- Konu Sahibi ARKAMAHALLE
-
canım amelıyat oncesı 10 mayısta ozel hastanede sperm testı yaptrdık who ya goreydı hersey.ılk testımızdı.1 ccde 26 mılyon ilerı h.% 20 yavas h% 20 yerınde h% 20 ,morfolojı % 75 cıkmıstı.varıkosel de vardı.
sonra teoman beye gıttık nisantası tumlabda test verdık hazıran 22 de
1ccde 8 mılyon ,ılerı h % 26 yavas h% 28,normal morfolojı krugere gore % 1 cıktı.şok yasadık tabı 1 ayda boylesıne ucurum ozellıklede morfolojıde .cok sasırdık.sonra teoman bey bu seferde bakırkoy tumlabda yaptırın dedı .4 gun sonra 26 hazıranda bakırkoy tumlabda yaptrdık orda :
1 ccde 18 mılyon ,hareket asagı yukarı aynı cıktı morfolojı % 2 cıktı.buna sevındık ama nıye ıkı tumlab arasında bu kadar fark var dedık. ve 2 temmuzda amelıyat oldu esım.
sonra sozde bakırkoy tumlab hata yapmıs.18 mılyonu 2 ye bolmesı gerekırken kalıbrasyon makınesi hata yapmıs ve 9 mılyon olması gereken 18 mılyon dıye yazılmıs.aslında sayı 1ccde 9 mılyonmus amelıyat oncesı.ama bu yanlıslık dr. a soylenmıs bıze soylenmedı dr tarafından ta ki amelıyattan 4 ay sonrakı testımızı yaptırana kadar.amelıyat olduk.4 ay gectı.29 ekımde teoman beye msj attık hangı testlerı yaptralım dıye o yanlıs anlamıs ve demıskı sızın yaptrdıgınız zaman bakırkoy tumlabda makınelerde hata olmus ama sımdı sorun yok ıstedıgınız yerde yanı nısantası yada bakırkoy tumlabdan bırınde yaptrabılırsınız.bizde ne yanlıslıgı dıye sasırdık.ertesı gun bakırkoy tumlaba gıttık ordakı laboranta sorduk.anlamazlıktan geldı.sonra test verdık 3 saat bekleyın dedıler.beklerken tumlabın muduru aradı.yanlıslık olmus.sayı 2 ye bolunmelıymıs hazırandakı testte bolunmemıs.sıze paranızı gerı verıcez dedıler.neyse ogunku yanı amelıyattan sonrakı 4. ayda test:
1 ccde 17 mılyon toplam 51 mılyon ılerı h% 20 yavas h% 32 ,normal morfoljı % 2 cıktı.yanı neye ınanacagımızı sasırdık.eger amelıyat oncesınde gercekten yanlıslık yapıldıysa ve 1 ccde gercekten 8 yada 9 mılyon varsa amelıyat sonrası yukselme olmus.ama bızım anlamadıgımız nıye bıze amelıyat oncesı yada sonrası soylenmedıde tam 4 ay sonra test zamanı soylendı.acıkcası neye kıme ınanacagımızı sasırdık.son durum boyle.yanı amelıyat sonrası sadece sayıda yukselme olmus dıyebılırız.
Arkadaşlar ben 5. yıllık evliyim ve 4. tüp denemem de hüsran oldu. Bahçeci de yaptırdım ve bu sefer IMSI ile bakıldı. Varikosel olduğu için hep testlerde %2 çıkıyordu. Meğerse IMSI da incelendiğinde aslında %0 yani hiç normal sperm çıkmadığı görüldü. 29000 sperm var ama aslında hiç yok.................
Mustafa bey bizden de dün spermde DNA kırıklığı testi istedi. Eğer umut vericiyse ilaç tedavisi verip tekrar tüp denenebilir. Ama umutsuzsa kendinizi daha fazla hırpalamayın dedi.............. yıkıldım.
Merak ediyorum, benim eşim ilk zamanlar varikosel ameliyatı olmuştu ve 3 ay sonra morfoloji %8 çıkmıştı. Acaba tekrar ameliyat olsa yükselir mi? İlginç olan da varikosel hiç tekrarlamamış, temiz yani. Bir de benim eşimin varikoseli aileden geliyor, kardeşlerde de var. Offf yorgunum dostlarım yorgunum yorgun.
Acaba bizim bilmediğimiz daha başka test vs var mı?
sakunya
canim mrb ne desem nasil baslasam bilmiyorum ama sen de soyledikce tekrar kendimi hatirladim ve bir daha uzuldum canim cok gecmis olsun ama oncelikle sunu soylemek istiyorum morfoloji 0 olsa bile ben cok kiside gordum pozitif sonuc alan cunku dna kirikligi baska birsey bizim morfoloji 2 ama dna kirikligi var yani hci biri bi ise yaramiyor
insallah dna sonucunda bir sorun cikmaz cok uzuldum adina allahim ins guzel sonuc aldiri buraya sonucu yazmayi unutma
dr bizede fazla ugrasmayin dedi
bi umudumuz vardi oda gitti bizim ne dusunuecegimi bende bilemiyorum
iki kez negatif iki kez iptalim var benimde
ilac kullandik biz bakalim bi degsiklik olmusmu bir ay sonra testi tekrar
hazel canim senden nbr
ben giriyorum ama bazen yazamiyorum hic anlamadim
sakunya
canim mrb ne desem nasil baslasam bilmiyorum ama sen de soyledikce tekrar kendimi hatirladim ve bir daha uzuldum canim cok gecmis olsun ama oncelikle sunu soylemek istiyorum morfoloji 0 olsa bile ben cok kiside gordum pozitif sonuc alan cunku dna kirikligi baska birsey bizim morfoloji 2 ama dna kirikligi var yani hci biri bi ise yaramiyor
insallah dna sonucunda bir sorun cikmaz cok uzuldum adina allahim ins guzel sonuc aldiri buraya sonucu yazmayi unutma
dr bizede fazla ugrasmayin dedi
bi umudumuz vardi oda gitti bizim ne dusunuecegimi bende bilemiyorum
iki kez negatif iki kez iptalim var benimde
ilac kullandik biz bakalim bi degsiklik olmusmu bir ay sonra testi tekrar
hazel canim senden nbr
ben giriyorum ama bazen yazamiyorum hic anlamadim
arkamahalle sız hangı ılacı kullanıyorsunuz.bende esıme evıcap evıtamını cınko gınseng folıkasıt ve kecıboynuzu kürü verıyorum.(folık asıt eksıklıgı ve e vıtamını eksıklıgıde dna hasarına yol acabılırmıs)
2 ay oldu.3 ay dolunca yaptrcaz dna hasar testı.
bırde sunu sorcam :esının hıc hormonlarına bakıldı mı.belkıde fsh degerı dusuktur.cunku ben kaan aydosa maıl attıgımda cvbında dna hasarı ıle ılgılı kendı sıtesının linkini vermıstı orda fsh ıle tedavı yazıyordu
.benım esımın fsh si 2.4 .bu dusuk bır degermıs.kırshazel adlı arkadasın esının 3.3 müş ve kaan aydos bu degerı dusuk bulup 5 ay klomen ve sonrasında ıgne tedavısı vermıs.deger 5.5 olunca hamıle kaldı hemde dogal yolla.belkı fsh dusukse tedavıyle azalabılır.cunku ben 4 gun once kaan beye yıne maıl attım.
bıze teoman cem kadıoglu ocak ayından sonra nolvadex D dıye bır ılac verdı.ama ocaktan sonra kullanın.bır test daha yapalım dedı.bızde beklıyoruz .testten sonra esım baslıycak.arastrdım ve fsh yukselten bır ılacmıs.ozaman teoman beyde bızım hormon sevıyesını dusuk buluyor.ve kaan beye maıl attım bu ılacı sıze sormadan kullanmak ıstemedık dedım.onunda fıkrını almak ıstedım.
demıskı: nolvadex ıle fsh degerınız arttysa dna hasarınıda tedavı etmıs olabılır.ıstersenız gelın burda test yapalım.gelmeden once fsh degerınıze bır daha baktırın o testın sonucuyla gelın demıs.ama ben kullanmadan once sormak ıstedık dedım.o kullandıgımızı sanmıs.ama olsun.kullanıpta degerımız yukselırse hasar belkıde duser.yanı fsh dusukse de belkı dna da hasar olabılır.
cunku ınternette dna hasarının nedenlerınden bırıde olgunlasmamıs sperm hucresı gıbı bısı yazıyordu.yanı fsh dusuk oldugu ıcın belkı tam olgunlsma olmuyor spermlerde ve dna da kırıklık oluyor olabılır.ne dersın canım.bızımkı bır umut.bakalım ne olacak sonumuz.umarım yenı yıl meleklerımızı bıze getırır:))
Canım bana yazdığına sevindim. Tabi benim gibi başkaları da varmış diye üzüldüm ama kaderin önüne geçilmiyor. Canım senin teşhisini hangi merkez koydu yani ilaç tedavisini felan? Ben bahçeciye devam ediyorum. Mustafa bey sanırım tesstten sonra Emre bakırcıoğlu na yönlendirecek.
Peki size verilen bu ilaçları kaç aydır kullanıyor eşin ve hangi ilaçlar verildi? Yani nasıl bir tedavi uygulanıyor diye merak ettim.
canim ben yurt disinda yasiyorum iyi bir merkezde iyi bir prof tarifindan konuldu bu teshis
ben yoksa hala sadece sperl sayisi dusuk dioye cabaliyordum iki yilim bosa gceti 4 tedavi ile ama hic onemli degil o zamanlar bile simdiden mutluydum en azindan bi umudum vardi
esim c vitamini nolvadex betaselen kullaniyor uc kullan gel dedi bu ay sonunda gidicez bakalim bi degsiklik oldumu yuzde yuz dediler bize ama bir daha yapilacak bakalim allahim umudlu geri versin kimsenin umudunu almasin cok zor peki siz ne yollardan gectiniz biraz anlatirmisin
canım sen hangı ulkedesın.dr.unuz kım.esının fsh degerı kac pekı.bızımkı 2.4 dusukmus sanırım.nolvadex fsh hormonunu yuksletıyormus ve hormonları uyararak sperm yapımını arttırıyormus.ben bunu kaan aydosada yazdım.eger fsh degerınız yukseldıyse dna hasarınıda tedavı etmıs olabılır dedı.ama bız daha kullanmaya baslamadık.ocak sonu bır sperm ve DFI testı daha yaptrcaz bakalım ne alemde bızım dna lar.belkı ıyı gelır nolvadex canım yaa.bızım dr. teoman cem bey.
pekı sızın % 100 oldugunu IMSI de mi soyledıler yoksa ayrıyetten bır DFI testı yaptırdınızda mı soyledıler.İnsallah bızde hamıle kalıp bızım gıbı olan herkese umut oluruz.Rabbim kımseye bu derdı vermesın.En kısa zamanda Hamileyimmm yazmak dileğiyle canım...
canim fsh kacti tam hatirlamiyorum baktigimda bir gun yaziyim
birde imsi ve dfi testi ayni seyler degilmi dfi nasil birsey peki
bize imsi ile teshis konuldu ayriyetten dfi yapildimi bilmiyorum esimin spermini mikroskap ile8000 kat kuculterek bakildi zaten bu yil trde de yaptirmayi dusnuyoruz garanti olsun
esim bu ilaclari biraksin birde dogal seylerle beslemeyi dusnuyorum hepsini karistirmak istemedim
merhaba kızlar
bizimde sorunumuz erkek faktörlü arka mahalle beni tanır diğer topikten
2 negatif micromuz var ve şu ana kadar hiç gebelik oluşmadı
bende bir problem görülmedi sadece pıhtılaşmada az bir sorun var dedi dr
kromozon testlerimizde iyi çıktı
değerlerimiz ortalama sayımız 1ml.8-10 milyon-hareket toplamda %15-20 ve morfoloji %1
en son tedavimizde IMCI tekniğiyle oldu ve embriyoloğun değerlendirmesi sperm yapılarının
oldukça bozuk olduğunu söyledi
arka mahallenin tavsiyesiyle bizde bir dfı testi yaptıralım diyoruz
peki bu testi istanbulda yaptıracağımız yerler neresi bir bilginiz varmı
spermiyogram testi yapan yerler bu testi yapıyormu
bana yardımcı olurmusunuz?
canım bız tumlabda yaptrdık nısantası tumlabda fıyatı da 100 cıvarı bısıydı
teşekkürler hazelcim bizde testlerimizi genelde orada yaptırıyoruz bunuda yaptıralım bakalım ne çıkacak sonuç:26:
canım ınsallah dna hasarı yuksek cıkmaz inşallah.Rabbim kımseye vermesın.
inşallah canım amin...
ama ben azda olsa problem çıkacak gibi zannediyorum
çünkü 2 tedavimdede fazla embriyomuz oluşamıyor
olanıda tutunamıyor bunun nedeni ya bozuk morfolojiden,
yada spremin dna bozukluğundan
fsh degerı kac esının pekı.bızım fsh de dusuk 2.4.bırde onu yukseltmek gerek.kaan aydosa maıl attım fsh yukseldıyse belkı dna hasarını tedavı etmıstr dedı.tek umudum o.bakalım.
canım fsh değerimiz 3.95 ve şu ana kadar hiç bir dr bu yönden bir sorun belirtmedi
3.95te çok yüksek değil sanırım :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?