• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya şaka mı yapıyorsunuz 28 yaşını aşmamış istiyorlar işverenler 23-24 yaşında hiç iş deneyimi olmadan evlenen ve hayatında hiç çalışmamış bir insan 35 yaşından sonra işveren almaz ha hemşiredir doktordur öğretmendir bilemem belki bulurlar ama maalesef geri kalan için aynı şans söz konusu değil..

vala sabahın köründe işe gidemem gezmek varken işe niye gideyim düşüncesinde insanlar üzülerek söylüyorumki kendini erkeğe dayamıştır yukrda bi arkadaş demiş anna baba bakmak zorunda değilken belli bir yaştan sonra koca hiç bakmak zorunda değil...dnyanın binbirtürlü hali var arkadalar saymış eş kaza geçirse iflas etse işten çıkarılsa kim bi lokma ekmek verir çıkarıp...güzel olmazmı evde hala çalışan biri olsa?bence savunulcak bir yanı yok çalışmak istmemenin...şartar elvermiyordur çalışamıyordur ama mesleği olan insanların da sırf gezeyim tozayım evde rahat olayım hiç olmazsa bitek ev işi yaparım demelerine anlam veremiyorum.nerde emekler..aile o kadar okutmuş masraf etmiş sırf okusun kızım elinde mesleği olsun diye ama o meslek 35 yaşından sonra bi ie yaramıyor maalesef...

ben zaten bunların hepsine katılıyorum, kadının üretmesi gerektiğini savunuyorum..
ama kendimden örnek verirsem; maddi durumum çalışmamı gerektirmeseydi eğer karşılığında ücret alacağım bir işte çalışmayı tercih etmezdim.
sosyal dayanışma projelerinde, esirgeme kurumunda ya da hayvan barınaklarında gönüllü olarak hizmet verirdim..
bu durumda eve maddi bir katkım olmayacak doğal olarak..

ama sonuca varırsak; benim ailemde beni okuttu, bana emek verdi..
ben de kalkıp mesleğimi yapmamayı, karşılığında maddiş değil manevi kazançlarımın olduğu bir sistemde görev alırsam; birinin bana sırtını erkeğe dayamışsın demesinden hoşlanmazdım..

dediğim gibi kadın çalışmalı, üretmeli, hayatta edilgen değil etken rolu oynamalı da hemfikiriz zaten..

ya şaka mı yapıyorsunuz 28 yaşını aşmamış istiyorlar işverenler 23-24 yaşında hiç iş deneyimi olmadan evlenen ve hayatında hiç çalışmamış bir insan 35 yaşından sonra işveren almaz ha hemşiredir doktordur öğretmendir bilemem belki bulurlar ama maalesef geri kalan için aynı şans söz konusu değil..

Öğretmen ,doktor ,mühendis olup iş bulamayan, kpss kazanamayan ya da kriz vs nedeniyle işten çıkarılıp senelerce iş bulamayanlar yaşları 28 e geldi mi hayata küssünler o zaman..Nasılsa yaşları geçmiş olucak,iş bulma şansları kalmayacak....:tomato:

büyük şehirler hariç diğer iller de ilçeler de oturan insanlar maalesef manevi olarak sosyalleşemiyor sinema olmayan bir sürü yer var hayvan barınağı olmayan çocuk esirgeme kurumu olmayan bir sürü yer var.yani o tür saydınız sosyalleşmeler çok ütopik kalıyor maalesef türkiye istanbul ankara izmirden ibaret değil...türkiyenin %80inde kadınların tek sosyalleşme yeri ne kadar sosyalleşmeyse artık..günler...yani ben çalışmıcam sosyal olucam demekle olmuyor burası türkiye saydınız şekilde ki kadınlar bir elin parmağını geçmez...

Öğretmen ,doktor ,mühendis olup iş bulamayan, kpss kazanamayan ya da kriz vs nedeniyle işten çıkarılıp senelerce iş bulamayanlar yaşları 28 e geldi mi hayata küssünler o zaman..Nasılsa yaşları geçmiş olucak,iş bulma şansları kalmayacak....:tomato:

üzülerek söylüyorum ki evet senelerce iş bulamayan insanlar 30u getikten sonra şansları çok çok azalıyor isterseniz bir iş ilanlarına bakın.özellikle deneyimsiz iş ilanlarına.öğretmenler doktor devlette çalışıyor ama öğretmen doktordan ibaret değil meslekler.iktisat mezunu bir insan 28i geçtiğinde hala iş bulamıyorsa özel sektörde o kişiye kendi işini kurmaya çalışmasından başka önerilebilcek brşey olmaz...

üzülerek söylüyorum ki evet senelerce iş bulamayan insanlar 30u getikten sonra şansları çok çok azalıyor isterseniz bir iş ilanlarına bakın.özellikle deneyimsiz iş ilanlarına.öğretmenler doktor devlette çalışıyor ama öğretmen doktordan ibaret değil meslekler.iktisat mezunu bir insan 28i geçtiğinde hala iş bulamıyorsa özel sektörde o kişiye kendi işini kurmaya çalışmasından başka önerilebilcek brşey olmaz...

Sizin verdiğiniz örneklerdeki meslekleri saydım sadece..elbette tek meslek onlar değil...Hiç iş deneyimi olmayan,onu bırakın parası pulu birikimi olmayan,dar gelirli bir aileden gelen adam nasıl kendi işini kurabilir ki? Ancak babadan atadan dededen kalan para olucakki iş kurabilsin..Bankadan çekilecek kredinin de iş kurmak için yeterli olacağını düşünemiyorum...

büyük şehirler hariç diğer iller de ilçeler de oturan insanlar maalesef manevi olarak sosyalleşemiyor sinema olmayan bir sürü yer var hayvan barınağı olmayan çocuk esirgeme kurumu olmayan bir sürü yer var.yani o tür saydınız sosyalleşmeler çok ütopik kalıyor maalesef türkiye istanbul ankara izmirden ibaret değil...türkiyenin %80inde kadınların tek sosyalleşme yeri ne kadar sosyalleşmeyse artık..günler...yani ben çalışmıcam sosyal olucam demekle olmuyor burası türkiye saydınız şekilde ki kadınlar bir elin parmağını geçmez...

benim Türkiye'yi üç ilden ibaret zannediyorum gibi bir izlenim çıkarmanız enteresan..

ben yaşadığım şehre göre örnek verdim zaten; çünkü kendimden örnekleme yapmıştım..
ama illa ki genel bir örnek istiyorsanız; ben saydığınız üç büyük şehrin dışında, hayvan barınağı esirgem kurumu olmayan bir yerde yaşasaydım gene faydalı bir uğraş bulurdum..
çocuklara gönüllü öğretmenlik yapardım mesela..
yani kadının üretken, edilgen olması mı önemli olan yoksa eline geçecek para mı?

benim söylediğim ben çalışmayacağım sosyal olacağım değildi ayrıca, sosyal hizmet projelerinde yer alacağımdı, ikisi farklı şeyler..

ücretli iş yapmamak sadece "evimde temizlik yapıyım geziyim tozayım sırtımı da kocama dayayayım, oh gelsin paralar, gelsin paralar, gitsin dertler" demek değildir..

kimse kmsenin fikrine düşüncesine saygı duymuyor ne ilginç :kahve:
soruya cevap yerine yapılan yorumlara cevap veriliyor garip :kahve:

evet işte o yüzden 30 yaşını pek geçirmeden i bulmaay bakıcak o yüzden...
burda anlatmak istediğim üniden mezun olmuş bir kadın kocasının parasına güvenerek hiç çalışmazsa ve birgün o para uçup gider elde avuçta kalmazsa iş aramaya kalktıysa yaş da 35 olduysa ve özel sektörde çalışmaya mahkum bir mesleği varsa iş bulması çok çok güç olur...
eğer şartlar uygunsa çalışmasını engelleyecek hiçbir unsur yoksa sırf eşi kazansın eşi baksın eşim zaten iyi kazanıyor deyip çalışmamazlık etmemesi gerektiğini söylüyorum.dünyanın binbir türlü hali var diyorum.yani konu ordan oraya çekildi uzadıkça uzadı.bu benim fikrim ve herkesin fikrine saygı duyuyorum.zaten çocuğunu bırakacak kimsesi yoksa elinde mesleği vs yoksa çalışacak alan yoksa o kadın zaten adam istesede istemesede çalışamaz.mantıklı olan da odur zaten..
herkese sevgiler saygılar bu konu daha uzar ben kaçar
:içelim:

Valla ezilse de ezilmese de, bir kadın çalışmalı arkadaşşşş...
Çocuk durumu başka çocuğumu ben de kendim büyütmek isterim ama 2 yıl ondan sonra bakıcısı yada kreşi olur sonra gene çalışmaya devam ederim...
Eğer 35-40 yaşındaysan mezun olduğun fakülte iş bulman için hiç bir anlam taşımaz, o yaştaysan diplomana değil çalıştığın yerlere iş tanımına neler yaptığına bakarlar....
Yani demem o ki, dünyanın bin türü hali var, Allah korusun kimse eşiyle ya boşanırsam diye evlenmez, ama ya olursa, kimse ya ölürsem ya kocam ölürse diye yaşamaz ama ya olursa, kimse ya kaza olur da çalışamazsam diye düşünüp durmaz ama ya olursa....
Eşime bişey olurda çalışamazsa ya da ben hayatla yanlız mücadele etmek zorunda kalırsam mesleğim benim tek dayanağım olacak....
Çalışmayan kadın evde oturan kadındır mantığı yanlış demiş bazıları.....Maalesef yanlış değil, ha ekonomik durumun çoook çok iyiyse o ayrı ama bir genelden yani ortalamadan bahsediyoruz çoğu kişi alamıyor ama aylık 1500 lira alındığını varsayarsak kadın nasıl sosyal bir yaşam sürebilir soruyorum size.. Kira mı densin faturalar mı yoksa kadın keyfince sosyal hayat mı sürsün, bırak sosyal hayat sürmek ayda 1 kere sinemaya gidemeyen insanlar var....
Lütfen kendi gerçeklerinizi anlatırken Türkiyenin gerçeklerini de gözönünde bulundurun....
Aralık tan beri çalışmıyorum, kriz nedeniyle çalışmayan kadınlar kategorisine girdim... Evde patlıyorum sıkıntıdan, bunalıyorum....
Evet sosyalleşemiyorum, çünkü arkadaşlarımın çoğu çalışıyor, daha önce çalışan ama benim gibi işsiz kalmış arkadaşlarım da maalesef buluştuğumuzxda tek konuştuğmuz nasıl iş bulucak, ne zaman bitcek bu kriz oluyor, ve buluştuğumuzda güzel vakit geçirmek yerine daha çok bunalıyoruz....
Ben liseden sonra üniv. başladım sonra y.lisans yaptım ve hep çalıştım, okuldayken parttime daha sonra full time...
Hiç evde oturmamıştım, ben birtek çalışmayı biliyorum evde oturmak nasıl bişey bilmiyorum, o yüzden de şimdi çok bunalıyorum.

Bu bir alışkanlık ve hayat tarzı meselesi..
Ha bie erkek kendine güveniyorsa evlenecek, karısının alacağı maaşı hesaplayarak değil, ama eşnin çalışmasını isteyen her erkek de tü kaka değildir....

Çoğu kişi beni yanlış anlamış, sinemaya gitmeyi sosyalleşmenin tek kıstası görmüyorum...
Bir arkadaşımız demiş ki çalışmayan kadın evde oturuyordur sosyal değildir demek değildir demiş... Ben buna karşılık, bazıları için bu geçerli olabilir ama ülkemizin genelinde bu böyle değil demek istedim... Çalışmayan kadının kocası 1500 maaş alsa 600-700 kira ödese 200-300 faturalara gitse mutfak masrafı o bu desek para kalmıyor... Bu kadın nasıl sosyalleşecek allah aşkına, hangi gönüllü derneğe gidecek, hangi hobi kursuna gidecek en uyduruk kurs 300-500 lra hadi ismeke galan gitsin gidip gelme otobüs masrafı hobi malzemeleri fiyatları... bir otobüs bleti 1400 günde 3tl sırf oraya gidip gelmesi, bu kadar para kendi gönüllü faaliyeti için ayırabilecekmi acaba...
Herkese sırça köşkünden ahkam kesmek kolay geliyor.. Ne var canm adam karısına bakmak zorunda kadın çalışmasa da olur, aa çalışmayan kadın sosyal olamaz mı, niye olmasın canım, hobilerini yapar gönüllü faaliyetlere katılır derneklere gider, aaa siz çalışanlar bilmiyosunuz, gezip rahat rahat takılmak varken hiiç de çalışamam doğrusu...
Sırça köşklerde durumlar öyle olabilir bayanlar ama maalesef gerçek hayatta çalışmayan kadın bırakın dernek kurs falan akşama yiyecek ekmeğin hesabını yapıyor.....
Kocasından dayak yerse de dizini kırıp oturuyor... Çünkü çaresi yok...
Ha çalışan kadın şiddt görmüyo mu evet görüyor, ve çoğu boşanıyor, boşanmayan da maddi olarak mecbur olduğu için değil manevi olarak mecbur olduğu için katlanıyor....

konu "kadın çalışmalı mı çalışmamalı mı" değil arkadaşlar
bu yönde şekillenmekte yapılan yorumlar
konu başlığını okumanızı öneriyorum :delphin:

kadınlara bireysel özgürlük naraları atiyoruz ama kriter belirleyen erkeğin boyunduruğu altına girmeye de hayır demiyoruz...
bu ne yaman çelişki?

"karım illa çalışmalı(!)"
özgürlük bu cümlenin neresinde bana bi gösterir misiniz??
karım sosyal olmalı, kültürlü olmalı, kendi ayakları üstünde durabilmeli, arzu ederse çalışmalı diyen erkeğin alnından öperim
ama karım çalışmalı diye direten beri dursun bi zahmet....

baştan şart koyarak eş yada arkadaş aramanın mantığını anlamıyorum ben...
boyu 1,70den aşağı olmasın
kilosu ile boyu arasında en az 15 fark olsun
efenime söylim ingilizceyi ana dili gibi konuşup tercihen 2. yabancı dili çince olsun
bla bla bla....
oldu yavrum bi cv hazırlayıp yollarım ben sana.... :delphin:

arkadaşlar konuyu ne kadar saptırdınız böyle...
lütfen konu sahibinin sorduğu soruya yorum yapalım...
ikili tartışma yaratacak yorumlardan da uzak duralım...
sonuçta herkesin aynı fikirde olmasını
düşünmek saçma..fikirlere de saygılı olalım...
çünkü bize yakışan bu...
hadi güzel paylaşımlar diliyorum...

Karım illa çalışsın diye, çalışan bayan siparişi veren erkek zaten mantık evliliği yapıyor demektir..

Mantık evliliği yapan erkeğe karşılık olarak, sipariş üzerine temin edilen bayan da birtakım şeyler ister, imzalar atılır, geçinir giderler..

Gökten 3 elma düştü, biri benim kafama , diğerleri çalışan kadın siparişi veren erkeklerin kafaya bi zahmet..

erkek çalışmayan bir kadınla evlenip mutlaka çalışacaksın diye kadını zorlarsa bu hoş olmaz tabi
ama evlenirken kriterlerinin içinde kadının çalışması da varsa bu gayet normaldir bana ters gelmez
ben şu an işi bıraksam eşimin maaşıyla geçiniriz belki ama sıkıntı çekeriz bu açık
şimdi onun benim çalışmamı tercih etmesi bence gayet normal
hayatı herşeyiyle paylaşıyoruz biz

Ücretsiz halk eğitim kursları var..Buradaki bayanlar çok rağbet ediyor,çoğunluğu ya orta halli ya da orta hallinin de altında ..Ne istanbul,ne ızmir ne de Ankara yaşadığım şehir.Bolu da yaşıyorum....gamyoncuiremsu

Karım illa çalışsın diye, çalışan bayan siparişi veren erkek zaten mantık evliliği yapıyor demektir..

Mantık evliliği yapan erkeğe karşılık olarak, sipariş üzerine temin edilen bayan da birtakım şeyler ister, imzalar atılır, geçinir giderler..

Gökten 3 elma düştü, biri benim kafama , diğerleri çalışan kadın siparişi veren erkeklerin kafaya bi zahmet..

konunun özü bu...
"ille çalışan kadın istiyorum" ile "kadınım çalışmalı" cümleleri arasında fark var ikisi aynı anlama gelmiyor benim nazarımda...
yüreği sağlam bir adam zaten kendi hayatını kendi kurar, babası olmadan, dayısı olmadan, karısına sırtını yaslamadan...
bu adamın da kendi ile aynı özelliklere sahip bir kadın istemesi kadar normal şey yok hayatta...

Ben illa kadın çalışmalı diye düşünenleren değilim......Ama kadın illaki kendini geliştirmeli....Daha sağlıklı ve eğitimli çocuklar yetiştirebilmek için....

Eğer eşinin maddi durumu iyiyse kadının çalışması çok da şart değil bence...Çünkü dışarda olan çalışma hayatı kadını yıpratıyor,çocuklarını başkalarına emanet etmek zorunda kalıyor eve gelince yemek yapmaya bile mecali kalmıyor...

Hem neden her gün eşinden para bırakmasını istiyor olsun ki...Ben hamilelik durumum ve bazı özel nedenlerle 1 senedir çalışmıyorum..Hiç te eşimden her sabah para bıraksın diye beklemiyorum...Aylık veriyor paramı...kaydirigubbakcemile3 Dışarı çıkınca eşime çok zaman o parayla yemek de ısmarlıyorum,hediyeler de alıyorum...2 bebeğinin annesi oldum..Ne eşim beni ezmeye çalışır ne de ben ezik hissediyorum kendimi...

aynen canım eşimle hiç mi hiç para muhabbeti yapmadık şimdiye kadar..

banka hesbıma her ay yatırır...

bir gün atlamaz asla..

hatta dediğin gibi arada bişi ısmarlasam yada hediye alsam binbir teşekkür eder..

sen evde benden daha çok çaışıyosun daha çoğunu hak ediyosun der..

ihtimallere göre düşünürsek yandık..döverse söverse atarsa ederse....

zaten gözümüz kör evlenmiyoruz..ruhsal bi problem yoksada kimse o derece değişmez...

dediğim gibi çalışılmasına asla karşı değilim..

ama hep derim..bu işi estelden başkası yapamaz denmediği veya ihtiyacım olmadığı sürece çalışmam..

görücü usulune kaldıysa iş.. elbette şartları beklentileri oluyor. ama aşık olduysa bir anda çalış çalışma demiyor...

valla benimde en çok kızadığım şey budur...
kadının illaki çalışmak istenmesiikötükedihüso..
hayır yanii madem bakamıycan evlenmee kardeşim niye kadınıda zora sokuyosun...
şiddetle karşı çıkıyorum ben bu görüşe ama kadın eğer çalışmak istersee o başka:)

açlık sınırının 1200 tl yoksuluk sınırının 3000tl asgari ücretin 680 tl olduğu ülkede kadınlar hatta ve hatta çocuklar çalışmayıp ne yapacak . erkekler evi geçinderecek parayı kazanmaza evlenmesinler derken kadınlarada kardeşleri , babası bakar ,bu zihniyetlerle yönetilen ülkelerin durumu ortada her birey çalışmalı üretmeli paylaşmalı ki birilerinin esiri olmadan ayaklarının üzerinde duran, sosyal olan, ülke ekonomisine kazandıran , karı ve koca eşit haklara sahip olarak yaşayabilsin.çocuklarına iyi eğitim yaptırıp meslek sahibi çocuklar yetiştirebilsin.

Back
X