Esiniz sizofren hastası olsa ne yapardınız?

bence öncelikle eşinizin doktoruyla konuşun, teşhisin ayrıntılarını, doktorun diğer hastalarla yaşadığı deneyimleri öğrenin.
İnternette şizofren hastaların yakınlarının birbirlerine destek olmak için açtıkları sayfalar var sanırım, biraz araştırın. Çabuk karar vermeyin.

şizofreni hem kişinin kendisi için hem de yakın çevresi için gerçekten çok zor bir hastalık... ama tedavisi mümkün olabiliyor. olabiliyor diyorum çünkü bazı kişiler tam tedavi olamasa da hastalık semptomları azalabiliyor. bu da ilaç tedavisiyle mümkün. eğer eşiniz düzenli bir şekilde tedavisini sürdürürse, evliliğinizi sürdürebilirsiniz. ama tedaviyi aksatırsa ya da kabul etmezse o evliliği sürdürmek sizin ve çocuğunuz için çok çok zor olur. yani bu konuda herşey eşinizin durumuna bağlı. eşinizin doktoruyla siz de görüşün konuşun bence...

Sanırım çocuklar büyüdüklerinde annem benim icin katlanmış demiyor aksine annem yüzünden bu aci hadiselere tanık oldum diyorlar

ne kadar doğru yazmışsınız. ben de çok sorunlu bir çocukluk geçirdim ve açıkçası annemle babamın boşanmış olmasını yeğlerdim. en azından evimde huzurum olurdu. uykularım kaçmazdı... çocuğun huzurlu bir evde büyümesi sizin elinizde...

Eğer hastalık başlangıç seviyesindeyse psikoterapi ve sosyal terapi ve haplar sayesinde eski hayatına dönebilir ama ileri boyutsa biraz zor tabı bence önce doktoruyla görüşmek ardından psikolog ile bu durumu değerlendirmek gerekir hem sızın hem esınızın hemde cocukların psikolojisi açısından prof destek alınmalı ve doğru kararlar sonucunda boşanmaya gitmelisiniz burada kımse yetkılı kısı degıl en doğru cevabı sız ve psikolog verir bana göre

inşallah oglumda olmaz

aynı drumdayız arkadaşım benim eşimde bipolar 1 kızım var ve ben şuan boşanma davası açtım bipolarda genetik geçiş gösteren hastalık o kadar zor günler geçirdimki dayanacak gücüm kalmadı eşimi seviyorum ama dayanamıyorum artık bizimki ilacını içmiyor 2 kere hastaneye yattı yalvardım ama boş biz ilaç konusunda anlaşamadık inşaallah siz anlaşırsınız ama çok zor

Benim esimde manik depresif sizofreninin bir tureviymis sanirim daha yeni tehsis konduğu icin bilmiyorum.
Ayrilacagimi hissettigi an kendine zarar vermeye calisiyor.
Ya da bana
Dun gece yarisi kemerle kendini asmaya calisti.doktoru aradim acil gelin dedi.
Gerçekten cok zor bir hastalik.duygular en uc boyutlarda.buna tahammül etmek cok zor.
Ben de esimi seviyor sayilirim tam emin degilim herseyden once onu perisan halde gormek istemem cok üzülüyorum.
Ama tam normale donecek derken suclamalar supheler hakaretler anlamsiz bi rsuru ithamlar basliyor.
Bilmiyorum canimda eger boyle giderse sanirim bizde akil sagligimizi yitiririz.

benim eşim 10 yıldır bipolar ben süre içinde gözlenlediğim hastalık gittikçe ağılaşıyor benim eşim bize kendisine çevreye zarar vermez.kendiyle derdi yemez içmez konuşmaz uyur robot gibi gezer.karamsar herşeydey bıkmış onun sayesinde bende bıktım hayattan daha çok dine yöneliyor normalde aşırı dindar bir değil ama hastalanınca kendini evliya hoca felan sanıyor

Benim esim kendini asla kontrol edemiyor cok garip konusmalar yapiyor saatlerce üzerime yürüyor bazen vuruyor.Sonra bin pisman oturup agliyor .
Bkiyor ben iyi hissediyorum yine supheleri başlıyor.
Bitmeyen aynı döngü.
Allah sabir versin ne diyim.

bizimki manide kontrol edemiyor kendini yaptığı hareketlerin doğru olmadığını söylüyorum hepsi gerçek siz bilmiyosunuz diyorbizde şiddet yok şüphe var yemeklerden huylanır su veririm bişey mi kattın içine der döker kendisi doldurup içer etreftan şüphelenir bi noktaya çok odaklanır gözünü ayırmadan 30 dk bile bakabilir. evlenmeden önce bilmiyormuydun benim haberim yoktu saklamışlar

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah eşinize ve tüm hastalara acil şifa, yakınlarına sabır, dayanma gücü versin. Daha önce dayak, haraket gibi nedenlerden dolayı ayrılmışsınız; ama tekrar barışmışsınız. Hastalığının etkisiyle mi size böyle davrandı? Beni öldürme ihtimali olabilir yazmışsınız daha önce böyle bir girişimde bulundu mu? Bulunmasa bile böyle bir düşünce kafanızdayken nasıl uyuyup, nasıl eşinizle aynı ortamda bulunuyorsunuz. Sizinde piskolojiniz çok yıpranır, uzmandan sizinde destek almanızı öneririm. Çok ama çok temkinli ve dikkatli olun.

Ornegin dun gece yarisi saat 4 gibi kendini kemerle asmaya kalkti.Ailesine veda mesajlari çekmiş.
Sebebi benim ayrilacagimi soylemem.
Daha önce hastanelik olana kadar dayak yedim kafami klazote soktu,gozumu morartti

Ben cok büyük hata yaptim sevgiside cok gucluydu ikna kabiliyetide .Ayrica 2.esim 2.bir bosanma vakaasi yasamak zor gelmişti.
Hastaligini bilmiyorudum bir isim koyamiyordum.Kendimde de hata ariyordum.Ekonomik skintilarina bagliyordum.
Zaten ilk dönem cinsel sorunlariyla ugrasip cok zaman kaybetmistim.
Ve gel zaman git zaman bu noktaya geldik.
Korkuyorum tabi ömrümüz bi anlık.

Allah'ım bol bol sabır, dayanma gücü versin. çok dikkatli, çok temkinli olun.

bence yapmanız gereken vicdanınızı rahatlamak adına bir hastaneye yatırmanız olur ve akabinde tek celsede boşanmak ve sıfırdan hatta mümkünse başka bir şehirde hayatta başlamak olmalı.. çünkü şizofreni ciddiye alınması gereken bir hastalıktır.. malesef hala tıbbi olarak uyuştucu etkisi olan ilaçların haricinde bir tedavisi olmayan bir hastalık..

bir anda dünyanın en masum insanı olup gözyaşı dökerlerken size kendinizi kötü hissettirir.. akabinde yaptığı söylediği herşeyi unutur üstüne inkara geçer.. cinsellikle ya çok yıbratıcı ve suçlayıcı yada hiç aktif olmaz.. çocuklara karşı sevgi seli gibi olurken onların kendinden olduğunu inkar bile edebilir.. yani işin kısası bir anı bir anını tutmaz.. malesef ses de duyduklarını için ( bu beynin bir oyunudur) sizin onu aldattığınızı düşünür zamanla.. yani sürekli şiddete başvurur.. tanıdığım bir şizofreni hastası kendi öz evladının onun parasında gözü olduğunu söylerdi ( ki çocuk 8 yaşında) ve bunu yediği zeytin çekirdekleri sayısıyla bağlaştırırdı.. çöplerin içini karıştırıp bütün zeytin çekirdeklerini sayıp parayı boşa harçadığını düşünüp şiddet uygulardı..ve aynı zamanda unutmazlar ve intikamda beslerler.. bu kişilere karşı hissi vukunuz lütfen normal bir insana beslediğiniz şekilde olmasın.. önce can sonra canan derler ve bence çok doğruda bir sözdür.. bence önce evladlarınız ve siz .. konu panik atak ansiyetike dehirilasyon depresyon gibi tedavisi basit şeyler olsaydı inanın şuanda savaşın derdim.. çünkü hepsinde bilinç yerinde olur.. ama şizofreniden bahsediyorsak mucize sözünün eksik kaldığı bir hastalık.. bir daha denediğinizde bırakın kazanmayı kaybettikleriniz olabilir..

slm yeliz eşinin durumu nasıl hastaneye yatırdınız mı

slm yeliz eşinin durumu nasıl hastaneye yatırdınız mı
Hayır doktor ilaclarin dozajini artirdi.Ayrica bipolar hastasiymis.sizofren değilmiş.biraz ilerisi sizofrene ceviriyormus.Doktor bana 6 _ 7 ay icinde normale dönecek bana güven ve sabirli ol dedi.
Bana fulsac isimli antidepresan verdi.

çok geçmiş olsun.ama madem ayrılacağınızı söylediğinizde böyle tepki veriyor..o evde yokken evi terketmeniz daha doğru olur ..eğer ayrılmaya karar verdiyseniz.yoksa çok tehlikeli..dediğiniz gibi bir anlık bir olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…