Sadece esinizin degil kimsenin kimseyi kiyaslamasi hos degil. Benim annem de beni hep baskalarinin evladiyla kiyaslardi, sadece beni degil, kardesimi, babami hep baskalariyla kiyaslardi, ustelik bir kisi de degil kiyasladigi onune gelenle kiyas yapardi, oldum olasi kiyastan nefret etmisimdir. Ama anne ne kadar kiyas yapsa da kimsenin evladinda gozu yoktur, doner dolasir yine kendi evladini sever, es icin bu durum boyle olmaz.
Esinin kiyaslamasi cok cirkin, siz de cikip aynisini yaparsaniz daha da cirkin bir durum ortaya cikar, hoslanmadiginiz bir hareketi yapmis olursunuz. Esinizle kavga etmeden ciddi ciddi konusun, bu dunyada kimse birbirinin aynisi degildir, herkes farklidir, ve sizinle evlenirken de sizin dort dortluk birisi olmadiginizi bilerek evlendi, sonuclara katlanmaliydi, kiyas yaptigi kisinin de baska olumsuz yanlari vardir, belki onun esi de o yanindan rahatsizdir, bu da sizde yoktur. Kiyasi safiyane bir soylemden ibaret gormemek lazim, sonuclari daha kotu olur, benim esim de birkac kiyas yapti bana, tabi isim vermeden soyledi, baskarinin karisi boyle demez, baskalarinin karisi soyle yapmaz gibisinden, en son dayanamadim ve git kimin karisinda gozun varsa ona acil, onunla konus bana elalemin karisini ovme, ben buyum dedm, dedim. Agir oldu ama kiyas sonuclari kotuye giden bir durum, esine bunu anlat.