• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz size karşılık koyuyor mu?

Ailemle zaten farklı şehirlerdeyiz öle bi durumla karşı karşıya kalmadı bi kaç bizdeyken rahatsızlandıkları oldu tansiyon gibi falan doktora götürdü tabi hemen.ayda yılda bir böle durum olduğu için yapıyor sürekli olsa napar bilmiyorum
Hastaneye götürmek hizmet değil, evine gidip temizliğini yapmayı kastetmiştim ama zaten onu da yapmıyormuş. Vallahi oyuncak olmuşsunuz elinde. Bir de uzaktaymış aileniz. Zaten ayda yılda bir görüşüyor sizinkilerle onda da surat mı yapıyor? Her konuda kısasa kısas olacaksa onunkilerle de ayda yılda bir görüşün.

Zaten anladım ki konuşmak çözüm olmuyor ailem nazıyla oynuyor diye en küçük şeyde beni şikayet edeceğini yada bende senin ailene öle olcamla beni tehdit ediyor.vende bu laflar karşısında kavgayı koparsamda yine ailesinin işlerini koştururken buluyorum kendimi evet görevim olarak görüyor gelin olarak ne faydam dokunacakmış eğer yapmazsak evlat olarak ne işe yarıyormuşuz

Bence bi nefes alın. O üzülmesin bu üzülmesin aman küslükler olmasın diye kendi kendinizi ne kadar ezdiğinizin farkında mısınız? Yani iş yapınca mı iyi gelin iyi evlat olunuyormuş eşinizde bi alem. Varsın kötü olun. Bence azcık aynayı başkalarına tutucağınıza kendize tutun. Hayat bazen çok kısa olabiliyor. Kv ye hizmet ederek hayat geçirmeyin ya da kendinizden başkalarını bu kadar düşünerek. Hayatınızda şu an kendinizden fazla düşünmeniz gereken 1 kişi var o da evladınız. Anne baba tartışılmaz bişey Rabbim başımızdan eksik etmesin ama problemler yaşancak diyede kendinizi yıpratmayın.

Ailemle zaten farklı şehirlerdeyiz öle bi durumla karşı karşıya kalmadı bi kaç bizdeyken rahatsızlandıkları oldu tansiyon gibi falan doktora götürdü tabi hemen.ayda yılda bir böle durum olduğu için yapıyor sürekli olsa napar bilmiyorum
Eşiniz hiçbirşey yapamaz ailenize, kuru tehdit.
Sizin ailenize olan hassasiyetinizi anlamış oradan vuruyor, zaten aileniz şehirdışındaymış, ben de ailenizle aynı yerde oturuyorsunuz sanmıştım, ayda yılda bir geldiklerinde surat asabileceğini mi sanıyorsunuz?
Cesaret dahi edemez, diyelim ki cesaret etti, edemez ya etti diyelim, siz ailenize x size surat asıyor çünkü geçen gün hayatımda ilk defa annesinin işini yapmadım diye, zaten bana da annesinin işlerini sizle tehdit ederek yaptırıyor deyin bakın, durumu toparlamak için nasıl ecel terleri döker.

Yukarıda yazdım yani benim aileme karşı hemen tavır alıyor onlar ona hiçbişe yapmamasına rağmen hemen surat asmalar kaba hareketler falan neymiş binlerce kez ailesine evet demişim ama bişeyede evet dememişim hemen öncekileri unutuyor aileme karşı kötü olarak karşılık koyuyor

Hic hayır demeyip bir kere deyince anormalmış gibi geliyor ona.Hayır larinizi sıklastirin ki normal olduğunu anlasin

Eşiniz hiçbirşey yapamaz ailenize, kuru tehdit.
Sizin ailenize olan hassasiyetinizi anlamış oradan vuruyor, zaten aileniz şehirdışındaymış, ben de ailenizle aynı yerde oturuyorsunuz sanmıştım, ayda yılda bir geldiklerinde surat asabileceğini mi sanıyorsunuz?
Cesaret dahi edemez, diyelim ki cesaret etti, edemez ya etti diyelim, siz ailenize x size surat asıyor çünkü geçen gün hayatımda ilk defa annesinin işini yapmadım diye, zaten bana da annesinin işlerini sizle tehdit ederek yaptırıyor deyin bakın, durumu toparlamak için nasıl ecel terleri döker.
Emin olun o ayda yılda bir geldiklerinde asar suratını kindardır malesef kendileri illa bana dediğimi yaptım der ve durumu toparlamak için uğraşmaz hemen sıkıştığı cevap veremediği için orayı terk eder çıkar gider

Son düzenleme:
Emin olun o ayda yılda bir geldiklerinde asar suratını kindardır malesef kendileri illa bana dediğimi yaptım der
Yaparsa siz de ben de dediğimi yapıyorum, ailene yardım etmiyorum dersiniz, sonu ne olur? Boşanma mı? Valla kusura bakmayın ama böyle bir koca ailemden daha kıymetli değil, gurbette beni ailesine ezdirecek, işlerini yaptırtacak, aileme surat asmakla tehdit edecek, yılda belki bir defa gördüğüm aileme beni rezil edecek, onları kullanarak benim canımı yakacak, ben de ona eyvallah paşam diyeceğim, çok bekler, ailem ve çocuğum diyeceksiniz tamam haklısınız lakin nereye kadar böyle devam edecek, adam sizi ailesine iş yaparsanız sevip sayıyor.

Sen bu duruma sana söylenenlerden başka bir çözüm yolu arıyorsun ya hani.. boşuna arama yok

Benim ailemle gorusmezse gorusmesin.
Bu yuzden.kimsenin kolesi hizmetcisi olamam.

Nasıl başlarsa öyle gidiyor
Başta cici gelini oynayınca hep bekliyorlar maalesef
Yapıp kötü olacağına yapmayıp kötü ol derler...

Kimseye yaranmak icin bisey yapmam.
Içimden geliyorsa yaparim.
Esimde benim aileme yaranmak icin bisi yapmasın zaten.
Mecburda degil benim ailemle bal börek olmak zorunda degil.

Arkadaşlar eşimin ailesine iyi davranınca ayrı oturmamıza rağmen hizmetlerini sürekli yapınca herşeylerine koşturunca bana ilgiler sevgiler metiyeler diziyor ve bunu ailesinin yanında da yapıyor tamam buraya kadar herşey güzel amaaa olduki ailesine karşı bişe de yapmak istemeyim yaptığım onlarca iyiliği unutuyor bana laf vuruyor ve benin aileme kötü davranarak karşılık koyuyor bende aman ailem kırılmasın kiii çok hassas gururlu insanlardır ailem eşimden yana kırılırlarsa çok üzülürüm diye bende herşeye evet demek zorunsa kalıyorum neymiş eşim ailemi görünce aman surat asmasın diye.yoruldum herşeye evet demekten çünkü kullanılıyorum.kv iki tane hapşurur Aaa annem hasta gidelim temizlik yapar aa gidelim yardım edelim onu yapalım bunu yapalımdan çok sıkıldım ne yapmalıyım resmen ailem için katlanıyorum ailem çünkü onla asla görüşmez bidaha bi kaba hareketinde ve bende üzülürüm yıprandım gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var

Ben olsam şöyle derdim:

“Temizlik yapmaya/yardıma gitmeyeceğim çünkü çok yoruluyorum. Ama ailene karşı saygımı, güleryüzlülüğümü devam ettireceğim. Ama sen aileme surat yaparsan, moralim bozulduğu için ben de senin ailenin yanında güleryüzlü davranamam, içimden gelmez.

Gerekirse, ailene de niye moralimin bozuk olduğunu anlatırım. Zannettiğin gibi herkes beni çok sevsin, aman sorun çıkmasın diye bir derdim yok. Aileni seviyorum ve onlar da beni severler, tercih etmesem de, gerekirse sıkıntılarımı ve nasıl zorlandığımı bilsinler isterim.

Sen evimizin geçimini sağlıyorsun, ben evimizi çekip çeviriyorum, temizlik vs yapıyorum. Nasıl sen bizim ev dışında benim ailemin evinin geçimini sağlamak zorunda değilsen, ben de bizim ev dışında başka bir evi çekip çevirmek, temizlemek zorunda değilim. Nasıl sen içinden gelirse benim ailemin evine katkıda bulunabilirsen, ben de içimden gelirse, enerjim olursa, yaparım ama artık çok yoruluyorum. Eğer ailene sen yardımcı olmak istersen, evlatlık görevini yerine getirip, ya kendin yapabilir veya yardımcı tutabilirsin. Aileni seviyorum, zor durumda kalmalarını istemem.”

Öyle bi durumda ben direk ortamda söylerim hayırdır bro ne ayak,kimseden de çekinmem temizlik yapalım anneme yardım edelim...cümleler çoğul ama icraat sende,peki annenlerin evinde ondan iş aş bekleyen var mı? Yok,hepi topu iki sohnet edecek onu da yapamıyosa ben ondan 5 beter cadı olurum nerden inceyse ordan kopsun

Keşke tek istek güleryüzlülük olsa ben fazlasıyla güleryüzlüyüm ailesine eşim benden her işe koşmamı herşeyi yapmamı istiyor sorsan mecbur değilsin der ama yapmayınca anında o da benim aileme durduk yerde kötü olur

O zaman ailene söyle onlar da eşini oturtmasınlar tamirat fatura hastane gibi işlerinde çağırsınlar,en azından o da yorulsun

Tam iki gündür bu yüzden kötüydüm konunuzu okuyunca bir kez daha maalesef yalnız olmadığımı anladım... Kısasa kısas yapar benim eşimde defalarca sizin yaptığınız gibi yapmama rağmen eşim senede bir defa geldiği ailemin yanında burnumda getiriyor yine ve yeniden needenn ? Çünkü şuan onun ailesiyle arası kötü ee böyle olunca benim ailemi hiç sallamıyor annem babam ne yapsa yaranamıyor benim ki de ayrı bdv lik ya neyse...
Valla herşeye evet demeyeceksiniz az sesinizi çıkaracaksınız ki sizin de neler yapabileceğinizi görsün aynı anlattığınız şeyleri bende yaptım zamanında ama artık yapmıyorum daha değerli oldum en azından kendime değer verdim...

Ailemle görüşmezsen görüşme aşamasına başta da dediğim gibi gelmek istemiyorum başka çözüm sunan da malesef yok başka bi yol bulmak istiyorum
Canım eğer baban sert bir insansa alır karşısına gerekli göz dağını verir gör bakayım öyle kısasa kısas yapabiliyor mu bir daha sen gelinlik görevini dört dörtlük yapıyorsun da o damatlık görevini yapıyor mu ? Sen evlatsın da o ne ?
Ben 2 yıl sonra açtım gözümü şimdi ben yapıyorum daha bi evimize gidelim o zaman soracağım o benim burnumdan getirdiyse ben de onun burnundan getiririm anca böyle yaranılıyor valla. Bende istemem böyle olsun ama kaşınıyorlar birazda

Çok yazdım ama içimde kalmasın şunu da söyleyeyim dün eşim kötü bir kelime kullandı bende bebeğimi yatırmak için odama gittim 10 dakika sonra döndüm anenm babam da vardı sen bana n dediğin biraz önce dedim bişey demedim dedi bende duydum ama bir daha söylesene hadi dedim sesini çıkarmadı... Sonra ondaya geldi yok yanlış anladın yok şöyle böyle... Eski ben olsam aşkımdan geberiyorum diye sesimi çıkarmazdım ama artık yok öyle... İnan bişey yapacaklarından değil baban az dişini göstersin bak bakalım nasıl kuzu gibi oluyorlar

Eşinin ailesine hizmet etmek zorunda değilsin ama kötü davranmamalısın erkeklerin anneleri genelde gelinlere söylemeyip oğullarını dolduruyor buda size zarar verir ,sen en iyisini yapıyorsun kötü olmaktansa idare etmelisin işleride yavaş yavaş yapmayı azalt herşeyi sen yaparsan alışırlar tabii hep isterler

Korku değil üzülmesinler istiyorum onlar canım oğlum diye dolaşırken böle nankörlükle karşılaşmasınlar istiyorum.ailemin üzülmesine bile dayanamadığımdan oluyor bu

Ama bu bir yerde patlak verecek,şimdi olmasa 3-5 yıl sonra...Niye o zamana kadar kendinizi yipratasiniz ?
Bence ailenin de karaktersiz bir damatları olduğunu bilmeye haklari var.Boylece artık "oğlum oğlum " diye peşinde koşarak saf yerine konmayacaklar.

Eşinin tarzı buysa ona göre davran sen de. De ki eğer benim ailemle surat asar onları üzecek birşey yaparsan ben kat kat fazlasını senin ailene yaparım. Seviyorsa ailesini biraz da o düşünsün

Konu sahibi yerine kendimi koyuyorum ki eşim olan sığır arada yapardı böyle bende annesini şikayete başlarım ki normalde asla şikayet etmem. Baktı ben şikayet ediyorum haklı olduğumu anlar. Eğer eşin böyle değilse. Al karşına de ki ‘ben hizmetçi değilim! Ben ailene kırıldığım için araya mesafe koydum. Sende benim ailemle görüşmek istemezsen isteme ben gider gelirim. Ama senin ailene de bir daha hayatta gitmem.’

Back
X