Geçen 14 seneye değil önünüzde sizi bekleyen yıllara bakıp, ben çalışın diyorum. Zararın neresinden dönseniz kardır, bir 14 sene daha neden evde oturasınız ki. Kazandığınız para kreşe (1 yıl kreşe gider sonra 4 yaştan itibaren devlet anaokulları alıyor zaten, kreşe sadece 1 yıl ücret ödersiniz) az buçuk ihtiyaca belki yeter ama, en azından çevreniz değişir, iki insan görürsünüz, sigortanız işler, ileriye dönük emekli olma avantajınız olur. En önemlisi de eşinizin verdiği 50 100 lirayı siz kendi emeğinizle kazanır minnet etmezsiniz. Öncelikle iş arayın bulduğunuz zaman da eşinize emrivaki yapıp çalışacağım deyin, hiç sizi kisitlayip elinize bu devirde komik sayılan bir para vermesin yani, insan utanır o parayı aylık ihtiyaçlarını karşıla diye vermeye. Benim annem zamanında ticaret meslek lisesinden mezun olmuş, liseden mezun olduğu gibi bankalarda çalışma hakları oluyormuş. Babam izin vermemiş çalışmasına, sigorta girişi dahi yok, o dönemde mezun olan tüm arkadaşları şimdi emekli mis gibi yaşam sürüyor, benim annem de pazarda neden bu kadar para harcadın diye laf işitiyor. Şu an o kadar pişman ki çalışmadığına, kızlarının hepsi okusun meslek sahibi olsun diye uğraştı yıllarca sırf kendi hayatını biz de yaşamayalım diye. Sizin de hevesiniz hiç kırılmasın, her çabanın sonunda bir mükâfat vardır, çabalayın deneyin en azından. Şimdiden kolaylıklar diliyorum inşallah gönlünüze göre olur her şey