Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Dna'sında Kırıklığı Olan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar eşimin sperm dna hasar testi %19 çıktı ne olacak şimdi sayı 100 milyon ileri hareket %0 doktor klom ve prox devam dedi fsh yükseltmeye çalışacakmış oran yüksek çıktı canım sıkkın şimdi nasıl tüpbebek yaptıracağız bu oranla şansımız ne kadar olacak bu nolvadex denen ilaç ne için bize başka ilaç vermedi

ceymi degerınız gayet ıyı hıc canını sıkma.zaten sınır 15 ,sızınde ona gre cok yuksek degıl.mıkroda sansınız var ki.nolvadex klomenle aynı degerde bır ılac.ıkısıde fsh yukseltmeye yardımcı.yani dr.lar fsh tedavısı uygulayarak dna hasarını dusurmeye calısıyorlar.hıc panıge kapılma gayet ıyı sonuc.bz 42 den sonra 29 a bıle sukrettık.sızınkı cok cok ıyı.

ben bu ay tüp bebeğe başlayacaktım kaan hoca biraz bekleyin dedi eşimin 1 ay önce fsh 2.83 tü şimdi 5.25 olmuş klomene devam dedi fsh kaç yapmaya çalışyor olabilir sizin fsh kaçtı canım sen şimdi tüp bebek yaptırıyrsun değilmi canım durum nedir?

esımın fsh 1.5 ay once 2.79 du.1.5 aydır nolvadex kullanıyor ama daha fsh testı yaptrmadık bız.4 ay kullan test yaptr dedı dr. bıze.

hayır canım ben tupbebek yaptrmıyorum suan.mayıs yada hazıranda baslıycam tupbebege.hayırlısı inşallah...

bizi 1 ay sonra tekrar çağırdı aylık periyodlarla bakacağım dedi

bizi 1 ay sonra tekrar çağırdı aylık periyodlarla bakacağım dedi

selam canim
oncelikle gecmis olsun hazelin de dedigi gibi bence kiriklik olsa bile bu bebgin olmaycak anlamina gelmiyor tabi ki hersey allahtan o ol derse olur
ama bizim gibi 100 e yakin olanlardan iyidir galiba
insallah ilac tedavisi ile duzelir

merhaba arkadaslar fatma84 adlı arkadasımız % 49 dna hasaryla normal yoldan hamıle kaldı.masallah dıyorum ve saglıkla bebegını kucagına alması ıcın dua edıyorum.bu bıze umut olsun.bu arada 4 negatıf tupbebek denemesınden sonra normal yolla olmus.ınsallah bızde en kısa zamanda hamıle kalırız.ben mayısta tupbebege baslıyorum Allahın ıznıyle.Rabbim bızım de yuzumuzu guldursun AMİN.

Hazel, fatma84 arkadaşımızın hamileliğine çok sevindim. gerçekten de bu bize umut oldu. bizimde onun durumuna yakın dna hasarı %50 bizim. 4 kez olumsuz tüp bebek denemem var. gerçekten umudum arttı. Rabbim çoookkk büyük. Allahım inşallah bu mübarek Cuma gecesinin yüzüsuyu hürmetine bizlere ve isteyen herkese sağlıklı, hayırlı evlatlarımızın olmasını nasip eder. Aminnnn.

AMİN canım inşallah biz de annelik duygusunu tadarız en yakın zamanda.

hazel canim cok umutluydun hic umudunu kaybetmedin ve rabbin dualarini kabul etti sende bebgine kavustun darisi bizim basimiza sag salim kucagina alirsin insallah

hazel canim cok umutluydun hic umudunu kaybetmedin ve rabbin dualarini kabul etti sende bebgine kavustun darisi bizim basimiza sag salim kucagina alirsin insallah

sagol canım.aslında ben pek umutlu degıldım helede dogal yoldan ama Rabbim cok buyuk işte.inşallah sızlerede nasıp eder en yakın zamanda.bence hıc dna hasarına takılmayın cunku bak bende fatma84 adlı arkadasta hamıle kaldık.sadece tedavıyle.esın nolvadexe devam etsın .tabı dr. unuzla gorusun.esım nolvadexı 3 ay kullandı.bırde yanında proxeed plus,evıcap e vıtamını ve omega 3.
deneyın.zararı yok.ve sende tum tetkıklerını yaptrdınmı.hıstereskopı falan.eger sendede sorun yoksa gelır bebegın ama esın mutlaka tedavı olsun.esınde fsh sorunu yoktu hatrladııgm kadaryla degılmı.kac bılmıyorum ama nolvadexle bıraz dengelenır ve spermler fazla cıkabılır.hem 3 ayda bır fark olmadı dıye hıc olmıycak demek degıl.belkı sıze daha gec etkı edecektı.bıraktınızmı bılmıyorum ama bı sure daha kullansaydı esın dr. kontrolunde.ben hamıle kaldıgım ay karanfıl cıgnedım hergun ve hurma cok yemıstım hergun yedım 3-4 tane.bılmıyorum ıyı gelmısmıdır.ama paylasmak ıstedım.umarım sızınde guzel haberlerınızı burdan goruruz.

hazel 82 merhaba, ben de forumu okuyordum
hamilesin, bu çok güzel bi haber. benim eşimin de morfoloji %1 çıktı bugünde dfı sonucunu aldık normal %25 hasarlı da %75 çıkmış. çok moralim bozuldu. kaan hocanın hastası. morfolojisi %10 çıkmış. ankara üni. de kaan hoca yaptırdı testi. siz nasıl bir tedavi süreci izlediniz. mikro enjeksiyon mu yapıldı. nerde yaptıdınız cevaplarsan çok sevinirim. allah sağlıklı evlat nasip etsin size de.

merhaba arkadaşım,bizimdeDNA HASAR TESTİNDE hasar oranı %84 çıktı bizim morfolojimiz 0......hiç canını sıkma bizde ilk aldığımızda sonucu 1 hafta şoku atlatamadık..hazelde bende doğal yoldan hamile kaldık.
morfolojinin 10 olması çok güzel.......25 tane içi güzel,10 tanede dışı güzel sperminiz var daha ne olsun sğerm sayınızla orantıla süper bir rakam

merhaba, öncelikle seni tebrik etmek istiyorum sen de hamileymişsin, allah sağlıklı evlat versin. bizim durumumuz eşim de morfoloji%0 çıkmıştı 4 ay önce.4 aydır klomen proxeed vs. kullanıyor eşim kaan hocanın hastasıyız bizde geçen hafat dfı ve morfoloji için test verdi. bugün öğrendk. morfoloji%10 dfi normal dna %25 çok hasarlı %60 çıkmış. 2 aşılama geçirdim olmadı. eşim bir haftadır iğnelere de başladı. ama aşılamdan dolayı ben de kist oluştuğu için bir ay ara verdik. önümüzdeki temmuz ayı kısmetse mikroenjeksiyon yaptıracağız ancak merkeze karar veremedik. maya ile görüştük ama bana çok ticari geldi orası. önerin olursa sevinirim. size nasıl bir tedavi uygulandı? tekrar tebrik ederim.

canım biz 1 ay klomen 1 ayda iğneleri kullandık.kaan hocanın hastasıydık bizde.merkez hakkında bir fikrim yokkkk.....2milyondan 76milyona topiğini baştan sona okumaya çalış.beslenme ve vitamin önerilerini bul....soracağın birşey olursa cevaplarım canım:)

çok teşekkür ederim çok sağol o sayfadan o sayfaya geçiyorum. bişey bulabilir miyim diye. bir tek sen cevap yazdın. sen kaç aylık hamilesin? biz şuanda keçiboynuzu kürü/ evicap e vitamini/ folik asit(yen başladık)/ omega 3/ iğne tedavisi /proxeed plus kullanıyoruz. fındık badem ve ısırgan otu da arasıra, bal polen onu kullanmadık.

canım 7 haftalık kekelenmelerim var evde dinleniyorum.canım güzel kullandıklarınız.benim dedim topikten çok faydalanırsın.....ara sıra baştan başlayıp okumaya çalış.biz beslenmeye çok önem verdik.bol yeşillik ,nohut.yedi eşim.proxseed,largınıne,gınseng kullandık

merhaba arkadaşım .rabbim inşallah bebişini sağ salim kavuşmanı nasip eder.benim iki denemem oldu ikiside olmadı.embriyo bile oluşmadı.benim eşimde kromozom anomalisi çıktı.yani genetik test yaptılar.y kromozonunda sorun çıktı.bununla ilgili tavsiyelerin var mı ?sizin normal olmuş ama:birde tavsiye edeceğin bir yer var mı?biz memorialı düşünüyoruz genetik sorunlarda orası iyi diye duymuştum.cevabını merakla bekliyorum arkadaşım....
dna hasalı diye mesajlar okudum .bizim sorunda böylemi acaba.eşime genetik test yaptılar ve kromozomlarını incelediler .bazı bölgelerde hasar çiktı.aynı şeyler mi acaba.kafam çok karışık arkadaşım .netten araştırıyom .moralim bozuluyo.sanki hiç cocuğum olmayackmış gibi hissediyorum.en son denemeyi 30 mayısta yapmıştık hemde mikroenjeksiyonla yapılmıştı.en son çare tüp ebek diye ümitleniyoruz ondada olmuyor.birde çevreden insanlar tüp bebek denesene demezler mi sinir oluyorum.sanki biz bilmiyoruz.nyse arkadaşım sorularımı cevaplarsan sevinirim.iyi akşamlar....

merhaba arkadaşım dna hasar testi derken kromozomları inceliyolarya onumu kasdediyosun bizimde genetik test yaptılar özellikle y kromozomunu inceliyolar.biz iki defa mikroenjeksiyonla tüp bebek denedik olmadı.medicana da yaptıkm ama 3, yü memeorialda düşünüyoruz.tavsiye edeceğin bir yer var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…