eşiniz hesap kitap pek bilmez mi?

fb341

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
643
İstanbul
akadaşlar özellikle bu konuda yalnız olmadığımı görmek istiyorum. Sizlerin de eşi hesap kitaptan bir haber mi? Ayağını yorganına göre uzatmak tabiri ile onun yakından uzaktan ilgisi yok mu?
Borç varmış, ödenecekmiş harcamalarımı kısmalıyım, daha az yemeli daha az gezmeliyim mi der yoksa lüksünden ödün de vermez mi? kendimizden örnekle : Borcu harcı varken arabamızı satalım üstüne yenisini alalım desem hayır borcumuz var demez? ev almaya kalktık öderiz diyor diyor da nasıl hiç ama hiç düşünmeden hareket ediyor bu da beni çıkmaza sokuyor.. borcumuzu bile zor öderken ev alıp ev borcu ödeyecekmişiz... İyi de hesap yaptın mı ayda ne kadar ödeme yapabilirsin kağıt kalem eline aldın mı yok.... bunlardan bir haber... artık sorumluluk alamadığını , tutarsız davrandığını ve ayaklarının üstüne sağlama basmadığını düşünmeye başladım ve bu beni çok üzüyor...

Dolayısıyla yorulan taraf bunları düşünüp dert eden taraf siz mi olursunuz? Eşinizin eli haddinden fazla mı açık?
Ben 3 yıldır eşimi bu noktada değiştirmeye çalışıyorum. ben tutumluyumdur soğan ekmek yemeye razıyım yeter ki borcum olmasın varsa da onu ödeyeyim rahata ereyim isterim lükslerimden ödün veririm ama eşim para hesabı yapmaz e tabi sıkışan zorlanan yine biz oluruz. siz de durum nasıl eşiniz hesabını kitabını bilir mi?
Ya da aranızda bu şekilde olup da bu sorunu aşanlar varsa nasıl bir yol izlediniz? eşimle aynı dili konuşamıyorum bu konuda ne söylemek istersiniz buyrun açık oturuma:1:.

canım zamanında sorumluluk vermiyo aileleri bunlarda böyle oluyo
yapacağın belli ev alalım dediği zaman "tamam hayatım alalım, ama benim aldığım belli verdiğim belli, ona göre hesap kitap yap, ay sonundabir tane şikayet duymak istemiyorum, ben yapacakalrımı yaptım" dersin..
eğer ki sende çalışıyosan eve yine koyduğun parayı koyar gerisine karışmazsın.. bak o zaman nasıl az da olsa değişiyo..
ben şimdi öyle yaptım :)

arkadasım erkeklerin cogu zaten bahsettgn gibi ...tutumluluktan,ev gecindirme vs gibi konulardan bihaberler...misal ben cok tutumluyumdur...eşimin aklına uysaydım bunca sene bi dikili agacımız olmazdı..şimdi çok şükr evimiz var...ben söyleye söyleye 11 senede biraz değişmesini sagladm...ama hala savurgandır..mesela markete gider aldıgı seyin fiyatına bakmaz..herseyn en pahalısına gider sinir eder beni...velhasılkelam yalnız deglsn...

sorun da zaten burda benim işim bu gün var yarın yok bu kararı 3 ay önce verdi o kadar tartıştık ki kabul etmek zorunda kaldım allahtan kredi çekmedik ona kalsa kredi çekecektik . ağladım zırladım arkadaşına de biz ona elden her ay verelim kiracı gibi dedim ama kredi olmaz dedim de yola geldi saolsun arkadışa çok samimi ve bu şekilde kabul etti.. kiracı gibi 4-5 sene elden veririz dedik kredi olmasın dedik tamam dedi.. ben de eşime destek olurum sıkarım dişimi 4-5 sene bir yerde çalışırım napayım dedim ama dediğim gibi olmadı tabi
noldu şimdi benim işim 5 ay gitti bu ay çıkıcam adam kapatıyor güya 2 yıl garantiydim burda... burası çok küçük bir yer bana göre iş de yok...

bunu benim eşim dünüşmeliydi... benim gelirim belli burası küçük yer karıma iş de olmaz her zaman sıkışırım diye ama yok hesap yok ki.....
allahtan diyorum ya kredi olmasın diye zor ikna ettim yok ben bu evi alacam da alacam ya arkadaş nasıl alacaksın mahvetti beni en son işte bu dediğim gibi olursa demek zorunda kaldım ama evdeki hesap çarşıya uymadı :(

Benim eşimde ailesinden öyle görmüş vermişler harcamış ..evlendiğimizde hesap kitap bilmezdi..maaşını hemen hacardı sorumluluklarını bilmiyordu maaşı harcar bitirirdi..baktım bu böyle olmayacak..
Ev alalım dedim..evi aldık yüklü bir kredi çektirdim kendisine..bütün maaşı krediye gidiyor benim maaşımlada geçiniyoruz evi ben idare ediyorum böylece gereğinden fazla harcayamıyor..canım ya herşeyin şimdi farkına varıyor:1:

bi an ben yazdım bütün bunları sandım.
ben de tutumlu bi insanımdır ve elimizde olan parayı parayı dengeli bi şekilde kullanmak isterim.
ama eşim maaşı aldığı andan itibaren 10 gün kral gibi yaşayıp 20 gün sürünmek ister ( tabi ben müsade edersem :)))

bizim de araba borcumuz var. ama istekleri hiç bitmiyor. zaten sigarasına ayda 300 lira gidiyor. spor salonuna yazıldı. ayda 150 lira. her hafta sonu dışarda yemek yemeye gitmek ister. hoşuna giden birşey görse asla param yeter mi diye düşünmez anında alır.
gardropu çeşit çeşit renk renk kıyafetlerle doludur. eh o bu kadar müsrif olunca da bana idare etmek düşüyor. evlendiğimizden beri kendime aldığım kıyafet sayılıdır. herşeyimi kısıtlamak zorunda kaldım. bazen diyorum ki aman banane hep ben mi düşünücem şöyle sağlam bir borç yapalım da azcık o düşünsün. ama yokkk huyum değil işte. bişey alırken içime batıyor düşünmeden edemiyorum.

bide utanmadan bana diyor ki sen cimrisin para filan harcayamazsın. varlıkta yokluk çekiyorsun diyor. ehh be adamm senle evlenmeden önce her istediğimi alıyordum, gezip tozup keyfime bakıyordum diyorum. tabi tabii diyor:)))

bazen maaşı almaya 1 hafta varken elimizde 100-200 lira anca kalıyor. akıllı insan dikkat eder dimi. hala daha bana diyor ki hayatım gel haftasonu biyere tatile gidelim 2 günlüğüne :))) bazen çok sinirleniyorum bu huyuna. bazen de amannn ne güzel yaşamayı biliyor diyorum. valla şunu iyi biliyorum ki ben kendimi de yırtsam bu adam değişmez :) oyüzden kabullenip keyfini çıkar bence ben öyle yapmaya çalışıyorumm :))

Benim eşimde ailesinden öyle görmüş vermişler harcamış ..evlendiğimizde hesap kitap bilmezdi..maaşını hemen hacardı sorumluluklarını bilmiyordu maaşı harcar bitirirdi..baktım bu böyle olmayacak..
Ev alalım dedim..evi aldık yüklü bir kredi çektirdim kendisine..bütün maaşı krediye gidiyor benim maaşımlada geçiniyoruz evi ben idare ediyorum böylece gereğinden fazla harcayamıyor..canım ya herşeyin şimdi farkına varıyor:1:

ne güzel ama sen de çalışıyorsun benim zaten 3 yıldır en büyük problemim iş bulamamam... üniversite mezunuyum istediğim gibi iş bulamıyorum bulsamda asgari verirlerse öpüp başımın üstüne koymam gerekli daha fazlasını zaten beklemiyorum ama bulamıyorum sağdasolda patron çırak gibi de çalışmak bana ağır geliyor...
şimdi mecbur işten çıkıp evd oturucam iş bulamazsam da.. ev için peşinat verdik yarısını... geriye kalan yarısını eve geçince her ay kredi verir gibi arkadaşın eline verecektik ama bu şartlarda ben çalışamazsam sanırım evi olup bittiğinde ben geçemiycem daireleri satarken bizimkini de satar kendi parasını alır bzim yarı paramızı da verir :(
ben hala şaştığım konu eşim nasıl kredi çekmeye gözü kesiyordu o....
garantici değil işte gözüne gelmiyor hesap kitap yapmıyor düşünsenize kredi çekmiş olduğumuzu bankalara ödeme bakalım ne kada idare ederle seni... e be kocacım bana merdiven mi sildiriceksin bu parayı ödeyebilmemiz için gündeliklere mi gidecem.. yanlış anlaşılmasın küçümsemiyorum asla allahım herkesin rızkını helalinden ve bol eylesin ... ama eşimin hesap yapmadan hareket etmesine kızıyorum... niye beni sıkıntıya sokuyorsun... öyle kadınlar var ki hiç bilmez ne borç varmış ne ödenecekmik nie çünkü koca sorumluluğunu bilir kadın da onu takip etmek zorunda kalmaz....

bi an ben yazdım bütün bunları sandım.
ben de tutumlu bi insanımdır ve elimizde olan parayı parayı dengeli bi şekilde kullanmak isterim.
ama eşim maaşı aldığı andan itibaren 10 gün kral gibi yaşayıp 20 gün sürünmek ister ( tabi ben müsade edersem :)))

bizim de araba borcumuz var. ama istekleri hiç bitmiyor. zaten sigarasına ayda 300 lira gidiyor. spor salonuna yazıldı. ayda 150 lira. her hafta sonu dışarda yemek yemeye gitmek ister. hoşuna giden birşey görse asla param yeter mi diye düşünmez anında alır.
gardropu çeşit çeşit renk renk kıyafetlerle doludur. eh o bu kadar müsrif olunca da bana idare etmek düşüyor. evlendiğimizden beri kendime aldığım kıyafet sayılıdır. herşeyimi kısıtlamak zorunda kaldım. bazen diyorum ki aman banane hep ben mi düşünücem şöyle sağlam bir borç yapalım da azcık o düşünsün. ama yokkk huyum değil işte. bişey alırken içime batıyor düşünmeden edemiyorum.

bide utanmadan bana diyor ki sen cimrisin para filan harcayamazsın. varlıkta yokluk çekiyorsun diyor. ehh be adamm senle evlenmeden önce her istediğimi alıyordum, gezip tozup keyfime bakıyordum diyorum. tabi tabii diyor:)))

bazen maaşı almaya 1 hafta varken elimizde 100-200 lira anca kalıyor. akıllı insan dikkat eder dimi. hala daha bana diyor ki hayatım gel haftasonu biyere tatile gidelim 2 günlüğüne :))) bazen çok sinirleniyorum bu huyuna. bazen de amannn ne güzel yaşamayı biliyor diyorum. valla şunu iyi biliyorum ki ben kendimi de yırtsam bu adam değişmez :) oyüzden kabullenip keyfini çıkar bence ben öyle yapmaya çalışıyorumm :))

tıpkısının aynısı gibi:44:
şey acaba bizimkilerin ikiz olma ihtimali trilyonda kaçtır çok benzeşiyorlar da bu kadar olur dedirten cinsinden hem dee:1:

tıpkısının aynısı gibi:44:
şey acaba bizimkilerin ikiz olma ihtimali trilyonda kaçtır çok benzeşiyorlar da bu kadar olur dedirten cinsinden hem dee:1:

bence çok yüksek :) bide komik olan kendi de farkında durumun. bana diyor ki iyi ki senle evlenmişim. kendim gibi biriyle evlenseydim çoktan borç batağına saplanmıştım diyor.

Vallahi ne diyim Allah akıl fikir versin bunlara. bari biz tutumluyuz diye şükredelim yapcak bişey yok.

bu arada ben ona çaktırmadan her ay 50 -100 lira kenara atıyorum mutlaka hiç yokmuş gibi. sonra bişeye lazım olunca çıkarıyorum. çok işe yarıyo. kenara ayırmasam o nasılsa yerini buluyo saçma sapan şeylere. oyüzden 20 de olsa at kenara.

bence çok yüksek :) bide komik olan kendi de farkında durumun. bana diyor ki iyi ki senle evlenmişim. kendim gibi biriyle evlenseydim çoktan borç batağına saplanmıştım diyor.

Vallahi ne diyim Allah akıl fikir versin bunlara. bari biz tutumluyuz diye şükredelim yapcak bişey yok.

bu arada ben ona çaktırmadan her ay 50 -100 lira kenara atıyorum mutlaka hiç yokmuş gibi. sonra bişeye lazım olunca çıkarıyorum. çok işe yarıyo. kenara ayırmasam o nasılsa yerini buluyo saçma sapan şeylere. oyüzden 20 de olsa at kenara.

ne güzel eşin bunu dile getiriyor bu bile seni mutlu ve motive eder... ama benim eşim bana böyle birşey de söylemez ben hep kendimi hesabın kitabın içinde bulurum kafamın yorulmasıyla kalırım... ona uysam her akşam yemeklerde her haftasonları dışarlardayız zaten ama uymuyorum... bence kadın değil erkek düşünmeli böyle şeyleri

bence hem kadın hem erkek hesap kitap bilmeli evin gelirinden giderinden haberdar olmalı:31: bu sorumluluk bir kişinin sırtına yüklenmemeli.cimri erkeği kimse sevmez ama böyle borçtan hiç korkmayan düşünmeden para harcayan erkekde insanı yorar umarım yavaş yavaş eşin bilinçlenir canım benim kocam benim kadar tutumlu değildir ama yinede hesabını bilir diyebilirim çok savurgan sayılmaz

bence hem kadın hem erkek hesap kitap bilmeli evin gelirinden giderinden haberdar olmalı:31: bu sorumluluk bir kişinin sırtına yüklenmemeli.cimri erkeği kimse sevmez ama böyle borçtan hiç korkmayan düşünmeden para harcayan erkekde insanı yorar umarım yavaş yavaş eşin bilinçlenir canım benim kocam benim kadar tutumlu değildir ama yinede hesabını bilir diyebilirim çok savurgan sayılmaz

"borçtan hiç korkmayan düşünmeden para harcayan erkekde insanı yorar"
olayın özeti budur benim için :(
eşimle başka problemim yok çok şükür ama artık maddiyat borç onun hesap bilmemesi ister istemez beni yıpratıyor ve hırçın oluyorum.. çok üzgünüm bu konuda.. e bana da adam gibi iş yok ki sırf iş olsun diye de kendimi iyi hissedemeyeceğim bir yere girmek istemiyorum...
5 aydır çalışıyorum bir dükkanda akşama kadar boş oturuyorum giren çıkan yok güya hesap tutacaktım hikaye... sonuç olarak zaten 1 aya kapatılacak ben yine işsiz... ama bu da benim için iş değildi tabi 5 aydır ağlıyorum eve mutsuz gidiyorum ama çalışmak zorunda hissediyorum ev için kendimi...
şimdi eşime diycem ki burada imkan bu ben bu şartlarda çalışamıycam sana da destek olamıycam ev işini unutalım yapılım satıldığında paramızı geri alırız... yoksa nerdeee... 4-5 yıl nerde nasıl çalışıp ev borcu öderim ki ben....

beni bu sıkıntılara eşim hesap bilmediği ve yapmadığı için soktu evi alan adam öder öde bakalım nasıl ödeyeceksin kızdığında da ben sana güvenerek almıyorum alıcam diyordu ee şimdi nasıl ödersin ben çalışmazsammm:47:

Back
X