Eşiniz sürekli sizi başkalarıyla kıyaslasa?

Ooo bu çok iyiymiş ama bunu dersem muhtemelen ölene kadar koz olarak kullanır çünkü gerçek sanıyo anlamıyo arkadaş

Geçmiş konulara baktım da dikkatimi çekti siz üniversite mezunusunuz eşiniz ilkokul mezunuymuş. Acaba diyorum eşiniz bunu kendine yediremeyip sizi küçümseyip,başkalarıyla karşılaştırarak egosunu yükseltmeye çalışıyor olabilir mi? Erkek her konuda üstün olmak ister çünkü:26:

Birkac konunuzu okudum, esiniz huy olarak cevremdeki birisine benziyor. Siz cok nazik bir hanimefendisiniz, esinizin kendisine guveni yok ve elestirilmekten cok korkuyor, onu bastirmak icin sizi kiyasliyor ve gozunuzu kavga ile korkutmak istiyor. Yani sizi oyle egitmek istiyoki asla elestiride bulunmucaksin ve kavgadan korkucaksin. Onu yuceltiginde tavirlari nasil?

Size tavsiyem biraz cirkef lik yariyor boyle insanlara, kavga cikarmaktan korkmayin kavga cikarin en ufak terslemesinde.. Sizin obur yaninizi gorsun ayagini denk alsin. Baska bir nazik (cift) taniyosan ve kibar insanlarsa onlara ovgu dagitin kocanizin yaninda.. Samimi arkadasiniz varsa onunla bu aralar samimi olun ve bulusun. esiniz bu durumdan rahatsiz olucaktir ozguveni olmadigi icin. Konusmaya ihtiyacim var biri ile de. Bunlar onu dusundurucektir, bunlari tanisigim bir abla esine uyguladiginda degismisti.

Sadece esinizin degil kimsenin kimseyi kiyaslamasi hos degil. Benim annem de beni hep baskalarinin evladiyla kiyaslardi, sadece beni degil, kardesimi, babami hep baskalariyla kiyaslardi, ustelik bir kisi de degil kiyasladigi onune gelenle kiyas yapardi, oldum olasi kiyastan nefret etmisimdir. Ama anne ne kadar kiyas yapsa da kimsenin evladinda gozu yoktur, doner dolasir yine kendi evladini sever, es icin bu durum boyle olmaz.

Esinin kiyaslamasi cok cirkin, siz de cikip aynisini yaparsaniz daha da cirkin bir durum ortaya cikar, hoslanmadiginiz bir hareketi yapmis olursunuz. Esinizle kavga etmeden ciddi ciddi konusun, bu dunyada kimse birbirinin aynisi degildir, herkes farklidir, ve sizinle evlenirken de sizin dort dortluk birisi olmadiginizi bilerek evlendi, sonuclara katlanmaliydi, kiyas yaptigi kisinin de baska olumsuz yanlari vardir, belki onun esi de o yanindan rahatsizdir, bu da sizde yoktur. Kiyasi safiyane bir soylemden ibaret gormemek lazim, sonuclari daha kotu olur, benim esim de birkac kiyas yapti bana, tabi isim vermeden soyledi, baskarinin karisi boyle demez, baskalarinin karisi soyle yapmaz gibisinden, en son dayanamadim ve git kimin karisinda gozun varsa ona acil, onunla konus bana elalemin karisini ovme, ben buyum dedm, dedim. Agir oldu ama kiyas sonuclari kotuye giden bir durum, esine bunu anlat.

Son düzenleme:
ne kadar çirkin bir davranış.kısasa kısas bile yapsan sonuçta adamın kafasından geçenler bunlar demek ki.. ağzına kilit vurabilir ama beynine vuramaz..bir erkek/kadın eşini başkasıyla kıyaslıyorsa onun idolü değildir artı kişilik bozukluğudur. belki de anne babası onu büyüyene kadar elalemin çocuklarıyla kıyaslamıştır.

eşiniz kendini seviye olarak aşağıda görüp sizi yermek adına kıyaslıyor mantığı banada akılc geldi.. ayrıca en özel anlarınızın bile didiklenerek başka biriyle düşünmesi de bi okadar can sıkıcı... kıyaslanmayı hiç bir insan sevmez kabullenemez doğamıza aykırı... sanırım eşinizle baya probleriniz de var gibi bunu çözmeye çalışmak tüm sorunları çözmek için bi adım olabiliri mi denemek lazım.. sizi kıyaslamasına asla izin vermeyin gerekiyorsa sert bi üslupla karşı çıkın.... ayrıca onu da bir başkasıyla kıyaslarsanız bence ( sizin anlattığınız kocanızın ruh haline göre söylüyorum ) kendi kıyaslamalarından vazgeçmeyecek aksine belki de sizi daha çok yaralayacak konularda başkalarından örnekler verecek, belki de geçmişinden... önerim şu siz tepki verin mutlaka çözümlemeye çalışın olayları..

beğeniyorsan git onların yanına benim yanımda ne işim var ben buyum kimse içinde değişecek değilim derdim...

Misafir geldiğinde onu aşağlada görsün kötü hareket nasılmış
egosu tavan yapmış herhalde sen adama her daim iyi davranmışsın şımarmış bir kaç günde kötü davran ki bilsin değer vermenin kıymetini

kıyas en nefret ettiğim şeyyyy !!! ben böyleyim işine geliosa dedim bende

cahilmiş eşin.İşin zor.Haddini bil de ve çok sert bir şekilde uyar.Devam ederse,yapacağın belli.

ayy bu tür adamlardan nfret ederim kıyaslanmakta ne yaaaa.. madem beğenmiodun aklın ondaydı ewlenmeseydin derdim, küserdim, ağzıma gleni sayardım tokat atarım döwerdim de, sonra yatak odama çekjlir kapıyı kitler kendimden mahrum bırakırdım.. yemek de yapmazdım aç ve susuz yaşatırdım

belki biraz caniice oldu amaa yaparım yaniii

Bulunduğu yere, sahip olduğu kişiye saygısı olmayan adamı kıyasladığı kişilerin yanına yollardım! Bi yürüsün gitsin...

Bu çok yıkıcı birşey bence. Eşinize bu durumdan rahatsız olduğunuzu söylemelisiniz.

tahammül edilemeyecek bişey bence
önce güzellikle anlatın rahatsız olduğunu
değişmezse aynısını siz ona yapın
sana rahatsız olduğumu belitmiştim anla diye yaptım dersiniz
ben direk çirkefliğe bağlar onu alsaydın o zaman
zorla mı geldim sana diye ortalığı yıkardım
ama sana tavsiye etmiyorum tabi

Bende onu zencilerle kıyaslardım

Vallahi buna benzer bişey yazacağım bende..

Önce, ilk 2-3 yaptığında, beğenmiyorsan onlarla evlen sıkıntı yok derdim..
Baktım devam ediyor.. Açarım bi po..., başlarım adamla kıyaslamaya.. Saniye saniye.. Her an kıyaslarım bitene kadar.. Bi daha ağzını açabileceğini sanmıyorum..
Kötü bişey ama, hak ediyor bu durumda..

Kıyaslanmak en nefret ettiğim şey sen yine iyi dayanmışsın ben dayanamazdım herhalde

''Ben buyum kimse için de değişmem madem beğenmiyorsun buyur kapı orda sağdan gitde belki para bulursun'' derdim

kıyasladığı kişiler eski sevgililer de dahil farazi kişiler de olsa ve kıyasladığını kabul etmese dolayısıyla özür falan da dilemese ne yapardınız?

vardı öyle lanet bir sevgilim..10 yıl çektim kahrını..giyim kuşamıma takmıştı... açık giyinmezdim ama dikkat çektiğimi söylerdi hep... kapalı giyinsem rengi dikkat çekio derdi... soluk bir renk giysem için gözüküo derdi vs vs.... birgün yine sıcak bir ağustos günü..sırf kavga çıkmasın diye..iç göstermeyen kumaştan uzun kollu, kalçamı da örtecek bir gömlek giydim...altına da normal bir pantolon... ayağımda da topuklu ayakkabı vardı... karşıdan gelen bir kız minicik bir şort ile göğüsleri ortada bir askılı giymişti...hatta göbeği de açıktı... ayağında da parmak arası terlik vardı..benim salak kıza bakıp..bak millet ne güzel düz terlik giyiyor,sen bu sıcakta bile seksi olmak için topuklu giyiyorsun dedi.....

o an bende sigortalar attı... yaz günü senin yüzünden giydiğim uzun kolu gömleği takdir etmiyorsun da bana örnek gösterdiğin kıza bak diye bir kavga çıkardım neye uğradığını şaşırdı.... o günden sonra da bi daha bişey söylemesine izin vermedim.... canına okuyun valla.şımarıyorlar..kendilerini bir halt sanıyorlar...

kendi hissettiğiezikliği seni ezerek tatmin ediyor. merak ettim çocuğun varmı mecburmusun bu adamla evli kalmaya. hem hadsiz hem görgüsüz. ayrıca nikahlı eşine başka adamlara gidersin diyebilecek kadarda terbiyesiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…