• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esiniz calismaniza izin vermezse ne yaparsiniz..

Bosansam 3 cocukla ne yapacam.tamda baba sevgisine ilgisine ihtiyaclari varken.yani yorumlara baktigimda disarda calisamazssin cocuklar kucuk evden yaparsan biseyler olur baskada otur oturdugun yerde diyorsunuz .Benimde zaten bu zamana kadar yaptigim buydu.
Aaa amaa.. Bunu biz demiyoruz senin o hödük yobaz kocan diyor. Biz de o yüzden aklımıza gelen çareleri yazıyoruz. Dışardaki karşılaiacağın durumlardan bahsediyorz. Yapmasaydın kardeş madem bu zamana kadar biz mi tuttuk seni hayret bişeysiniz ya. Kreş paralarından haberin var mı senin.

Bosansam 3 cocukla ne yapacam.tamda baba sevgisine ilgisine ihtiyaclari varken.yani yorumlara baktigimda disarda calisamazssin cocuklar kucuk evden yaparsan biseyler olur baskada otur oturdugun yerde diyorsunuz .Benimde zaten bu zamana kadar yaptigim buydu.
İstanbuldaysaniz ibb kreşleri var, gunduz bakimevi diye de geçiyor çalışan anneler için. Diğer kreşlere nazaran daha uygun fiyatlari

Bizim burda firinda falan iki bayan çalışıyor. En azindan mahalledeki esnaflarla konusun once tezgahtarlik gecmisinizde varmis. Kresde ayarlayabilirseniz eşiniz anca oyle ikna olur

Bana ibret oldu şuan.

Allah yardimciniz olsun ama küçüğü krese verseniz digerlerini servise size ne kalacak? Bende de 2 küçük çocuk var bende mecbur takıldım kaldim şuan.

Seneye dgs ye girmem için ibret oldu bana
Kucugun kres parasini verebilirim ilk okula baslayacak cocugum icin babasi servise verecek.nuyuk oglilum orta okula gidiyor evimize cok yakin kendisi gidebiliyor.

Yillardir sorun yaptim

Yillardir sorun yaptim ama bir cocuk hemen buyumuyor
Ben evlenip çocuk yapılmasından bahsetmiyorum en başından evlilik öncesinden bahsediyorum. Hoş çocuk olasıya kadar bile çok net görmüşsünüzdür. Bahaneler üretiyorsunuz bence çocuğun büyümesiyle alakası yok bunun.

Eski mahluk izin vermemişti ki çalışan bir kadın olarak evlendigim halde şükürler olsun boşandım... Lakin sen boşanma 3 çocuk var lise mezunusun ...bu şartlarda evden iş yapmak için kendini geliştirmeni öneririm...bir dil bile bilsen o sana kazanç olarak geri dönebilir misal...

14. Yilima girecem 3 tane cocugum var.Evlendigimizden beri esim izin vermiyor calismama cok direttim ugrastim ama hep husran hayal kirikligiyla gecti.bu arada cocuklarim oldu hamilelik cocuk buyutme derken gecti gitti yillar.esim memur cok sukur ama bu zamanki gecim zorluguna gore bizde ay sonunu zor getiriyoruz.Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.Bende bunaldim artik..Boyle bir ese calismayi nasil kabulettirebilirim.Ne olur bir fikir verin.
14 yıl vakit geçmiş artık çok geç işveren hep tecrübe ister ,gençlik ister 3 çocuk pişmanlıktır ve genelde fakirliktir o 3 çocuğun çamaşırları yıkamak dahi kabus ve o bitmeyen dertler çocuklarla ilgili

2007 den beri bir fill calisan kadin olarak,ben bu sene pes ettim.Hem kendim yoruldum artik,hem de tek cocukla bile calismak kolay degil siz de 3 tane varmis.3 yasinda olani krese verdiniz diyelim,ilk sene hep hasta oluyirlar bakacak kimse var mi?Digerlerinin okulu,hastaligi,toplantisi esinizin destegi olmadan zor.Hepsini gectim ne is yapacaksiniz?Yani esinizin destegi olmadan zor.Ama destek vermiyorsa ihtiyaclarinizi karsilayacak.Ne demsk ayda 100-200 tl vermek.Hic mi kuaforunuz,cartiniz curtunuz yok ?

Peki başka ne diyebiliriz?
2 seçenek var önümüzde ya deve güdülecek, ya diyar terkedilecek.

Ayrıca diğer taraftan baktığımız da tam bir çocuk okula başladığı sene diğeri henüz üç yaşında tam size ihtiyacı varken mi aklınıza geldi çalışmak.

Madem çok istiyorsunuz sürekli eşinize aynı şeyi söyleyin. Ben çalışmak istiyorum diye. Ama Tarıh beton. Ben 2 sene sonra kesin çalışacağım. Hafta da bir tekrarlayın. Alışır diye düşünüyorum.

Bak ne geldi aklıma bir tanıdığımız abla var iki cocugunu büyüttü okuttu ben artık çalışcam dedi. Halk kursuna gitti aşçılık sertifikası aldı. Şimdi bir firmada aşçılık yapıyor sigortalı hem de. Sana da fikir olsun. Hem kurslar ücretsizdi.
Harika

Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
Mesleğiniz yokmuş.
Bu işi biraz zora sokar maalesef.
Adam da evdeki konfora alışmış kapı açılacak, çocuklarla ilgili sorumluluklar sizin üzerinizde vs...
Eşler arasında "izin vermemek" tabiri bana çok incitici geliyor. İki yetişkin birey birbiriyle istişare eder, şartlara göre şöyle hareket edelim der ama ikinizin birbirine karşı bir eksikliği yok ki.

Sorun adam konforuna alışmış tabi çocuklar da meslek kursları iyi fikir ama yaş 34 ten sonra hiç bir patron işe almıyor yaş sınırlaması var
Çok saçma patronlar genç körpe kadınları tercih ediyor

Şu durumda sanırım en mantıklısı evden yapılacak işler gibi duruyor.
Aile getirir götürür.
Eşiniz buna da hayır der mi?

Maaşlar belli. Mesleğiniz yok. Biri 3 yaşında, biri birinci sınıfa başlayacak, diğeri 12 yaşında üç çocuk.

Yanlış anlamayın da 3 yaşındakinin kreş parası. Hadi onu geçtim birinci sınıfa giden için servisle gider gelir sorun olmaz diyorsunuz da birinci sınıf da veli desteği olmadan çocuk yapamaz ki. Ben okuldan sonraki zamanım da ödevler, okuma yazmayla geçirmiştim.

Esin ve sen akşama kadar çalışırsanız o çocuk ne olacak. 12 yaşında ki çocuk da küçük. Onun odevleriyle kim ilgilenecek.

Okuldan eve gelen çocukların yemesi içmesi dersleriyle uğraşacak biri var mı?

Alacağınız maaş bu üçünün bakım parasına yetecek mi?

Eşinizin çalıştırıp çalıştırmamasindan ziyade asıl sorunlarınız bunlar.

Ablacım kusura bakma ama üç çocuk doğana kadar aklın neredeydi? Memlekette üni. mezunları gençlere bile iş yok artık, tek memur maaşıyla evlenip çocuk yapmak başlıbaşına zaten çılgınlık, siz üçlemişsiniz maasallah ...Bu saatten sonra ben evde sıkıldım evden çalışamam diyerek anneye encok ihtiyacı olan dönemlerde üçünü de bırakıp hasbelkader bir ise girebilseniz bile elinize geçenden fazlasını kreşe bakıcıya yola vermek zorundasınız zaten....Çok mantıksız değil mi?

Eşinizin çalışmamanızı istemesi gerekçesini komik buldum , yazmısınızki ( DIŞARIYA GÜVENMİYOR)’muş diye .
Şöyle demek istiyorum kişi kendinden bilir işi . Demekki eşin dışarıda iş hayatında güvrnilir biri değil ,demekki milletin çalışan karısına kızına bakıyor ki güvenemiyor dışarıya ☺️ Ayrıcada etraf güzel kadın dolu(bekar) 3 çocuk annesi evli bi kadına kimsenin yan gözle bakacağını düşünmüyorum. Hafi baktı o bakanlsrda karılarıa aynı yalanı ( dışarıya güvenmiyorum) söyliyen kişilerdir .

Yani o zaman pek bisey yapamazsiniz senelerdir calismiosunuz zaten bi deneyim de kazanmamissiniz. Sizinki ise gidebilcek kadar kazanmak olur ancak. Zararli bile cikabilirsiniz. Yol parasiydi kiyafetiydi derken. 14 yil önce bosanmaliydiniz.
Kiz zaten 14 yil once evlenmis😐😂

Back
X