Eşiniz için..

Bu erkek tipi en kıl olduğum tip, evlenirken gozleri neredeymis???

Nişanlım için nelerden vazgeçtim ben 🤗 ama o da aynı şekilde değişti çok kısıtlar kendisi her konuda olduğu gibi ilk başlarda çok kavga ediyorduk ama alışıyor insan zamanla 🙂 hatta evlendikten sonra kapanmak için de söz verdim 🤗 bir arkadaşım vardı baya açıkti sevgilisi için kapandı şimdi evlendiler hep iyi ki diyor ama karşı tarafın da sözünü dinlemesi lazım o rahatça her istediğini yapıp sen şöyle yap demeye hakkı yok
İnsanların birbirini kısıtladığı ilişkiler çok kötü. En ufak bi kavgada, ayrılıkta ben senin için nelerden vazgeçtim noktasına gelinir. İlişkiler özgür olmalı, bireyler özgür olmalı ki sağlıklı bir ilişki olsun. Hele ki başkası için kapanmak korkunç

Rahatsız olmuyor musunuz o öyle isteyince söyleyince vs

Oluyorum ama onu da anlıyorum.
Kendisi renkli hiç bir şey giymez. Ya siyah ya koyu gri ya lacivert. Metal kayışlı saat bile takmaz, illa simsiyah olacak. Bazen vitrinde görüp gıcıklığına gösteriyorum kırmızı bir spor ayakkabı mesela. Kaçar gibi uzaklaşıyor.
İlk tanıştığımızda pembe lacoste tişört aldım, gidip değiştirdi :))

Ama ben onu zorlamıyorsam tarzını değiştirsin diye, o da beni zorlamayacak. Söylüyor söyleyecek. Tıpkı annelerimizin biz ergenken bize söyledikleri gibi. Bir kulağımızdan girip diğerinden çıkacak.

Diğer türlüsü “sen nasıl giyinilmesi gerektiğini bilemiyorsun, akıl edemiyorsun” a geliyor bence. Çünkü ben bana göre “yerine göre” giyinebiliyorum

Asiri fedakar olmasi fikrimi degistirmez. Oyle karsidakinin her agzindan cikani yapmak zorunda oldugu evlilik bana göre degil.
Eşimin de benim her istedigimi sorgusuz yapmasi gerekmiyor. Benden de boyle bir talebi de hic olmadi.
İşte her ağzından çıkan değil ona göre tek isteği bu başka bir isteğim yok tek isteğim bu onuda yapmıyorsun diyor, ben ne dersen gözüm kapalı yaparım diyor. Hakikatten de yapıyor. Ben de diyorum ki, benden tek Bi şey isteme her şeyi iste yapabildiğim yaparım, bunu, yapamıyorum dedim. O da aynı şeyleri söyleyip duruyor ben her şeyi yapabilecek, kadar fedakarken senden bugüne kadar istediğim tek şeyi yapamam diyip kestiriyorsun diyor

İnsanların birbirini kısıtladığı ilişkiler çok kötü. En ufak bi kavgada, ayrılıkta ben senin için nelerden vazgeçtim noktasına gelinir. İlişkiler özgür olmalı, bireyler özgür olmalı ki sağlıklı bir ilişki olsun. Hele ki başkası için kapanmak korkunç
Benim içimde olmasaydı zaten olmazdı ki kapanmadim daha 4 yıldır çok iyiyiz Rabbime sonsuz hamd olsun :nazar:

Oluyorum ama onu da anlıyorum.
Kendisi renkli hiç bir şey giymez. Ya siyah ya koyu gri ya lacivert. Metal kayışlı saat bile takmaz, illa simsiyah olacak. Bazen vitrinde görüp gıcıklığına gösteriyorum kırmızı bir spor ayakkabı mesela. Kaçar gibi uzaklaşıyor.
İlk tanıştığımızda pembe lacoste tişört aldım, gidip değiştirdi :))

Ama ben onu zorlamıyorsam tarzını değiştirsin diye, o da beni zorlamayacak. Söylüyor söyleyecek. Tıpkı annelerimizin biz ergenken bize söyledikleri gibi. Bir kulağımızdan girip diğerinden çıkacak.

Diğer türlüsü “sen nasıl giyinilmesi gerektiğini bilemiyorsun, akıl edemiyorsun” a geliyor bence. Çünkü ben bana göre “yerine göre” giyinebiliyorum
Evet aynı şekilde çok klasik giyinir o. Yeşil bile giymez renkli diyip, siyah ve lacivertin dışına çıkamıyor düz kesim her şey. O yüzden kadın kıyafetleri ona aşırı saçma geliyor bu saçma şeyleri değiştirmek niye zor geliyor diyor. Ama ben sizin gibi yaklaşamıyorum ya çok rahatsız, oluyorum çünkü sürekli senden tek isteğim bu onu da yapamıyorsun diye dile getiriyor, kıyafetim görünce yüzünü asıyor hiç mi kıymetim yok sende diyor. İster istemez erkileniyoruö

İşte her ağzından çıkan değil ona göre tek isteği bu başka bir isteğim yok tek isteğim bu onuda yapmıyorsun diyor, ben ne dersen gözüm kapalı yaparım diyor. Hakikatten de yapıyor. Ben de diyorum ki, benden tek Bi şey isteme her şeyi iste yapabildiğim yaparım, bunu, yapamıyorum dedim. O da aynı şeyleri söyleyip duruyor ben her şeyi yapabilecek, kadar fedakarken senden bugüne kadar istediğim tek şeyi yapamam diyip kestiriyorsun diyor

İyi ama onun da sizin ondan istediğiniz herşeyi yapması normal değil ki. Onun da tercihleri olmalı. Prensipleri olmalı. Yoksa karşımızdakine saygı duyamayız.

Bu arada merak ettim siz neler istiyorsunuz? Belki de zaten onun yapacağı şeylerdir. Mesela sevgilim bana mini etek giyme dese sorun olmaz, çünkü zaten ben sevmiyorum ve giymiyorum. Sizin isteğiniz sonrası nasıl değişti mesela? Onun fedakarlık dediği nedir?

Evet aynı şekilde çok klasik giyinir o. Yeşil bile giymez renkli diyip, siyah ve lacivertin dışına çıkamıyor düz kesim her şey. O yüzden kadın kıyafetleri ona aşırı saçma geliyor bu saçma şeyleri değiştirmek niye zor geliyor diyor. Ama ben sizin gibi yaklaşamıyorum ya çok rahatsız, oluyorum çünkü sürekli senden tek isteğim bu onu da yapamıyorsun diye dile getiriyor, kıyafetim görünce yüzünü asıyor hiç mi kıymetim yok sende diyor. İster istemez erkileniyoruö

O zaman siz de ona deyin ki “aşkım ya bununla yanımda çok yaşlı duruyorsun, gel sana kırmızı tişört alalım. Ya da dapdar paçalı pantolon alalım, biraz genç gibi görünmeni istiyorum yanımda”

O zaman ne diyecek? Gene fedakarlık yapacak mı?

Asiriya kacmadan hem kendi istedigim hemde onun istedigi tarzı yakalaybilirm diye dusunuyorum. Bu konuda kavga cikarmam.

Bana daha çok kapanmaya korkunç demişsiniz gibi geldi ...

İyi ama onun da sizin ondan istediğiniz herşeyi yapması normal değil ki. Onun da tercihleri olmalı. Prensipleri olmalı. Yoksa karşımızdakine saygı duyamayız.

Bu arada merak ettim siz neler istiyorsunuz? Belki de zaten onun yapacağı şeylerdir. Mesela sevgilim bana mini etek giyme dese sorun olmaz, çünkü zaten ben sevmiyorum ve giymiyorum. Sizin isteğiniz sonrası nasıl değişti mesela? Onun fedakarlık dediği nedir?
Yani ben birilerine müdahale etmeyi seven biri değilim o yüzden haklısınız öyle kişiliğinden vs ödün vereceği isteklerim olmadı, ben rahatsız olurum, istemeye çünkü. Ama isteseydim yapardı bundan eminim. Şimdiye kadar istediklerim kısaca şöyle, mesela 7 yıllık sigara içicisiydi, içme demedim, ama rahatsız olduğumu söyledim ve o dakika bıraktı. Laf arasında hep, aynı tarz pantolon giyiyorsun dedim, sevmiyorum başka şey dedi. Keten çok hoş dedim diğer gün gidip keten pantolon almıştı. İş konusunda o ticari işlerle uğraşmayı seviyordu ben ailem yüzünden kamu vs olursa rahat oluruz dedim hemen kpss dershanesine yazılıp kpss ye hazırlandı huzurumuz bozulmasın çabalarım olursa öyle yaparım dedi. Okulunu dondurmuştu ilk tanıştığımızda, belki bu bölüm iş e yarar iş konusunda dedim hiç sevmediği halde geri döndü okuluna. Demek istediğim hiç yapmasam olmaz mı bile demedi

Çevremde çok gördüm kapananı, çokta mutlu olduklarını gördüm. Sanırım kişilik meselesi. Ben mutlu hissetmezdim ama hisseden varsa yapsın Tabiki :)
Çok sevince oluyor bence ya karşıdaki insanla da alakalı kendisi özgürce takılıp bunu bunu yap diyemez.. bı arkadaşım vardı batılı yani baya açıklar görüşü de o yönde inanın kız daha sevgiliyken kapandı hayrete düşmüştuk hatta dedik sen kapandiysan herkes yapar ve çokta mutlu bir oğlu oldu şimdi Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsin . Sizde o şekilde çok seviyorsanız karşınızdaki kişi fedakarlık yapıyor sözunuze önem veriyorsa neden olmasın ki ama böyle şeyleri yapacak kadar siZe değerli olduğunuzu hissettirmesi gerekiyor .

Genel olarak dedim onu ya, bu sıcakta tabı hırka giyilmez :) fakat kalçayı kapatcak kadar tshirt, dar olmayan pantolon, uzun elbise vs tarzı. Kışın ise uzun hırka falam
Bence olur ,bi sorun göremiyorum aşırı şekilde höze batınca erkekler huzursuz oluyor dışarıda

Kendisinin asiri fedakar olmasi veya olabilecek olmasi ayni seyi yapmak zorunda oldugun anlamina gelmiyor.
Giyim tarzin sonradan degismediyse eger sonradan bu kadar problem edip israr etmesi cok can sıkıcı birsey.

Yine de sen bilirsin herkes icin önemli olmayabilir giyim kuşam yapabiliyorsan yap, benim için onemli devamli tunikle munikle ugrasmam hiç, o giyim tarzini da begenmiyorum. Kendimi kendim gibi hissetmedigim kiyafetlerle dolanamazdim.

Kızlar merhabalar.
Sizi bir sorum olacaktı.
Eşiniz sizden giyiminizi değiştirmenizi isterse tepkiniz ne olur? Ya da bugüne kadar böyle bir talebi olan eş karşısında ne yaptınız?
Şöyle de ekliyim, diyelim ki eşiniz sizin her isteğinizi yapıyor, ne istiyorsan söyle yapayım diyorsa, sende giymek istediklerinmi tavsiye niteliğinde söylersen asla ikiletmem yaparım diyorsa bu fikrinizle bir farklılık yaratır mı? Yani karşınızdaki sonuna kadar fedakar ise. Sen şöyle yap böyle yap diyip kendisi her şeyi yapma hakkına sahip erkekler için sormuyorum bu soruyu.
Giyim değişimi dediğim de şöyle, açık giynmeme meselesi. Uzun hırka, tunik vs
Teşekkürler cevaplayanlara şimdiden.
Ufak tefek tavsiyeleri degerlendiririm ama giyim tarzimi degistirmem. Bana sen de benimkini degistirebilirsin derse kabul etmem. Koca adam, neden ben degistireyim tarzini. Begenmedigim ufak tefek seyleri soyelyip tavsiyede bulunurum ama tarzina karismam. Zaten evlenene kadar anlasilir tarzi. Uc noktalarda bir durum olsa atiyorum ben erkek olsam ve acik giyinmeye karsi olsam karsimdakini degistirmeye calismam, o kisiyle evlilik dusunmem. Evlenirken yapilan en buyuk hata sonradan degistirecegini dusunmek. Sana ters gelen durumlar varsa demek ki evlenmek icin uygun degilsiniz demektir. Zorlamak neden?

Back
X