Valla ezilse de ezilmese de, bir kadın çalışmalı arkadaşşşş...
Çocuk durumu başka çocuğumu ben de kendim büyütmek isterim ama 2 yıl ondan sonra bakıcısı yada kreşi olur sonra gene çalışmaya devam ederim...
Eğer 35-40 yaşındaysan mezun olduğun fakülte iş bulman için hiç bir anlam taşımaz, o yaştaysan diplomana değil çalıştığın yerlere iş tanımına neler yaptığına bakarlar....
Yani demem o ki, dünyanın bin türü hali var, Allah korusun kimse eşiyle ya boşanırsam diye evlenmez, ama ya olursa, kimse ya ölürsem ya kocam ölürse diye yaşamaz ama ya olursa, kimse ya kaza olur da çalışamazsam diye düşünüp durmaz ama ya olursa....
Eşime bişey olurda çalışamazsa ya da ben hayatla yanlız mücadele etmek zorunda kalırsam mesleğim benim tek dayanağım olacak....
Çalışmayan kadın evde oturan kadındır mantığı yanlış demiş bazıları.....Maalesef yanlış değil, ha ekonomik durumun çoook çok iyiyse o ayrı ama bir genelden yani ortalamadan bahsediyoruz çoğu kişi alamıyor ama aylık 1500 lira alındığını varsayarsak kadın nasıl sosyal bir yaşam sürebilir soruyorum size.. Kira mı densin faturalar mı yoksa kadın keyfince sosyal hayat mı sürsün, bırak sosyal hayat sürmek ayda 1 kere sinemaya gidemeyen insanlar var....
Lütfen kendi gerçeklerinizi anlatırken Türkiyenin gerçeklerini de gözönünde bulundurun....
Aralık tan beri çalışmıyorum, kriz nedeniyle çalışmayan kadınlar kategorisine girdim... Evde patlıyorum sıkıntıdan, bunalıyorum....
Evet sosyalleşemiyorum, çünkü arkadaşlarımın çoğu çalışıyor, daha önce çalışan ama benim gibi işsiz kalmış arkadaşlarım da maalesef buluştuğumuzxda tek konuştuğmuz nasıl iş bulucak, ne zaman bitcek bu kriz oluyor, ve buluştuğumuzda güzel vakit geçirmek yerine daha çok bunalıyoruz....
Ben liseden sonra üniv. başladım sonra y.lisans yaptım ve hep çalıştım, okuldayken parttime daha sonra full time...
Hiç evde oturmamıştım, ben birtek çalışmayı biliyorum evde oturmak nasıl bişey bilmiyorum, o yüzden de şimdi çok bunalıyorum.
Bu bir alışkanlık ve hayat tarzı meselesi..
Ha bie erkek kendine güveniyorsa evlenecek, karısının alacağı maaşı hesaplayarak değil, ama eşnin çalışmasını isteyen her erkek de tü kaka değildir....