- Konu Sahibi melikex
ha istatistikler yalan söylüyorlar yani.boşananların çoğu çalışan kadınlar ve kadın kocasından daha çok para kazanıyorsa dayak yiyor.bunları ben değil istatistikler söylüyor.sizde şöyle bir mantık var sanırım çalışmayan dayak yer,çalışanın her dediği olur.yok öyle bir şey teoride mantıklı gibi görünse de pratikte işler değişiyor.ben çalışıyorken eşimden daha mı fazla saygı görüyordum.asla.tam tersi ona ayırdığım zaman azaldığından evimizde huzursuzluk oluyordu.şimdi çalışmıyorum.yemin ediyorum size çok daha mutluyuz ve daha fazla saygı görüyorum.
ya da başka bir örnek vereyim gelin kaynana olayına girilmiş ya.
bizim bir gelinimiz çalışıyor,güzel de bir mesleği var.diğeri çalışmıyor.ama annem hep der "keşke diğer oğlum da ev hanımıyla evlenseydi,çalışanların düzeni olmuyor"diye ve çalışmayan gelinimiz çok daha seviliyor sayılıyor.çünkü biz insalıklarına,bize olan tavırlarına göre değerlendiriyoruz.paraya endeksli değil çok şükür sevgimiz de saygımız da.
ya da başka bir örnek vereyim gelin kaynana olayına girilmiş ya.
bizim bir gelinimiz çalışıyor,güzel de bir mesleği var.diğeri çalışmıyor.ama annem hep der "keşke diğer oğlum da ev hanımıyla evlenseydi,çalışanların düzeni olmuyor"diye ve çalışmayan gelinimiz çok daha seviliyor sayılıyor.çünkü biz insalıklarına,bize olan tavırlarına göre değerlendiriyoruz.paraya endeksli değil çok şükür sevgimiz de saygımız da.