Eşiniz sürekli sizi başkalarıyla kıyaslasa?

yok cnm neden aciklama yapayim..sonucta o kiyaslama yaptigini kabul etmiyor bende etmem...hayir cnm ne kiyaslamasi ama bak su neler yapmis bak su nasil davranmis hatta baktim canimi yakmaya devam ediyor baskasinin aldigi maasi bile soylerim..ve kesinlikle kiyaslama deil ama bak ne guzel yaaa falan der onunda icten ice sinir olmasini saglarim

Kıyaslamanın iki türlüsünü de sevmem ben .

Yani eşim beni ne övmek için ne yermek için kıyaslamasın mümkünse kimseyle .

Konuşup anlatmaktan başka yolu yok sanırım , kıyasladığı isim sabitse hele orada takılı kalmış demektir ve bu takıntıyı kabul etmenizi sizden beklemesi bencilliktir .

Evli değilim ama yorum yapabilir miyim örtmenim.

Kıyaslamasının nedeni;

1- Sizi artık beğenmediğinden olabilir.
2- Sizi gıcık ettiğini farkettiği için devam ediyor olabilir.

Her iki turlu de hiç oralı olmayın. Daha bakımlı olun, kendinizde bir kaç değişiklik kıyafet, saç vs vs... yapın. Sizi kıskanmaktan kıyaslayacak zamanı bulamasın.

Bu erkekler bir tuhaf vallahi. Bulmuşlar çiçek gibi kadınları hala yok eski sevgilim yok tınım yok falanca yok bilmem ki diye söyleniyorlar. Dön de kendine bak derler adama.

daha önce benzer şikayetlerle ben de konu açmıştım...sorunlar aynı anlıyorum ki her evlilikte....ben çözemedim ve daha farklı bir sürece geçti evlilik...umarım siz çözebilirsiniz

Bu çok yıkıcı birşey bence. Eşinize bu durumdan rahatsız olduğunuzu söylemelisiniz.

Gerçekten yıkılmış durumdayım zaten defalarca söyledim kar etmiyooorr

Bu zamana kadar nasıl tahammül ettim ben de kendime şaşırıyorum bi daha yaparsa altından kalabileceğimi sanmıyorum

Öyle bişey yapsam senin ne olduğun belli oldu der haklı çıkar yine eminn olun

Bi 10 sene de benimkinin olmuş sevgilisi ve sanırım eşimi bu kadar bitiren o kadın olmuş adam bitik resmen kırıntıları bana kalmış haberim yokmuş

Ç..künü kes ağzına ver,konuşamaz bir daha..

Sizin yorumunuzda gülümseyiverdim sağolun

çocuğumuz yok olmasını çok istiyordum şimdi olmasından korkuyorum yorumunuza sonuna kadar katılıyorum

Merhaba,

Benim tanidigim bir kisinin de ayni sorunlari oldugunu bahsetmistim ya size.. Ve dogruladiniz.. Yazdiklarinizi tekrardan gozden gecirdim ve esinizde sanirim Borderline kisilik bozuklugu var.. Sizin daha yuksek egitimli olmanizda onun kisilik bozuklugunu ilerletir. Tabiki belki oyle degildir ama... Bi gozden gecirin bu rahatsizligi belki tanidik gelicektir.. Insallah degildir tabi.

Borderline hastaligi;
Büyük ihtimalle, değer verdiğiniz insanlara tutunmak için çılgınca bir çaba sarfederken bir yandan da kaybetme korkusundan kaçınmak için önemsizleştirmeye çalışırsınız. Yalnızlık duygularını uzaklaştırmak için çevrenizi insanlar ile doldurursunuz, hatta sevmediğiniz yada anlaşamadığınız insanları bile kabul edersiniz. İnsanlar ile olan ilişkilerinizde strese yol açan olaylar, örneğin maddi zorluklar, ilişkide yaşanan problemler vs genelde hastalığı daha da kötüleştirir.

Borderline kişiliğe sahip kişilerin kendine güven duyguları çok kırılgan olduğu için insanlar tarafından kabul edilmeye yada reddedilmeye karşı aşırı derecede hassastırlar. Eğer bu hastalığa sahipseniz, bir ilişkiniz olsa bile kendinizi dışlanmış ve yalnız hissedersiniz. Olası bir kayıp, ayrılık yada terkedilme ihtimali karşısında kendinizi tehdit altında hissederseniz ve genelde hiddet, aşırı öfke, aşağılama yada sözlü saldırılar ile tepki verirsiniz. Borderline kişiliğe sahip insanların duygularını kontrol etmekte zorlandıkları yaygın olarak bilinmektedir. Ayrıca bazı durumlarda yalnızlık ve terkedilmişlik duygularından kurtulmak için alkol, uyuşturucu, yeme bozuklukları, kendine zarar vermek yada intihara teşebbüs etmek gibi davranışlar görülebilir

Öyle bişey yapsam senin ne olduğun belli oldu der haklı çıkar yine eminn olun

Senin ne olduğun belli der derken?
O yorumu ben yazdım, ne oluyormuş öyle yapanlar bi deyiver hele bana? Hemde haklı çıkacak he?
Ağzınızdan çıkana dikkat edin..

Senin ne olduğun belli der derken?
O yorumu ben yazdım, ne oluyormuş öyle yapanlar bi deyiver hele bana? Hemde haklı çıkacak he?
Ağzınızdan çıkana dikkat edin..

Ben size eşimin bana yapacağı hastalıklı yorumu söylüyorum siz üzerinize alınıyorsunuz.. söylediğim şey benim tepkim ya da düşüncem değil anlayacak olsa bi dakika durmam yaparım emin olun, ben ona öyle yapsam o da böyle bi tepki verir ve yine beni suçlu çıkarır kendince demek istiyorum size bişey demek istemiyorum yani, ağzımdan çıkanın gayet anlaşılır olduğunu düşünüyorum siz yanlış anlamışsınız hemen yükselmeyin

Yasemin hanım öncelikle konuma yorum yaptığınız için teşekkür ederim, yazınızı dikkatle okudum etrafında hoşlanmadığı kişilerde olsa kalabalık istemesi, alkol ve uyuşturucu hariç yazılan herşey birebir eşime uyuyor bikaç defa intihardan da bahsetmişliği var. Peki ne yapmam lazım bu durumda? Psikoloğa gitmeyi teklif ettim ancak reddediyor nasıl ikna edebilirim?

esinize onu cok sevdiğinizi söyleyin ve sizi başkalarıyla kıyaslamasının sizi üzdüğünüde.bu durumda senden soğuyorum böyle yapınca deyin.bence bir daha yapmaz.bnce sizi kıskandırarak onunla ,ilgilenmenizi istiyor ilgilende baskasınla kıyaslamayayım gibi.ilgilenmediğinizi düşündüğünden ve sizi kaybetmek istemediğinden onu kıskanmanızı sağlayarak kendisini değerli görmenizi sağlamaya çalışıyor olabilir.

Önce aynisini ona yapardim anlaması için baktım olmuyor umursamaz olur cevap vermezdim tepkisizlgmi görünce aynı şeyi yapmaz heralde ise yaramadgni görünce.nefret ederim kyaslanmaktan her insan farklıdır ailelerde bunu çocuklarına çocukluktan itibaren hep yaparlar.

kıyaslanmaktan nefret ederim bazen annem yapardı şunun kızı/oğlu böyle böyle yapmış diye delirecek gibi olurdum...

aynı şeyi ona yaptım ve artık kıyaslanmıyorum kesinlikle işe yarıyor

kıyasladığı kişiler eski sevgililer de dahil farazi kişiler de olsa ve kıyasladığını kabul etmese dolayısıyla özür falan da dilemese ne yapardınız?

git onlarla yasa ozaman derdim ben boyleyim senin icin onlara benzeyemem kisiliksiz deyilim der yol verirdim. ayrica sende aynisini ona yap ve mumkunse konusma bir muddet. en nefret ettigim sey esim hic yapmaz bende ona yapmam cok buyuk saygisizlik bana gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…