• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esiniz calismaniza izin vermezse ne yaparsiniz..

Geçen 14 seneye değil önünüzde sizi bekleyen yıllara bakıp, ben çalışın diyorum. Zararın neresinden dönseniz kardır, bir 14 sene daha neden evde oturasınız ki. Kazandığınız para kreşe (1 yıl kreşe gider sonra 4 yaştan itibaren devlet anaokulları alıyor zaten, kreşe sadece 1 yıl ücret ödersiniz) az buçuk ihtiyaca belki yeter ama, en azından çevreniz değişir, iki insan görürsünüz, sigortanız işler, ileriye dönük emekli olma avantajınız olur. En önemlisi de eşinizin verdiği 50 100 lirayı siz kendi emeğinizle kazanır minnet etmezsiniz. Öncelikle iş arayın bulduğunuz zaman da eşinize emrivaki yapıp çalışacağım deyin, hiç sizi kisitlayip elinize bu devirde komik sayılan bir para vermesin yani, insan utanır o parayı aylık ihtiyaçlarını karşıla diye vermeye. Benim annem zamanında ticaret meslek lisesinden mezun olmuş, liseden mezun olduğu gibi bankalarda çalışma hakları oluyormuş. Babam izin vermemiş çalışmasına, sigorta girişi dahi yok, o dönemde mezun olan tüm arkadaşları şimdi emekli mis gibi yaşam sürüyor, benim annem de pazarda neden bu kadar para harcadın diye laf işitiyor. Şu an o kadar pişman ki çalışmadığına, kızlarının hepsi okusun meslek sahibi olsun diye uğraştı yıllarca sırf kendi hayatını biz de yaşamayalım diye. Sizin de hevesiniz hiç kırılmasın, her çabanın sonunda bir mükâfat vardır, çabalayın deneyin en azından. Şimdiden kolaylıklar diliyorum inşallah gönlünüze göre olur her şey
Beni o kadar iyi anlamissinizki yorumunuz ilac gibi geldi tesekkur ederim.

Ya ben adama kızamıyorum. Çünkü insanların belli kriter ve istekleri var. Adam başından çalışmadığın için evlenmiş seninle ve bu durumu kabul ederek evlenmişsin. 3 tane çocuk var. Bugün en uygun kreş olmuş 3-4 bin. Bu koşulda çalışmak saçma olur. Kaldı ki bir mesleğin veya ortada işte yok. Huzurunuzu bozmayın boşuna derim.
Bizim burda kresler 1500-2500 araliginda ve tamgun

14. Yilima girecem 3 tane cocugum var.Evlendigimizden beri esim izin vermiyor calismama cok direttim ugrastim ama hep husran hayal kirikligiyla gecti.bu arada cocuklarim oldu hamilelik cocuk buyutme derken gecti gitti yillar.esim memur cok sukur ama bu zamanki gecim zorluguna gore bizde ay sonunu zor getiriyoruz.Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.Bende bunaldim artik..Boyle bir ese calismayi nasil kabulettirebilirim.Ne olur bir fikir verin.
Harçlık olayı rezillik 50 100 lirayı çocuğa versen o bile kabul etmiyor çalışmana izin vermeyen koca yapacak sigortanı verecek asgari ücretini çalışma hem ayranı yok içmeye hemde çalışamazsın diye izin vermiyor 21. yüzyılda hala eşlerinin çalışmasına karşı erkekler var

Bende hayretler içinde adamın eleştirilmesini okuyorum..çok çalışmaya niyeti olan bir kadın gibi davranmamış ki konu sahibi.. birinciyi az biraz büyütüp tam bağımsızlaşabilecek zamana getirince hop ikinciyi doğurmuş..sonrasında o daha 2/3 yaşındayken gitmiş 3.ye hamile kalmış..yani zaten 14 yıldır ya hamile ya bebeği var.Adam da bakıyor çalışmak istiyorum diyor ama sadece dilinde ..ne bir kursa gidiyor ne bu anlamda bir kariyer planı var..üstelik karısının ezilmesini de istemiyor anladığım kadarıyla (yoksa git temizliğe gelirken de çocuklara kıyma al derdi olur biterdi)
İste bu yuzden artik kararliyim.son 2,3aydir surejkli is arastiriyorum.Hattta birkac is basvurusu ve gorusmesi yaptim.gelin baslayin dendi ama esim izin vermiyor.is gorusmesinede inatlasarak gittim simdi kabul ettiremiyorum.Biraz is uzerinde konusunca adliyeye gidelim diye tehdit ediyor.ne yapacagimi sastim.

yan iş saatleri genelde 9-18
kreşlerde 9-17 açık oluyor
ki kreş ücretleri 3000 tl den başlıyor
eee bu çpcuğa kreşte masrafı olacak + yolu yemeği derken 4500 masrafı olsa
sizde asgari ücretle çalışsanız 500 tl yol paranız olsa
geri kaldı 500 tl maaşınızdan
değecek mi ?

İste bu yuzden artik kararliyim.son 2,3aydir surejkli is arastiriyorum.Hattta birkac is basvurusu ve gorusmesi yaptim.gelin baslayin dendi ama esim izin vermiyor.is gorusmesinede inatlasarak gittim simdi kabul ettiremiyorum.Biraz is uzerinde konusunca adliyeye gidelim diye tehdit ediyor.ne yapacagimi sastim.
Bu evlenmeden önce konuşulması gereken konuların başında geliyor
Evlilik bir anlaşmadır cinsellik,çocuk doğurma haricinde

yan iş saatleri genelde 9-18
kreşlerde 9-17 açık oluyor
ki kreş ücretleri 3000 tl den başlıyor
eee bu çpcuğa kreşte masrafı olacak + yolu yemeği derken 4500 masrafı olsa
sizde asgari ücretle çalışsanız 500 tl yol paranız olsa
geri kaldı 500 tl maaşınızdan
değecek mi ?
Ben sordum sabah 7.30 aksam 18 e kadar bakiyolar 1500 ila 2500 tlfiyati

Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.
1. Eşiniz sizden destek talep etmiyor.Bu cümle ile çalışmak istediğinize ikna edemezsiniz.
2. Konu ise eşiniz size kafeste kus muamelesi yapıyor.Ne kadar verirse o kadar tüketiyorsunuz.
50-100 TL tamam daha fazlası yok demek ki.
Eşinizin parasını daha çok harcayın kendinize daha çok özen gösterin ve kendinizden feda ederek kar sağlamaya çalışmayın ki eşiniz paranın yetmediğini bir desteğe ihtiyacı olduğunu görsün.
Diğer türlü size verilenlere yetinirseniz eşiniz nasıl olsa tencere kaynıyor mantığıyla böyle devam eder

3 yaşındaki çocukla işe gidemezsiniz. Tam gün kreşler özellerde var,aldığınız para yetmez. O yüzden tezgahtarlık sekreterlik yapamazsınız. Evden de iş istemiyorsunuz,tek seçenek evlere dükkanlara temizliğe gitmek kalıyor. Ev temizliği bile çocukla zor,kadınlar yanında çocukla gelen istemezler. En kolayı sizin için apartman site merdiveni silmek olabilir. Biz 14 daireli küçük bir sitede haftada 1 merdiven silinmesine ayda 700 lira ödüyoruz. Az bir miktar sigorta da yapılıyormuş ama çok hakim değilim o konuya,saatlik işlere de sigorta zorunluluğu var sonuçta. Sitenin bahçesini de 300 liraya temizlettiriyoruz ayda 1 defa. Böyle birkaç site bulsanız hem çocukla sizi zorlamaz, hem de cebiniz biraz harçlık görür.

Veya çevrenizde kreşli fabrika varsa vasıfsız işçi olarak başlayabilirsiniz. 14 yıl somra artık bir zahmet eşinize baş kaldırın. Bu nasıl bir terördür yani,parasızlıkla sizi mi sınıyor nedir?

Babam da öyle dermiş anneme "adliyeye git öyle çalış" dermiş..tabi annemin şartları sizinkinden çok farklı ,16 yaşında evlenmiş ilkokul diploması bile olmayan (okur yazar belgesi vardı),evlendirilip şehre gönderilmiş sahipsiz bir kadın annem.Annem otuzlu yaşlarına gelince yokluktan babamın çalışmamasından şikayet ettiğinde "başkalarının eşi çalışıyor" lafını babamın ağzından kendim duydum😔annem 36 yaşında bir kamu kurumunda hizmetli olarak mevsimlik işçi statüsünde çalışmaya başladı .. şimdi annemin emekli ikramiyesi ile alıp emekli maaşı ile kredisini ödediği evde oturuyorlar.

fiyatı iyi miş
o zaman siz 18,00 den önce çıkacağınız bir işiniz olması lazım
birde kreşe yakın
1. Eşiniz sizden destek talep etmiyor.Bu cümle ile çalışmak istediğinize ikna edemezsiniz.
2. Konu ise eşiniz size kafeste kus muamelesi yapıyor.Ne kadar verirse o kadar tüketiyorsunuz.
Eşinizin parasını daha çok harcayın kendinize daha çok özen gösterin ve kendinizden feda ederek kar sağlamaya çalışmayın ki eşiniz paranın yetmediğini bir desteğe ihtiyacı olduğunu görsün.
Diğer türlü size verilenlere yetinirseniz eşiniz nasıl olsa tencere kaynıyor mantığıyla böyle devam eder

Dışarıda çalışma sevdasından vazgeçmelisin eşin hayatta izin vermez birde üzerine 3 yaşında bebeğin var... Bence sen Halk eğitim merkezinde kursa yazılıp evden çalışabilirsin .. Pasta kurabiye vs gibi şeyler...

14. Yilima girecem 3 tane cocugum var.Evlendigimizden beri esim izin vermiyor calismama cok direttim ugrastim ama hep husran hayal kirikligiyla gecti.bu arada cocuklarim oldu hamilelik cocuk buyutme derken gecti gitti yillar.esim memur cok sukur ama bu zamanki gecim zorluguna gore bizde ay sonunu zor getiriyoruz.Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.Bende bunaldim artik..Boyle bir ese calismayi nasil kabulettirebilirim.Ne olur bir fikir verin.
Minnacık çocuklar 50 lirayı beğenmez oldu. 50 lirayla ne alınır bu devirde?
Kuaföre kaş bıyık kesim bile yaptıramazsın.
50 liraya bluz kalmadı.
Sizin çalışmanız şart ama sabah 8 akşam 5 işlerde zorlanacağınızı düşünüyorum.
Özellikle 3 çocukla yetişemezsin.
Evden yapılabilecek işlere bakabilirsiniz.
Yada çalışan bir komşu vs. Varsa onun çocuğuna bakabilirsiniz kendi evinizde

Çalışmaya izin vermeyen kocanın parasını çatır çutur yiyeceksin. Benim eşim de çocuklar az daha büyüsün çalışırsın diyor ; bu aşamada hiçbir şeyimden geri kalmıyorum valla kimse kusura bakmasın.

Valla cok haklisiniz.yillardir dogru duzgun bir magazaya gidip kiyafet bile almadim.sacimi bile evde kendisi kesiyo.cok fedakarlik yaptim ama calisayim dedigim zaman da adkiyeyi gosteriyo.cok zoruma gidiyor artik.

Back
X