eşiniz ev işlerine yardım eder mi?

eşiniz evde size yardımcı olur mu?

• Ankete Katılan
    92
benimki de yorgun olmadıkca ederim diyor....ama bunu zaman gösterecek....16 agustostan sonra sözünü tutup tutmayacagını görecegiz....

:roflol:ah aaahh ben ne diyim şimdi benimki çok güzel bilgisayar oynar, çok güzel koltuğa ayaklarını uzatıp keyif yapar,çok güzel yemek yer,çok güzel bişeye dokunmadan sofradan kalkar,çok güzel balkon kirlenmiş gördünmü der,çok güzel çamaşırım bitmiş yıkamıcanmı der,çok güzel yerler kirlenmiş gördünmü der............
klava:kafamçokkarıştı
e daha ne yapsın çoook becerikli dimi klava:

Çalışmadığım halde eşime eğer her zaman gel yardım et bana diyim yardım eder ama ben evde olduğum için genelde işlerimi yaparım temizliğimdi akşama işten gelecek yemeğimi ama bunun haricinde misafir gelcek olsun yada haftasonu olsun evde benmle iken genelde her işe yardım eder hatta haftasonları beni uyandırmadan sürpriz kahvaltı bile hazırlar bi keresinde akşamdan kalma bulaşığım vardı onu bile yıkamış makinaya dizmek dururken:)tabi bu arada ben uyuyorum:) erkeklerin titizliğine gelince kişiden kişiye değişir sanırım ama bi kadın titzliğinde yapamadıkları gerçek mesela benim eşim akşamları gelince kendi isteği ile salatayı yapar geceleri acıkınca sandwiç yapar ikimize bunları yaparken tezgahı temiz bırakmasına bi çözüm getirdim tezgaha gazete serdirip orada işini yapınca gazeteyi toplayıp çöpe atıp siliyor böylece çok kirletmemiş dağıtmamış oluyor etrafı evde yatılı misafirimiz varsa ben kahvaltı hazırlarken o ortalığı toplar balkonu temizler ben ne zamn mutfağa gitsem gelir mutlaka sorar aşkım bişiye ihtiyacın var mı diye bende yorgun değilse genelde reddtmem çünkü benm babam ve erkek kardeşim suyunu dahi alıp içmezler bu yüzden erkek milletini yatmaya alıştırmayı sevmiyorum yardım etmesi kendi açısından da iyi ben hastalanınca her işi yapabiliyo gözüm arkada kalmıyor ve onun bana yardım edip duyarlı olması benm onu biraz daha fazla sevmeme neden oluyor bu hem bana kıyamadığının hem de bensiz yalnız başına odada oturamadığının göstergesi oluo bu da beni çok mutlu edio konuşa konuşa işlerimizi halledioz.. Kızlar siz siz olun erkekelerinizi çok fazla boş bırakmayın her işi yüklenir hep veren taraf siz olursanız bi gün olur farkedilmezsiniz ben bunun örneklerini bekarken çevremde çok gördüm bırakın çöpü o döksün bırakın ağır işleri bekletin o yapsın incisi dökülmezya böylece ev hanımlarının ne kadar ağır yükleri olduklarını anlasınlar evde adaletli bi paylaşım yapılırsa bu 2 taraf içinde çok faydalı olcak bunlar benim düşüncem...

hayatım bilgisayarla oynama koltuğa ayak uzatıp keyif yapmak hemen hemen bütün erkeklerin zevki ama yerinde ve zamnında yapabiliosa ne güzel... ben saatlerce odaya girmesem sürekli iş güç oda beni unutup oyuna dalarsa kızarım o an yardıma ihtiyacım yoksa bile yada onun yapabilceği bi iş bile değilse en azından nezaketen gelip sorması kalbimizi yumşatır öyle değil mi?

:))Çöp dökmek dedin de eşimin annesi bana sinir oluyor bu yüzden :)) Evde kendisi götürür dışarıya bırakır çöpü, benden de aynı şeyi yapmamı beklemişti :)) Evliliğimizin ilk yılı laf sokuyordu bu konuyla ilgili, ama takmadım:) Her gün eşime attırdım :))

Benim eşimde ben istediğim sürece yardım eder..kızımızla çok güzel ilgilenir yemeği olsun bezini değiştirmek olsun.. hele bide haftasonları çocukdan
helak oluyor yemek çocuk onun yemeği uykusu ev işi çamaşır yıka ser vs. birsürü iş oluyor...
ben istediğim zaman ve misafir geldiği zaman evi bir güzel toplar ama aslında dağınıklığı
seven bir insan ilk evlendiğimizde çok dağınıkdı sinir krizleri geçiriyordum heleki ben çok titiz düzen meraklı bir insanım herşey yerli yerinde olacak...o zamanlar ya sen bana çekiceksin ya ben sana çekicem..
neticede o bana çekti artık herşeyi yerli yerine koyuyor özellikle misafir varken masa kurmama yardım
ediyor servislere bakıyor..vs..
ama şunu açıkca söyliyeyim eşime bir balkon veya cam sildirmem oda zaten silmez...
erkek kuzenim evinde her işi yapar toz almakdan ütüye kadar...karısıda oturur tv seyreder..
pek onaylamıyorum bunu..
öyle herişi yapmasınıda istemem..( zaten bir tozu ne kadar alabilirki bir ütüyü ne kadar yapabilirki en azından benim eşim)
üstünden terardan geçmekdense kendim yaparım 1 kere yaparım...

sırnaşık şey benim kayınvalidem de "babası yapar ama benim oğlum hiç yardım etmez "derdi bana nişanlı iken şimdi oğlu kayınvalidemlere falan gidince mutfakta biraz fazla kalırsam gelir orda bile sorar yardıma ihtiyaç var mı die tabi buda kaynanama kapak olur:roflol: bilmioki oğlunun beni ne kadar sevdiğini:roflol: gerçi eminim annesine de yardım ederdi ama evde yardım edecek kadar kalmamış hemde sağolsun kayınpederim iş bırakmıo çocuklara her iş gelir elinden :roflol:

Hayatım zaten en ince ayrıntıya kadar işi bi kadın bırakıosa o kadın da bi problem var demektir kadınında bi kadınlık gururu olmalı erkeğinde zaten erkeklik gururu varsa o kadarını da yapmaz biz her işi yüklenmesinden değil yardım etmesinden bahsediyoruz ama ütüye gelince o erkekeden erkeğe değişio sanırım çünkü benm eşim üniversite de iken ütütsünü yapmaya o kadar alışmışki mis gibi ütü yapar gerektiği yerde ütüyü o yapar bende diğer işlerimi hallederim ama ben boş otururken de al ütüyü sen yap demem nihayetinde biz burda sevgiden doğan bi paylaşımdan bahsedioz enayi yerine koymaktan yada koyulmaktan değil...

esimin hakkini yemiyim allah icin yardim eder.
hamile kalmadan öncede merdiven temizli askimdan sorulurdu hamileyim diye bazen ben kendimi iyi hissetmedim zaman evi süpürür, ütü yapar, bulasik yikar.
Allah razi olsun askimdan ben yorulmayim diye yardim eder ama ben ona kiyamadim icin kendim yapmaya calisiyorum.

ışılcım canım çok haklısın ne yazikki benimki koltuğa ayğını uzatıp kucağına laptopu almaktan başka hiç bir iş yapmıyor evde kızım bile artık dayanamıyor atıcam bu bilgisayarı diyor sanırım benimkinde bağımllık yaptı bu bilgisayar aslında o keyif bağımlısı desek daha doğru olur
klava: böyle bir ortamda hemde çalışan kadın olarak yaşamak ne kadar zor sinir katsayımı tahmin et artık :bbo:laelaelaelaelae

Canım kocam,her zaman yardım eder.çok düşüncelidir. zaten işte yoruluyor bütün gün,kıyamam ben ona hiç..

hiç görmediğim gibi bana yardım ettiğini,artık kalkamayacak kadar rahatsızsam bi suyu bile zor getirir.yadsımıyorum ama.sağolsun annesi 26 yaşına kadar(yani benle evlenene kadar) portakalı bile eline soyup vermiş.böyle bişey olur mu diye kızdığımda bana gururla oğlunu böyle yetiştirdiğini söyledi.şok oldum bi daha bu konuyu açmadım.yardım mardım istemem de canım kocam sadece dağınık olmasın yeter.

Benim eşim bana herzaman yardımcı olur. Evlendiğimizden bu yana hep hiç çalışmadım.
Ama sen nasılsa evdesin demedi hiç. Ne zaman ihtiyacım olsa yardımıma koşar.
Şu da var ki iş olsun diye ikide bir çağırmam eşimi, kendim gerçekten yetmediğim yerde
o zaten anlar ben söylemeden gelir çoğu zaman. Sağolsun bu konularda kayınvalidem hiç
birşey öğretmemiş ama eşim bu konuda çok istekli o yüzden hep bana sorar nasıl
yapmalıyım diye. Yeterki istesin insan o zaman elinden geleni yapıyor bence.

daha tam olar evdekı halını gormedım evlenınce yardım eder gıbı gelıyor evıne gıttıgımde bulaşık yıkarken yardım eder su soguk ben duruluyum der canım benım güzel yemekte yapıyor ama evlenınce değişirmi bilmiyom.Şimdilk gözünün önünde oluyum diye ne yapmaya kalkışsam işin ucundan tutuyor.tek duam evlenıncede aynı kalması

herşeye yardım eder sağolsun
siler süpürür bulaşıkları makinaya yerleştirir yıkanıncada yerine
çamaşır asmama toplayıp katlamama
masa hazırlamama toplamama hiç bişey yapmasa bile tabağını alır suya tutar makinaya koyar ortada bırakmaz
yemek yapmayı bilmese bile ben yaparken elinden geldiğince yardım eder
adama sigara böreği bile sardırdım :roflol:
ama hepsinden önce bana en büyük yardımı dağınık olmaması benden daha düzenli dağıttımıda kendi toplar hatta benim arkamıda toplar :icecream:
6. aya girdik sağ olsun 1 kere bile sağdan soldan çorabını toplamış değilim :asigim:

Canım kocam elinden gelmedik bişey yok herşeyi yapar ilk evlendiğimizde ben işten yedide çıkıyordum eve gelmem 8 i buluyordu. o erken geldiği için yemeği yapardı ertesi güne yemeği yapardı sofrayı kuarar ve ben geldiğimde yemeğim bile tabağıma konmuş banada sadece afiyetle yemek kalırdı. canım benim pazarları hamur işi bile yapar kek börek bazen herşeyi bilmesine gıcık oluyorum gelip benim yaptığım işe karışıyor bunu böyle yap daha iyi şöyle yap o öylemi yapılır:roflol: bazen deli ediyo beni çok şey bilmeside iyi değil. Sağolsun herşey elinden geliyor hasta olsam ilacım meyve getiri nane limon kaynatır onu ye bunu ye:roflol: canım kocacım benim

Canı isterse çok güzel yardım eder, istemediği zamanlarda ben onu uyarırım ve yapmasını isterim. Sonuçta ikimizde çalışıyoruz. Hiç değilse kendi ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Ama bazende hiçbişey yapmaz. O anki durumuna bağlı sanırım

yardim eder hemde abartili bi sekilde...titizlik hastaligi var onda,ben daha serbestim ona bakarak.gecenlerde tencerelerin dolabini degistirmis,neden diye sordugumda burdan almam daha kolay oluyor diyor...fazlasi bence cok fena,cünkü kaynana gibi basimda o öyle degil böyle yapilir diye tutturunca benimde tepem atiyo tabii

evli değilim ama sevgilim biraz becerikli konuştuğumuzda da ederim diyor caymazsa tabi ama elinden geliyo evde duyuyorum şunu yaptım bunu yaptım diye ütüsünü kendi yapar çamaşır makinasına çamaşır atıp yıkatır bulaşık yıkar bildiği birkaç yemek yapar ev falan elinde geldiğince toplar annesindende duydum birazınıda gözlerimle gördüm :roflol: değişmez umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…