Esiniz sizofren hastası olsa ne yapardınız?

Bir tarafta eşinize acıdığınız için onu bırakamazken, diğer tarafta çocuğunuzu bırakmanız acımasızlık aslında. Bunu düşündünüz mü hiç ?
Kim ne derse desin, isterse o adam ne halt yerse yesin. Çocuğumu babannesi ile yaşamaya bırakmazdım.Annesinin yanında büyümesi gerekirken.
Çocuğunuzun sizden uzak geçirdiği yılların hesabını kim verecek ? O da mı şizofreni olsun ?
2 kere resmi boşanma sonra evlenme. Ah o çocuğun halini düşünemedim.
Hem de böyle bir adam.
Boşanın gitsin ALLAH aşkına. Destek olun yine ama ayrı evde yanınızda çocuklarınız olsun.
Bence bir annenin çocuğundan uzak olmasının hiçbir mantıklı sebebi yoktur.
Fikir veriyorum, yanlış anlamayın suçlamıyorum asla.

Son düzenleme:
Sanırım çocuklar büyüdüklerinde annem benim icin katlanmış demiyor aksine annem yüzünden bu aci hadiselere tanık oldum diyorlar

Yooo öyle de demiyoruz sadece bak anne biz kendi hayatlarımızı kurduk ama arka planda hep caresizlik ve acı var, keşke kendine bunu yapmasaydın diyoruz.

Evet anne güclü, anne acılara göğüs gerebiliyor ama anne ömrünü boşa harcadı. Kıymet bilmeyecek bir sizofrene.....

Oğlumu bu yil 2.dönem okulunu degistirip babannesinin evinin oradaki okula yazdirdim.Nezih ve izmirin en iyi semtlerinden birinde okula gidiyor.Bu güne kadar çocuğum benim bu evlilik suruncemem yuzunden cok üzüldü. Cumagunleri alip pazar bırakmayı düşünüyorum.simdi 2.5 yasindaki oğlum babasina asriri düşkün hic bir seyin farkında değil.

Bizim bir tanıdığmıız var evli ve dört çocuk annesi ona da şizofren tanısı konmuş yıllar önce. Eşi ayrılmadı çünkü kadının başka kimsesi yok bırakırsam çok daha kötü olur diye vicdan yaptı adam. Kadın çocuklarına müthiş düşkün ama bazen de oluyor ki evde kıyametler kopabiliyor. Oturduğu binada kimseye huzur vermiyor çünkü binadaki bütün komşu kadınların hepsinin eşiyle ilişkisi olduğunu düşünüyor ve gidip zaman zaman kapılarını yumrukluyor tabii komşuları kapıyı açmaya korkuyor bu seferde kocamla içeride ne yapıyorsunuz aç yapıyı diye bağırıyor. Eşi yaşamaktan bıkmış durumda sürekli tedavi altında düzenli olarak ilaç kullanıyor ama ara ara sürekli kafasında bir şeyler kuruyor ve kendini onların doğruluğuna inandırıyor. Çocuklar desen aynen o şekilde hayattan bıkmış bir kızı var bir keresinde konuştuk bana biliyor musun abla insan bu hayatta annesinin ölmesini ister mi istemez canından çok sevdiği annesini kaybetmeyi kim ister ama maalesef ben artık istiyorum çünkü hayatı hepimize zindan etti bazen ölsede kurtulsak diye düşünüyorum. Bazı geceler babam yatak odasında uyurken o sabaha kadar uyumaz genelde oturup gece kafasında kurup kurup gidip babamın boğazına yapışıyor yanındaki kadın kim söyle yanından kalksın diye dedi. Öyle bir insanla yaşamak gerçekten zor ben bizzat aile yaşantılarını bilidiğim için bunu söyleyebiliyorum. Karar size kalmış evliliğinizi devam ettirirsiniz ya da ettirmezsiniz ama devam ettirme kararı alırsanız sizi çok zorlu bir hayat bekliyor gibi.

aynen katılıyorum yorumunuza, şizofreni ne yazık ki kronik bir hastalıktır, yani ölüme kadar hastayla beraber olacaktır. merhametli bir insansınız, bu merhametinizden dolayı da hep acı çeken siz oluyorsunuz, bir hekim gözüyle olaya baktığımda tedavisini düzenli alan şizofrenili hastalarımla bile ailesi zorluklar yaşıyor, annesi ve babası oldukları için şizofrenli çocuklarına katlanıp bakıyorlar, 2 tane erkek şizofren hastam ise eşlerinden ayrılmışlardı, tek başına yaşıyorlardı. sonuç olarak bunun kararını siz vereceksiniz, ya mutlu olacaksınız, ya da mutsuzluğu seçeceksiniz , saygılarımla.

Bir taraf uzak kalmak zorunda olunca olan hep ilk çocuğa oluyor işte .
Neyse... Bir an eski anılarım depreşti. İçerlendim.

Hayırlısı olsun hakkınızda.

Sanırım ufak oğlumu kaçırır bana bırakmaz cok düşkün çünkü.
Yasaları takmaz kural tanımaz bulmayabilirim.Beni öldürme ihtimali bile olabilir.
Hayatta hic bir dayanağı yok ailesine zaten küçük yasta yatılı yurda verdikleri icin buyuk bir ofke kin ve düşmanlik besliyor.Tek limanim burası diye agliyor.

Benim de teyzemin kocasına şizofreni teşhisi kondu.
Adamın kafasına estiğinde seni öldürmek istiyorum gibi ciddi ve korkutucu cümleleri sebebiyle ayrı kaldılar bir süre.
Şimdi yeniden evine döndü teyzem.
Kafası gelgitli ve hala tehlike arz ediyor. Ama benim teyzemin çocukları büyük.
Siz ise küçük bir çocuk annesisiniz.
Bu yüzden onun yanında olmalısınız bence. En çok onu düşünmelisiniz. (
İlaçlar ile kontrol altına alınabiliyor şizofreni fakat bir gün size zarar vermeyeceğinin garantisi yok ki.
Çünkü gerçek ve hayali ayırt edemiyor bu hastalar, biliyorsunuz.
O zaman size bir şey olursa oğlunuz yapayalnız kalacak.
Eşinizin işi artık çok zor fakat çocuk için hala upuzun bir hayat var. ((

Benim eşimde beni iple arabayabaglayip yollarda sürükleyeceğini söylüyordu tehditleri alevlenme döneminde oluyor.
Ayrılmaktan baska seçenegim yok.bugune kadar hastalığının bir ismi yoktu onu anlamaya caliyordum bana isnad ettiği suçlamalar uzerine cok kafa patlattim ama anlıyorum ki benimle ilgili değilmis...

Teşekkür ederim.Ben bu uzun sürec içerisine stockholm sendomuna yakalanmış olabilir miyim.Bu konuda bir tedavi var mı.Yaşadıklarim gerçekten cok agir ve normal bir insanın tahammül göstereceği seyler degil.Hastanelik olana kadar dayak yedim cok agir hakarelere maruz kaldim.sonra ailemin oturduğu eve balkondan tirmanarak girdi bicaagi aldi kendini öldüreceğini soyledi cok ağladı yalvardi yakardi camin altinda seni seviyorummmmmmm yelizzz diye bagirdi tum mahalle balkona cikti.
Benim psikolojim de bozuldu.

allah kolaylık versin durumunuz çok zor ve üzücü.
kaba tabirle ölüsü olan bir gün delisi olan her gün ağlar demişler ya sizinki de o hesap.
ben sizin yerinize kendimi koydum da çok sevdiğim bir insanı kendi elinde olmayan sağlık sorunları sebebiyle bırakamazdım
ama bu yıpranmışlıkla ne kadar sevgi kalırdı orası ayrı muamma.
sizin yapabileceğiniz şey tedavi olmasını sağlamak. mümkünse bir kliniğe yatıp sürekli gözlem altında olmasını sağlamak
sonrasına ona destek olabilirsiniz. şu an sağlıklı bir birey değil ve desteklerinizin, fedakarlıklarınızın, özverinizin farkına bile varmıyor muhtemelen.

resimdeki siz ve oğlunuz sanırım....
ne kadar da güzelsiniz.
ama öyle bir hayat yaşıyorsubnuz ki artık onun bir parçası olmuşsunuz ve dahi normal gelmeye başlamış...
ve sanırım siz de de psikolojik bazı rahatsızlıklar var.
henüz yol yakınken 2 evladınız için boşanın ve sağlıklı bir yuvaya kavuşturun onları...
yoksa böyle hastalıklı bir evde o körpe beyinler de etkilenir

off çok zor bir durum allah korusun size çocukklarınıza zararda verebilir
keşke şehir değiştirme imkanınız flan olsa
kaçıp kurtulsanız boşandıktan sonra
yoksa bu adam hayatta bırakmaz sizi

Esimin ablası yıllardır tedavi görüyor kac kez hastaneye yatti fakat hala atakları oluyor ne yazık ki.
Ve benim esimin tanisi daha yeni kondu ve abizol isimli bir ilacla tedaviye başladı.Hersey daha cok yeni.
Ben ona sizofren misin diyordum ama sanki kızgınlık ifadesi gibiydi

Allah Yardımcınız olsun çok zor bir karar gerçekten, ama çocuklarınızın geleceğini düşünün derim ben, onlar daha çok küçük ...

Evet ben ve büyük oğlum.tskler

Allah Yardımcınız olsun çok zor bir karar gerçekten, ama çocuklarınızın geleceğini düşünün derim ben, onlar daha çok küçük ...

off çok zor bir durum allah korusun size çocukklarınıza zararda verebilir
keşke şehir değiştirme imkanınız flan olsa
kaçıp kurtulsanız boşandıktan sonra
yoksa bu adam hayatta bırakmaz sizi

O hasta oldugunu kabul etmiyor ki doktora cilveli cilveli yaklastin inandirdin hasta olduguma diyor bana.

Bu insanla kesinlikle evli kalmamalısınız.
Çocuklarınızın psikolojisini düşünemiyorum
Of ne kadar zor bi durum . Bi yerde okumuştum hastalık zamanla iyice artıyormuş , herkesin onu öldürmek istediğini falan düşünüyorlarmış . Yani zaman geçtikçe daha büyük tehdit oluşturacaktır sen ve çocukların için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…