evlilik diyoruz
Sen ne sanmıştın ki :dondurma:
Az beklenti ,çok mutluluk evliliğin temelidir.
Uyarsan mutlu olursun uymazsan kndine zindan edersin evinizi.

16 yıllık tecrübe derki; her erkek mal geldi mal gider herşey deveye hendeği atltana kadar,sever yada hâlâ aşıktır ama göstermeye gelince hoop mala bağlar o yüzden yırtınmak boşuna,eşindir aşıksındır çok seviyorsundur ne peşine düş kendini gözüne sok nede dön kıçını yat arada bi ritm tuttur ve darlama..Bu modeller böyle canım..

Evlilik malesef böyledir.Bir süre sonra monotonlaşır.Aile oluyorsun sonuçta.Önemli olan farklı heyecanlar yaratıp hep dinamik kalabilmek.Sosyal akvitive ortak ilgi alanları vs...

Evlenince öyle oluyor malesef. Gece gündüz saatlerce konuşurduk . Şimdilerde tek telefon konuşmamız “gelirken bişey lazım mı” ibaret.
Ekmek getir vs vs siradan cevaplarla telefon kapanır veya;
‘Yok, Sen lazımsın’ deyip en romantik ve en kısa görüşmemizi yapmış oluruz :))))
Bekarken söylenen şiirler şarkılar geride kaldı canım. :)

Evlenmeden önce duyulan özlem, merak, bazı yasaklar falan evlendikten sonra aşılınca insanoğlu sahip olmanın verdiği hissiyatla ister istemez değişebiliyor.
Yukarda bahsettiğim diğer heyecanlar kapandı yepyeni bir heyecan kapısı açıldı önünüzde artık: Cinsellik.

Eğer spesifik sorunlarınız yoksa, kaybolan sinerjiyi hareketlendirmek için iyi bir cinsel hayattan daha etkili bişey olduğunu düşünmüyorum.( özellikle yeni evliler için)

Bende eşime karşı sevgililikte ki gibi değilim

Sorun bende mi acaba? Ama eşimde değil olamazda zaten

Hergün gördüğün insana nasıl sevgilililteki gibi olacaksın ki ? Özlemeye fırsatın olmuyor şahsen 8 saatte deli gibi de özlenmiyor. Seni seviyorum demekte özlediğinde daha çok aklına geliyor insanın.

Birde aynı eve girince doğal yaşamını görüyorsun insanın o prenseslik prenslik bozuluyor. Ay aşkım gözünün altında kirpik var alayımdan çıkıyor olay gece çok horladın, gaz mı çıkardın sen, uyurken ağzından salyan akıyorduya bağlanıyor.

Iyy ayy uyy demeye gerek yok insanız herhalimiz var normal yani sevgiliyken gibi olmaması elde etmekle alakasının olduğunu da düşünmüyorum.

Ozlem yok
Yasak yok
Boyle olmasi biraz da normal degil mi?

Evlilikten fazla birsey beklememek lazim
Tabi ki ilgi alaka herzaman olmali ama her aksam da adam sana ask siirleri yazamaz gozunun icime bakamaz
Biraz gercekci olmak lazim

Bunu biz sağlıyoruz bence. Bi cok sebebş olabılır.
Aşırı ilgi gösterme aşırı düşkünlük
Çalışılmıyorsa heo evde olma ve eşin bunu bilmesi
Kensini salma bakımsızlık
Ya da aşırı bakım eşe hoş gozukmek için çok çabaladığını belli etme ve eşin poposunun kalkması
Dırdır,sikayet,mutsuz olduğunu sıkıldığını dile getirme
Bunların eşlerin ilgisini azalttığı kanaatindeyim

Hoş geldin aramıza. Çocuk doğurun. Kesin ve etkili çözüm bu. Çocuktan sonra ikinci bahar başlıyor evlilikte. Adamı komple unuttuğun için, beynin ilgi ölçer mekanizması devre dışı kalıyor. Akşam gelirken "eppek lazım mı" diye sorunca, diz izi çıkmış pijamalarla açlık sınırında yaşayan kadın ana için, en afilli koca iltifatı bu oluyor. Eppek alıyor daha ne yapsın ayol.

Artık eskisi gibi olmaz ama yinede ufak şeylerle ilgisini çekebilirsiniz.
Ben bazen sürprizler yapıyorum. Özel hissettiriyorum. Bazende öyle bi boşluyorum ki şok oluyo
Sık sık ruh halimi değiştiriyorum. Doğal olarak her yeni ruh halime alışmaya çalışıyo.
Bazen mail yazarım o işteyken .
Bazen cebine not koyarım.
Hergün olmasada ayda bi kaç kez kendiside bişeyler yazmaya çalışır.
Her evden çıktıgnda yolda eline sağlık iyiki varsn vs yazar. Okdr yoruyor ki çocuk gibi telafi mesajları :)
Bazen kahvaltı hazırlar sofraya bide çiçek yaptırıp koyar. Bunun sırrı yorucu bir gece:eek: sabah yorgun olduğumu söyleyip uykudan ayılmama :KK76:
Halbuki çıt olsa uyanırım :) yani ona sürpriz yapabileceği fırsatı veriyorum.
Mesela işten gelmeye yakın özel olarak giyinirim sevdigi gibi. Bunu hep yapmam. Bazende saç baş dağınık karşılarım. Snra bi bakarım adam sofraya sevdigim gibi giyinip özel olarak hazırlanıp gelmiş.
Yani kova burçları değişken oldugu için bu değişken ruh hali kendiliğinden oluyor. Buda evde değişik şeyler oluşmasını sağlıyo.

12,5 yıldır beraber, 3 yıldır evliyiz. 9 aylık olmak üzere bi evladımız var. İlk günlerdeki gibiyiz diyemem ama şükür hala ilgimiz, sevgimiz aynı. Nasıl sorusuna bi cevap veremem özel bi strateji uygulamadım. Bebekten sonra ister istemez biraz odağın değişiyo ama şükür sorunsuz atlatıyoruz. Taktik olarak bişey söyleyemem çünkü her erkek farklı kimi 10 günde bağlar öküze kimi 10 yılda. Bakalım benim öküzcüm ne zaman dönecek özüne:D

Gözlemlerime göre uzak kalmak birbirimizi özlettiyor ve ilgi artıyor eşim yurt dışına çıktığında aramalar güzel sözler geldiğinde daha romantik davranmları işleride 2 aydan aşşağı sürmüyordu ..

Evlilik dediğin :)
Sevgililik, nişanlılık dönemine benzemez.
Artık aynı evdesin, sen onun o da senin doğal olarak bir rahatlama..
Yani evet geneli böyle bence de.

bence kısa sürede evlendiğiniz için böyle düşünüyorsunuz.
bizim evlilik öncesi 8 yıllık mazimiz var, her şey rutinine girdikten sonra evlendik, hiç de öyle evlenmeden önce böyleydi şimdi böyle olayını yaşamadık. daha yeni yeni birbirinizi tanıyorsunuz, önyargılı yaklaşmayın, hayatı keyifle yaşamaya çalışın.

Bu insanın tabiatında var.Bir şeyi elde edince kıymetinin azalması..Ama elden gideceğini anlayınca tekrar kıymete binmesi..Hayatınız renklendirin,kendinizi bakıma alın,arkadaşlarınızla etkinlikler planlayın..Eşinizle de farklı ortamlarda bulunmaya çalışın ama nişanlilik dönemi geri gelmez naparsanız yapın..Sadece ilişkiniz canlanır biraz:KK54:

Neden herkes evlilik konusunda bu kadar net fikirli anlamadım. Herkes mutlu olmak için, onun yanında kendini dünyanın en mutlu insanı hissettiği için evlenir. Kimse monoton bi hayat yaşamak için yaşamak için evlenmez ki. Bilemedim yani.

Yaw monoton olmasinda nolsun:) her gun daga tirmanip parasut mu atlayalim:)) bekarken rutin degilmiydi monoton degilmiydi hersey:)) nisanlilik bambaska guzel katiliyorum sma evlilikte istedigin an elinin altinda olmasi baska. Surekli sevgi pitircigi gibi mi gezecek evliler:) he dur gozunu korkutmayim tadini cikar bu gunlerin.. birde gebeligi bebekten oncesiyle sonrasi var:)

Back
X