Bende çalıştığım için arada mutfağa girer, kolay sayılacak yemeklerden yapar. Balık pişecekse mesela ben elimi sürmem, et yemeklerinin bir çoğunu yapar. Pazar kahvaltıları onundur, misafir gelecekse yada planımız varsa ortalığı şöyle üstten süpürür. Hastaysam ortalık çok batmayacak kadar tertip düzen sağlar. Beyaz eşyalar bozulmadığı sürece evimize tamirci, usta girmez. Gerekirse internetten araştırır ufak tefek tamir/tadilat işlerini yapar.
Tabi o bu işleri yaparken ben prensesler gibi oturmuyorum, mesela pazar kahvaltısı hazırlıyorsa yatakları kapatıp, etrafı toparlıyorum. Akşam yemeği hazırlıyorsa, çamaşıra, ütüye bakıyorum gibi.
Ha önceden böylemiydi tabiki hayır, örneklerdeki gibi iç çamaşırlarının yerini bile bana sorardı. Ben evde deli dana gibi dolaşırken paşam keyif yapardı, birde gel oturalım, benimle ilgilenmiyorsun vs. söylenirdi. O zaman tut ucundan işim hafiflesin, bende yanında keyif yapayım derdim. Düşündüm, ben bunun annesi değil eşiyim, iş, ev ve anne olarak sorumluluklarım zaten hali hazırda var. Gerek söylendim, gerek karşıma alıp güzellikle konuştum en azından bu hale getirdim.
Yani diyeceğim şu ki, şimdi size sevimli gelip makarasını yaptığınız bu tarz, zamanla sizi yoracak, söylenmenize ve tartışmalara sebep olacak, gözünüze daha çok batacak. O yüzden şimdiden önleminizi alın. En azından bu konuda ağzınızın tadı kaçmasın. Beceremiyorlar demeyin, işlerine gelince her haltı yiyen insanoğluna bu işler çıtır çerez emin olun. Biz anamızın karnında öğrenmedik.