eşiniz çocuğunuzu yetiştirirken size yardımcı oluyor mu???

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
sorduğum bu soru hem doğum yapanlara hemde yapacaklara...bebeğiniz doğduğu andan itibaren eşiniz çocuğunuzla ilgili hangi konuda nasıl yardımcı oluyor..hamişlerde eşlerine şimdiden bazı sorumluluklar vermeliler,çünkü bebekken ayrı sorumluluk büyümeye başladığında ayrı sorumluluk gerekiyor ve bunu yalnız anne üstlenmemeli diye düşünüyorum..:nazar::nazar:eşim kızım doğduğundan bu yaşına kadar her konuda bana çok destek oldu..bebekken uykuyu sevmeyen bir çocuktu çoğu zaman eşim sen uyu onu ben uyuturum derdi, onunla çok ilgilenirdi..şimdi ilkokul 5.sınıfta ve hala ilgileniyor..sizdeki babalar nasıl ya da nasıl olmasını isterdiniz???:enbuyukkk:

Galiba ben şanslıyım bu konuda. İki tane çocuğum var. Eşim çocukların yemeklerini yedirir, banyolarını yaptırır, pijamalarını giydirir, yatırır, sütlerini verir, gezdirir, oynatır, kızımla ders çalışır. Her zaman yapmasada genelde bu saydıklarımı yapar. Ha o bunları yaparken ben boşmu duruyorum hayır, ben de başka işlerle uğraşıyorum.

Ben de her meaja atlamasam olacak ama nabiyim kanım durmuyo:roflol:
Çocuğum yok, hamiş de değilim.
Çocuk olursa diye varsayıyorumjeyyar
Tamam altını değiştirmeyebilir, ama mamasını yedirecek,
Gerektiğinde uyutacak, pışpışlayacak, yıkamama yardım edecek vs.vs.
Çocuk olunca eşim hele bi yardımcı olmasın banaaaaaa:oklava:

Ben de her meaja atlamasam olacak ama nabiyim kanım durmuyo:roflol:
Çocuğum yok, hamiş de değilim.
Çocuk olursa diye varsayıyorumjeyyar
Tamam altını değiştirmeyebilir, ama mamasını yedirecek,
Gerektiğinde uyutacak, pışpışlayacak, yıkamama yardım edecek vs.vs.
Çocuk olunca eşim hele bi yardımcı olmasın banaaaaaa:oklava:

Bende öyle düşünüyordum. Ama eşim malesef bunlardan sadece 2-3 ay yıkamaya yardım etmek dışında çok bir yardımı dokunmadı. Şimdi ise nadir de olsa üstünü değiştirir ve yemeğini yedirir ama çok nadir. Yalnız hakkını yemeyeyim haftada 2-3 gün günde yarım saat kadar onunla oyun oynar. Ama inşallah Allah senin gönlüne göre verir.

Benimde Allahima cok sükür esim benim biricik kizimla cok iyi ilgilenir, yemeyini yapar yedirir yeri gelince, banyosunu yaptirir, gezer tozar, arkadasin dedigi gibi oturur ona bir seyler ögretir.

Güresirler birlikte vs. vs. :teytey: bende onlari izlerim.

Fakat ben calistigim icin bu kadar yapiyor, ben zaten calismasam ona o kadar yaptirmam. a.s

Benim eşimde tahminim yardım eder..
3 aylık hamileyim kızgın olsamda şu an her ne kadar hakkını yiyemem,yerimseniben ev işlerinde de yardım ediyor..
Bebekle ilgileneceğini de düşünüyorum ben,ilgilenmesi de gerekli elbette.
Ama ilgilenmese de olur bebeğimin herşeyiyle ilgilenmek benim için ayrı bir zevk..
Ona bir tek sabahları kreşe götürme ve kreşden alma işini yüklemeyi düşünüyorum gerçiiyerimseniben

Bende öyle düşünüyordum. Ama eşim malesef bunlardan sadece 2-3 ay yıkamaya yardım etmek dışında çok bir yardımı dokunmadı. Şimdi ise nadir de olsa üstünü değiştirir ve yemeğini yedirir ama çok nadir. Yalnız hakkını yemeyeyim haftada 2-3 gün günde yarım saat kadar onunla oyun oynar. Ama inşallah Allah senin gönlüne göre verir.

Amin canım amin. Dediğin gibi inşallah Allah herkesin gönlüne göre versin.

sorduğum bu soru hem doğum yapanlara hemde yapacaklara...bebeğiniz doğduğu andan itibaren eşiniz çocuğunuzla ilgili hangi konuda nasıl yardımcı oluyor..hamişlerde eşlerine şimdiden bazı sorumluluklar vermeliler,çünkü bebekken ayrı sorumluluk büyümeye başladığında ayrı sorumluluk gerekiyor ve bunu yalnız anne üstlenmemeli diye düşünüyorum..:nazar::nazar:eşim kızım doğduğundan bu yaşına kadar her konuda bana çok destek oldu..bebekken uykuyu sevmeyen bir çocuktu çoğu zaman eşim sen uyu onu ben uyuturum derdi, onunla çok ilgilenirdi..şimdi ilkokul 5.sınıfta ve hala ilgileniyor..sizdeki babalar nasıl ya da nasıl olmasını isterdiniz???:enbuyukkk:

Bu konuda ne kadar şükret noksan kalırgamyoncuiremsu
O kadar ilgili bir baba ki Baba mefhumunun hakkını fazlasıyla verdiğini düşünüyorum şükürler olsun..15. ayını doldurdu civcivimiz..Doğumundan itibaren bilfiil herşeyiyle ilgilenir..Yeri gelir yemeğini yedirir altını değiştirir yıkar paklar oyunlarla renklendirir üstünü başını giydirir sürekli sosyal alana katar,sosyal gelişiminde beslenmesinde eğitiminde çok dikkatli hassas ve özverilidir.:Saruboceq: bir kere dahi sesiini yükselttiğini sinirlendiğiini hatırlamıyorum:emir_bebek: Birebir iletişim kurar,yüreğine iner bebeğimizin,çok sık öper koklar,Seni Çok Seviyoruz der..Üstün Dökmen beyfendinin bir sözü vardır Bir baba -özellikle baba- günde en az 2 kere yavrusuna SENİ SEVİYORUM demelidir..Böylece ilişkileri kuvvetlenir,değerlenir anlam kazanır..
Çocuklara aşık zaten eşim hastalık derecesindekaydirigubbakcemile3
Bana çok yardımcı oluyor ve bu beni çok duygulandırıyor mutlu ediyor..Ben de daha bir aşkla ve sevgiye yerine getiriyorum durum böyle olunca tüm sorumluluklarımı..
Rabbim cc herkesin evine saadet huzur sağlık versin..

Bu konuda eşime ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolsun evde olduğu, benim sıkıntıda
olduğum tüm zamanlarda bana destek olmuştur eşim. Örneğin ben yeni doğmuş bebeği
tutmaktaa hele yıkamakta çok zorlanırdım korkardım birşey olacak diye. Eşim çocuklarımızın
ikisinide 1 yaşına kadar yıkadı, gerektiğinde altlarını değiştirdi, yemeklerini yedirdi.
Şimdi de ben oğlumla ders yapıyorsam, o da kızımla oynar.

sanırım şanssız annelerden biriyim çünkü ben eşimden bu konuda yardım alamıyorum.çok fazla ilgili değil bahanesi de hazır" BEN SENİN KADAR SABIRLI DEĞİLİM"ama suç birazda bende ben çocuğumuzu çok fazla sahiplendim eşime sorumluluk vermedim hep sen anlamazsın canını yakarsın diye engel oldum şimdide ceremesini çekiyorum yeni anne olacaklara da benden bir tavsiye O İKİNİZİNDE ÇOCUGU unutmayın...

erkeğin çocukla ilgilenmesi kadına yardım mı değil ki...benim ne kadar çocuğumsa onun da o kadar çocuğu...elbette yetişmesine katkısı sadece biyolojik olmayacak...
şanslı mıyım? belki şans denebilir bakış acısına göre ama bu konuda benim gibi düşünmeyen bir adam benim çocuğumun babası olamazdı..yani tesadüf değil...
evet anne taşıyor, anne doğuruyor, anne emziriyor, bütün düzeni değişen anne... bunun için annenin evlat üzerindeki hakkı da çok...
ama eşim en az ben kadar sıkıntı çekti... bütün ruhi gelgitlerimi çekti...ve hiç şikayet etmedi...
örnek vereyim...
gece uykusunu çok sevmeyen bir kızım var benim...
ağladığında eşimde benimle beraber kalkıyor otomatikman... ben çalışmıyorum ama onun erken kalkması lazım... ben bir süre bebekle diğer oda da yatayım sen rahatsız olma dedim...kıyamıyorum çünkü uykusuz klmasına... baba olmak kolay değil, ben halimden memnunum, dışlamayın beni ana-kız dedi bana gülerek...
ve daha bir çok şey yazamayacağım..teşekkürü hakediyor mu?
hayır...
çünkü onun kızı...
onun da kızı değil...
olması gerekenden dolayı kimse takdiri haketmez bence...

Back
X