Benim eşimde ailesinden öyle görmüş vermişler harcamış ..evlendiğimizde hesap kitap bilmezdi..maaşını hemen hacardı sorumluluklarını bilmiyordu maaşı harcar bitirirdi..baktım bu böyle olmayacak..
Ev alalım dedim..evi aldık yüklü bir kredi çektirdim kendisine..bütün maaşı krediye gidiyor benim maaşımlada geçiniyoruz evi ben idare ediyorum böylece gereğinden fazla harcayamıyor..canım ya herşeyin şimdi farkına varıyor
bi an ben yazdım bütün bunları sandım.
ben de tutumlu bi insanımdır ve elimizde olan parayı parayı dengeli bi şekilde kullanmak isterim.
ama eşim maaşı aldığı andan itibaren 10 gün kral gibi yaşayıp 20 gün sürünmek ister ( tabi ben müsade edersem :)))
bizim de araba borcumuz var. ama istekleri hiç bitmiyor. zaten sigarasına ayda 300 lira gidiyor. spor salonuna yazıldı. ayda 150 lira. her hafta sonu dışarda yemek yemeye gitmek ister. hoşuna giden birşey görse asla param yeter mi diye düşünmez anında alır.
gardropu çeşit çeşit renk renk kıyafetlerle doludur. eh o bu kadar müsrif olunca da bana idare etmek düşüyor. evlendiğimizden beri kendime aldığım kıyafet sayılıdır. herşeyimi kısıtlamak zorunda kaldım. bazen diyorum ki aman banane hep ben mi düşünücem şöyle sağlam bir borç yapalım da azcık o düşünsün. ama yokkk huyum değil işte. bişey alırken içime batıyor düşünmeden edemiyorum.
bide utanmadan bana diyor ki sen cimrisin para filan harcayamazsın. varlıkta yokluk çekiyorsun diyor. ehh be adamm senle evlenmeden önce her istediğimi alıyordum, gezip tozup keyfime bakıyordum diyorum. tabi tabii diyor:)))
bazen maaşı almaya 1 hafta varken elimizde 100-200 lira anca kalıyor. akıllı insan dikkat eder dimi. hala daha bana diyor ki hayatım gel haftasonu biyere tatile gidelim 2 günlüğüne :))) bazen çok sinirleniyorum bu huyuna. bazen de amannn ne güzel yaşamayı biliyor diyorum. valla şunu iyi biliyorum ki ben kendimi de yırtsam bu adam değişmez :) oyüzden kabullenip keyfini çıkar bence ben öyle yapmaya çalışıyorumm :))
tıpkısının aynısı gibi:44:
şey acaba bizimkilerin ikiz olma ihtimali trilyonda kaçtır çok benzeşiyorlar da bu kadar olur dedirten cinsinden hem dee
bence çok yüksek :) bide komik olan kendi de farkında durumun. bana diyor ki iyi ki senle evlenmişim. kendim gibi biriyle evlenseydim çoktan borç batağına saplanmıştım diyor.
Vallahi ne diyim Allah akıl fikir versin bunlara. bari biz tutumluyuz diye şükredelim yapcak bişey yok.
bu arada ben ona çaktırmadan her ay 50 -100 lira kenara atıyorum mutlaka hiç yokmuş gibi. sonra bişeye lazım olunca çıkarıyorum. çok işe yarıyo. kenara ayırmasam o nasılsa yerini buluyo saçma sapan şeylere. oyüzden 20 de olsa at kenara.
bence hem kadın hem erkek hesap kitap bilmeli evin gelirinden giderinden haberdar olmalıbu sorumluluk bir kişinin sırtına yüklenmemeli.cimri erkeği kimse sevmez ama böyle borçtan hiç korkmayan düşünmeden para harcayan erkekde insanı yorar umarım yavaş yavaş eşin bilinçlenir canım benim kocam benim kadar tutumlu değildir ama yinede hesabını bilir diyebilirim çok savurgan sayılmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?