• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esiniz calismaniza izin vermezse ne yaparsiniz..

Eşinizin çalışmamanızı istemesi gerekçesini komik buldum , yazmısınızki ( DIŞARIYA GÜVENMİYOR)’muş diye .
Şöyle demek istiyorum kişi kendinden bilir işi . Demekki eşin dışarıda iş hayatında güvrnilir biri değil ,demekki milletin çalışan karısına kızına bakıyor ki güvenemiyor dışarıya ☺️ Ayrıcada etraf güzel kadın dolu(bekar) 3 çocuk annesi evli bi kadına kimsenin yan gözle bakacağını düşünmüyorum. Hafi baktı o bakanlsrda karılarıa aynı yalanı ( dışarıya güvenmiyorum) söyliyen kişilerdir .
Neden bakmasinlar😐🙄 memleketim igrenc azginlarla dolu ya..

Ama esi demek gozu disarda ki aklina oyle seyler geliyor

Eşinizin çalışmamanızı istemesi gerekçesini komik buldum , yazmısınızki ( DIŞARIYA GÜVENMİYOR)’muş diye .
Şöyle demek istiyorum kişi kendinden bilir işi . Demekki eşin dışarıda iş hayatında güvrnilir biri değil ,demekki milletin çalışan karısına kızına bakıyor ki güvenemiyor dışarıya ☺️ Ayrıcada etraf güzel kadın dolu(bekar) 3 çocuk annesi evli bi kadına kimsenin yan gözle bakacağını düşünmüyorum. Hafi baktı o bakanlsrda karılarıa aynı yalanı ( dışarıya güvenmiyorum) söyliyen kişilerdir .

Maalesef öyle olmuyor. Benim akrabagim genc yasta esini kaybetti. Sürekli birileri tarafindan taciz edildigi icin sehir degistirdi sonra. Bu demek degildir ki her disarda calisan kadin tacize ugruyor, ama bazi sapiklarda evli cocuklu felan diye de bakmiyor

Bence sizin disarda calisamamanizdan iki daha büyük sorun var. 1. Maddi güvenceniz yok esiniz haric. Ve dünyanin binbir türlü hali var. Yarin Allah korusun esinize birsey olursa ortada kalma tehlikesi yüksek. O konuda herhangi bir birikim var mi ortada? 2. Esinizin genel olarak maddi konularda tutumu. Ben Türkiyede yasamiyorum ama tatilde görüyorum ki 100-200 tl ile iyi dilekler bile alamiyorsunuz. Madem calismanizi istemiyor o zaman sizin ihtiyaclarinizi karsilamak zorunda

Geçen 14 seneye değil önünüzde sizi bekleyen yıllara bakıp, ben çalışın diyorum. Zararın neresinden dönseniz kardır, bir 14 sene daha neden evde oturasınız ki. Kazandığınız para kreşe (1 yıl kreşe gider sonra 4 yaştan itibaren devlet anaokulları alıyor zaten, kreşe sadece 1 yıl ücret ödersiniz) az buçuk ihtiyaca belki yeter ama, en azından çevreniz değişir, iki insan görürsünüz, sigortanız işler, ileriye dönük emekli olma avantajınız olur. En önemlisi de eşinizin verdiği 50 100 lirayı siz kendi emeğinizle kazanır minnet etmezsiniz. Öncelikle iş arayın bulduğunuz zaman da eşinize emrivaki yapıp çalışacağım deyin, hiç sizi kisitlayip elinize bu devirde komik sayılan bir para vermesin yani, insan utanır o parayı aylık ihtiyaçlarını karşıla diye vermeye. Benim annem zamanında ticaret meslek lisesinden mezun olmuş, liseden mezun olduğu gibi bankalarda çalışma hakları oluyormuş. Babam izin vermemiş çalışmasına, sigorta girişi dahi yok, o dönemde mezun olan tüm arkadaşları şimdi emekli mis gibi yaşam sürüyor, benim annem de pazarda neden bu kadar para harcadın diye laf işitiyor. Şu an o kadar pişman ki çalışmadığına, kızlarının hepsi okusun meslek sahibi olsun diye uğraştı yıllarca sırf kendi hayatını biz de yaşamayalım diye. Sizin de hevesiniz hiç kırılmasın, her çabanın sonunda bir mükâfat vardır, çabalayın deneyin en azından. Şimdiden kolaylıklar diliyorum inşallah gönlünüze göre olur her şey

Bunu 14 sene ve 3 çocuktan önce çözmeliydiniz. Bunca sene sonra kabul ettiremezsiniz.
Bende hayretler içinde adamın eleştirilmesini okuyorum..çok çalışmaya niyeti olan bir kadın gibi davranmamış ki konu sahibi.. birinciyi az biraz büyütüp tam bağımsızlaşabilecek zamana getirince hop ikinciyi doğurmuş..sonrasında o daha 2/3 yaşındayken gitmiş 3.ye hamile kalmış..yani zaten 14 yıldır ya hamile ya bebeği var.Adam da bakıyor çalışmak istiyorum diyor ama sadece dilinde ..ne bir kursa gidiyor ne bu anlamda bir kariyer planı var..üstelik karısının ezilmesini de istemiyor anladığım kadarıyla (yoksa git temizliğe gelirken de çocuklara kıyma al derdi olur biterdi)

14 yıldan sonra değişmez siz de kabul etmişsiniz maalesef baştan net olacaktınız

Bosansam 3 cocukla ne yapacam.tamda baba sevgisine ilgisine ihtiyaclari varken.yani yorumlara baktigimda disarda calisamazssin cocuklar kucuk evden yaparsan biseyler olur baskada otur oturdugun yerde diyorsunuz .Benimde zaten bu zamana kadar yaptigim buydu.
Otur oturduğun yerde kimse demiyor . Dişli ol kocanın sözünü bu kadar dinlene bul işini çalış çok basit cevabı isterse küssün gitsin. İstiyorsan yap

Servis hostesliği yapabilirsiniz aslında.
Okullar açılınca sabah okula giderken ikindin okuldan dönerken gidiyorsunuz. Günde Max 3 saatinizi alır.
Annem geçen senelerde 400 TL falan alıyordu ama onun fiyatı da yükselmiştir.
El harçlığı için çok iyi bir iş bence

Ablacım bak 14 senedir izin vermemiş bu adam sana, sence izin verir mi ?
Hoş bana kalsa izin de istemem ama evliliğinizin dinamiğini bilmiyorum.
3 çocuk yapmak böyle bir adama da cesaret işi
Memurmuş eşin ama hangi akla hizmet 3 çocuk ?
Bu arada yaşınız kaç ?
Tezgahtarlık dediğiniz meslek öyle kolay degil.
oturmak yok resmen.
Sürekli tetikte olacaksınız ve genelde genç kişileri çalıştırıyorlar
Benim yapabileceğim bir iş değil mesela yaşım 38 bel fıtıgım var fenalardayım.
Meslegim muhasebe masa basıyım ama gün boyunca agrımayan yerim yok desem yeridir.
İşe servisle gidip geliyorum o halde bile eve ölüm düşüyor.
Tek çocugum var ve evdeki işleri eşimle paylaşmamıza rağmen kolay olmuyor.
Temizlik işi deseniz o da sizin için zor açıkçası.
Lise mezunuymuşsunuz sekreterlik diyeceğim ama küçük çocugunuz var.
Sizin çalışma hevesinizi elbette kırmak istemem ama bu şartlarda zor görünüyor.
Eşimden harçlık isteyemiyorum olayını geçeceksin.
Kendi düşünsün istiyorum demişsin ama zor.
Memur maaşıyla evin anca geçimini sağlar size de vereceği haftalık en fazla 100 tl olur evden bir iş yapabilir misin bilemiyorum ama maharetin varsa neden olmasın ?
Ev işlerine eşinin yardım edeceğini de asla düşünmüyorum hem çalışıp hem ev işleri hem de çocuklarla ilgilenebilecek misin ?
Yani çalışmak istiyorsun tamam ama bir planın var mı ?
Büyüğü hadi büyük diyelim diger iki çocugun tam da bakıma muhtaç zamanları ve birisi daha ilkokul çagında.
Dersleri, ödevleri küçüğünün kreşi, hasta olması derken arada yıpranır gidersin.
Kadınların her zaman çalışmasından yanayım fakat sizin durum değişik.

Son düzenleme:
Kucugun kres parasini verebilirim ilk okula baslayacak cocugum icin babasi servise verecek.nuyuk oglilum orta okula gidiyor evimize cok yakin kendisi gidebiliyor.
Eşiniz izin vermiyor. Siz de evden kazanmak istemiyorsunuz ev ortamından bunalmışsınız sosyalleşebileyim istiyorsunuz. Dışarıda iş bulmak da kolay değil. Hadi buldunuz kreş masrafları malum aşırı fazla. İlkokula başlayan çocuğunuzla birebir ilgilenmeniz gerekecek ne kadar servisle gidip geliyor olsada. Beslenmesi ödev yaptırması veli toplantısı vs vs. 3 yaşında küçük bir bebeğiniz de varken dışarıda çalışmak 3 çocuk ile zor görünüyor. 14 yılda ikna edemediğiniz kocayı bu saatten sonra ikna edebileceğinize de inanmayın bence. Baştan ipleri eline vermişsiniz. Hem çalışmıyorsunuz hem de elinize verilen bir para bile yok neredeyse. Senelerdir bu duruma razı gelmişsiniz. Değişmesi zor...

Bende hayretler içinde adamın eleştirilmesini okuyorum..çok çalışmaya niyeti olan bir kadın gibi davranmamış ki konu sahibi.. birinciyi az biraz büyütüp tam bağımsızlaşabilecek zamana getirince hop ikinciyi doğurmuş..sonrasında o daha 2/3 yaşındayken gitmiş 3.ye hamile kalmış..yani zaten 14 yıldır ya hamile ya bebeği var.Adam da bakıyor çalışmak istiyorum diyor ama sadece dilinde ..ne bir kursa gidiyor ne bu anlamda bir kariyer planı var..üstelik karısının ezilmesini de istemiyor anladığım kadarıyla (yoksa git temizliğe gelirken de çocuklara kıyma al derdi olur biterdi)

Ben de konu sahibinin ciddi anlamda çalışmaya niyeti olduğunu düşünmüyorum. 14 koca sene geçmiş, gerçekten çalışmak isteyen insan bu uğurda bir şeyler yapardı dediğiniz gibi. Tam birinin ilkokula başladığı birinin 3 yazında olduğu dönem çalışmak için bu kadar sene bekledikten sonra pekte iyi bir zamanlama değil zaten

14. Yilima girecem 3 tane cocugum var.Evlendigimizden beri esim izin vermiyor calismama cok direttim ugrastim ama hep husran hayal kirikligiyla gecti.bu arada cocuklarim oldu hamilelik cocuk buyutme derken gecti gitti yillar.esim memur cok sukur ama bu zamanki gecim zorluguna gore bizde ay sonunu zor getiriyoruz.Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.Bende bunaldim artik..Boyle bir ese calismayi nasil kabulettirebilirim.Ne olur bir fikir verin.
Eğer çalışmanıza izin vermiyorsa evde kendiniz birşeyler üretin

14. Yilima girecem 3 tane cocugum var.Evlendigimizden beri esim izin vermiyor calismama cok direttim ugrastim ama hep husran hayal kirikligiyla gecti.bu arada cocuklarim oldu hamilelik cocuk buyutme derken gecti gitti yillar.esim memur cok sukur ama bu zamanki gecim zorluguna gore bizde ay sonunu zor getiriyoruz.Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.Bende bunaldim artik..Boyle bir ese calismayi nasil kabulettirebilirim.Ne olur bir fikir verin.
Bir akrabamız evliliklerinin ilk aylarında eşi çalıştırmıyor diye boşanmıştı. Ama sizin 14 yılınız geçmiş bu nedenden dolayı boşanmazdım ama oturup eşimle konuşur verdiği paranın bu hayat şartlarında yetmediğini, bir bayan olarak benimde ihtiyaçlarım olduğunu verdiği paranın çocuklara bile kıtı kıtına yettiğini söyler bu hayat pahalılığında evde 2 çalışanın olması gerektiğini anlatırdım.

Ettiremezsin..
Bu satten sonra ettiremezsin.
Diretirsen sonu kavgayla biter.
14 yıl böyle devam etmişse bundan sonra da böyle devam eder.
Çünkü kemikleşmiş,çocuk olmadan bastiracaktin çalışmak için.
Ancak çok uç bir durum yaşarsınız o zaman değişebilir.
Yuksek miktarlı borç veya acil para gereksinimi gibi bir durum varsa belki.

Sansiniz yaver giderse bi yerde sekreterlik bulursunuz calisin yetmiyor diyin iknaya ne gerek var cocuklar büyüdü bende calisma hayatina gireceğim evime katkı cocuklarin eğitimine destek olacagim deseniz ama işte bakin hemen is bulunmuyor sadece bi citlatin sonrasi olur

Ya ben adama kızamıyorum. Çünkü insanların belli kriter ve istekleri var. Adam başından çalışmadığın için evlenmiş seninle ve bu durumu kabul ederek evlenmişsin. 3 tane çocuk var. Bugün en uygun kreş olmuş 3-4 bin. Bu koşulda çalışmak saçma olur. Kaldı ki bir mesleğin veya ortada işte yok. Huzurunuzu bozmayın boşuna derim.

Meslegim yok.lise mezunuyum
Peki ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Kendi emeğinizle nakış incik boncuk işleme veya bir yete ev tipi ikram yapma gibi birşeyler mi? Öyle olursa saatleriniz daha rahatsa eşinizi daha kolay ikna edersiniz. Diğer türlü zaten 14 yıl çalışmamışsınız mesleğiniz de yok iş bulmanız zor olabilir.

Yok inanki.Ama asgari ucretli sigortali duzenli bir isimin olmasini isterdim.Bunuda gectim esim izin vermiyo
Sizi üzmek istemem ama böyle işler için üniversite mezunları bile kapıda bekliyor.
Yaşadığınız yere yakın fabrika var mı? Üretimde veya paketlemede çalışabilirsiniz ama onlar da genelde mesaili. Eşinizin izninden öte mesai 3 çocukla çok zor olmaz mı?

Back
X