• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ha istatistikler yalan söylüyorlar yani.boşananların çoğu çalışan kadınlar ve kadın kocasından daha çok para kazanıyorsa dayak yiyor.bunları ben değil istatistikler söylüyor.sizde şöyle bir mantık var sanırım çalışmayan dayak yer,çalışanın her dediği olur.yok öyle bir şey teoride mantıklı gibi görünse de pratikte işler değişiyor.ben çalışıyorken eşimden daha mı fazla saygı görüyordum.asla.tam tersi ona ayırdığım zaman azaldığından evimizde huzursuzluk oluyordu.şimdi çalışmıyorum.yemin ediyorum size çok daha mutluyuz ve daha fazla saygı görüyorum.

ya da başka bir örnek vereyim gelin kaynana olayına girilmiş ya.
bizim bir gelinimiz çalışıyor,güzel de bir mesleği var.diğeri çalışmıyor.ama annem hep der "keşke diğer oğlum da ev hanımıyla evlenseydi,çalışanların düzeni olmuyor"diye ve çalışmayan gelinimiz çok daha seviliyor sayılıyor.çünkü biz insalıklarına,bize olan tavırlarına göre değerlendiriyoruz.paraya endeksli değil çok şükür sevgimiz de saygımız da.

ha bu arada lafım ailesini geçindirmek için çalışanlara değil.ama inanınki siz çalışmasınız ülke daha çok kalkınacak emin olablirsiniz.hiç boşuna kendinizi kandırmayın.siz çalışmasanız o işe ya işsiz bir erkek ya da çalışmak zorunda olan bir kadın girecek.ne olacak peki yollar mı yıkılacak sular mı kesilecek?hayır işsizlik ortadan kalkacak.gelir seviyesindeki dağılım daha adil olacak.ha bu tipler bir de emekli de olmaz."ayy aktif olmak istiyorum,hayatın içinde olmak istiyorum,ben çalışmadan yapamaaaaaaaaam"derler.ulan hödük sen emekli ol da bir mezun da senin yerine geçsin.gençler nasıl istihdam olacak peki sen "ayyy ben aktif olmalıyım" dedikten sonra.sırf bencillik.onun için ülke bu hallerde.

:53:
Şoklardayım...

Bu nasıl bir yorumdur ya,nasıl bir fikirdir.

Kahve muhabbettine dönmüş resmen.

Ne kadar cahilce yazılmış cümleler. Nasıl bir muhakeme becerisidir bu...

Kusura bakmayın ama öyle...

Nacizane önerim;biraz gazetelerdeki köşe yazılarını okuyun,astroloji köşelerini değil...

Arada bir ekonomi sayfalarına bakın,internetten aydın yazarları takip edin.

Ekonomi nedir,iş gücü nedir,milli kalkınma nedir vs bunlara bir bakın.

Evde bile otursanız biraz ileri görüşlü,aydın,kendinizi geliştiren insan olun...

Ortalık yerlerde böyle gülünç,cahilce konuşmayın...

Nedir bu,züğürt tesellisimi?!

arkadaşlar burda soru çok başkayken resmen çalışan çalışmayan tartışmasına dönmüş tabiki çalışmak çok güzel birşey çalışmak isteyen varsa çalışsın istemeyenler çalışmasın soru bu değilki eşinizin illa çalışmanızı istemesi normalmi bence yani bu sitede çok okudum çalışan bayanların kartlarını alan eşler çalışmassan babanın evine gidersin diyen erkekler varmış burda okudum bende bence bu tip erkekler sevgi için değil para için evleniyolar sonuçta herkes işini kaybedebilir heran herşey olabilir eşler oturup karar verirler istedikleri gibi yaşarlar benim eşim iyi bir işim olabileceği halde çalışmamı istemiyor yıpranmanı istemiyorum diyor bende rahatıma düşkün biriyim böyle karar verdim ama çalışan bayanlarada sonsuz saygım var isteyen istediği gibi yaşar..

kimse kusura bakmasın ama ister temizlikçi, ister amele, ister sizin beğenmediğiniz sekreter v.s. olsun namusuyla çalışıp parasını kazanan, evine ekmek götüren herkes, evde yatıp koca parası yiyenden daha saygıdeğerdir...

Kesinlikle katılmıyorum Böyle bir kıyaslama yapamazsınız. Zaten konu da çalışmayan bedavacı kadınla çalışan süper kadın kıyaslaması değil. Kimsenin çalışmayan hanımlara bedavacı işe yaramaz nitelemesi yapmaya hakkı yok. Annelerimiz anneannelerimiz çalışmıyordu bedavacı hazırcı mı onlar? Bu yaklaşımı hiç hoş bulmadım.

kimse kusura bakmasın ama ister temizlikçi, ister amele, ister sizin beğenmediğiniz sekreter v.s. olsun namusuyla çalışıp parasını kazanan, evine ekmek götüren herkes, evde yatıp koca parası yiyenden daha saygıdeğerdir...

Kesinlikle katılmıyorum Böyle bir kıyaslama yapamazsınız. Zaten konu da çalışmayan bedavacı kadınla çalışan süper kadın kıyaslaması değil. Kimsenin çalışmayan hanımlara bedavacı işe yaramaz nitelemesi yapmaya hakkı yok. Annelerimiz anneannelerimiz çalışmıyordu bedavacı hazırcı mı onlar? Bu yaklaşımı hiç hoş bulmadım.

evet canım saygıdeğer arkadaşımız (!) çok güzel belirtmiş kime saygı duyulacak kime duyulmayacak.işte böyle saygıder eğitimcilerimiz.sınıfta da "annem ev hanımı,biz bakıcı ellerinde sürünmeyelim diye işinden ayrıldı" diyen bir çocuğa sanırım şu yorumu yapıyordur "ooooohh demek annen bedavacı ha,oh baban çalışsın anan k..ç büyütsün,sus saygıdeğer olmayan kadının çocuğu otur sana 0":60::60: o zaman çalışanlar çalışmayanlara bedavacı,çalışmayanlar da çalışanlara enayi gözüyle baksın.var mı böyle çocukça bir mantık.:27:

Siz evde sabah`tan aksama kadar neler yaparsiniz cok merak ediyorum.
Anneannelerimizi ve annelerimizi misal vermissiniz ama onlarin zamaninda ne camasir makinasi, ne bulasik makinasi vardi. Simdi hazir köfte bile satiyorlar, yani hersey o kadar pratikki.
Yemek yapmak bile pratiklesti.
Ilimle, bilimle, ugrasmak, insanlarin güzel yasamasi icin benimde bu hayatta bir katkim olmali.
Kadinda olsam bu hayatin bir parcasiyim, temizlikcileri degil. Artik hersey ortaklasa olunca güzel. Hayata anlam verdikce mutluluk artar.
Ne demis rahmetli Sabanci: calismaaaakkk, calismaakkk, calismaaakkkk. Nur icinde yatsin.

Son düzenleme:
"bakici ellerinde sürünme" ne demek ya?
Cocugunu krese götürmek artik zamani seyler, orada kendi yasitlariyla oynuyor, yemek yiyiyor vs. vs.
Demek krese giden cocuklarin anneleri acimasiz insanlarmi? Cünkü bakici ellerinde süründürüyor cocuklarini

evet canım saygıdeğer arkadaşımız (!) çok güzel belirtmiş kime saygı duyulacak kime duyulmayacak.işte böyle saygıder eğitimcilerimiz.sınıfta da "annem ev hanımı,biz bakıcı ellerinde sürünmeyelim diye işinden ayrıldı" diyen bir çocuğa sanırım şu yorumu yapıyordur "ooooohh demek annen bedavacı ha,oh baban çalışsın anan k..ç büyütsün,sus saygıdeğer olmayan kadının çocuğu otur sana 0":60::60: o zaman çalışanlar çalışmayanlara bedavacı,çalışmayanlar da çalışanlara enayi gözüyle baksın.var mı böyle çocukça bir mantık.:27:

Yani benim için x, y den daha saygıdeğerse, bu y nin hiç saygıdeğer olmadığı anlamına mı geliyor, ya da şöyle açıklayayım annenize babanızdan daha çok saygı duyuyorsunuz diye babanıza saygı duymadığınız sonucuna varabilir miyiz?

5 yıl ilköğretim okullarında rehber öğretmen olarak çalıştım, sonuç: 8.sınıfta gözyaşlarına boğularak okula devam etmesi için annesiyle görüşmemi isteyen kızlar, kadınların çalışmasına karşı olduğu için 8. sınıfta kızını okuldan alıp kocaya vermek için çeyiz hazırlığına başlayan anneler... öyle ya, kadının çalışması gereksiz bir şey ya (yıpranır, çocuğu bakıcı ellerinde sürünür v.s.) bu durumda okutmaya ne gerek var, o masrafla kıza ne çeyizler alınır değil mi?
Bir tarafta da merdiven silerek, tuvalet temizleyerek çocuklarını üniversiteye yollayan, okusun meslek sahibi olsun diye çırpınan anneler var, şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, hangisine saygı duyarsınız?
İster çalışırsınız ister çalışmazsınız umrumda değil, nasıl olsa ömür boyu size bakacak birini bulmuşsunuz, ama çalışmak çok kötü gereksiz bir şeymiş gibi yorumlar yapmak ne kadar doğru?

bence de kimse kimseye bedavadan ekmek vermez.ama aylarca çocuğunu taşıyıp,acılarlar içinde doğurup,binbir çileyle ona annelik eden,kendine yıllarca kadınlık edip,yemeğini,ütüsünü yapan kadına da bedavacı,otlakçı gözüyle bakma ne kadar vicadana ve ahlaka sığar acaba?hani herkesi eşit görüp değer veriyorsunuz ya.

nasıl yani? bunları ekmeğinizin karşığı olarak mı yapıyorsunuz? yok artık:53:

Onca yıl okudum çalıştım uğraştım bi meslek sahibi oldum, elbette çalışmak isterim ilerde eşim talep etse de etmese de. Ama çalışmayı sadece para kazanmak için değil sosyal bir hayatım olması için, eşimle ev çocuk dışında konuşacak farklı konularımız da olması için, hayat şartlarımızı daha iyi yapabilmek için vs isterim.

Bunun yanında çalışmayanlara da otlakçı gözüyle bakmak çok saçma:19: Benim annem de öğretmen ama sadece 2yıl çalışabildi kardeşimin rahatsızlığı nedeniyle,, şimdi otlakçılık mı yapıyor yani? Gidip çalışsa kafası daha rahat olcak sonuçta.

çalışmayan bayanlara nasıl otlakçı deniliyor nasıl küçümsüyorlar anlamıyorum belkide çoğundan daha sosyal etkinlikli daha eğitimli olanlarımız var ben çalışan bayanları tebrik ediyorum çalışsınlar ama bazı çalışan bayanlar çalışmayanları küçümsüyor ne demek otlakçı demekki bir kıskançlık söz konusu ki böyle sözlü saldırılar var çalışan çalışır çalışmayan çalışmaz neden tartışma yaratıyorsunuz ki benim çalışıp yorulmama gerek yok durumum çok iyi neden kendimi yoruyum ama evde akşama kadar oturup boş boş durmuyorum işime ayırcağım vakti kitaplara bebeğime veriyorum yada kendimi geliştirici kurslara gidiyorum çalışmıyoruz diye çoçuklarımızı okutmıycaz gibi düşünülüyor halbuki okul hatta öğretmenlerin nerde ne şekilde eğitim aldığını bile araştırmayı düşünüyorum kızım okula başladığında lütfen herkes kelimelerine dikkat etsin kimse otlakçı değil gerekirse çalışırız bence çoğu kadında maddi yat için çalışıyor çoğu konuştuğum bayan böyle diyor yok para için değil gidiyim sosyal çevrem olsun diye kimse ağır şartlarda çalışmaz..

tercih meselesi tabiki ama başka konulara gelince hayat müşterek,çalışma konusuna gelince erkek evine bakmalı...bana tuhaf geliyor,bayanların da çalışmasından yanayım.ha kocası odunun tekidir,evin bütün yükü kadının üzerindedir,ona bişey diyemem.

çalışmayan bayanlara nasıl otlakçı deniliyor nasıl küçümsüyorlar anlamıyorum belkide çoğundan daha sosyal etkinlikli daha eğitimli olanlarımız var ben çalışan bayanları tebrik ediyorum çalışsınlar ama bazı çalışan bayanlar çalışmayanları küçümsüyor ne demek otlakçı demekki bir kıskançlık söz konusu ki böyle sözlü saldırılar var çalışan çalışır çalışmayan çalışmaz neden tartışma yaratıyorsunuz ki benim çalışıp yorulmama gerek yok durumum çok iyi neden kendimi yoruyum ama evde akşama kadar oturup boş boş durmuyorum işime ayırcağım vakti kitaplara bebeğime veriyorum yada kendimi geliştirici kurslara gidiyorum çalışmıyoruz diye çoçuklarımızı okutmıycaz gibi düşünülüyor halbuki okul hatta öğretmenlerin nerde ne şekilde eğitim aldığını bile araştırmayı düşünüyorum kızım okula başladığında lütfen herkes kelimelerine dikkat etsin kimse otlakçı değil gerekirse çalışırız bence çoğu kadında maddi yat için çalışıyor çoğu konuştuğum bayan böyle diyor yok para için değil gidiyim sosyal çevrem olsun diye kimse ağır şartlarda çalışmaz..

otlakçı kelimesi kadınların çalışmasını değil, çalışmamasını savunan bir arkadaş tarafından kullanılmıştı, eğer mesajlarımı dikkatle okursanız hiçbirinde böyle bir ifade kullanmadığımı görürsünüz, daha önce de biçok kez yazdım yine yazıyorum, benim canım annem de ev hanımıydı, hem de çok kutsal bir mesleği olduğu halde hiç çalışmadı, ama hayatı boyunca hep kızlarının okumasını bir meslek sahibi olmasını istedi, kadınların hep çalışması maddi özgürlüğünün olması gerektiğini savundu, üstelik bu insan 50 küsür yaşında...
ama burada daha 20 li yaşlarında olan insanlar, kadınlar çalışmasın, çalışmak şöyledir böyledir yok bütün gün laklak yapıyolar, çocukları bakıcılarda sürünüyor v.s. yorumlar yapıyorlar. e çalışmak bu kadar kötüyse kadınların bir meslek sahibi olması gerekmez, meslek sahibi olmayacaksa niye okusun? diplomalı olunca daha zengin kocalar mı bulunuyor nedir yani?
siz bir anne olarak kızınızın bir doktor, avukat ya da ne bileyim bilim insanı olmasını mı tercih edersiniz ev hanımı olmasını mı? eğer ilk seçenek size daha cazip geliyorsa neden kadınların çalışmamasını böyle canla başla savunuyorsunuz?

ve yine söylüyorum, ben erkek olsam eşim çalışsın isterdim, tüm sosyal nedenler bir yana, bana bir şey olursa karım çoluğum çocuğum ortada kalmasın, eşim kimseye muhtaç olmasın diye.

böyle erkekler çok anacım gözlerini para bürümüş bunların :19:

tercih meselesi tabiki ama başka konulara gelince hayat müşterek,çalışma konusuna gelince erkek evine bakmalı...bana tuhaf geliyor,bayanların da çalışmasından yanayım.ha kocası odunun tekidir,evin bütün yükü kadının üzerindedir,ona bişey diyemem.

aynen katılıyorum, her konuda eşitlik - hak - özgürlük ama iş maddiyata gelince erkek evin geçiminden sorumlu ben canım isterse çalışırım.

böyle erkekler çok anacım gözlerini para bürümüş bunların :19:

bakın benim yazımın üstüne yazmışsınız ben kadın çalışmamalı demiyorum asla demem tabiki çalışsın diyorum ama herkes herkesin fikrine yada hayatına saygı duysun çalışmak çalışmamak kişisel tercihdir ben çalışmayanları savunmuyorum dileyen dilediği gibi yaşasın ayrıca ben size hitaben yazmadım..

Eğer evlilikte maddi sıkıntılar çekiliyorsa ve bayanın çalışması bu sıkıntıya çözüm olacaksa , erkek bunu isteyebilir (ki aklı başında hiçbir kadın bu durumda yan gelip yatmaz , istemesine gerek kalmadan kendisi teklif eder zaten).

Asıl fikrim tüm bayanların çalışmasından yana aslında ama , kimimiz çocuğumuzu emanet edecek bakıcı bulamıyoruz , kimimiz çocuğuna karşı vicdanen rahatsız hissedip iş hayatına elveda diyoruz , bu konuda kesin konuşmak ve çalışmamayı tercih eden anneleri eleştirmek taraftarı değilim.

Sen çalış bana akşama içki parası getir diyen itilmiş-kakılmış zihniyetli eşler yok değil , onlar hakkındaki düşüncemi ''Eşek olana semer vuran çok olur'' sözü anlatıyor.

Hiç kimsenin kimsenin hayatı ile ilgili ahkam kesmeye hakkı yok, olmamalı, mesela ben hayatım boyunca çalışan bir bayan olacağım sanıyordum, ama şartlardan ötürü evdeyim...

Yine de hayat müşterektir diyerek bir erkeğin karısının çalışmasına baskı kurmasını zerre anlamam mümkün değil. Çalışan kadının omuzlarına daha çok yük biniyor hele de çocuklu ise. Bir çocuğun sorumluluğu babadan önce annededir. Baba ne kadar yardımcı da olsa sorumluluğun büyük kısmı yine annede değil midir? ev içinde harıl harıl çalışan erkek hiç görmedim. Ne kadar yardımcı olmaya çalışsa da bu sorumlulukta yine kadında. Eee böyle olunca bir erkeğin karısına çalışması için baskı yapması insafsızlık değil mi? Ha adam diyorsa ben çocuğa meme de veririm evi de süpürür camları da silerim diyorsa o zaman eşini de çalıştırsın. Ama imkan yok buna...

Bir de şu var adamın maaşı yetmez, eşi de çalışır. İki kişinin çalışması ile ancak ev geçiniyorsa çocuk sahibi olmak da zor bana göre :68:

üniversite mezunuyum 9 aylık evliyim..şuanda çalışmıyorum eşimde çalışıp çalışmamamı bana bıraktı..hangisinde mutluysan öyle yap dedii ki mantıklı olanı bu..şuana kdr içime sinen bi iş ortamı olmadı ama bu sıralar iyi bi işe başlama durumum var..pskolojik olarak kendimi daha iyi hisedecegimi düşünüyorum yorucu olcak hem ev hem iş ileridede çocuk olursa...ama hayatım dolu dolu gececek en azından..yinede kısmet iş olmasada evde durmaktan sıkılmam çünkü oyalanacak bi çok şey bulabiliyorum..ayrıca karakter meselesi kimi insan evinde olmaktan çok mutludur kimiside çalışmadan duramas...
bi çok etrafımda çalışan bayan arkadaşlarım var bi kaçından örnek vermek istiyorum..

bi arkadaşım bankada çalışıyordu mesai saatleri çok uzun oldugundan dolayı işten ayrıldı ve eşi karısına küstü aylarca nsl işten çıkarsın diye..kız yuvasındaki huzursuzluktan dolayı kalktı bi hastahaneye sekreter olarak girdii..çok mutsuz çalışmak istemiyor ama kocası izin vermiyor .hatta çalışmazsan boşanırım senden bile demiş düşünebiliyormusunuz zihniyeti..ve maddi olarakta ihtiyacı yok karısının çalışmasına durumları iyi.....

diger bi arkadaşımda çalışmadan hayatta mutlu olamas..diyor çalışmasam ben neyaparım çıldırırdım kesin diyor...

kısacası herkesin karakteri farklı kimi ister çalışır kimi istemez çalışmaz..kimi zorla çalışır..kimi para için çalışır..kimi keyfi çalışır..
çalışmayan bayanlara kocası bakmak zorundaa otlakcı nedemek yaa çok ayıp ne yani bayan çalışsa eşi işten atılsa ozaman o kocamı otlakcı olcakkk..aynı hayatı herşeyi ile insanlar paylaşmayı bilmelii..çalışmayı insan istiyorsa yapmalıı çünkü istemeyerek çalışsada hayatı kendine zindan eder..
ama şu zihniyetten vazgecelim "çalışmayan bayan boş bayandır" olayından nefret ediyorumm..insanlar nsl mutluysa öyle yaşamalı..

Son düzenleme:
Back
X