Allah Yardımcınız olsun çok zor bir karar gerçekten, ama çocuklarınızın geleceğini düşünün derim ben, onlar daha çok küçük ...
off çok zor bir durum allah korusun size çocukklarınıza zararda verebilir
keşke şehir değiştirme imkanınız flan olsa
kaçıp kurtulsanız boşandıktan sonra
yoksa bu adam hayatta bırakmaz sizi
allah kolaylık versin durumunuz çok zor ve üzücü.
kaba tabirle ölüsü olan bir gün delisi olan her gün ağlar demişler ya sizinki de o hesap.
ben sizin yerinize kendimi koydum da çok sevdiğim bir insanı kendi elinde olmayan sağlık sorunları sebebiyle bırakamazdım
ama bu yıpranmışlıkla ne kadar sevgi kalırdı orası ayrı muamma.
sizin yapabileceğiniz şey tedavi olmasını sağlamak. mümkünse bir kliniğe yatıp sürekli gözlem altında olmasını sağlamak
sonrasına ona destek olabilirsiniz. şu an sağlıklı bir birey değil ve desteklerinizin, fedakarlıklarınızın, özverinizin farkına bile varmıyor muhtemelen.
Allah yardımcınız olsun...
Bu insanla kesinlikle evli kalmamalısınız.
Çocuklarınızın psikolojisini düşünemiyorum
Of ne kadar zor bi durum . Bi yerde okumuştum hastalık zamanla iyice artıyormuş , herkesin onu öldürmek istediğini falan düşünüyorlarmış . Yani zaman geçtikçe daha büyük tehdit oluşturacaktır sen ve çocukların için.
Herkesin hayatta bir sınavı var bu hastalıkla ilgili en ağır olanı sanırım,
bence siz çok güçlü bir insansınız
herkes olamaz bir şizofreniyle, çok
zor günleriniz olmuştur,
ama genel olarak ,duygu dünyanız ne durumda ,kızgınmısınız, yoksa hayata küskünmüsünüz, ama e önemlisi mutlumusunuz
birde daha önünüzde kocaman bir hayat var gençlikte çekiliyor da ki zor birde bunun yaşlılığı var, allah sizin yardımcınız olsun
Yelizciğim durumun gerçekten çok zor rabbim sana çıkar yol göstersin ferahlık versin. Ben derim ki sana sen bu adama karşı anlayış sabır sevgi hoşgörü sınırını doldurmuşsun yeter artık.Zaten bugüne kadar hastalığını bilmeden çekmişsin daha nereye kadar gider bilinmez. İnsanın yılları geçtikçe sabrı ve tahammülü azalıyor gençlikteki gibi olmuyor ve bi zamandan sonra sen de soracaksın niye sabrettim niye bu kadar dayandım diye. Kaldıkı çocuklarda var bi çocuğun senden ayrı kalmak zorunda kalmış diğer çocuğun hasta bi adamla eeeeee kim bu duruma gidişata dur diyecek senden başak kimse yok canım sen annesin herşey seninle mümkün. Bu durumda sen kendini bilirsin nasıl ve nereye kadar dayanacağını biz ne desek boş. İnşallah hakkında hayırlı kararlar verirsin. SAYGILAR
Hastalıkta ve sağlıkta denerek başlanılan evliliklere maalesef böyle ciddi hastalıklar girdi mi o kadar basit karar veremiyoruz insanoğlu olarak.
Eşinizden boşanmanızı söyleyemem çünkü bilinçli olarak yaptığı davranışlar değil hiçbiri ama şunu diyebilirim:
'Kliniğe yatırılıp tedavi altına alınmalı.'
Destek tabii ki olmanız gerekiyorsa olacaksınız hele ki seviyorsanız yanında olmak istiyorsanız...
Ama öncelikle kendinizi de düşünün ve tabii oğlunuzu da.
Onun ruhsal olarak düzgün bir birey olarak yetişmesi şu an evli kalmanızdan çok daha önemli bir husus.
Eğer şimdiye kadar çok mutlu bir evliliğiniz olsaydı ve bir anda eşiniz böyle bir hastalığa yakalansaydı biraz mücadele verin derdim. Çünkü insanoğluyuz ve hiçbirimizin hasta olmayacağının garantisi yok. Fakat önceden 2 kere boşanmışsınız bir sürü sorunlar yaşamışsınız yıllardır. Bu durumda ayrılmanız çok daha iyi olur gibi geliyor. Çünkü çocuklarınız da etkilenebilir. Yine de son karar sizin tabi ki. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
Bu rahatsızlığın kalıcı bir tedavisi varsa, eşimde tedavi görmek istiyorsa son bir şans verebilirdim belki.Uzun bir aradan sonra hepinize tekrar selamlar.
Dertler paylastikca azalirmis,bazen sizi hic tanimayan kisilerin olaylara bakışı daha objektif olabiliyor.Her bir yorum benim icin bu yüzden cok kıymetli.Lafi uzatmadan konuya gireyim.
10 yıllık evliyim ilk evliligimden bir oglum var.
Simdiki esimle ilk oglum 6 aylikken severek evlendik.
Esimle ilk evlendigimiz gunden beri sorunlarimiz bir turlu bitmedi.
Ailesi onu kucuk yasta yatili kuran kursuna yollamış orda istemedigi birtakım cinsel tacizler yaşamış.Cocuklugu ve ergenligi gencligi cok sikintili gecmis.Esimin yillardir sorunlari ile bogusmaktayim cinsel,psikolojik ekonomik.10 yil icersinde 2 kez resmen bosandik 3 kez evlendik.Dayak hakaret agir sozleri cinsel kimlik karmaşasi bircok sebep.Neden yeniden evlendin derseniz;
Onu cokmu sevdim yoksa bn de psikolojik bir rahatsizlik mi oluştu bilmiyorum.
Oglumuda kendimle birlikte bu hastalikli evliliğin icine suruklemekle cok büyük hata yaptim yıllardır hersy duzelsin istedim yapamadım.Oglum simdi 11 yasinda babannesiyle kaliyor.
2.5 yil once bir oglumuz oldu.Benim evimde yasiyoruz ekonomik yonden esime bir yukum yok.
Fakat esimin sebebini su an ekomiye bağladığı sorunları hala devam etti siddet ofke patlamalari vs.Herseyi kirip doker en agir hakaretleri yapar sonra bin pisman oturup aglar.Bana kendimi dunyanin en sevilesi insni ibi hissettirir.Kendide cok üzülür.
Nihayet esimi doktora goturmeye ikna ettim.Uzun testler gorusmeler sonucunda esime sizofren tanisi koydu doktor.Ablası ve teyzeside ayni hastalikla mucadele ediyor.
Benim psikolojim buna daha fazla ne kadar dayanir bilmiyorum .
Banabir akıl verin siz olsaydiniz evliliginize devam eder miydiniz?
inşallah oglumda olmazMadem sorunlari vardi annesinde ablasinda tanisi konulmus sizofreni vardi keske daha once gitseydiniz doktora. Ben bosanmazdim. Ilaclarini duzenli alirsa normallesebilir zamanla. Ama kesinlikle cocuk yapmazdim. Genetik bir hastalik cunku. Allah bagislasin cocugunuzu ama zor artik isiniz hem koca hem oglan Allah kolaylik versin
inşallah oglumda olmaz
Zaten yaklaşık 20 günde 1 psikiyatriye gitmemiz gerekiyor.Kendimi yine kapana kısılmış gibi hissediyorumInsallah arkadasim.. Bir de bu hastalikta gelisim cagi cok onemliymis cocuklarda, imkanin varsa uzman destegi al, yoksa netten arastir, esin neyse senin imtihanin ilaclarini vs alsin cekersin bi sekilde Allah sabrini verir, bence ufak cocugunun uzerine daha cok dus, bir anne olarak onceligin ufaklik olsun, onun icin daha faydali seyler yapilabilir gelisim caginda bildigim kadariyla. Herkesin bir sinavi var, bu da senin sinavin. Bosansan iki cocukla isin daha kolay olmayacak sen benden daha iyi biliyorsun. Zaten denemissin de 2 kere olmamis iste. Kaldi ki mantiken de 2 cocuklu 2 kere bosanmis bir kadinin bu toplumda isi cok zor. Sevgi var, tanisi konulmus, su an kabullenmiyormus ama ilaclarini duzenli alirsa zihni zamanla belli bir asama kaydeder. Dedigim gibi nacizane tavsiyem su an ufaklik senin onceligin olsun inan o daha onemli
Evet oğlumu aile ici siddetten uzak tutmak icin babannesine gonderdim.Tespitleriniz cok dogru inanilmaz bir ikna kabiliyeti var.Neredeyse ben bu adami neden üzüyorum diye kendime kizacagim.
Ilac kullaniyor ömür boyu kullanmasi gerekiyormus yaklaşık 15 gündür hastaliginin ismi kondu.
yazınızın tamamını okuduğun zaman kesinlikle ayrılmanızı söylemek isterim..2 kez ayrılıp 3 kez evlenmişsiniz..ikna kabiliyetinden mi olmuş bu evlililler acaba...boşanmalısınız..size veya oğlunuza zarar da verebilir.Uzun bir aradan sonra hepinize tekrar selamlar.
Dertler paylastikca azalirmis,bazen sizi hic tanimayan kisilerin olaylara bakışı daha objektif olabiliyor.Her bir yorum benim icin bu yüzden cok kıymetli.Lafi uzatmadan konuya gireyim.
10 yıllık evliyim ilk evliligimden bir oglum var.
Simdiki esimle ilk oglum 6 aylikken severek evlendik.
Esimle ilk evlendigimiz gunden beri sorunlarimiz bir turlu bitmedi.
Ailesi onu kucuk yasta yatili kuran kursuna yollamış orda istemedigi birtakım cinsel tacizler yaşamış.Cocuklugu ve ergenligi gencligi cok sikintili gecmis.Esimin yillardir sorunlari ile bogusmaktayim cinsel,psikolojik ekonomik.10 yil icersinde 2 kez resmen bosandik 3 kez evlendik.Dayak hakaret agir sozleri cinsel kimlik karmaşasi bircok sebep.Neden yeniden evlendin derseniz;
Onu cokmu sevdim yoksa bn de psikolojik bir rahatsizlik mi oluştu bilmiyorum.
Oglumuda kendimle birlikte bu hastalikli evliliğin icine suruklemekle cok büyük hata yaptim yıllardır hersy duzelsin istedim yapamadım.Oglum simdi 11 yasinda babannesiyle kaliyor.
2.5 yil once bir oglumuz oldu.Benim evimde yasiyoruz ekonomik yonden esime bir yukum yok.
Fakat esimin sebebini su an ekomiye bağladığı sorunları hala devam etti siddet ofke patlamalari vs.Herseyi kirip doker en agir hakaretleri yapar sonra bin pisman oturup aglar.Bana kendimi dunyanin en sevilesi insni ibi hissettirir.Kendide cok üzülür.
Nihayet esimi doktora goturmeye ikna ettim.Uzun testler gorusmeler sonucunda esime sizofren tanisi koydu doktor.Ablası ve teyzeside ayni hastalikla mucadele ediyor.
Benim psikolojim buna daha fazla ne kadar dayanir bilmiyorum .
Banabir akıl verin siz olsaydiniz evliliginize devam eder miydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?