Eşinizden boşandıktan sonra yaşadığınız sıkıntılar oldu mu?

ben asla ikinci bir evlilik düşünmüyorum fakat bebeklerimin babası onları aramaz sormaz sizin gibi çok kişiden duyuyorum bunu ikinci evliliğini yaparsan ve eşiniz çocuklarınızı sahiplenirse onlar çok mutlu olurlar diye bu ne kadar doğru bilemiyorum ama bu yönde söylenenler ve yazılanları görünce ikinci bir evlilik için acaba öyle mi demekten geri alamıyorum kendimi..
Allahım çocuklarımızın yüzünü güldürsün inş...

haklısınız.amin inşaallah.allah korkusu içinde gerççek olan biriyle tanısdıgınızda ondan hayırlısı olamaz muhakkak.ama güven bir kere yitirildimi de ikinci bir girşimde bulunmakta çok zor oluyor.ne diyelim artık hayırlısı ama benim yaşantımdan anladıgım tek sey.eğer bir şey olmuyorsada illa olacak diye zorlamanın da bir anlamı yok.bir yerden soonra inceldiği yerden koparacaksın.

hayatta kolay olan ne var ki evlilik hayatı yuva kurmak ne kadar zorsa o yuvanın dağılması ve yeni bir hayata başlamak daha da zor tabi yanınızda size her ne olursa olsun arkanızda duracak size destek olacak aileniz varsa biraz hafifliyor taşımaya kalktığınız bu yük.
ama şöyle bir şey var ki bir şey olmuyorsa olmuyor zorlamak daha da yıpratıyor insanı..hele bir de çocuk varsa ortada o daha da zor..

kesinlikle ve aynen katılıyorum size.çok güzel söylemişssiniz her bir cümlesini.

ben asla ikinci bir evlilik düşünmüyorum fakat bebeklerimin babası onları aramaz sormaz sizin gibi çok kişiden duyuyorum bunu ikinci evliliğini yaparsan ve eşiniz çocuklarınızı sahiplenirse onlar çok mutlu olurlar diye bu ne kadar doğru bilemiyorum ama bu yönde söylenenler ve yazılanları görünce ikinci bir evlilik için acaba öyle mi demekten geri alamıyorum kendimi..
Allahım çocuklarımızın yüzünü güldürsün inş...

bebeklerim demişsiniz demek ki çocuklarınız küçükler, küçükken atlatması daha kolay bi durum bu bence. siz memnun olduğuma bakmayın önceleri alışana kadar çok çektirdim üvey babama her yapttığı gözüme batardı yalan değil. ve ben onunla aynı evde kalmıyordum yan dairede ananemle kaldığım halde. sadece yemeklerde bi araya gelirdik ama her yaptığı batardı bana :D şimdi pişmanım tabi yaptıklarıma ama ben 14 yıl annemle aynı yatagı paylaştım nası kolay olsun. çocuklarınız küçükken böyle bi şeyi düşünün bence yada tamamen kapılarınızı kapatmayın emin olun onları kendi çocugu gibi sevecek birileri var şu hayatta...

canım basın sağolsun.kım bılır dediğinde haklı olabilirsin tabiki.Allah korkusu içinde merhameti olan bir insanla krşılaştıgında dedıklerın gercekten de doğru olur.ama işte herkes iyi niyetli değil maalesef.benim en güvendiğim insanlardan yediğim darbeler yüzünden güvenim kayboldu.kendi öz babası kızına tam anlaıyla babalık görevini yerine getiremezken üvey bir baba ne kadar koruyup kollar bılemıyorumm kı.işte burda o doğru insanı bulabilmek önemli olan.ama bunuda insan anlıyamıyor ki.o yüzdende hep bir adım geriden gelıyoruz.rabbim cümlemizi iyi niyetli vicdanlı insanlarla karşılaştırsın inşaallah.

amin canım cümlemize. emin olun öyle insanlar var şu hayatta. benim öz amcalarım bi kez olsun aramadılar şu yaşıma kadar bide amca baba yarısı derler, yalan. üvey babamın kardeşleri el üstünde tutarlar beni yalan değil. kendi akrabalarımdan görmedim ben onların yaptığını bana. allah herkese böle üvey babalar, üvey anneler nasip etsin.

amin canım cümlemize. emin olun öyle insanlar var şu hayatta. benim öz amcalarım bi kez olsun aramadılar şu yaşıma kadar bide amca baba yarısı derler, yalan. üvey babamın kardeşleri el üstünde tutarlar beni yalan değil. kendi akrabalarımdan görmedim ben onların yaptığını bana. allah herkese böle üvey babalar, üvey anneler nasip etsin.

amin cnm inşaallah.ne mutlu o zaman sanada annenede ve babanada.gerçekten böyle iyi insanların varlığını bilmek bile insanı çook mutlu ediyor.rabbim inşaallah iyiliklerini hep böyle daim eder.amiiiiiinn

Allahım ya ne insanlar var.Nasıl insan bunlar insan evladının,kardeşinin mutluluğu ile nasıl oynar anlayamıyorum.Demek ki eşin senden seve seve onlardan ötürü ayrılıyor.Çok yazık.Bence en doğrusunu yapıyorsun.Eşin yuvasına sahip çıkacağına ,ayrılma yoluna gidiyor.Allah kolaylık versin canım.

Aslında evliliği kötü niyetli aileler daha çok yıkıyor uzaktan gelen taşmı insanın daha çok acıtır yakındanmı ?evlendiği zaman ne oluyorsa evlatlarının evliliğini bir türlü kabullenemiyorlar.Bİrde bir köşede bir yazı okumuştum karısını aldatan erkeklerin çoğunun arkasında eşini kendisindrn soğutan faktörler oluyormuş misal eşini kabul edemiyen ısınamayan bir kayınvalide yada görümce
Bunlar sürekli oğullarının kafasına eşi hakkında negatif düşünceler soktuğu için erkekte eşinden soğuyormuş

Aslında evliliği kötü niyetli aileler daha çok yıkıyor uzaktan gelen taşmı insanın daha çok acıtır yakındanmı ?evlendiği zaman ne oluyorsa evlatlarının evliliğini bir türlü kabullenemiyorlar.Bİrde bir köşede bir yazı okumuştum karısını aldatan erkeklerin çoğunun arkasında eşini kendisindrn soğutan faktörler oluyormuş misal eşini kabul edemiyen ısınamayan bir kayınvalide yada görümce
Bunlar sürekli oğullarının kafasına eşi hakkında negatif düşünceler soktuğu için erkekte eşinden soğuyormuş

çok doğru demişssiniz. benim kayınvalidem ve görümcemde aynısını yaptı bn onlara adım attıkça onlar beni yok saydılar ve oğullarına da yok saydırdılar. resimlerimi kaldırdılar ben yokmuşum gibi davrandılar ee ne oldu iş boşanmaya kadar geldi. dediğiniz gibi yakından gelen taşlar insanın canını daha çok acıtıyor.

yakından gelen taş tabiri gerçekten bizim halimize cuk oturdu.eğer onlar bu yuvayı dağıttıkları için mutlularsa vicdanları rahat bir şekilde yaşayabiliyorlarsa yapacak pek de bir şey yok.çünkü amaçlarına ulaşmışlar, zafer onlarındır. ee bi de şu var tabi eğer koca istemese ailesinin karışmasını müdahale etmesini çok da güzel tepki koyabilir illa kırmak kavga etmek ya da görüşmemek değil biz bir aileyiz siz bir adım ötede durun mantığını izleyerek bundan kaçınıyolarsa ya buna güçleri yok ya da evlilik sorumluluğunu tam almamışlar böyle biriylede evli olmak bize ne kadar mutluluk getirir sonuç ortada.
boşanma sonrası için asla evlenmemek hayata kendimizi kapatmak doğru değil bence tabi ki çocuklarımızı düşünüyoruz ama onları sevecek sahiplenecek biri mutlaka çıkacaktır sonuçta onlarda mutlu bir aile yuvasına özlem duyuyolar.
herkesin hakkında en hayırlısı neyse o olsun ne olursa olsun güçlü olmak gerek ilk önce kendimiz sonra sevdiklerimiz için.hiç bir şey için geç kalınmış değil hayat yaşamaya değer..hüzünlerimiz üzüntülerimiz geçici mutluluğumuz daim olsun..

haklısınız.amin inşaallah.allah korkusu içinde gerççek olan biriyle tanısdıgınızda ondan hayırlısı olamaz muhakkak.ama güven bir kere yitirildimi de ikinci bir girşimde bulunmakta çok zor oluyor.ne diyelim artık hayırlısı ama benim yaşantımdan anladıgım tek sey.eğer bir şey olmuyorsada illa olacak diye zorlamanın da bir anlamı yok.bir yerden soonra inceldiği yerden koparacaksın.

Dediğinize aynen katılıyorum.Hiç kimse mutlu olduğu ortamdan terk edip gitmek istemez.Kimin ne yaşadığınıda Allah tan başka kimse bilemez.Evlilikte o insan ile siz o evde yaşıyorsunuz.her türlü sıkıntıyı siz yaşıyorsunuz.Eşim beni senelerce yanlız bırakmış ,sevgiden yoksun bırakmış,benimle hiç bir şey paylaşmamış ve en sonunda mutsuz olmama sebep olmuş.Dışardan evliliğini sürdür ,çocuklar için devam et demesi kolay.Ya kadının mutluluğu o ne olacak.Kadını niye hiç kimse düşünmüyor.

Dediğinize aynen katılıyorum.Hiç kimse mutlu olduğu ortamdan terk edip gitmek istemez.Kimin ne yaşadığınıda Allah tan başka kimse bilemez.Evlilikte o insan ile siz o evde yaşıyorsunuz.her türlü sıkıntıyı siz yaşıyorsunuz.Eşim beni senelerce yanlız bırakmış ,sevgiden yoksun bırakmış,benimle hiç bir şey paylaşmamış ve en sonunda mutsuz olmama sebep olmuş.Dışardan evliliğini sürdür ,çocuklar için devam et demesi kolay.Ya kadının mutluluğu o ne olacak.Kadını niye hiç kimse düşünmüyor.

aynen hayalcim.lakin dışardaki insanlarda devam ettir derken bilmeden söyluyorlar bizler kendi acımızdan yasananları bılıyoruz o yuzdende devam ettırmek ıstemıyoruz.haklıyızda.ama ıste onlarda bızım acımızdan devam ettır bosanırsa daha kötu olur dıye dusunceyle soyluyorlar.evt aslında boşanmak bır kadın için cok zor ve cok kötü.evlılıkte bence yıpranan taraf cocuk ve kadındır.erkeklere hıcbırsey olmuyor.onlar yolarına ıkı ucgun belkı moral bozuklugu yasıyorlar.ama işte o kadar.pekı ya kadın?ayakta kalmak için hele birde aileden destek bulamıyorsa vay kadının haline.hayat mücadelesi işte o zaman baslıyor.gönül hep ister karı koca arasının hep sağlam kalmasını.ama nerdeee.taraflardan ya biri bozuk oluyor yada aıleler yuzunden cıftler arasında delı ruzgarlar esiyor.isyan etmemek en güzeli.ama işte mutlu bir aile gördüğünde ister istemez..biz neden böyle olamadık bizim suçumuz neydi diye düşünüyorum ama o an aklıma isyan etmemem gerektiğini ve kaderime inanmam gerektıgını dusunuyorum.beterin beter var sonucunda.ben her halımesukredıyorum.rabbım kımseyı ısyan ettırmesın.

Meraba hanımlar ben daha çok yeniyim aranızda songünlerde bende zor dorumdayım boşanma kararı aldım üç tane çocuğum var 32 yaşindayım 17 senelik evliyim bu kararı yıllar önce aldım aslinda çoğu annelerin yaptığını yaptım bende çocuklar diye hep erteledim şimdi nasıl bir yanliş karar verdiğimin yeni farkına vardım mutsuz bir anne olarak büyüttüm onları çok pişmanım şimdiye kadar çok zor günler geçirdim şiddet saygısızlik aslinda şu an bana elini bile süremiyor iki defa şikayette bulundum son bir şansı kaldı tekrar yaparsa çocuklarını göremezssin diye uyarı aldı polisten ne eşimin ailesi nede benim ailem anlamiyor beni neden şimdi böyle bir karar verdin vurdumu sana diyorlar daha önce yaşim küçüktü cesaretim yoktu içimde eşime karşi hiçbirşey kalmadı bana her vurduğunda sevgiden eser kalmadı yerini nefret aldı bir gün sıra bana gelecek bana yaptıklarının hesabını sorarım düşüncesiyle geçti onca seneler okadar uzunki yaşadıklarım özetlemeye çaliştım benim durumumda olan arkadaşlara çok ihtiyacım var dertleşmek için

aynen hayalcim.lakin dışardaki insanlarda devam ettir derken bilmeden söyluyorlar bizler kendi acımızdan yasananları bılıyoruz o yuzdende devam ettırmek ıstemıyoruz.haklıyızda.ama ıste onlarda bızım acımızdan devam ettır bosanırsa daha kötu olur dıye dusunceyle soyluyorlar.evt aslında boşanmak bır kadın için cok zor ve cok kötü.evlılıkte bence yıpranan taraf cocuk ve kadındır.erkeklere hıcbırsey olmuyor.onlar yolarına ıkı ucgun belkı moral bozuklugu yasıyorlar.ama işte o kadar.pekı ya kadın?ayakta kalmak için hele birde aileden destek bulamıyorsa vay kadının haline.hayat mücadelesi işte o zaman baslıyor.gönül hep ister karı koca arasının hep sağlam kalmasını.ama nerdeee.taraflardan ya biri bozuk oluyor yada aıleler yuzunden cıftler arasında delı ruzgarlar esiyor.isyan etmemek en güzeli.ama işte mutlu bir aile gördüğünde ister istemez..biz neden böyle olamadık bizim suçumuz neydi diye düşünüyorum ama o an aklıma isyan etmemem gerektiğini ve kaderime inanmam gerektıgını dusunuyorum.beterin beter var sonucunda.ben her halımesukredıyorum.rabbım kımseyı ısyan ettırmesın.

Öyle canım mutsuzluğu çeken bizleriz.Birde ailenin destek olmaması hepten insanı yıkıyor.

Meraba hanımlar ben daha çok yeniyim aranızda songünlerde bende zor dorumdayım boşanma kararı aldım üç tane çocuğum var 32 yaşindayım 17 senelik evliyim bu kararı yıllar önce aldım aslinda çoğu annelerin yaptığını yaptım bende çocuklar diye hep erteledim şimdi nasıl bir yanliş karar verdiğimin yeni farkına vardım mutsuz bir anne olarak büyüttüm onları çok pişmanım şimdiye kadar çok zor günler geçirdim şiddet saygısızlik aslinda şu an bana elini bile süremiyor iki defa şikayette bulundum son bir şansı kaldı tekrar yaparsa çocuklarını göremezssin diye uyarı aldı polisten ne eşimin ailesi nede benim ailem anlamiyor beni neden şimdi böyle bir karar verdin vurdumu sana diyorlar daha önce yaşim küçüktü cesaretim yoktu içimde eşime karşi hiçbirşey kalmadı bana her vurduğunda sevgiden eser kalmadı yerini nefret aldı bir gün sıra bana gelecek bana yaptıklarının hesabını sorarım düşüncesiyle geçti onca seneler okadar uzunki yaşadıklarım özetlemeye çaliştım benim durumumda olan arkadaşlara çok ihtiyacım var dertleşmek için

Canım ya boşanma konusunda en doğru kararı almışsın.İnsan bu dünyaya bir kere geliyor.Allah insana mutsuz ortamda durmu diyiyor.Mesela benim annem.Senelerce bizim için sevmediği bir insanla yaşadı ve bizler sonunda evlenip gittik.Ve annem hala sevmediği insanla yaşamak zorunda çünkü artık 65 yaşında.Yani şunu demek istiyorum çocuklar harhalikalde büyüyor.Siz evli kalsanızda kalmamanızda.

Ben duygusal olarak zor atlattım.
Çalıştığım halde, gelecek korkum çok oldu. Kızım ergenlik çağındaydı, o da beni çok zorladı.
Ve en önemlisi bana destek olmayıp potansiyel tehlike olarak gören sevgili arkadaşlarım (!) hepsini hayatımdan bir kalemde temizledim. Dostumu düşmanımı o zaman anladım.

İnanın yazınızı okuyunca çok üzüldüm.Hem cinslerimin eşinden ayrılmış bayanlara hemen dul damgası yapıştırmalarına anlam veremiyorum.

Bekar bir bayanla,eşinden ayrılmış bayan arasında ne fark olabilir.neden hep eşinden boşanmış bayanlar tehlike olarak görülür
Benim çevrem,arkadaşım dediğim,hatta güvendiğim bayanların boşandım diye acaba kocamı'mı ayartacak gibi saçma sapan kafalarında şeyler uydurmak nekadar sağlıklı aslında oda onların sorunu.

Ben evliyim

ama eşinden boşanmış bayanlara bu gözle bakılmasına çok üzülüyorum.bunlar yüzünden çoğu bayan mecbur evliliklerini devam ettirmeye çalışıyor.çünkü maddi özgürlüğü yok ailesine gitse çevre ne diyecek ve hangi gözle bakacak korkusu var.

İnanın yazınızı okuyunca çok üzüldüm.Hem cinslerimin eşinden ayrılmış bayanlara hemen dul damgası yapıştırmalarına anlam veremiyorum.

Bekar bir bayanla,eşinden ayrılmış bayan arasında ne fark olabilir.neden hep eşinden boşanmış bayanlar tehlike olarak görülür
Benim çevrem,arkadaşım dediğim,hatta güvendiğim bayanların boşandım diye acaba kocamı'mı ayartacak gibi saçma sapan kafalarında şeyler uydurmak nekadar sağlıklı aslında oda onların sorunu.

Ben evliyim

ama eşinden boşanmış bayanlara bu gözle bakılmasına çok üzülüyorum.bunlar yüzünden çoğu bayan mecbur evliliklerini devam ettirmeye çalışıyor.çünkü maddi özgürlüğü yok ailesine gitse çevre ne diyecek ve hangi gözle bakacak korkusu var.

ben böyle düşünen insanları kınıyorum.İnsanın eşi vefat da edebili ve o şekilde de dul kalabilir.İlla boşanma ile olacak diye bir şey yok.

gültena hayalin dediklerine katılıyorum üzülerek.boşanmak iyi birşey olmasada mutsuz bir ortamda devam ettirmekte güzel değildir.boşanma kararı almışsınız.zor bir süreç beklıyor seni allah yardımcın olsun.inşaallah zor zamanlarda ailenden maddi ve anevi destek görebilirsin cnm.ailenin desteği olması cok önemli.3 tane cocugun var tam ergenlık cagında deli dolular ama bazı seylere sahıtlıklerı olduysa eger senı anlayısla karsılayacaklardır.bu erkekler kadını hor gördükçe hırpaladıkca bızden sevgılerınıde saygılarınıda alıp goturuyorlar.cok yazık dıyorum bu adamların yaptklarına.bu devırde adam gıbı adam varsada bızede ugrasın.ama ben goremıyorum ki maalesef.

Merhaba kizlar bende cok kotu bir durumdayim.gorucu usulu oldu evliligim ama dugunume kadar sevdim asik oldum. Turkiyeden almanyaya gelin geldim. Uc sene oldu. Buraya bir turlu alisamadim. Aileler arasindaki farktan cok bocaladim. Hem yasadigim yer hem yeni bir aile hem ayri bir dil ve hic arkadasim olmamasi beni mahvetti. Esim ailesine cok duskundur. Beni hep ezdirirdi.kavga gurultu yeri geldi sakince konustum ve bunu atlattik. Simdi yeri gelince savunur. Ailesinide beni tanidi bende onlari. Simdi 9 aylik bir bebegim var. Esim bana ve yavrumuza duskundur. 4 aydir evimde degil kaynanamla yasiyorum. Annem sinir hastasi evi hep temiz istiyor ama bir bardak bile kaldiramiyor. 22 yasinda gorumcem var yeni calismaya basladi. Ne simdi nede oncesindede yardimi vardi. Bunlari hic sorun yaratmadim. Ama simdi esime tahammulum yok. Bir ev arayisi yada benim durumumu anlamiyor. Evsiz kalmamizin sebebi abisinin giderlerini odeyip kendisininkini odememesi . Ve otomatik olarak sucluyor ve tartistikca agir sozlere bas vuruyorum istemedende olsa hic olmucak bir konudan Kavga ettik agir sozler girdi aramiza... ucak biletimi aldi ertesi gun gidicektim ama oglumu vermedi. Bende onsuz gidemedim. Simdi baristik . Hatalarimizi konustuk yapmicagimiza soz verdik. Ama beynimi durduramuyorum kizlar beynim hep olmicak. Bu evlilik elinde sonunda biticek diyor. Kendi kendi piskolojimi bozuyorum. Nolur bana yardim edin. Ev bulduk yakinda tasinicaz. Ama bu bile beni rahatlatmiyor. Kocami seviyorum. Ama baska bisey var adini koyamadigim. Yyorumlarinizi bekliyorum. Hepinize simdiden cok tesekkur ederim

eşim benden çok ailesine ve ablasına düşkün bu yüzden. 4 ay oldu evleneli bana evlilik bildirmediler. kocamda onlardan yana oldu. en son evden eşya almaya geldiğinde ağlayarak ayrıldık ama ablamla anneme söz verdim seninle olamam, senin günahını çekerim diyor. beni aile bilmiyor anlayacağın. bende ne yalan söyleyim beddua ediyorum resmen gururumla oynadılar.[/QUOTE
ayni biz bizde o durumdayiz bakalim nolcak 3 yasinda bir oglum var aile olamiysck yuva kuramiyack annesi babasina duskun olanlar evlenmesin onlar yuzunden cocum peisan

Sana yazcaktim acemiym ozur yalnis oldu alt kisim bana ait

Bende yeni uye oldum ve konu acmasini bilmiyorum. Ailesine duskunluk guzel bisey bende aileme duskunumdur. Ama onemli olan arayi saglamak ve ben hakliysam haklisin diyebilmek ama o yok hakli olsam dahi hep bir tepki.. sen yanlis anliyorsun. Bugun bana sen hep kotu dusunuOrsun o yuzden boyle dedi.esimin cok sefkatine sevgisine ihtiyacim var ama o bunu anlamiyor cok uzuluyorum hep agliyorum. eski kocami geri istiyorum.ama hic geri gelmicek sanki elim kolum bagli.. insallah bizim icin hayirlisi olur... allah seninde yardimcin olsun...

Back
X