Eşiniz ailenize giderken sorun çıkartıyor mu?

Sorum açık aslında. Başlıkta da sorduğum gibi eşleriniz sizin yaptığınız bir plana uyarken sorgusuz sualsiz ve sorunsuz davranıyor mu? Ailem bizi evlerine davet etti. Bir ay oldu görüşmeyeli. Özel bir gün olduğu için toplanacağız. Eşime de bir hafta öncesinden sorup ne zaman müsaitsin ona göre ayarlayacağız dedim. Karar verdik yarın görüşeceğiz. Arabayla 15 20 dk yol gideceğiz taş çatlasın 3 saat oturup geleceğiz. Şimdi eşim diyor ki gitmesek olur mu hiç gidesim yok. Ben gitmek istemiyorum hasta olduğumu söyle. Şimdi onu ikna etmem gerekecek. Dünden beri de yiyecek birşeyler hazırlıyorum götürmek için. Eşim biliyor da bunu. Bile bile yapıyor. Siz olsanız ne yaparsınız. Bu arada herkes uzaktan çalışıyor. Ona rağmen ayda iki ayda bir görüşüyoruz ve sonuç bu. Bazen hiç sorun çıkarmazken bazen de böyle zorluyor beni. Ben de kafam rahat gidip vakit geçirip gelmek istiyorum. Çok bişey değil ki beklediğim. Bu arada ailemle bir problemi yok eşimin. Gitmek istememe sebebi bu değil yani.
Benim eşim sorun çıkarmıyor. Bazen hoşuna gitmese de hatrıma bir şey demiyor sanıyorum.

Ay bayiliyo, benden önce kosup.biniyo arabaya cunku bizim sulale de ona bayiliyo, bi izzetler, bi ikramlar, bana bu kadar canim, cicim yapsalar ben de kosturarak giderim ama ben bizimkilere gidince sikiliyorum 😐 hep ona bi pohpohlar biseyler, nolyo be, ozevlat dururken

O annemlere gidelim derse ben itiraz etmem, ben dersem o itiraz etmez.
En çok kimin tarafına gidiliyor derseniz, tabi benim anneme gidiliyor komşu gibi olduğumuz için.
Kayınvalideme yakın olsak belki de ona giderdik.

Sorun çıkarmaz ama gelmek istemezse de gelmez yani zorlamam. O da zorlamaz beni. Yapışık ikiz gibi mı gezmek zorundayız sanki. Hem illa beraber görüşeceksek aileler ile herhalde ayda bir anca görüşürüz. Herkes kendi görüşsün işte. Kendi gitmesine karışan varsa o sıkıntı işte.

Bizim eşimle aramızda gizli bir anlaşma gibidir, aile akraba ziyaretleri.

Ekstra bir durum yoksa ikimizde birbirmizi yalnız bırakmayız. Önem veriyoruz çünkü böyle şeylere.

Gününü bile eşinize göre ayarlamışken keyfi yere ben gelmeyeyim demesi hoş değil, vakti gelince kısas yapardım ben böyle bir durumda. İkna etmek için dil dönmezdim.

Kendiniz gidin ya ne var bunda benim eşim gelmicem derse bişey demem kendim giderim daha iyi hem o da sıkılıp beni huzursuz etmeniş olur

Eşim asla sorun çıkarmaz.
Ama bı yere gitmek istemezse valla kendimi hiç üzemem sen gelme beni bırak alırsın diyorum.
Sizde hiç germeyin hiç kendinizi.

Siz tamam beni bırak almaya gelirsin deyin bakalım napacak.

Evlenmeden önce söyledim. "Aileme nasıl davranırsan ailene öyle davranırım"
Surat asarsan suratsız olurum. Gitmemek için arıza çıkarırsan bende çıkarırım. Saygısızlık edersen bende ederim. Beni tek gönderirsen kendinde tek gider açıklamasını yaparsın dedim. Yani ne kadar ekmek o ka köfte 😉
Çoğu kişi bunu uygulayamaz çünkü eşleri bilir söylese de, uyarsada ben istediğimde paşa paşa yapacak diye. Ama benim eşimde benim söylediğimi yapacağımı bilir ona göre davranır. Bizde durum bu. Çizginizi çizmeniz gerekirdi.

Bir iki kez bize plan yapmıştı ailem benim beyde sorun çıkardı daha doğrusu ikimizde ailelerimizden uzak yaşıyoruz aileler aynı şehirdeler haliyle o kendi ailesiyle ben kendi ailemle vakit geçiriyordum bize göre plan yapınca birkaç kez mırın korun etti bende planlara onu dahil etmeden bana uyar diyorum eşimede söylüyorum böyle böyle bir durum var haberin olsun derim o da geç dahi olsa kendi isteğiyle katılır.

Bence eşiniz gitmeli. Peki eşiniz sizi zorlar mı ailesiyle görüşmesi için?

Cok sukur o konuda hic sıkınti yasamadik.Hatta kv ile karsilikli apartmanlarda oturmamiza ragmen cok nadir gideriz.Anneme 15 gun gitmesek esim hadi annene gidelim kadin tek basina cani sıkıliyordur.Alip biraz disari cikartalim der.Ama bilirki ne yaparsa ona gorede karsiligini gorur.Gelmiyorsa zorlamayin kendi ailesine gidecegi zamanda tek basina gider

Korono var bilmem farkında mısınız? Neyse kendiniz gitseniz illa ailelere yapışık ikiz olarak gitmeye gerek yok ki sizde onun ailesine giderken kendi tek gider ama aılenızle arasında bir durum yok dimi?
Ama ayda birmiş sanırım gitmeniz buna saygı duyması gerekiyor sevmesede saygı göstermeli bencillik ediyor
Ya konuyla alakasi yok ama demeden gecemicem.Gamboll benim.en sevdigim cizgi film.Yeni evliyken esim dalga gecerdi simdi kendi benden kolik.Sizin cok ciddi yorumlarinizi gorunce ne kadar ciddi olursa olsun sevimli geliyo fotodan dolayi.Ne zamandir yazasim vardi yazayim da icimde kalmasin bari.😁

Zaten soyleyen arkadaslar oldugu icin coronayı bir kenara bırakıyorum.
Sorunuza cevap verirsem, hayır ailemle alakalı hiçbirşeyi eşim problem yapmıyor. Aksine sabahtan kalkıp hadi bugün annenlere gidiyoruz diyerek beni 3.5 4 saatlik yola aileme ziyarete goturmuslugü ve aynı gün geri dönmüşlüğü vardir.
Şimdi şöyle düşünüyorum, bizler nasil eger kayinvalideyi sevmiyorsak oraya giderken ayaklarimiz geri geri gidiyorsa belki eşiniz icinde geçerlidir bu durum.

Ya konuyla alakasi yok ama demeden gecemicem.Gamboll benim.en sevdigim cizgi film.Yeni evliyken esim dalga gecerdi simdi kendi benden kolik.Sizin cok ciddi yorumlarinizi gorunce ne kadar ciddi olursa olsun sevimli geliyo fotodan dolayi.Ne zamandir yazasim vardi yazayim da icimde kalmasin bari.😁
Teşekkür ederim 🌸 ben içimdekileri her zaman söylerim o yüzden ciddi geliyordur ama arkadaş ortamında bi o kadar gebeşimdir afjjhj

Sorum açık aslında. Başlıkta da sorduğum gibi eşleriniz sizin yaptığınız bir plana uyarken sorgusuz sualsiz ve sorunsuz davranıyor mu? Ailem bizi evlerine davet etti. Bir ay oldu görüşmeyeli. Özel bir gün olduğu için toplanacağız. Eşime de bir hafta öncesinden sorup ne zaman müsaitsin ona göre ayarlayacağız dedim. Karar verdik yarın görüşeceğiz. Arabayla 15 20 dk yol gideceğiz taş çatlasın 3 saat oturup geleceğiz. Şimdi eşim diyor ki gitmesek olur mu hiç gidesim yok. Ben gitmek istemiyorum hasta olduğumu söyle. Şimdi onu ikna etmem gerekecek. Dünden beri de yiyecek birşeyler hazırlıyorum götürmek için. Eşim biliyor da bunu. Bile bile yapıyor. Siz olsanız ne yaparsınız. Bu arada herkes uzaktan çalışıyor. Ona rağmen ayda iki ayda bir görüşüyoruz ve sonuç bu. Bazen hiç sorun çıkarmazken bazen de böyle zorluyor beni. Ben de kafam rahat gidip vakit geçirip gelmek istiyorum. Çok bişey değil ki beklediğim. Bu arada ailemle bir problemi yok eşimin. Gitmek istememe sebebi bu değil yani.
Yakın zamanda geçirdiği üvey evlat olma ihtimalinin vermiş olduğu şok?

Tatillerimiz belli... Memleketler bir. Herkeste eşit kalmaya çalışıyoruz çünkü torunlarını görecek başka zamanları yok. 2 ay tatilin 15 günü bize ait gerisi ailemizin. Evlenmeden önce konuşuldu bu konular aramızda. Çocuk doğmadan önce tatilin büyük çoğunluğu bize aitti ama çocukla işleri değiştirdik. Ayrıca aileleri getiriyoruz yıl içinde 1 2 hafta bizde kalıyorlar. Yedirip içirip gezdirip yolluyoruz. Keşke herkes böyle olabilse ama bazen eşler anlaşamıyor bazen de aileler iyi olmuyor

Back
X