- Konu Sahibi esenruzgar
-
Benimki ne annesi gibi fitne düşünür, ne de babası gibi vurdumduymazdır Allahtan..
İkisine de benzemiyor..
İyiki de benzemiyor :)
Ama, dediğin gibi var böyle esencim..
Doğru insanı seçmek çok önemli.
Nitekim, bir hayat geçirmeyi düşünüyoruz bu insanla.
Ya tabiki bire-bir benzeyecek diye birşey yok ama daha çok eşine bakış açısı vs. az çok yansıtabilir. Tabiki k.pederler eski kuşak daha farklıdır , yeniler daha modern olacaktır ama özünde benziyolar işte...
Örneğin eşini el üstünde tutan bir babadır, oğlu da eşine öyle davranır farkına varmadan. ya da tam tersi eşini eziyordur, oğlu da onun kadar olmasa da eşini farkında olmadan ezmeye çalışıyordur bir şekilde.
Olaylar çağa göre boyut değiştirebilir ama herkes aileden gördüğünü uygular az çok gibime geliyor...
Yok canım, kayınpederim kayınvalidemi zamanında çok ezmiş çok hırpalamış, hep yemiş, çocuklara bile ilgi göstermemiş..
O yüzden çocuklar babaya pek düşkün değiller.Saygı var ama saygı olduğu kadar sevgi yok.
Baba da yeni yeni düzelmeye başlamış işte.
Eskisi gibi değil.Bunun tesellisiyle onlar da iyi davranıyorlar.
Eşim kendi annesinde gördüğü için ezme huyu yoktur.
Ama kaynımda biraz var, insanları beğenmeme huyu.
Eğitim düzeyine göre sınıflandırma yapar bazen kendi kafasında.
Ya da dış görünüşüne göre.
benim erkek kardeşim yok babama benzeyip benzemediği konusunda yorum yapamayacağım ama erkek arkadaşım aynı babam takıntıları değer verdiği şeyler aynı onlardaki nasıl bir benzerlik onu anlamış değilim.
kesinlikle armut dibine düşüyor....
Genlerini tasiyan bir adam nasil benzemez? Illaki bir huyu olmasa digeri benzeyecek.
Bnece böyle bir istisna var. (Evli değilim). Ama abımden örnek vereyım babamın tıpkııs olmasa da birçok özelliği benziyor.
Ama tabı karakterde öenmlı genede insanın kendınde bitiyoo herşey....
tipkisinin tipkisi gibi bisi :)))
onun kadar tembel , onun kadar vurdumduymaz, onun kadar dunya yikilsa umrunda olmaz, ikiside bir civi bile cakamayacak kadar yeteneksiz ama ikiside hesap makinesi kullanmadan zor bi hesabi kafadan yapabilme yetenegine sahip .. birde onun kadar saf onun kadar temiz kalpli, onun kadar duygusal ve merhametli ...
ikiside gordugum en guzel baba ve en guzel es ..
hem esimi hem babasini ikisinide cok seviyorum .. iyiki annesine cekmemis :))
Aslında şöyle de olabilir, babam anneme iyi davranmamış ben onun gibi olmamalıyım ? Ama sanmıyorum...
Çocuk neyi görüyorsa o onun doğrusu oluyor ,bilinçaltına yerleşiyor, gidiyor yüksek okullarda farklı şehirlerde hatta ülkelerde okuyor veya yaşıyor ama yine de zihniyeti değişmiyor belki de...
erkek kardeşlerimden örnek vermem gerekirse evet kesinlikle benziyorlar..
en benzemiyorum diyen bile bir iki huyunu almış oluyor..baba erkek için
önemli bir rol model..
Evet katılıyorum, erkek kardeşimde babamdan bişiler var, eşimde de k.pederden, mesela küsme huyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?