eşiniz şehirdışındayken yalnız kalabiliyor musunuz?

durubulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.157
2
66
Ankara
hanımlar eşiniz aylarca iş için şehir dışına gidince yalnız kalabiliryor musunuz. benim eşim 5 aydır şehir dışında bir haftalığına gelip tekrar dönüyor.şimdiye kadar annemlerde kaldım artık kalmak istemiyorum kendi evime gidip evimde durmak istiyorum fakat cesaretim yok. çünkü ailemden kimse yok evimin olduğu şehirde ve hiç yalnız kalmadım şimdiye kadar. şimdi evime dönmek ve orda kalmak istiyorum birde çocuğum var,dediğim gibi yalnız kalmaktan korkuyorum. sizz nasıl başarıyosunuz korkmadan kalmayı...

Evliyken hep yalnızdım...
Vardiyası oldu yalnızdım...
Şehirdışına,yurtdışına giderdi...
Yalnızdım,yapayalnızdım...
Allahıma emanetiz işte..
Şimdi bekarım,yine yalnızım..

Evliyken hep yalnızdım...
Vardiyası oldu yalnızdım...
Şehirdışına,yurtdışına giderdi...
Yalnızdım,yapayalnızdım...
Allahıma emanetiz işte..
Şimdi bekarım,yine yalnızım..

tek başınıza mı yaşıyorsunuz valla tebrik ediyorum öyleyse sizi, bir çok konuda yazılarınızı okudum sizin, cesur bir bayansınız. ben biraz cesaretsizim.denemeye bile cesaret edemiyorum. yaşadığım şehirde kimse olmayınca daha da cesaretim kırılıyor. kaldığım yer güvenlikli ama hiç komşum yok binam çok sessiz bir kişi oturuyor sadece bu yüzdende biraz korkuyorum. nasıl başarcam. ailenin yanıda da bi yere kadar oluyor. ve eşim daha ay yok. deli olcam ne yapcamı bilmiyorum.

eşim yurtdışında şimdi,bir aylığına gitti 10 gün kaldı gelmesine
hayır ben korkmuyorum sadece çok özlüyorum.
o koltuktun o koltuğa,o yataktan bu balkona zaman geçmiyor
ben birde alışığımdır severim yanlızlığı fakat bir yerden sonra daraltıyor kendi kendime konuşmaya başlıyorum:53:
korkma git evine yemeğini yap,işlerini hallet erkenden uyu erkenden kalk fakat alışık değilsen çok daralırsın boş evde

eşim yurtdışında şimdi,bir aylığına gitti 10 gün kaldı gelmesine
hayır ben korkmuyorum sadece çok özlüyorum.
o koltuktun o koltuğa,o yataktan bu balkona zaman geçmiyor
ben birde alışığımdır severim yanlızlığı fakat bir yerden sonra daraltıyor kendi kendime konuşmaya başlıyorum:53:
korkma git evine yemeğini yap,işlerini hallet erkenden uyu erkenden kalk fakat alışık değilsen çok daralırsın boş evde

sağol canım , ama alışık değilim, önceden oturduğum yerde hırsızlık olayları çoktu baya korktum, bu evde güvenkil var ama hala korkuyorum birde kimsem yok, canım sıkılınca gidip kalayım diyecek biri yok, inşallah başarırım

ben ayrı odada bile kalamamya çok tırsağım galiba ama ıkıkere yurt dışına gıtmıştı bır haftalık bişidi ozaman kalmıştım nasıl cesaret geldıyse artık ama evde olduğu zamanlar tv izlerken uyusam bile gece uyanınca koştura koştura gıdıyorum yanına :17::17::17::17:

eşim arada şehir dışı ve yurtdışına gittiği oluyor,15günü geçen yurtdışı seyahatlerinde ailemin yanına gidiyorum,yeni evliyken şehir dışına çok giderdi ozaman yanlız kalırdım,kızımda yoktu ozamanlar korkmuyordum..ama uzun süre olunca ailemin yanında olmayı tercih ederim zaten 3 saatlik bir mesafe..:10:

benim eşimde vardiyalı çalışıyor bnde yalnızım çünkü bende çalıştığım için eşimi çok görmyorum ailem kayseride bense istanbuldayım kaynanamın evi yakın ama o kızı ve damadı sürekli kendinde ayrı evleri olduğu halde gitmiyorlar bu benim tuhafıma gidiyor bi insan evliyse evini benimsemeli şahsen ben başka bi evde rahat edemem en fazla 2 gün durabilirim bu yüzden hep yalnızdım şu an da da yalnızım hatta bunları yazarken de :) sana tavsiyem evini benimse ve kimseye fırsatını verme kaynanalar kendi kızları kendilerinden çıkmasın bişey demezler ama gelinleri annesinde 2 günden fazla dursun laf etmeye başlarlar benimde sinirlerim hoplar :10:

ben 8 senedir tek yaşıyom
Allaha güveniyorum yapacak bişey yok
Allah korusun kötü niyetli bir insan yanında kocan da olsa gene kötülük yapabilir
yani koca seni nereye kadar koruyacak bunu da düşün

Başlarda zorlanırsınız ancak sonra alışırsınız. Çocuğunuz da varmış, o size güç verir, onunla ilgilenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız bile. Ben de ilk başta eşim yokken tek başıma kalamam diyordum ama insanın kendi evi yuvası gibisi yok. Ayrıca hayatta herşeye hazırlıklı olmak lazım. Anneannemden biliyorum. Dedemin vefatından sonra hiç yalnız kalamadı, alışamadı yalnız kalmaya ve çok zorluğunu çekti. O yüzden bir yerden başlamak lazım. Allah'a emanetiz.

eşim tekstildeyken yalnız kalırdım korkmazdım hiç.. uykum gelene kadar buraya takılırdım yalnız:9::9: uykum gelınce hemen hop yataga. şimdi eşim olmasa bile küccük bi erkek var yatagımda 4 yasında:3::37: korur beni:38:

uykunuz gelene kadar tv izleyin yada buraya takılın.. uyku tam bastırınca yataga geçin

ben ayrı odada bile kalamamya çok tırsağım galiba ama ıkıkere yurt dışına gıtmıştı bır haftalık bişidi ozaman kalmıştım nasıl cesaret geldıyse artık ama evde olduğu zamanlar tv izlerken uyusam bile gece uyanınca koştura koştura gıdıyorum yanına :17::17::17::17:

merak etme bu konuda yanlız değilsin.Allah bazen cesaret veriyor gerçekten
bende çoğu zaman senin gibi patır patır koşturuyorum eşimin yanına çok sinirleniyor bazen,ışığı kim kapatacak kavgasına giriyorum bazen:64:
bazende deli cesareti oluyor hiç tırsmıyorum
mesela eşim gittiğinden beri salondaki koltukta yatıyorum,burası daha güvenli geliyor
yatak odası biraz uzakta kalıyor salon kapıya daha yakın birde holün ışığını açık bırakınca biraz aydınlık geliyor salona.:27:
bu arada konu sahibine geniş geniş atıyorum korkma falan diye ama,foyam çıktı ortaya:27: arada bir korkuyorum işte:27:

Başlarda zorlanırsınız ancak sonra alışırsınız. Çocuğunuz da varmış, o size güç verir, onunla ilgilenirken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız bile. Ben de ilk başta eşim yokken tek başıma kalamam diyordum ama insanın kendi evi yuvası gibisi yok. Ayrıca hayatta herşeye hazırlıklı olmak lazım. Anneannemden biliyorum. Dedemin vefatından sonra hiç yalnız kalamadı, alışamadı yalnız kalmaya ve çok zorluğunu çekti. O yüzden bir yerden başlamak lazım. Allah'a emanetiz.

dediğin doğruda ben biraz cesaret yoksunuyun tek başıma korkuyorum ya neden bilmiyorum çocuk olunca daha tedirgin oluyosun işte,allah korusun bişey olursa diyorum ne yaparım. sağol canım inşallah desteğinizle bu cesaretsizliğimi yencem.

benim eşimde vardiyalı çalışıyor bnde yalnızım çünkü bende çalıştığım için eşimi çok görmyorum ailem kayseride bense istanbuldayım kaynanamın evi yakın ama o kızı ve damadı sürekli kendinde ayrı evleri olduğu halde gitmiyorlar bu benim tuhafıma gidiyor bi insan evliyse evini benimsemeli şahsen ben başka bi evde rahat edemem en fazla 2 gün durabilirim bu yüzden hep yalnızdım şu an da da yalnızım hatta bunları yazarken de :) sana tavsiyem evini benimse ve kimseye fırsatını verme kaynanalar kendi kızları kendilerinden çıkmasın bişey demezler ama gelinleri annesinde 2 günden fazla dursun laf etmeye başlarlar benimde sinirlerim hoplar :10:

benim ailemde eşimin aileside yanımızda değil ben aydır annemde kalıyorum bi yere kadar insanlar zamanla birbirine tahammül edemiyor bu annenizde olsa kardeşinizde olsa öyle. bide çocuk olunca hiçbi yere sığmıyosunuz. hergün huzurszuluk, gitmeyi çok istiyorum ama yapamıyorum.kendime güveni olsa yapacam ama yok. çok tırsağım ne biliyim işin içnden çıkamıyorum. bana destek bi eşimde yok, ne yaparsam yapıyım ilgilenmez. bilmiyorum allaha sığnıyorum korkumu hafiflet evimde kalayım diyorum. tanımadığın bimediğin bi şehirde olunca zor oluyor işte. desteğin için sağol.

eşim tekstildeyken yalnız kalırdım korkmazdım hiç.. uykum gelene kadar buraya takılırdım yalnız:9::9: uykum gelınce hemen hop yataga. şimdi eşim olmasa bile küccük bi erkek var yatagımda 4 yasında:3::37: korur beni:38:

uykunuz gelene kadar tv izleyin yada buraya takılın.. uyku tam bastırınca yataga geçin

gündüz vakit geçiyor bir şekilde işte gece varya o yüzden korkuyoum gecelr nasıl geçer.konu komşu yok arkadaş yok, nasıl kalırım diyorum. ama yapmam da gerekiyor.bilmiyorum. sağol canım.

Bence ailenizin ve eşinizin ici rahat edecekse gidin evinize.

Benim esim de yurtdışına gitti ben ailemin yanına yerleştim. O zaman hamileydim . Dogum yaptım hala ailemleyim esim arada gidip geliyor.

Evim cok uzak olmamasına rağmen , ailem de esim de evime gitmemi istemiyor. Bana kalsa hemen gider evimde kalırım. İllaki yapacak bi seyler bulurum

Ben de simdi esimi ikna ettim annemlerin oturduğu sitede ev tutacam. Hem onlara yakın olacam hem ayrı evde olacam :)

Bence ailenizin ve eşinizin ici rahat edecekse gidin evinize.

Benim esim de yurtdışına gitti ben ailemin yanına yerleştim. O zaman hamileydim . Dogum yaptım hala ailemleyim esim arada gidip geliyor.

Evim cok uzak olmamasına rağmen , ailem de esim de evime gitmemi istemiyor. Bana kalsa hemen gider evimde kalırım. İllaki yapacak bi seyler bulurum

Ben de simdi esimi ikna ettim annemlerin oturduğu sitede ev tutacam. Hem onlara yakın olacam hem ayrı evde olacam :)

eşim için problem değil nerde kalırsam kalayım.o işini düşünür sadece bana destek olsa zaten bu kadar cesaretsiz olmazdım belki de. ailler farklı sen farklı şehirde olunca iş zor oluyor. keşke benim de yanımda ailelerden biri olsa hiçç sroun etmezdim ama tekim. teşekkür ederim.

öğrenciyken yalnız yaşadım, evlendikten 1 yıl sonra eşim askere gitti, 6 ay yalnız kaldım, işi gereği sık sık şehir dışına gidiyor, çocuğum olana kadar hiç sorun etmiyordum ama şimdi bebekle evde kalmak zor geliyor, gece aniden bişey olsa yalnız olmaktan, kızımızı koruyamamaktan korkuyorum sanırım :26:

canım sana tavsiyem ne olursa ol evinde kal....annenlerde kaldıkça yalnız kalmayı ömür boyu başaramazsın...
benim eşim askere gidicek ve mecburen annem ve kayınvalidemin evinde değişmeli kalıcam....keşke memleketimde olsaydı kendi evim de kendi evimde kalırdım kesinlikle...
diyeceksinki sende kendi evinde kal diye, ama biz lojmandayız ve eşim askere gidince evimdeki eşyaları bir depoya bırakıp gidicez..yani askerden gelene kadar bizim lojmanda haliyle başka aile kalacak...
bi evim olsa kesinlikle kalırdım..çocuğumda var seninde varmış neden korkasın ki, kilitle kapını duanı et uyu..gündüz sorun olmaz zaten ama geceleri ilk başlarda biraz korkarsın...bunun çaresi de allahım sana emanetim diyerek kalbini ferahlatmandır...
ahh ah canım ya keşke kendi evim olsada eşim askerdeyken kendi evimde kalırdım asla öz annem bile olsa başkasında kalmazdım...
yaşın kaç bilmiyorum ama bu sana bi kardeş tavsiyesi olsun canım, bu saatte sana bunu yürekten söylüyorum....
evinde kal canım evinde kal..rabbine sığın evinde kal...

canım sana tavsiyem ne olursa ol evinde kal....annenlerde kaldıkça yalnız kalmayı ömür boyu başaramazsın...
benim eşim askere gidicek ve mecburen annem ve kayınvalidemin evinde değişmeli kalıcam....keşke memleketimde olsaydı kendi evim de kendi evimde kalırdım kesinlikle...
diyeceksinki sende kendi evinde kal diye, ama biz lojmandayız ve eşim askere gidince evimdeki eşyaları bir depoya bırakıp gidicez..yani askerden gelene kadar bizim lojmanda haliyle başka aile kalacak...
bi evim olsa kesinlikle kalırdım..çocuğumda var seninde varmış neden korkasın ki, kilitle kapını duanı et uyu..gündüz sorun olmaz zaten ama geceleri ilk başlarda biraz korkarsın...bunun çaresi de allahım sana emanetim diyerek kalbini ferahlatmandır...
ahh ah canım ya keşke kendi evim olsada eşim askerdeyken kendi evimde kalırdım asla öz annem bile olsa başkasında kalmazdım...
yaşın kaç bilmiyorum ama bu sana bi kardeş tavsiyesi olsun canım, bu saatte sana bunu yürekten söylüyorum....
evinde kal canım evinde kal..rabbine sığın evinde kal...

sağol canım bende sizlerden destek almak için açtım konuyu.bi kardeş olarak görüp cevap vermen ayrıca hoşuma gitti. evet öz ailende olsa ev ev üstüne olmuyor. herkes bi yere kadar birbirine tahammül gösteriyor. çocukta olunca daha tırsı insan bnir arkadaşda demiş ya gece bişey olsa bundan da çok korkuyorum bişey olsa kime diyecem nereye götürcem. bende gitmek istiyorum ewvimi özledim çok düzenimi de. en azından insanlara yük olmayacam ama ay daha yok geçer mi bu kadar zaman.

Back
X