eşiniz maaşını sizden gizler mi

ben çalışmıyorum,eşiminde kendine ait işi.ama kazancı da gideri de bilirim.anlatır hep.hatta sıkılırım bazen dinlemekten ama o anlatmaktan hiiiiiççç sıkılmaz-tatlicadiarzu-

valla bende esıme hep sorsam ne kadr maas alıyon dıyee soylemıyoo cok harcama yapıyom dıyeee ama ne desem alırr hattaa kendıne hıc bısey alamss oda benım ve oglum ıcın calısıyoo amma ne kadar ekders ucretı ve maas alsdıgını solemezz

Evdeki muhasebe islerine ben bakiyorum.Bordurulari,önemli evraklari,gelirleri giderleri düzenli bir defterim vardir tutarim.Banka harcamalrimizi takip ederim.ekstirileri bankadan ben alirim.

Zaten böyle bir sey söz konusu degil.Herseyden haberim olur.Calismadigim halde kendisinde hangi kart varsa bendede esi vardir.Istedigim gibi alis verisimi yaparim.Aramizda para hicbir zaman problem olmadi.

dökümanları karısına göstermiyormuş karısınada harçlık veriyormuş

üzücü bir durum
bence kocasının gizlediği birşeymi var diye
aklıma geliyor
benim sadece eşim çalışıyor
yeni evli olduğumuz için paranın çoğu borca gidiyor
biliorum yani.

malesef öyle bir şansı yok eşimin :jeyyar:
aynı işyerinde çalışıyoruz
şirketin muhasebe personel bölümündeyim ve eşimin maaşını ben hesaplıyorum kaydirigubbakcemile2 aksi olsaydıda saklayacağını sanmam

saklayamaz aynı işyerinde çalışıyoruz maaşınıda kar payınıda ben veriyorum beraber çalışmadığımız zamanlarda oldu getirir elime verirdi biliyo karısının ne kadar tutumlu olduğunu :emir_bebek:

aldığı maaşı,primi kuruşu kuruşuna söyler şu kadar yatmış diye.
o işi ben yaparım.ne maaşımı tam bilir,ne de aldığım primin tamamıı veririm eline.
her kadının kıyısında köşesinde az bişede olmalı diye düşünürüm o yüzden söylemem..

saklamaz eve getirir şu kadar aldım der...şu kadarı benim cep harçlığım gerisi senin der...bende o paradan giderleri ayırırım gerisi bende kalır....

ben kuruşu kuruşuna ne aldığını bilmiyorum...
sakladığından ya da söylemediğinden değil...
sormadığımdan...
ortalamayı biliyorum ama, bu yıl aldığı zam oranını biliyorum, primini biliyorum..
artı maaşımı eşimin eline vermem...ben kazanıyorsam ben harcarım...

bir de kutlarız biz bunu... yani zammı kutlarız... primi kutlarız...
ıslatırız derler ya...öyle...
bunu paylaşmamak çok garip geldi bana...

Hiç gizlemez kuruşu kuruşuna aldığı, alamadığı, primleri ne varsa anlatır..

eşim işi gereği maaşlarla ödemelerle ilgilenmez.pc den veya bankadan maaşı çeker,ödemeleri ben yaparım.eşim denizci olduğundan,evde olmaz pek.o yüzden ben söylerim eşime zam olmuş falan diye :)

dökümanları karısına göstermiyormuş karısınada harçlık veriyormuş

Alırım kartımı ondan, vereceği harçlığada ihtiyacım olmaz böylece. Ya bazen kadınların kendi elleri ile bu duruma düştüklerini düşünüyorum. Çalışan bir kadının maaş kartı niye eşinde dururki, tabiki adam o zaman sadce kendi kesesiymiş gibi davranır.
Paramızı ortaya koyar harcarız yani kimsede kalmaz yada her ikimizdede kalır eve giren para her ikimizindir, buna rağmen hiç kartımı vermedim, kartınıda istemedim.. Hoşuma gidiyor kendi emeğimi bankadan gidip kendim çekmek. Yani bu kadarcık bana zevk veren, hoşuma giden şeyide mi yapmaya hakkım olmayacak. Ha hasta olurum ya da önemli bir işim olur evden çıkmak istemiyorumdur o gün veririm kartımı gidip çeksin diye ama döndüğünde yine alırım kartımı.. o kartın yeri benim cüzdanım. bu kadarcık lüksüm olsun.

Hayır gizlemez...

Banka matiğe gittiğimiz zaman benim yanımda çekiyor maaşını,görüyorum yani..Şifresini de biliyorum,kredi kartı numaralarını,şifrelerini de biliyorum...

herşeyi birlikte yaparız.bütün herşeyin hesabını vermeyi cok sever.hatta ben aman boşver iyi yapmışsın der geçiştirriim harcamalarınıda alacağınıda.sanırım muhasebeci olduğumdan kaynaklıyooo.hesap kitaplardan bıkmışım artıkkkkkaydirigubbakcemile3 yani kısaca o benden hiç gizlemez (bütün şifrelerini verrir banka kartlarınınn)

Back
X