Eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

Bende okudukça morelim bozuluyor şu evin kredi borcu bitsin diye dua ediyorum bu kredi olmadan çok rahattık vallahi kiracı olmayı özledim 2 yıl kaldı bana kalsa ev olmasada olurdu annemlerin apartmanı nasılsa miras kalacak para konuşuna uyuz oluyorum
Canım iki yıl ne ki geçer, bak bir eviniz olacak fazla maldan zarar gelmez. Annenlerin apartamanı iyi de eşin rahat edebilir miydi orda bunu da düşün. İnan kazandığın bir yatırıma gidiyorsa hiç üzülme senin sonuçta.

valla ilk mesajımın espirili olduğunu 14 kişi kabul etmiş,okuyup da gülüp geçenleri hesaba katmıyorum,çünkü ööle olmalı ki sizin haricinizde kimse buna hindi gibi kabarıp, bana efelenmeye kalkmamış!!!.bööle olması absürt olurdu herhalde,çünkü herkes -siz hariç-bunun gülüp geçilmesi bir konu olduğunu kavrayabilmiş.kanımca sizin de kavrama probleminiz yok,sadece burada artistlenip bir şeyler yazmak için bazı yerlerden pick-up yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum.
fatura ve evin idaresi ya da başka diğer ev işi paylaşımı konusunda kendi evimden size bir örnek vermedim ki siz benim ev içi durumumu nereden biliyorsunuz da burada başımıza evlilik uzmanı kesiliyorsunuz?ve evet,benim hayatım eşim ve çocuklarımın üzerine kurulu.diğer milyonlarca türk kadını gibi....sizin başka fantastik ilgi alanlarınız varsa ne diim?marjinalsiniz,bravo...biz sizin çağınızı yakalayamıyoruz!
harçlık olayı da diğer mantıklı arkadaşlar gibi benim de tuhafıma giden bir olay,bunu da zaten ilk mesajımda gene kavramış olmalıydınız...ama eğer anlamadıysanız,yardımcı olayım;harçlık,çocuğa verilir,yetişkin bir bireye değil!anlamadığınız bir nokta varsa,sabırla değişik bi şekilde tekrar anlatmaya hazırım.
yanlız anlama ve kavrama probleminiz yok da bu tip birşeyle sivrilmeye çalışmaksa derdiniz,bu size yazacağım son cvp,lütfen fikirlerinizle populer olmaya çalışın,sağa sola efelenerek değil....mutlu ve esen kalın.

Yani altın değerliği taşıyan,gerçek cümleler bunlar..:68:
'Derinss' in mesajları gibi alıntıya değeceğini düşündümde:13:

valla anlamak ıstedıkten sonra anlarsın anlamazsanda anlamaz geçersın konuyu uzatmaya gerek görmedım bu arada anladımmmm

İstedikten oluyor muş!
Bir nebzede olsa,daha anlaşılır yazılabiliniyor muş değil mi?
Burda insanlara birşey anlatırken,karşımızdaki insana saygımız yoksa
kendimize saygımız olmalı!!Eleştiriye açıkta değilsiniz enteresan!
Ben olsam hakaretlere baş vuracağıma,eleştirileri değerlendirir,
kendimi geliştirmek üzere kolları sıvardım..
Gelişi güzel,Allah ne verdiyse birşeyleri anlatmak insanlara değer vermemektir..yada gerçekten
anlatım bozukluğu vardır kişide..Tüm yazdıklarınızı size iade ediyorum..hoşçakalın.

Tiryandafila sana ilk kez katılmıyorum, bazı erkekler para nasıl idare edilir bilmiyor uğraşmak istemiyor. Benim babam da anneme verirdi bütün kazandığını, annem faturalar, giderler, alışveriş vs öder kalanıyla idare etmeye çalışırdı. Eğer bunları babam yapsaydı değil bir maaşla on maaşla geçinemezdik. Çünkü örnek babam gider hiçbirimizin yemediği bir meyveden 3-4 kilo alır, eğer o hafta annem yoksa bütün maaşı birkaç günde bitirir, elektrik, su, telefon gibi faturaları ödemez, bankada asla sırada beklemez, haliyle geçinemez. Annem çalışmadı ama hem evin geçimi hem ev işleri sorumluğu hep üzerinde oldu. Ama en azından babam hiçbir zaman ben para kazanıyorum gibi bir şey demedi ve bu harçlığın bir ay idare et durumu olmadı. Herkesin kendi düzeni belki bu annem için daha zor ama kendini öyle daha rahat hissediyor.
Bizde de önceleri hesap işi eşimdeydi, tabi o zaman aile sorunu yoktu. Kira, faturalar, kartlar herşeyle eşim ilgilenir bana harçlık verir ama tabi bittiği zaman öyle ayda şu kadar değil, inan o zaman acayip rahattı benim için. Şimdi ailesiyle aynı şehirdeyiz, asla öyle birşey yapma lüksüm yok, kendi kartımı ödüyorum, kirayı ben ödüyorum kalanını biriktiriyorum, tabi bu akıllanmış halim. Yoksa eşim benim maaşımla geçinip kendi maaşını ailesine verme düşüncesinde. Bu da beni deli ediyor.

Bir erkeğin kadın kadar evi idare edebileceğini ben de zaten düşünmüyorum, devamlı kadın işleriyle meşgul olan ve karışmayı seven tipler hariç. Burada mevzu kadının evin sorumluluğunu alması değil ki, kadın fatura yatırma, dışarı çıkma özürlü mü, tabi ki çıkar faturasını da yatırır, alışverişini de yapar. O zaman şu da bir gerçek ki, nasıl fatura vs işlerin erkeğe yüklendiğinde ağır olduğunu iddia ediyorsak, o zaman bütün bu işlerin sadece her zaman bayana yüklenmesi de ağır değil mi? Bu da bir tercihtir tabi, kadın hayatından memnunsa ve zor gelmiyorsa böyle yaşar, kimseye verecek hesap tabi ki yok.
Benim vurgulamak istediğim kadın birşeyden anlamaz, fatura bile yatıramaz değil, erkeğin evden bir haber yaşamasının, eve gelen faturayı yatırmasını geçtim (kim uygunsa o yatırır) faturadan haberi olmaması, kısaca eviyle neredeyse bir bağı olmaması , ayrıca erkeğin bütün parasını kadının eline sayması (eşine paranın büyük kısmını verebilir ama cebine de yeterli derece de para alır heralde, karısından mı isteyip duracak) bana ters, böyle bir erkeği geçtim, böyle bir evliliğin bana göre anlamı yok, bana göre !

Bir erkeğin kadın kadar evi idare edebileceğini ben de zaten düşünmüyorum, devamlı kadın işleriyle meşgul olan ve karışmayı seven tipler hariç. Burada mevzu kadının evin sorumluluğunu alması değil ki, kadın fatura yatırma, dışarı çıkma özürlü mü, tabi ki çıkar faturasını da yatırır, alışverişini de yapar. O zaman şu da bir gerçek ki, nasıl fatura vs işlerin erkeğe yüklendiğinde ağır olduğunu iddia ediyorsak, o zaman bütün bu işlerin sadece her zaman bayana yüklenmesi de ağır değil mi? Bu da bir tercihtir tabi, kadın hayatından memnunsa ve zor gelmiyorsa böyle yaşar, kimseye verecek hesap tabi ki yok.
Benim vurgulamak istediğim kadın birşeyden anlamaz, fatura bile yatıramaz değil, erkeğin evden bir haber yaşamasının, eve gelen faturayı yatırmasını geçtim (kim uygunsa o yatırır) faturadan haberi olmaması, kısaca eviyle neredeyse bir bağı olmaması , ayrıca erkeğin bütün parasını kadının eline sayması (eşine paranın büyük kısmını verebilir ama cebine de yeterli derece de para alır heralde, karısından mı isteyip duracak) bana ters, böyle bir erkeği geçtim, böyle bir evliliğin bana göre anlamı yok, bana göre !

kesinlikle katiliyorum kocanin eline belli miktar para vermek bana da ters geliyor.
ne o bana harclik gibi versin ne de ben ona
bizim de yaptigimiz bu
odemeler yapildiktan sonra para evde birakilir kim ne kadar istiyorsa ordan alir.

Çok matah, övünülesi birşey olduğu için değil, gerçek bu olduğu için yazıyorum.
Hayatım boyunca hiç kimseden harçlık almadım. Ne babamdan, ne kocamdan.

Liseden beri hep burslu bir öğrenciydim. Üniversite 3.sınıftan itibaren de çalışıp para kazanan bir insandım. 1 gün bile işsiz kalmadım çok şükür. Kimsenin bana çıakrtıp da karşılıksız bir para verdiğini falan hatırlamıyorum.

Evlendikten sonrasına gelince. Eşimin maaş kartı kendi cüzdanında durur, benimki benim cüzdanımda. Daha birgün onun maaş kartını elime almışlığım yoktur, o da benimkini aynı şekilde.
Ama nerede ne paramız var biliriz, gizlimiz de yoktur. Gelirimiz giderimiz ayan beyan ortadır, ay sonunda hesabımızı yazar çizeriz.

Evin tüm harcamaları (mutfak, fatura, kızımızın okulu) eşimdedir. O öder.
Kalan para konut kredisine gidiyordu, üstünü de ben tabi ki tamamlıyordum.
Şimdi kredi bitti şükür..
İkimizin de maaş hesabında birikim oluyor. Bebek doğduktan sonra çalışıp çalışmayacağım net olmadığı için henüz bir yatırım düşünmüyoruz. Böyle işte..

Son düzenleme:
kart bende....o çalışıyo ama ben ona harçlık veriyorum:1:

Çok güldüm buna

Ben de tam tersi eşim maaşından tüm ödemeleri yapar nereye ne öder hiç haberim olmaz. Bu ödeme işleriyle uğraşmayı da sevmem. Ben kızımın okulu için şimdiden hesap açtım her ay maaşımın büyük bir kısmını hesaba yatırıyorum onun dışında kalan kısmı ben harcarım. Kredi kartı kullanmıyorum çalıştığım yere çantacıdan tutun, pijamacı, gümüşçü binbir çeşit tanıdık satıcı gelir katalog falan getirirler aydan aya nakit olarak taksit veririm. Büyük harcamaları da zaten eşimle onun kredi kartından yaparız. Sadece yaz dönemi biraz kışa göre sıkıntılı geçer eşim matematik öğretmeni kışın özel dersleri, dershane falan olduğu için rahat geçiyor yazın üç ay falan sadece maaşa kalıyoruz o zamanda benim maaşla falan idare ediyoruz.

Son düzenleme:
konu sahibi arkadas birturlu gelip yazamadi konusuna,bazi arkadaslar esinin maasini hayat standartindan bahsetmis.bizde ayi zor gecirenlerden ve kenara koydugumuz 3-5 kurusla ev alma derdindeyiz.ev,kredi arastirmasi yaparken,

bakin tesadufen ne buldum.

http://www.kadinlarkulubu.com/emlak/352084-nasil-ev-alinir.html

arkadaş 2 konudada başlık açmış,sonrada açtığı konulara gelmemiş:9:
bende 28 senelik evliyim,ilk evlendiğim zaman eşim maaşını getirdi verdi(ikramiyeleri kendi harçlığıdır)
emekli olduktan sonra emekli kartı bendedir eşim bilmez ne kadar maaş aldığını sormazda,ayrıca
çalıştığı şirkettende aldığı maaşı getiriir bana.faturalara gelirsek artık çok kolay otamatik ödeme
talimatı veriyorsun hoppp her şey ödeniyor,ben çalışmıyorum eşim teknik müdür sabah 7 de
çıkıyor evden akşam eve geliş saati belli değil.zaten her taraf market dolu adım başı market her taraf ben alışverişimide kendim yapıyorum vede hayatımdan memnunum,demem o ki herkesin evinin düzeni farklıdır.

Bişi itiraf etmek istiyorum; ben eşimden harçlık almaktan çok hoşlanıyorum :))))

Maaş kartım bende, cüzdanımda para var ama o istisnasız her sabah çıkarken paran var mı diyor, ben de boyun büküp idare ederim diyorum (param var halbuki :1: ) o da sembolik bir miktar çıkarıp veriyor :1: :1:

Böyle evcilik oynuyoruz işte :1: :1:

Babam harçlıklarımı aylık verirdi, evlenince de herşeyimiz ortak zaten :) Onun da para vermek hoşuna gidiyor herhalde, aldığım parayı mutfaktaki kumbarama atıp bazen en sevdiği pizzadan söylüyorum, akşam yemeği de kolaylaşmış oluyo böylece :60: :60:

Bişi itiraf etmek istiyorum; ben eşimden harçlık almaktan çok hoşlanıyorum :))))

Maaş kartım bende, cüzdanımda para var ama o istisnasız her sabah çıkarken paran var mı diyor, ben de boyun büküp idare ederim diyorum (param var halbuki :1: ) o da sembolik bir miktar çıkarıp veriyor :1: :1:

Babam harçlıklarımı aylık verirdi, evlenince de herşeyimiz ortak zaten :) Onun da para vermek hoşuna gidiyor herhalde, aldığım parayı mutfaktaki kumbarama atıp bazen en sevdiği pizzadan söylüyorum, akşam yemeği de kolaylaşmış oluyo böylece :60: :60:

Tatlım senin hoşuna giderek yaptığın birşeyse amanna!
Gün gelir benimde hoşuma gider eşimden harçlık isterim..
Bundanda gocunmam..Fakat buna mecbur tutulan kadınlar,
kadının eşine bir çocuk gibi muhtaç olması,boyun bükmesi gerçekten içler acısı..
ve buna rağmen çok çok normal miş gibi,'eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz' gibi bir başlık açılıp yorum beklenmesi çok komik gerçekten..
Senin yaptığın hoşuna gittikten sonra hiç bir sorun yok ki..Sonuçta haşlık istediğin ve bundan zevk duyduğun kişi eşin:)
Bak bende özendim şimdi sana:)
Akşam kocacığımdan bir miktar haşlık isteyesim geldi:9:

Tatlım senin hoşuna giderek yaptığın birşeyse amanna!
Gün gelir benimde hoşuma gider eşimden harçlık isterim..
Bundanda gocunmam..Fakat buna mecbur tutulan kadınlar,
kadının eşine bir çocuk gibi muhtaç olması,boyun bükmesi gerçekten içler acısı..
ve buna rağmen çok çok normal miş gibi,'eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz' gibi bir başlık açılıp yorum beklenmesi çok komik gerçekten..
Senin yaptığın hoşuna gittikten sonra hiç bir sorun yok ki..Sonuçta haşlık istediğin ve bundan zevk duyduğun kişi eşin:)
Bak bende özendim şimdi sana:)
Akşam kocacığımdan bir miktar haşlık isteyesim geldi:9:

İkimiz de maaşlarımızdan kendimize harçlık ayırıyoruz zaten ama o sorunca çok hoşuma gidiyo yahu :1::1: :1: O da babasından öyle gördü herhalde.

İste iste ondan aldığım para çok kıymetli :1: :1:

Helal olsun ya bu yorum cok hosuma gittiiiii :1:

Helal olsun ya bu yorum cok hosuma gittiiiii :1:

Sağol tatlım. Çok tatlı bişi ama ben işin şaka kısmındayım tabi ki. Yoksa kimsenin kimseye harçlık vermek gibi bir durumu yok. Onun bana her sabah istisnasız verdiği para çoook kıymetli, ben de para olduğunu bildiği halde evini, beni düşünmesi gururumu okşuyo ne yalan söyleyeyim.

bizim para çantamız var.
maaşımızı alınca direkt oraya koyarız.
o kendine aylık 20 mılyon falan alır.
harcamıyo zaten sigarası falanda yok.
evden işe işten eve..
bende fatura kredı kartı ve diğer harcamaları ayırırım.
çantada geri kalan parayıda biriktiririz.
:66::66:

Kira verilir
Otomatik ödemeye belli bi miktar yatırılır faturalar için
Kalan paradan 20 lira alır eşim kalanı benimdir
Adam üstünde para tutamıyor zorla veriyor canıma minnet

Son düzenleme:
Kazancını bana teslim eder,ödemeleri planlarım,bir miktar da ona veririm.Kendi gelirlerim de var.Onu ayırırım :)

Back
X