Eşiniz becerikli midir?

Eşiniz ne kadar becerikli

• Ankete Katılan
    27
Merhaba. Bu konuyu açmaktaki amacım, kendi aramızda kocalarımızı çekiştirip biraz eğlenmek aslında. Eşimle bazen birbirimize takılıyoruz, cinsiyetlerimiz ters olmuş diye. Tabii bu işin şakası. Çünkü ev işlerinden, bahçe, tesisat, elektrik vb işlerden anlamak için kadın veya erkek olmak gerekmiyor. Benim eşim ne ev işlerinden ne de az önce saydıklarımın birinden anlar mesela. Çabalamasa neyse ama adamcağız elinden geleni yapsa da beceremiyor. Sizde durumlar nasıl merak ettim.
Her şeyi yapar ama arkasından toparlamak gerekir mesela harika yemek yapar biz iki kişiyiz ama ben evde yokken yapsa mutfağa girseniz zannedersiniz ki 10 kişiye yemek yapmış. Yine de asla soylenmem , evi süpürür ama önce benim ortalığı toplamam gerekir eğer ben toparlayamayacak durumdaysam aradığım hiç birşeyi bulmamaya ya da evin daha çok dağılmasına hazırlıklı olmam lazım gibi gibi şeyler

Bende çalıştığım için arada mutfağa girer, kolay sayılacak yemeklerden yapar. Balık pişecekse mesela ben elimi sürmem, et yemeklerinin bir çoğunu yapar. Pazar kahvaltıları onundur, misafir gelecekse yada planımız varsa ortalığı şöyle üstten süpürür. Hastaysam ortalık çok batmayacak kadar tertip düzen sağlar. Beyaz eşyalar bozulmadığı sürece evimize tamirci, usta girmez. Gerekirse internetten araştırır ufak tefek tamir/tadilat işlerini yapar.
Tabi o bu işleri yaparken ben prensesler gibi oturmuyorum, mesela pazar kahvaltısı hazırlıyorsa yatakları kapatıp, etrafı toparlıyorum. Akşam yemeği hazırlıyorsa, çamaşıra, ütüye bakıyorum gibi.

Ha önceden böylemiydi tabiki hayır, örneklerdeki gibi iç çamaşırlarının yerini bile bana sorardı. Ben evde deli dana gibi dolaşırken paşam keyif yapardı, birde gel oturalım, benimle ilgilenmiyorsun vs. söylenirdi. O zaman tut ucundan işim hafiflesin, bende yanında keyif yapayım derdim. Düşündüm, ben bunun annesi değil eşiyim, iş, ev ve anne olarak sorumluluklarım zaten hali hazırda var. Gerek söylendim, gerek karşıma alıp güzellikle konuştum en azından bu hale getirdim.

Yani diyeceğim şu ki, şimdi size sevimli gelip makarasını yaptığınız bu tarz, zamanla sizi yoracak, söylenmenize ve tartışmalara sebep olacak, gözünüze daha çok batacak. O yüzden şimdiden önleminizi alın. En azından bu konuda ağzınızın tadı kaçmasın. Beceremiyorlar demeyin, işlerine gelince her haltı yiyen insanoğluna bu işler çıtır çerez emin olun. Biz anamızın karnında öğrenmedik.

" şu kül tabağını bi gün de sen at " dediğimde , ertesi sabah lavabonun içinde izmaritler halay çekiyolardı , hem de mutfak lavabosu , atcak başka yer bulamadın mı dedim , çöp kutusunun yerini bilmiyomuşmuşmuş , yok artık dedim :)
Ben de geçen gün "keki fırından çıkarır mısın, pişmiştir o" dedim, sonra içerideki hareketlilikten kıllanıp mutfağa bir gittim ki adam benim yüz havlumu almış, onunla kek çıkarmaya çalışıyor. Yahu deli misin yüz havlumu niye kullanıyorsun dedim, "mutfak havlusu çok küçük, elim yanar onda" dedi. :KK70:Düşünceli davranmaya çalışıp kalan yemeği mutfağa götürdüğünde de bir bakıyorum bulaşık deterjanının dibine koymuş yemeği. Yemin ederim 10 senede öğretemedim. Belki bin defa söylemişimdir gıda malzemeleriyle temizlik ürünlerini yan yana koyma diye. Ama arkamı döndüğüm anda hijyen ve sağlık kurallarını çiğniyor adam.

Yemekten ve teknik konulardan anlar. Bende teknik konulardan anlarim. Cok isim dusmefikten sonra ona basvurmam. Tek kusuru ertelemesi cunku. Yaparim der ve aylar gecer hala yapmaz 😂

Back
X