Eşiniz yaptığınız yemekleri begenir mi?

genelde beğenir ..ama yeni bir şey denemişsem tadına bakar olmamış der zaten genelde ilkinde kolay kolay beceremem:)) ama en çok böreğimi beğenir...

ne demek beğenirmiklava:

şaka şaka beğenmese sabah evde yaptığı kahvaltıyla eve gelmez herhalde...bide dışarıda yese 100+ ??????????

benim eşim şeker,tuz kullanmıyor arkadaşla.hastalıktan mı?hayır felsefi olarak..CADIARZU..
yemek yapmayı ortaoukldan beri bilirim ehh iyide yaparım..eşşim sever yemeklerimi ama ilk zamanlar alışkanlık olarak tuz attığıum için hoşuna gitmiyordu.şimdi alıştım ben tuz atmıorum kendı tabağıma atıyorum,oda afiyetle yıyor.aldığı 10 kıloda kanıtı:) hheh

benim esimde hamur işlerimi ve pilavımı cok begenir. Hatta tatile gittigimizde pilavımı özlediğini söylemişti. Diger yemeklerimide bazen cok begenir bazen kusur bulur. Ama ben iyi yemek yaptıgım konusunda iddalıyım. Erkekler itiraf etmekte biraz zorlanıyorlar, kusur bulmada üstlerine yok napalım onlarda öyle fazla takılmamak lazım. süprizzzzzklava::sm_confused:

Allaha sükür yemeklerimi begenir, ama tatli yaptigim zaman ilaki birsey bulur. Zaten bu konuda bir o sikayetçi. Arkadaslarimi eve çagirdigimda, tarifleri almandan gitmiyor, gelde anlat.... Hem begnemez hem yer. ne pis bogaz bu yaaa :)))

benımkı ne yapsam beğenir onuniçin özel olursa dahada hoşuna gıdıyo ondan .hatta yemeği benım yapıp yapmadığımı bıle anlar sorar hemen.

Yaptığım herşeyi beğenir ooooo beğenmek ne kelime bayılır hatta:)
:) evlendiğimizde 65 kiloydu şimdi 85 duymasın kızacak bana :)

Ben evlenmeden önce hiç yemek yapmamıştım , bilmiyordum ve hiçte ilgimi çekmiyordu , mutfağa girmemin tek amacı ne yemek yapmış annem halam vs. bakmak içindi.

Annem çok yalvardı gel öğretiyim diye ama hep kaçtım zamanı gelince öğrenirim diye. Ne zaman ki evlendim ve mutfak denen o tehlikelerle dolu odaya girdim ben ne yapıcam şimdi anne dedim!

Önceleri hazır çorba , makarna , yumurta idare ettik . Eşime evlenmeden önce yemek yapmayı bilmediğimi söylemiştim o yüzden rahattım açıkçası , öğrenirsin üzülme demişti. Ne üzülücem ki demiştim hatırlıyorum da

Sonra anneciğimin verdiği tarif ve talimatlar sonra internetten öğrendiğim tarifler deneye deneye birşeyler yapmaya başladım. Oldu gibi de yani benim annem ve halam harika yemek yaptığı için benim lezzetli yemek kriterim biraz yüksek , o yüzden ne kadar lezzetli olursa olsun halamın , annemin ki gibi olmamış diyorum hep.

Eşim yeni yeni itiraf ediyor bana : İlk zamanlar ayvayı yedik demiştim karıcım , senin yemek yapmayı bilmemen dolayısıyla ama bakıyorum da sen beni bilmiyorum diyerek kandırmışsın der , kimbilir belki iltifat ediyordur.

Bir de eşimin başkasının yaptığı yemekleri yememek ve bu konuda pimpiriklik derecesinde takıntısı vardır , işim ne kadar zor anlayın , aslında onun da işi zor :) Bazen gelir mutfağı bi kolaçan eder , kontrol eder , bu ne , şu ne , bu neden burda sorularını sorar ben yemek hazırlarken. Sonunda dayanamayıp ayy tamam verdin mi ISO HACCP belgemi yapabilir miyim yemek diyip mutfaktan uzaklaştırırım. Yemeklerim hakkındaki düşüncelerini de hiç çekinmeden , başkalarının yanında söyler , eleştirir. Benim iyiliğim içinmiş , daha dikkat edebilmem içinmiş.

İlk zamanlar yardım etsin bana diye çok dil döktmüştüm , yemek yapamadığımda oturup ağlardım bazen hatta :) O bu konulara uzak olduğu için o da yapamazdı , sonraları işleri yoluna koydum kendim mutfakta bişeyler çıkarabiliyorum. Ama artık eşim gelip yardım ediyim mi dediğinde , biranda gözümün önüne : havada uçuşan bıçaklar , mahfolmuş bir mutfak , alev almış perdeler , en kötüsü kendini elini kolunu yanlışlıkla kesmiş bir eş hayali geliyor. Korkuyla ''Aman canım sen otur ben hazırlarım ! '' diyorum.

Eşimin evlenmeden önce ailesinden gördüğü yemek alışkanlıkları (aslında yememek alışkanlıkları desek daha doğru olucak) nedeniyle hiçbir sebze yemeğini ağzına sürmez, pilav-makarna yemez, çorba içmez... E ne yer bu adam diyecekiniz. Patates kızartması, pizza, ciğer tava, yumurtalı herşey. Maalesef liste burada bitiyor. Çok uğraştım sebze yemeği yesin, çorba içsin salata yesin diye ama :1no2: Eee yenenler bunlarla sınırlı olunca haliyle beğenmeme şansı da kalmıyor, patates kızartmasının nesini kötü yapabilirsiniz ki demi ama. Beni şimdiden düşündüren ise yarın bigün bebiş olunca nabıcam:sm_confused:

benim kocacımda çok sewer yemeklerimi..hatta annesinin ablalarının yanında bide över..ayy kıyamam ben ona bende onun sevdiklerine daha çok özenerek pişiririm..koçişimm akşama köfte ve makarna var.çorbada ama sen eminim köfteyi duyunca çorba içmezsin.hehehehe

ben ne yapsam yer begenmezse bile belli etmez eline saglik cok guzel olmus der hic kalbimi kirmaz ayyy canim kocisim benimmm

İlk zamanlar zorla yiyordu be kırılmıyım diye ama şimdi beğeniyor, misafir varken eline sağlık hatun der ama yalnızken hiçbirşey demez, ben mimiklerinden anlarım beğeniip beğenmediğini, benimkide sebzeyi pek sevmez varsa yoksa et, bende dana etinden başka et yiyemiyorum bu konuda anlaşamıyoruz.

benimki ilk zamanlar dibi tutmuş yanmış tuzlu yemeklerimi bile ayıla bayıla yediği için hevesim hiç kaçmadı daha güzel olucak dedi hep hatta çok güzel yakmışsın bile dedi ben de heveslendim öğrendim şimdi süper yapıyorum çok beğeniyor çok övüyor...herkes beğeniyor artık ustalaştım...nette yemek sitelerine bakın ben çok güsel tarifler buldum uyguladım...canım benim yemek de seçmez çok rahatım...nazar değmesin..

çok beğenir
gerçi yemeklerimi yiyen herkes çok beğenir
elimin lezzeti farklıymış öyle derler
sağolson eşimde yemek seçmez ne yaparsam büyük bir zevklen yer
bende öğrenciyken pek bişey bilmezdim annem bana hiç bir iş yaptırmazdı sonra üniv.ye başlayınca sürekli makarna, pizza, patates kızartma vs biyere kadar dedim ve yemek yapmasını öğrenmeye başladım ufak tefek yaptıkca daha iyi öğrendim
ve fazla fazla yapardımki arkadaşları çağrırır hep beraber yerdik onlarda çok beğenirlerdi bu akşam ne yiyoruz felan diye takılılardı
evlendikten sonrada kendimi biraz daha geliştirdim bu konuda
bazen atmasyon yemeklerde yaparım ama güzel olur a.s

beğenir...
hele annesi yanımızdayken 2 dakkada yaptı karıma bak nasıl güzel olmuş yavrum ellerine sağlık falan der tatlicadiarzu
annesi olduğunu unutmuş galiba:teytey:

kötü bile yapsam asla demez.ellerine sağlık der ve tabağını bitirir asla kırmaz canım benimmmmmmmm

benim eşimde yemeklerimi çok beğenir ve mutlaka her yemekten sonra eline sağlık çok güzel olmuş deyip beni mutlu eder. eee bende fena değilimdir yani mutfakta

beğenirse beğendim der, beğenmezse ikinci kez yemez ordan anlarım beğenmediğini.. ama bazen ben de hakkaten saçma sapan yemekler yapıyorum aceleyle, ben bile beğenmiyorum..

benim eşim yeni evlendiğimiz sıralarda yemeklerimi beğenmezdi açıkcası...eşim adanalı ben ankaralıyım...eşim tarafının yemekleri daha bir başka oluyor hafifi yağlı oluyor,etli oluyor, tava tarzında oluyor...ben de annemden öğrendiğim kadarıyla tabii sağlık açısından da düşünerek az yağlı,ızgara,hafif haşlama tarzı yemekler yapıyordum fakat eşimin beğenmediğini anladığımda artık onun memleket yemeklerine döndüm...zamanla da kıvırdım bu işi...artık yaptığım yemeklerin yanında parmaklarını da yiyor...

çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk beğenir ve başkasının yemeğini benim tabağımdada görse ayırt eder çünkü ben yemek yapmasını eşimden öğrendim hehhhhhhhhhhhhh onun taktikleriyle yapıyorum o yüzden çok beğenir hatta beni geçtin artık der birde annemin yemeklerini çok beğenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…