Eşiniz; sizin ailenizle ne sıklıkta görüşür.? ailenize yardım eder mi?

edanil

minik kuşum
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
158
2
46
İstanbul
merhaba

eşim benim aileme karşı bıraz tavırlı. bunlara sebepte benim annemın, babamın düğün öncesi ve sonrasında yaptıgı dengesiz davranışlardan dolayı..

annem; eşimin onların her işine yardımcı olmasını, ne isterlerse yapmasını, ve bellı masraflarını karşılamasını istiyor. mesela; kardeşimi askerde ziyaret etmek için bır araba ayarlaması, babamın yaptıgı işlerde yardım etmesi gibi... ama eşim bazılarını yapmasa çogunu yapmadı tabiki..

evlenmeden önce annem aynı sokaktan eşime ev alması için baskı yapmişti. olan evi sat bızım burdan al diye... tabı kı eşim bu istegide yapmadı..

evlendikten sonra da eşim ailemin evine bır kaç kez gıttı sadece.. ama ben ne zaman istersem gitmeme karişmaz, hatta destekler... ve ayrıca memlekete gıdıp onlarla ıstedıgım kadar kalmamada izin verir.. sadece kendısı gitmek istemiyor..

babam da bana, bundan sonra kocan olmadan gelme bıze dedi..

benim eşim onların her istedigini yapmak zorunda mı? iyi olması için..??

ve sık sık gitmesine gerek varmı ? mecbur mu buna?

Aileniz haklı.Kızlarını vermişler,ama damat gitmiyor bile.Maddi konularda eşinizden yardım beklemeri dışında yanlış bir şey göremedim ben.

Evet eşinizle beraber ailenize gidip gelmeniz daha güzel olurdu ama eşinizin sizin ailenize maddi destek olması çok çirkin bana göre...
Aileniz nasıl bunları düşünür ve dile getirir hayret!

Aileniz haklı.Kızlarını vermişler,ama damat gitmiyor bile.Maddi konularda eşinizden yardım beklemeri dışında yanlış bir şey göremedim ben.

Evet eşinizle beraber ailenize gidip gelmeniz daha güzel olurdu ama eşinizin sizin ailenize maddi destek olması çok çirkin bana göre...
Aileniz nasıl bunları düşünür ve dile getirir hayret!

bende karşıyım... hep kızıyorum.. ama annem.. daha fazla ne dıyebilrim..??

Esimin ailesi benden maddi anlamda bir seyler bekleseler
bende gitmek istemez sogurdum onlardan
hele ayni sokakta ev almaktan bahsedilse
bence esin ürkmüs ailenden.. hak verdim esine..

Bu arada benim ailem esimden istedigi bir sey yok
bizde istedigi bir sey o'da evliligin sorumlulugunu
sonuna kadar alabilmemiz guzel guzel gecinmemiz..
olaki imkanlarimiz var zaten biz teklif ederiz yardimi
herhangi bir sey icin..

bende karşıyım... hep kızıyorum.. ama annem.. daha fazla ne dıyebilrim..??

Açıkça konuşsanız...
Annenizin bu tavırları yüzünden eşinizin onlardan soğuduğunu ve sizin de aranızın açıldığını söyleseniz belki anneniz anlar sizi..

ben 6 aylık evli iken babamı kaybettim..

eşim sağolsun herşeyimize koştu,maddi manevi hiçbirşeyi sakınmadı...

ama annem bir kez olsun ne eşimden ne benden birşey istemedi...

yanlış anlamayın ama eşiniz bu durumda haklı bana göre...açık açık maddi destek istemek,

sizin hayatınızla,nerede oturacağınızla ilgili baskı yapması güzel bir hareket değil...

bunu eşinizinde ailesi yapsa aynı şeyi düşünürdüm...

ailenizle konuşmalısınız bence,sizin hayatınıza bu kadar dahil olmamalılar...

canım soyle bır dusun..
eger boyle maddı ısteklerı ve aynı sokakta oturma fıkrını kayınvalıden ıstese ne derdın?
nasıl dusunurdun sınırlenırdın degılmı
ne hakala bu kadar cok sey ıstıyor dıye belkıde esınle kavga bıle ederdın.
oyuzden sımdı bır an once annenle konus ve esınle aranızın ıyı olması ıcın bu tur ısteklerınızın olmaamsını falan anlat..
tabıkıde onlarda aılen ama sunu unutma.
ıyılık soylenmezkı canım.
ha aılene yardım edersın o ayrı konu ama ıstemelerı bıraz garıp bence.
benımde annem tek basına yasıyor.
babamı kucukken kaybettık.
ama annem hıc damadından su ana kadar bır ıgne bıle ıstememıstır canım.
esım der hatta annene bu ay bıraz erzak falan alalım gelenı gıdenı olur dıye.
zaten kızıma bakıyor benım evımde. bır hafta sonu evıne gıder.
evınde bıle yok dogru durust..

sızın teklıfınız daha ıyı olur canım.
ıhtıyacın varmı falan dıye..

Eşinizin her şeye bu kadar çok müdahale eden ailenin yakınından ev almak istememesi gayet normal, zira başına gelebilecekleri hesap etmiştir. Ayrıca çok gerekli bir sebep olmadıktan sonra neden mevcut ev satılıp yenisi alınsın ki? Aileniz çok duyarsızca davranmış ne demek damattan beklenti içinde olmak olacak şey değil, çok ayıp. Bende 5 yıllık evlliyim sağolsun eşim hiç bir şeyi esirgemez birlikte yiyelim içilemi elimizden geldikçe yardımcı olalım ister, hem benim aileme hem kendi ailesine ayrım yapmaz. Ama bu içten gelerek yapılan bir şey dir kimsenin dayatması yada isteği karşısında olmaz. Aynı zamanda babanız kocan olmadan gelme dediğinde, neden soğuyup gelmek istemediğini söyleseydiniz. Bence ilk fırsatta ailenizle konuşun susmak çözüm üretmez. Eşinizin onlardan soğmasının gitemek istememesinin sebeplerini bilsinler, belki kendilerine gelirler.

Annene karşı tavrını koymalısın. Kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. Eşiniz alın terini onlarla paylaşmak zorunda mı; hayır!

Extreme durumlar olur, paraya ihtiyaçları olur, acil birseyler olur tamam yardım edilir ama onun dışında maddi bir beklenti icinde olmak cok cirkin.

Eşinin bunları gördükten sonra gitmek istememesi kadar doğal birşey yok. Annenizle acık acık konusun, böyle davranmaya devam ederse her zaman tek basınıza geleceğinizi; isteklerini dillendirmekten vazgecip sizi rahat bırakırsa tabiki eşinizle beraber geleceğinizi anlatın.

"Ama ne yapabilirim o benim annem" diyerek işin içinden cıkamazsınız. Orta yolu bulmak sizin göreviniz...

İyi damat kazanılmış bir erkek evlattır; kötü damat ise kaybedilmiş bir kız çocuğudur der Hz. Ali ama sizde durum tam tersi galiba. Miss gibi bir damatları var ama şartları zorluyorlar...

Son düzenleme:
Canm tamam aılen kız verıyor ama esınden bazı taleplerde bulunmaları yanlıs bı tutum adamın evı varken nıye gelıp sızın evın ordan tutmak ıstesın kı....arada sen kalıyorsun anlıyorum senı ama bıraz sıkmıs aılen esını oyuzden mesafelı davranıyor bence....

Bende esine hak veriyorum, cünki kendimi gördüm az da olsa. Benim kayinvalidemlere beklenti icindeler durmadan onun icin hic gitmek istemiyorum oraya. Ama gittigimde karismasalar, belki bu hale gelmezdi... Kendi istegimle yardim ederdim, cay felan verirdim. Ama bu sekilde gidersem bile fazla durmuyorum yabanci gibi.

Esimle aileme gelince, esim her zaman elinden geldigi kadar yardim etmeye calisir. Eger annemlerin maddi durumu iyi olmasa ona bile destek cikar. Burda senin ailenin durusu cok önemli. Isin püf noktasida orda sakli, benim ailem esimden hic bisey istemedi simdiye kadar.

Ailenle konus derim...

eşimden beklentılerı, gel derse gelecek, git derse gidecek şekilde.. maddı yardım beklentılerı buyuk şeyler degil.. bu eşimle sorun olmuyor...

sorun ailemın yaptıklarını unutup, hıç bır şey olmamiş gibi davranması.. ve benden de bunu beklemesi..

babamı aradım. size gelecegım evdemısınız dedım.. babam eşinle gel, yanlız gelme dedi.. bende yok yurt dışında dedim.. gelıp kalacagım sızde deyınce babamda gelme dedi.. yanında kocan olsun...

eşimse bana yaptıkları haksızlıga kızıyor.bır çok konuda yaptıkları haksız davranışlara karşı tepkılı..

ailem ise eşimin akşam sabah onlarda olmasını, herşeyi onlara danışmasını beklıyorlar...

öncelikle annenin eşine bu kadar emrivakilik yapmasına neden izin verdin?
annenin talep ettiklerini eşinin annesi senden istese yaparmıydın hepsini?
bence anneni çok karıştırma artık işlerinize
ayrıca baban çok haklı sen niye tek gidiyorsun ki
siz artık bir ailesiniz
biz haftada bir benim aileme birde eşimin ailesine ziyarete gideriz

eşin çok haklı..
annen kızına yapılmasını istemediği şeyleri damadına yapmış resmen...

e damat gelmemeklede haklı...
bence arayı düzeltmek için annenle güzelce konuş...
eşinede unutturmaya çalış...

ailenızın tutumu yanlıs kesınlıkle.. kızlarını verdiler diye bu nasıl bi zihniyettir bilemem.. sizde gitmeyin ozaman istenmıyorsanız madem..ben olsam gitmezdim.. busefer dayanamaz onlar gelirler zaten

bu konudan alakasız olacak ama damada boyle yapan kendi oğluna nasıl yıkılır dusunmek bile istemıyorum.. siz kızlarıyken saygıdır annedir babadır deyıp sessiz duruyorsunuz .. ya kardesınızın eşi ne yapacak bu durumda bilemiyorum (eger evlıyse değilse illakı evlenecek) Allah sabır versın.

benim ailem şimdiye kadar öyle şeyler hiç stemedi evlenirken de sonrasında da hep destek oldular. o yüzdendir ki benim eşim beni hiç tek göndermez muhakkak gelir ve başbaşaylen bile konu açıldığında söylemiştir çokça kez ben senin anneni babanı çok seviyorum , gitmekten hiç sıkılmıyorum aksine gitmeyeli baya zaman olmuşsa benim aklıma geliyor gidelim diyorum der, beni de çok mutlu eder

ama dediğim gibi bernim ailem çok destek oldu çok yardım etti maddi ve manevi. ve hiç birzamanda biz şunları yaptık sana demedi. hiç bir zamanda beklentiye girmediler.

geçen kurban bayramında babamın kolunun yan bağlarınde problem vardı kolunu zorlayamıyordu zorlarsa bağlar yırtılırmış. kurban keseceklerdi etlerin taşınması getirilmesi vs gerekiyordu. annem rica etti babanın kolları rahatsız taşıyamıyor erkek kardeşimiz var ama ufak daha dediki bayramın ilk günü kesicez ama sizin ilk günü için planınız varsa başka yere gidecektiyseniz biz başka birşey düşünelim filan.eşime sordum olur mu öle şey beklesinler erkenden gideriz benim arabayla alırız ben taşırım hallederiz sorlamasın kolunu dedi insan mutlu oluyor tabi. biz gerçekten iyi bir aileydik huzurla sağlıkla büyüttü annem babam bizi 3 kızdık şimdi erkek evlatlarıda oldu

ailenin tutumu çok yanlış bu şekilde damatlarını kaybederler sadece
ailenle açık açık konuş bence yoksa ilerde daha çok sorun yaşayabilirsiniz

Eşimin ailesi maddi destek istediğini söyleseydi bende soğurdum onlardan.Eşin çok haklı.Ben olsam bende gitmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…