• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet erkek çalışmalı
kadında çalışmalı buna da karşı değilim
ama erkek mutlaka çalışıp evine bakmalı ben de istersem çalısırım istersem çalışmam keyfime bağlı hihoyyyt

ben merak ediyorum, bu keyfiyeti kim veriyor...eşiniz anlamında sormadım hayata dair...

ben merak ediyorum, bu keyfiyeti kim veriyor...eşiniz anlamında sormadım hayata dair...

babam :1closedeyes:
bak ben diğer önceki yazılarımda da belirttim eğer çalışırsam okudugum işi mesleği yapmak tercihim şuan da da okulum bitmediği için bu şekilde düşünüyorum :1closedeyes:

ve ayrıca burda başlıkta zoraki illa çalışsın diyen erkek istemisiniz sorusuna karşılık ister çalışırım ister çalışmam keyfime bağlı diyorum bilmem anlatabildim mi kimse müdahale edemez :delphin:

babam :1closedeyes:
bak ben diğer önceki yazılarımda da belirttim eğer çalışırsam okudugum işi mesleği yapmak tercihim şuan da da okulum bitmediği için bu şekilde düşünüyorum :1closedeyes:

yok..ben o anlamda da söylemedim...
ben de maaş aldığım dönemler dahil babamın emekli maaşını kullanırdım...
para kazanmak zorunda olmadım hiç...
dedim ya...hayata dair...

yok..ben o anlamda da söylemedim...
ben de maaş aldığım dönemler dahil babamın emekli maaşını kullanırdım...
para kazanmak zorunda olmadım hiç...
dedim ya...hayata dair...

soruyu daha iyi açarmısın o zaman hayata dar keyfiyeti kim veriyor mu diyorsun :delphin:
benim anladıgım çalışmama keyfini nerden alıyorsun du ben babam dedim şuan maddi açıdan ihtiyaç hissetmediğim için okulumu bitirmeyi bekliyorum anladıgım sekilde cevap verdim yani
keyfime bağlı olan da kocam bana çalış yada çalışma diyemez anlamında keyfime bağlı istersem çalısırım istersem çalışmam dedim
kastettiğiniz keyfiyet bu ise

ben bunun yine özellikle eğitimle ilgili olduğunu söyleyeceğim...
eğitimli insan kadın erkek farketmez, işini yapmak ister, başarılı olmak ister, emeği boşa gitmesin ister, zaten bunlara sahip olmak için eğitmiştir kendini...başkaları evinde uyurken sınavlara çalıştı, bilmem kaç kişiyi eleyip sınavları bunun için geçmiştir...konumuz kadınsa da...
çocuk da yaparım kariyer de der...
amir de olurum eş de der...
ev hanımlığı da yaparım yöneticilik de der...evinde temizliğini de yapar, manikürünü fönünü yaptırıp toplantılara da katılır...
eşi olur eşinin, karısı olmaz...ben bunu bilir bunu söylerim...
hayatı paylaşır hayatı...beklemez, gözünün içine bakmaz, bu adam beni kapıya koyarsa aç kalırım demez...o bir birey olarak vardır...ve herşeyi başarır...

geçim sıkıntısı varsa ve eğer ailenin geçinmesine önemli katkı sağlacaksa tabiki kadının çalışmasını isteyebilir...

maddi olarak çalışmasına gerek yoksa kocanın eşine ister çalış ister çalışma demesi en doğru olanıdır...

maddi durumları iyi ve koca eşine asla çalışamazsın diyorsa bu berbat bir durumdur:delphin:

ben bunun yine özellikle eğitimle ilgili olduğunu söyleyeceğim...
eğitimli insan kadın erkek farketmez, işini yapmak ister, başarılı olmak ister, emeği boşa gitmesin ister, zaten bunlara sahip olmak için eğitmiştir kendini...başkaları evinde uyurken sınavlara çalıştı, bilmem kaç kişiyi eleyip sınavları bunun için geçmiştir...konumuz kadınsa da...
çocuk da yaparım kariyer de der...
amir de olurum eş de der...
ev hanımlığı da yaparım yöneticilik de der...evinde temizliğini de yapar, manikürünü fönünü yaptırıp toplantılara da katılır...
eşi olur eşinin, karısı olmaz...ben bunu bilir bunu söylerim...
hayatı paylaşır hayatı...beklemez, gözünün içine bakmaz, bu adam beni kapıya koyarsa aç kalırım demez...o bir birey olarak vardır...ve herşeyi başarır...

evet ben işte şuan başkaları evinde uyurken sınavlara çalışıyorum
şimdi değil okulum bittikten sonra okudugum emek sarfettiğim işi yapmayı planlıyorum anladınız mı?
ve eğitimini tamamlayamayan bir çok insan da sizin bu dediklerinizi hayal ediyor daha hırslı
eğitimli olan birçok kadından daha mantıklılar belkide daha güçlüler bazıları

evet ben işte şuan başkaları evinde uyurken sınavlara çalışıyorum
şimdi değil okulum bittikten sonra okudugum emek sarfettiğim işi yapmayı planlıyorum anladınız mı?
ve eğitimini tamamlayamayan bir çok insan da sizin bu dediklerinizi hayal ediyor daha hırslı
eğitimli olan birçok kadından daha mantıklılar belkide daha güçlüler bazıları

evet...belki öyledir...:kahve::kahve:

konu "kadın çalışmalı mı çalışmamalımı"ya dönmüş...

kadın çalışmalı...eğitimi yoksa bile çay kahve dağıtma işinde çalışmalı gene çalışmalı ama mutlaka sgk lı çalışmalı...

kadınların ülkemiz de çok ezilmelerinin tek nedeni ekonomik özgürlüğü olmadığı içindir.

konu "kadın çalışmalı mı çalışmamalımı"ya dönmüş...

kadın çalışmalı...eğitimi yoksa bile çay kahve dağıtma işinde çalışmalı gene çalışmalı ama mutlaka sgk lı çalışmalı...

kadınların ülkemiz de çok ezilmelerinin tek nedeni ekonomik özgürlüğü olmadığı içindir.

Tek nedeninin ekonomik özgürlüklerinin olmaması olduğunu düşünmüyorum.Ekonomik özgürlüğü olduğu halde ezilen kadınlar olduğunu gözlemledim malesef...Kadının karakteri,kendine güveni ile de ilgili biraz bence....Çalışan kadın olduğu halde eşinin hatalarını,yanlışlarını katlanan,sineye çeken çok kadın var.... :çok üzgünüm:

Tek nedeninin ekonomik özgürlüklerinin olmaması olduğunu düşünmüyorum.Ekonomik özgürlüğü olduğu halde ezilen kadınlar olduğunu gözlemledim malesef...Kadının karakteri,kendine güveni ile de ilgili biraz bence....Çalışan kadın olduğu halde katlanan,sineye çeken çok kadın var.... :çok üzgünüm:

haklısın canım şöyle düzelteyim "temel nedenlerinden birisi"

vala ben olaya maddi durumu iyise adamın kadın çalışmasada olur gözüyle bakmıyorum.ne iyi haller gördük en iyi örneği kendi ailem..
babamın işlerinin iyi olduğu günleri de gördüm
annemin maaşına kaldığımız günleri de...
şimdi bişey dicem herkes üstüme atlıcak:)))
genelleme yapmıyorum bi kaç kişi haricinde burada adam bakmak zorunda
ben hiiç çalışamam vala diyen bayanların aslında çalışmak zor gelioda o yüzden
böyle söylediklerini düşünmeye başladım yani erkeğin bakması gerek bahanesinin arkasına saklanıyor bazı arkadaşlar...
kimse alınmasın benim düşüncem bu doğru veya yanlış ama artık böyle düşünmeye başladım...

Çocuğu çok küçükse,bırakıcak kimsesi yoksa,kreş fiyatları kendi aldığı maaş kadar ya da daha fazlaysa ,evde kendisine yardım eden de yoksa dışarda çalışmak zor gelir,haklısınız.............

Enteresan bir konu..:delphin:
Erkek eşinin çalışmasını maddi açıdan destek olmasını istiyorsa bana çok abes gelmez..
Sevdiğimiz erkekle yepyeni bir hayata başlıyoruz..:1rolleyes:
Aldatma,şiddet,boşanma vs. hepsini geçiyorum..
Allahım saklasın sevdiğiniz adamın başına bir iş gelse,kaza,hastalık gibi...:çok üzgünüm:
Eğer ki belli bir geliriniz yoksa nasıl yardım edeceksiniz eşinize?
Çok merak ediyorum; ne yapalım adam hasta,ilaç parası bulamadık diye boşanalım mı?:tomato:
Asıl fikrim kadının ihtiyacı olsa da olmasa da çalışmasıdır elbet ama eşinin illa çalışmasını isteyen erkek konu başlığı üzerine yukarıdaki örneği verdim..

Çocuğu çok küçükse,bırakıcak kimsesi yoksa,kreş fiyatları kendi aldığı maaş kadar ya da daha fazlaysa ,evde kendisine yardım eden de yoksa dışarda çalışmak zor gelir,haklısınız.............

lafım çalışamayanlara değl çalışma imkanı olup da erkeğe kendini dayamış çalışmayanlara
:kahve:

lafım çalışamayanlara değl çalışma imkanı olup da erkeğe kendini dayamış çalışmayanlara
:kahve:

çalışıp çalışmamak seçimdir, tercihtir, adına ne derseniz deyin sonuçta kişisel birşeydir.
o yüzden çalışma imkanı olup bunu tercih etmeyenleri kendini erkeğe dayamış olarak nitelendirmek bence çok da hoş değil..

vala sabahın köründe işe gidemem gezmek varken işe niye gideyim düşüncesinde insanlar üzülerek söylüyorumki kendini erkeğe dayamıştır yukrda bi arkadaş demiş anna baba bakmak zorunda değilken belli bir yaştan sonra koca hiç bakmak zorunda değil...dnyanın binbirtürlü hali var arkadalar saymış eş kaza geçirse iflas etse işten çıkarılsa kim bi lokma ekmek verir çıkarıp...güzel olmazmı evde hala çalışan biri olsa?bence savunulcak bir yanı yok çalışmak istmemenin...şartar elvermiyordur çalışamıyordur ama mesleği olan insanların da sırf gezeyim tozayım evde rahat olayım hiç olmazsa bitek ev işi yaparım demelerine anlam veremiyorum.nerde emekler..aile o kadar okutmuş masraf etmiş sırf okusun kızım elinde mesleği olsun diye ama o meslek 35 yaşından sonra bi ie yaramıyor maalesef...

hiçte tuhaf yada itici gelmiyor.
Zira hayat şartları çok zor neden erkek tek başına bu yükü sırtlansın ki.
Bakamıyacaksa evlenmesin diyen arkadaşları esefle kınıyorum ne yani kadınlar kendilerine baktırmak içinmi evleniyorlar.
bir evlilikte sorumluluklar eşittir erkek nasıl didiniyorsa kadın da aynı şekilde özveri göstermelidir.,

Niye ?
35 inden sonra insan çok mu yaşlanıyor,çalışıyorsa işinden emekli mi olması lazım?:sm_confused:

Back
X