Esiniz sizofren hastası olsa ne yapardınız?

Allah Yardımcınız olsun çok zor bir karar gerçekten, ama çocuklarınızın geleceğini düşünün derim ben, onlar daha çok küçük ...

off çok zor bir durum allah korusun size çocukklarınıza zararda verebilir
keşke şehir değiştirme imkanınız flan olsa
kaçıp kurtulsanız boşandıktan sonra
yoksa bu adam hayatta bırakmaz sizi

Allah yardımcınız olsun...

Herkesin tek derdi kendisi sanıyor.Sanki dünya ona karşı birleşmiş.Kendini cok önemsiyor bu anlamda. Konu disi konusuyor anlamsız bağımsız. Zor bi hastalik.

Bizim ne söylediğimizden çok sizin vermeyi düşündüğünüz karar önemli.. Daha gençsiniz ve yaşadığınız şeyler hiç kolay değil
Ona duyduğunuz aşk veya sevgiden değil, merhamet duygunuz yüzünden bırakamıyorsunuz
Ama sizin de yaşamaya hakkınız var. 2 kez tekrarlanan hatalar, karamsarlık içinde geçen hayat..
Bence kendi yolunuza bakın evlatlarınızla. ve sizde psikolojik destek alın
Küçük çocuğunuzun genetik yatkınlığı olacağından dolayı o ortamda büyümemesi gerek

Son düzenleme:
Hastalıkta ve sağlıkta denerek başlanılan evliliklere maalesef böyle ciddi hastalıklar girdi mi o kadar basit karar veremiyoruz insanoğlu olarak.
Eşinizden boşanmanızı söyleyemem çünkü bilinçli olarak yaptığı davranışlar değil hiçbiri ama şunu diyebilirim:
'Kliniğe yatırılıp tedavi altına alınmalı.'
Destek tabii ki olmanız gerekiyorsa olacaksınız hele ki seviyorsanız yanında olmak istiyorsanız...
Ama öncelikle kendinizi de düşünün ve tabii oğlunuzu da.
Onun ruhsal olarak düzgün bir birey olarak yetişmesi şu an evli kalmanızdan çok daha önemli bir husus.

Yelizciğim durumun gerçekten çok zor rabbim sana çıkar yol göstersin ferahlık versin. Ben derim ki sana sen bu adama karşı anlayış sabır sevgi hoşgörü sınırını doldurmuşsun yeter artık.Zaten bugüne kadar hastalığını bilmeden çekmişsin daha nereye kadar gider bilinmez. İnsanın yılları geçtikçe sabrı ve tahammülü azalıyor gençlikteki gibi olmuyor ve bi zamandan sonra sen de soracaksın niye sabrettim niye bu kadar dayandım diye. Kaldıkı çocuklarda var bi çocuğun senden ayrı kalmak zorunda kalmış diğer çocuğun hasta bi adamla eeeeee kim bu duruma gidişata dur diyecek senden başak kimse yok canım sen annesin herşey seninle mümkün. Bu durumda sen kendini bilirsin nasıl ve nereye kadar dayanacağını biz ne desek boş. İnşallah hakkında hayırlı kararlar verirsin. SAYGILAR

Herkesin hayatta bir sınavı var bu hastalıkla ilgili en ağır olanı sanırım,
bence siz çok güçlü bir insansınız
herkes olamaz bir şizofreniyle, çok
zor günleriniz olmuştur,
ama genel olarak ,duygu dünyanız ne durumda ,kızgınmısınız, yoksa hayata küskünmüsünüz, ama e önemlisi mutlumusunuz
birde daha önünüzde kocaman bir hayat var gençlikte çekiliyor da ki zor birde bunun yaşlılığı var, allah sizin yardımcınız olsun

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
Bu öyle birşey ki sizide tesiri altına alıyor hele ki uzunca bir vakit gecirdiyseniz.Hemen hemen hergün ayrılık kararı aliyorum bakiyorum isten eve geliyor hic birsey yok gibi hatirlamiyr.Hatirlattigim zaman olaylar karmancorman birbirine giriyor.Isyerinde de ciddi sikinlar yasamaya basladi is arkadaslari kendisini hic sevmiyormus.
Ne kadar daha orda calisir bilmiyorum.
Inanilmazda zeki bi adam.
Ben güçlü muyum bilmiyorum onun bana sevgisi aski cok tutkulu bi kdarda zarar verici.
Gercekten bu sekilde yasamak cok güç.
Benden o yuzden size bir arkadas tavsiyesi ufak tefek sorunlari evliliginizde buyutmeyin.

Eğer şimdiye kadar çok mutlu bir evliliğiniz olsaydı ve bir anda eşiniz böyle bir hastalığa yakalansaydı biraz mücadele verin derdim. Çünkü insanoğluyuz ve hiçbirimizin hasta olmayacağının garantisi yok. Fakat önceden 2 kere boşanmışsınız bir sürü sorunlar yaşamışsınız yıllardır. Bu durumda ayrılmanız çok daha iyi olur gibi geliyor. Çünkü çocuklarınız da etkilenebilir. Yine de son karar sizin tabi ki. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Tahammül gücüm iyice tükendi maalesef
Oğlumu gonderek sanırım ilk adımı attım.
Sanırım ona bu zorlu yolculuğunda destek olamayacagim çünkü gücüm yok.Eger erkek olsaydım belki ama bir kadin olarak ona gucum kuvvetim yetmiyor krizlerinde.

Bu rahatsızlığın kalıcı bir tedavisi varsa, eşimde tedavi görmek istiyorsa son bir şans verebilirdim belki.
Aksi halde yürütemezdim sanırım,.
Birde çocuk var arada, onun akıl sağlığınıda düşünüp ona göre hareket etmeniz gerekir.

Isiniz cok zor Allah yardimciniz olsun.ben olsam napardim bilmiyorum.ama kendimden cok cocuklarimi dusunur ona gore karar verirdim.

Madem sorunlari vardi annesinde ablasinda tanisi konulmus sizofreni vardi keske daha once gitseydiniz doktora. Ben bosanmazdim. Ilaclarini duzenli alirsa normallesebilir zamanla. Ama kesinlikle cocuk yapmazdim. Genetik bir hastalik cunku. Allah bagislasin cocugunuzu ama zor artik isiniz hem koca hem oglan Allah kolaylik versin

inşallah oglumda olmaz

inşallah oglumda olmaz

Insallah arkadasim.. Bir de bu hastalikta gelisim cagi cok onemliymis cocuklarda, imkanin varsa uzman destegi al, yoksa netten arastir, esin neyse senin imtihanin ilaclarini vs alsin cekersin bi sekilde Allah sabrini verir, bence ufak cocugunun uzerine daha cok dus, bir anne olarak onceligin ufaklik olsun, onun icin daha faydali seyler yapilabilir gelisim caginda bildigim kadariyla. Herkesin bir sinavi var, bu da senin sinavin. Bosansan iki cocukla isin daha kolay olmayacak sen benden daha iyi biliyorsun. Zaten denemissin de 2 kere olmamis iste. Kaldi ki mantiken de 2 cocuklu 2 kere bosanmis bir kadinin bu toplumda isi cok zor. Sevgi var, tanisi konulmus, su an kabullenmiyormus ama ilaclarini duzenli alirsa zihni zamanla belli bir asama kaydeder. Dedigim gibi nacizane tavsiyem su an ufaklik senin onceligin olsun inan o daha onemli

Zaten yaklaşık 20 günde 1 psikiyatriye gitmemiz gerekiyor.Kendimi yine kapana kısılmış gibi hissediyorum
Hergün ayrılma fikri ile uyanıp olduğum yerde kalıyorum.
Biliyorum polis gelicek ortalik ayaga kalkicak.ailem daha once baristim diye cok kizmisti onlar uzak durucak.
Bir sürü zorluk beraberinde beni bekliyor.
Oturduğumuz ev babamın .Babam zaten hasta ,esim babami rahatsiz edecek,babam ugrasmamak icin hadi kizim bizden uzak durun deyip benide evden cikaracak.
Ufak oglumu kacirabilir.
Beraberinde birsürüsıkıntı beni bekliyor olcak.

bence ayrılmalısınız.eşiniz hasta olsa kaza geçirse yürüyemez hale gelse bunlar farklı şeyler.akıl hastalığı bambaşka.şizofreni nasıl bir hastalık biliyorsunuzdur heralde.hiç ummadığınız bir anda size zarar verebilir,çocuğunuza zarar verebilir.onunla bir arada yaşayamazsınız.malesef bu bir gerçek yapacak birşey yok.

Sizofreni omurden omur götüren bir hastaliktir. Asiri sevgi veya asiri merhamet gerekir, bir de genetik olabilir cocuklarinizin kontrollerini yapin mutlaka.

Şizofreni çok çok zor bi rahatsızlık.
Hayalle gerçeği ayırt edemiyorlar
ve paranoid şizofreniyse daima birileri hakkında kuşkuya kapılıp sonra da olmuş gibi kendini inandırıp
düşman biliyorlar.
Alevlenme dönemlerinde kırma, yıkma,dövme vs olabiliyor ve zaptedilmesi çok çok güç.
İlk etapta hasta olduklarını kabullenmiyorlar.
Kabullenip tedaviye başlarlarsa tamamen geçmese dahi önemli gelişmeler elde edilebiliyor.
Bunun yanısıra bu hastalar sakin dönemlerinde yaptıklarının farkına varıp çok büyük acılar çekiyorlar.
Siz, eşinizizin yaptıklarını hasta diye tolere edebilirsiniz ama çocuklarınız bunu anlayamayacak kadar küçük.
Önce onların psikolojisini düşünmek gerek.
Allah yardımcınız olsun.
Eşinize de şifa versin inşaallah.

siz teshis koydurmuşsunuz..eğer ilaçlarla belli bir seviyede tutulabilirse evlilik devam ettirilebilir ..ama gidişatı nasıldır bilemiyorum..yakın bir arkadaşımın eşi intihar etmişti..sonradan doktor teşhisi kondu..şizofrenmiş..

Tam teşhisi nedir acaba? Teşhisi yapılıp tedaviyi kabullendiyse geçmişi bir kenara bırakıp karar vermek için bu süreci biraz izlemek sanırım mantıklı olur.

yazınızın tamamını okuduğun zaman kesinlikle ayrılmanızı söylemek isterim..2 kez ayrılıp 3 kez evlenmişsiniz..ikna kabiliyetinden mi olmuş bu evlililler acaba...boşanmalısınız..size veya oğlunuza zarar da verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…