Eşiniz tıpkı babası mı ?

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
"Birlikte olduğunuz insan(Her ne kadar eleştirse de) erkekse büyüyünce tıpkı babası, bayansa tıpkı annesi gibi olacaktır. Partnerinizin annesine ya da babasında bakıp "İlerde böyle bir insanla birlikte olabilir miyim ya da ona katlanabilirmiyim?" diye düşünün lütfen."

İnternette dolaşırken böyle bir yazıya rastladım.
Sizce bu ne kadar doğrudur ?
Yeni evlilerden evet benziyor diyen ve özellikle eski evli olanlardan evet öyle çıktı aynı babası diyen var mıdır aranızda ?
Ya da çevrenizde o şekilde tecrübe ettiğiniz...

Benimki ne annesi gibi fitne düşünür, ne de babası gibi vurdumduymazdır Allahtan..
İkisine de benzemiyor..
İyiki de benzemiyor :)

Ama, dediğin gibi var böyle esencim..
Doğru insanı seçmek çok önemli.
Nitekim, bir hayat geçirmeyi düşünüyoruz bu insanla.

Ya tabiki bire-bir benzeyecek diye birşey yok ama daha çok eşine bakış açısı vs. az çok yansıtabilir. Tabiki k.pederler eski kuşak daha farklıdır , yeniler daha modern olacaktır ama özünde benziyolar işte...
Örneğin eşini el üstünde tutan bir babadır, oğlu da eşine öyle davranır farkına varmadan. ya da tam tersi eşini eziyordur, oğlu da onun kadar olmasa da eşini farkında olmadan ezmeye çalışıyordur bir şekilde.
Olaylar çağa göre boyut değiştirebilir ama herkes aileden gördüğünü uygular az çok gibime geliyor...

Yok canım, kayınpederim kayınvalidemi zamanında çok ezmiş çok hırpalamış, hep yemiş, çocuklara bile ilgi göstermemiş..
O yüzden çocuklar babaya pek düşkün değiller.Saygı var ama saygı olduğu kadar sevgi yok.

Baba da yeni yeni düzelmeye başlamış işte.
Eskisi gibi değil.Bunun tesellisiyle onlar da iyi davranıyorlar.

Eşim kendi annesinde gördüğü için ezme huyu yoktur.
Ama kaynımda biraz var, insanları beğenmeme huyu.
Eğitim düzeyine göre sınıflandırma yapar bazen kendi kafasında.
Ya da dış görünüşüne göre.

erkek kardeşlerimden örnek vermem gerekirse evet kesinlikle benziyorlar..
en benzemiyorum diyen bile bir iki huyunu almış oluyor..baba erkek için
önemli bir rol model..

Benim kayınpeder de çok ezmiş kayınvalidemi. Benim eşimde birebir olması mümkün değil zaten karşısında kayınvalide gibi birisi yok ben varım ama bazen benzetiyorum. Acaba ilerde daha da mı benzer vs. diye de çekinmeden edemiyorum.
Hani bana yardım eder vs. ama yine de kafa yapısı olarak aslında böyle olmamalı diye düşünüyor...
Yani kafa eskiye büyüdüğü şekle kayıyor.
Rol model alıyor işte yine de erkek babasını...
Çok temel şeylerden bahsediyorum tabi ben.
Eşe bakış açısı aileye bakış açısı, erkeğin görevi, bayanın görevi, kararlarda erkek bayanın ne kadar rol alması vs. Bunlar çok önemli.

benim erkek kardeşim yok babama benzeyip benzemediği konusunda yorum yapamayacağım ama erkek arkadaşım aynı babam takıntıları değer verdiği şeyler aynı onlardaki nasıl bir benzerlik onu anlamış değilim.

Kızlar babası gibi birini eş olarak seçermiş ondan kaynaklı olabilir o da :)))
Benim eşimin de babama benzer yönleri var da, sonuçta kültür olarak eşe bakış açısı olarak hiç uyuşmuyolar.
Sadece günlük huylarda, atıyorum gezmeyi sever, acelecidir vs. tarzı benzerlikler var.
Eşe bakış açıları ve eşe davranış olarak benzediğini düşünmüyorum.

Ben bu konuyu açarken daha çok eşe davranış, hayata bakış açısı, eşe bakış açısı yönünden benzerliklerden bahsetmiştim.
Ama tabi eklenebilir bir sürü özellikler :)

Son düzenleme:
Bnece böyle bir istisna var. (Evli değilim). Ama abımden örnek vereyım babamın tıpkııs olmasa da birçok özelliği benziyor.
Ama tabı karakterde öenmlı genede insanın kendınde bitiyoo herşey....

Bnece böyle bir istisna var. (Evli değilim). Ama abımden örnek vereyım babamın tıpkııs olmasa da birçok özelliği benziyor.
Ama tabı karakterde öenmlı genede insanın kendınde bitiyoo herşey....

Aslında şöyle de olabilir, babam anneme iyi davranmamış ben onun gibi olmamalıyım ? Ama sanmıyorum...
Çocuk neyi görüyorsa o onun doğrusu oluyor ,bilinçaltına yerleşiyor, gidiyor yüksek okullarda farklı şehirlerde hatta ülkelerde okuyor veya yaşıyor ama yine de zihniyeti değişmiyor belki de...

Son düzenleme:
tipkisinin tipkisi gibi bisi :)))

onun kadar tembel , onun kadar vurdumduymaz, onun kadar dunya yikilsa umrunda olmaz, ikiside bir civi bile cakamayacak kadar yeteneksiz ama ikiside hesap makinesi kullanmadan zor bi hesabi kafadan yapabilme yetenegine sahip .. birde onun kadar saf onun kadar temiz kalpli, onun kadar duygusal ve merhametli ...
ikiside gordugum en guzel baba ve en guzel es ..
hem esimi hem babasini ikisinide cok seviyorum .. iyiki annesine cekmemis :))

Şu cümleden başka hiçbir cümleye gerek yok :
"onun kadar saf onun kadar temiz kalpli, onun kadar duygusal ve merhametli ... "
Ne mutlu size !

Olur mu tatlım.. Tabıkıde öyle durumlarda var benım çevremde ööyle tanıdğım ve duyduklarım var.. İnsan mantığına neyi yerleştirirse onu yaşar kımılerının işine gelmiyo tabıı.Ama öyleleri var nadirde olsa var
Allah heşyin hayırlısını nasip etsin

erkek kardeşlerimden örnek vermem gerekirse evet kesinlikle benziyorlar..
en benzemiyorum diyen bile bir iki huyunu almış oluyor..baba erkek için
önemli bir rol model..

Evet katılıyorum, erkek kardeşimde babamdan bişiler var, eşimde de k.pederden, mesela küsme huyu

Yoo benim kayınpederim soru sormadıkça konuşmaz , sessiz sakin bir adamdır.

Eşim konuşkandır , kayınvalidem gibi. Bu durumdan da memnunum

Evet çok benziyor. Bırak ellerinin ayaklarının kafatasının anatomik yapısını, huyu, suyu, konuşması, beceri ve dikkat düzeyi, dışadönüklüğü, herşeyi benziyor. Neticede o ailede büyümüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…