Uzun bir aradan sonra hepinize tekrar selamlar.
Dertler paylastikca azalirmis,bazen sizi hic tanimayan kisilerin olaylara bakışı daha objektif olabiliyor.Her bir yorum benim icin bu yüzden cok kıymetli.Lafi uzatmadan konuya gireyim.
10 yıllık evliyim ilk evliligimden bir oglum var.
Simdiki esimle ilk oglum 6 aylikken severek evlendik.
Esimle ilk evlendigimiz gunden beri sorunlarimiz bir turlu bitmedi.
Ailesi onu kucuk yasta yatili kuran kursuna yollamış orda istemedigi birtakım cinsel tacizler yaşamış.Cocuklugu ve ergenligi gencligi cok sikintili gecmis.Esimin yillardir sorunlari ile bogusmaktayim cinsel,psikolojik ekonomik.10 yil icersinde 2 kez resmen bosandik 3 kez evlendik.Dayak hakaret agir sozleri cinsel kimlik karmaşasi bircok sebep.Neden yeniden evlendin derseniz;
Onu cokmu sevdim yoksa bn de psikolojik bir rahatsizlik mi oluştu bilmiyorum.
Oglumuda kendimle birlikte bu hastalikli evliliğin icine suruklemekle cok büyük hata yaptim yıllardır hersy duzelsin istedim yapamadım.Oglum simdi 11 yasinda babannesiyle kaliyor.
2.5 yil once bir oglumuz oldu.Benim evimde yasiyoruz ekonomik yonden esime bir yukum yok.
Fakat esimin sebebini su an ekomiye bağladığı sorunları hala devam etti siddet ofke patlamalari vs.Herseyi kirip doker en agir hakaretleri yapar sonra bin pisman oturup aglar.Bana kendimi dunyanin en sevilesi insni ibi hissettirir.Kendide cok üzülür.
Nihayet esimi doktora goturmeye ikna ettim.Uzun testler gorusmeler sonucunda esime sizofren tanisi koydu doktor.Ablası ve teyzeside ayni hastalikla mucadele ediyor.
Benim psikolojim buna daha fazla ne kadar dayanir bilmiyorum .
Banabir akıl verin siz olsaydiniz evliliginize devam eder miydiniz?
Sanırım çocuklar büyüdüklerinde annem benim icin katlanmış demiyor aksine annem yüzünden bu aci hadiselere tanık oldum diyorlar
inşallah oglumda olmaz
Benim esimde manik depresif sizofreninin bir tureviymis sanirim daha yeni tehsis konduğu icin bilmiyorum.aynı drumdayız arkadaşım benim eşimde bipolar 1 kızım var ve ben şuan boşanma davası açtım bipolarda genetik geçiş gösteren hastalık o kadar zor günler geçirdimki dayanacak gücüm kalmadı eşimi seviyorum ama dayanamıyorum artık bizimki ilacını içmiyor 2 kere hastaneye yattı yalvardım ama boş biz ilaç konusunda anlaşamadık inşaallah siz anlaşırsınız ama çok zor
Benim esimde manik depresif sizofreninin bir tureviymis sanirim daha yeni tehsis konduğu icin bilmiyorum.
Ayrilacagimi hissettigi an kendine zarar vermeye calisiyor.
Ya da bana
Dun gece yarisi kemerle kendini asmaya calisti.doktoru aradim acil gelin dedi.
Gerçekten cok zor bir hastalik.duygular en uc boyutlarda.buna tahammül etmek cok zor.
Ben de esimi seviyor sayilirim tam emin degilim herseyden once onu perisan halde gormek istemem cok üzülüyorum.
Ama tam normale donecek derken suclamalar supheler hakaretler anlamsiz bi rsuru ithamlar basliyor.
Bilmiyorum canimda eger boyle giderse sanirim bizde akil sagligimizi yitiririz.
Benim esim kendini asla kontrol edemiyor cok garip konusmalar yapiyor saatlerce üzerime yürüyor bazen vuruyor.Sonra bin pisman oturup agliyor .benim eşim 10 yıldır bipolar ben süre içinde gözlenlediğim hastalık gittikçe ağılaşıyor benim eşim bize kendisine çevreye zarar vermez.kendiyle derdi yemez içmez konuşmaz uyur robot gibi gezer.karamsar herşeydey bıkmış onun sayesinde bende bıktım hayattan daha çok dine yöneliyor normalde aşırı dindar bir değil ama hastalanınca kendini evliya hoca felan sanıyor
Benim esim kendini asla kontrol edemiyor cok garip konusmalar yapiyor saatlerce üzerime yürüyor bazen vuruyor.Sonra bin pisman oturup agliyor .
Bkiyor ben iyi hissediyorum yine supheleri başlıyor.
Bitmeyen aynı döngü.
Allah sabir versin ne diyim.
Ornegin dun gece yarisi saat 4 gibi kendini kemerle asmaya kalkti.Ailesine veda mesajlari çekmiş.Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah eşinize ve tüm hastalara acil şifa, yakınlarına sabır, dayanma gücü versin. Daha önce dayak, haraket gibi nedenlerden dolayı ayrılmışsınız; ama tekrar barışmışsınız. Hastalığının etkisiyle mi size böyle davrandı? Beni öldürme ihtimali olabilir yazmışsınız daha önce böyle bir girişimde bulundu mu? Bulunmasa bile böyle bir düşünce kafanızdayken nasıl uyuyup, nasıl eşinizle aynı ortamda bulunuyorsunuz. Sizinde piskolojiniz çok yıpranır, uzmandan sizinde destek almanızı öneririm. Çok ama çok temkinli ve dikkatli olun.
Allah'ım bol bol sabır, dayanma gücü versin. çok dikkatli, çok temkinli olun.Ornegin dun gece yarisi saat 4 gibi kendini kemerle asmaya kalkti.Ailesine veda mesajlari çekmiş.
Sebebi benim ayrilacagimi soylemem.
Daha önce hastanelik olana kadar dayak yedim kafami klazote soktu,gozumu morartti
Ben cok büyük hata yaptim sevgiside cok gucluydu ikna kabiliyetide .Ayrica 2.esim 2.bir bosanma vakaasi yasamak zor gelmişti.
Hastaligini bilmiyorudum bir isim koyamiyordum.Kendimde de hata ariyordum.Ekonomik skintilarina bagliyordum.
Zaten ilk dönem cinsel sorunlariyla ugrasip cok zaman kaybetmistim.
Ve gel zaman git zaman bu noktaya geldik.
Korkuyorum tabi ömrümüz bi anlık.
Ornegin dun gece yarisi saat 4 gibi kendini kemerle asmaya kalkti.Ailesine veda mesajlari çekmiş.
Daha önce hastanelik olana kadar dayak yedim kafami klazote soktu,gozumu morartti
Ben cok büyük hata yaptim sevgiside cok gucluydu ikna kabiliyetide .Ayrica 2.esim 2.bir bosanma vakaasi yasamak zor gelmişti.
Hastaligini bilmiyorudum bir isim koyamiyordum.Kendimde de hata ariyordum.Ekonomik skintilarina bagliyordum.
Hayır doktor ilaclarin dozajini artirdi.Ayrica bipolar hastasiymis.sizofren değilmiş.biraz ilerisi sizofrene ceviriyormus.Doktor bana 6 _ 7 ay icinde normale dönecek bana güven ve sabirli ol dedi.slm yeliz eşinin durumu nasıl hastaneye yatırdınız mı
Ornegin dun gece yarisi saat 4 gibi kendini kemerle asmaya kalkti.Ailesine veda mesajlari çekmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?