esinize hayir demenin ikna edici yollari?

doktoradayi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
110
6
16
35
İçel Mersin
bana mi oyle geliyor yoksa gercek mi dusuncem bilemem .erkekler hayir kelimesini hazmedemiyor.olmaz yapmicam gibi kelimeler onlari deli ediyor.peki siz bayanlar esinize ailesiyle ya da her hangi bi konuda hayir diyorsaniz bunu daha etkili sekilde nasil yapiyorsunuz?

Hayır dan anlayan bir eşe sahipsen "hayır" dediğin de eşin anlayışla karşılıyor.
Bak canım önce ki konuların da yazmıştım tekrar yazayım.
Lütfen iyi karar ver, evlilik kolay iş değil.

Son düzenleme:

Yani genel olarak HAYIR'dan pek hoşlanmıyolar evet. Ben de o yüzden sanki onu aslında kendisi istememiş gibi yapıyorum çoğu zaman

bikaç günde kaç tane konu açtın yaw :)
bu ne hız hepsine birden yetişebiliyor musun
artı burası dert topiği önce derdini bir çöz de
merak ettiklerini başka topiklerde sorarsın :)

yiter yaaa yiterrrrr diyesim geldi :)

mantıklı gerekçeni söyleyince hayırıda eveti de kabul ediyorlar.. gerekçen önemli canım..

gerekçe elbette önemli ama bazıları var ki en geçerli sebepte bile illa kendi dediği olsun istiyor hatta diretiyor genellikle baskı altında yetişmiş ve ailesinin etkisi altında olan erkeklerde böyle oluyor çünkü evlenmeden önce anne baba hep kendi dediğini yaptırmış erkek de onları model alıyor ve bi anlamda geçmişteki ezikliğini gidermeye çalışıyor kendi istediği olmazsa kendisini erkek gibi hissedemiyor tabii ki ben uzman değilim ama benim görüşüm bu. bunun dışında normal bir ailede normal şekilde yetişmiş bir erkek haklı gerekçeleri kabul edecektir.

Ben direk hayır diyorum
Hayır dediysem de hayırdır cidden

Son zamanlarda ben bişeye hayır demişsem asla evet olmaz o şey
bitmiştir yaniiii

Bende diyorum , tabi bi surat ifadesi değişiyor ama yinede benim için olmayacak bişeyse hayır derim yani

Diğer konularına da baktım, sen bu insanla evliliği iyi düşün derim. Kararsızsın ve bu hiç iyi bir şey değil

Son düzenleme:

bi surelige erteledim bi ay gibi bi sure bakalim ne olucak simdi arastirmalardayim:)))

Şu yazacağınız şeylerin hepsini bir başlıkta toplasanız yani ne mark ederseniz burada yazıyorsunuz dert olsun olmasın şimdi de hayır demenin yolları yani herkese göre bir yol vardır da önce bir evlen bakalım daha nişanlısın. Eşinin huyunu suyunu öğren biz burada ne dersek diyelim senin eşine uymayabilir sen bilirsin nasıl biri olduğunu, nasıl ikna edileceğini. Sırf karşı çıkmak için, hayır demek için hayır deniyorsa o zanman tepki alabilirsin ama mantıklı bir gerekçen varsa ve onu söylersen sorun yaşamazsın yani bir de konuyu bilsek bir şey yazıyorsun ama açıklama yap herşeyde kendi dediği mi olsun istiyor, senin hayır demene aldırmıyor mu bu mu yani o kadar genel yazmışsın ki yorum yazmak çok genel kalacak yani. Sen emin misin öncelikle evlenmek istediğinden ve doğru kişi olduğundan sürekli kaç gündür bir araştırma içindesin kaynananla muhabbet edememe filan vs fazlaca aşamadığın şey ya da kafanda büyüttüğün şeyler var evlenince hiç düşünemiyorum.

senin birlikte olduğun insanla çözemediğin bazı problemler var cnm açtığın konulara bakınca anlaşılıyor. o ve ailesiyle...bence önce bunları hallet yapamıyosan da psikologa danış

bütün açtığın konularda okumuşumdur ama sende şunu farkettim hep başkalarından onay bekleyip kendi kararlarını veremiyorsun gibi geldi. çok basit kendi başına halledebileceğin şeyler için bile sürekli fikir istersen ileride hiç kendi kararların olmayacak gibi geliyor.

ayrıca inan daha evlenmeden bu kadar minicik sorunları dert ediyorsan evlenmesen daha iyi. bunu neye dayanarak söylyorsun dersen açtığın konular ve sorun olmayan şeyleri sorun etmene dayanarak söylüyorum. şimdiden sorun çıkarmayan kayınvaliden seninle az konuşuyo diye bile soru sormuştun hatırladığım kadarıyla. inan ki bence herşeyi çok kafaya takıyorsun.

onerileriniz icin tskrler .onyargilariniz icinse bisey diyemicem.bi kac konuyla insani degerlendirmeiniz ne kadar dogru bu tatislir tabi .fakat su var ki amacim sadece kafami toplamaya yardimci olucak bilgiler ve tecrubeler edinmek .kimsenin dusuncesiyle bisey yapmisligim yok su zamana kadar asiyim bununla da gurur duyuyorum.konulara gelince eger rahatsiz ediyorsa okumamayi ya da yazmamayi tercih edebilirsiniz.sonucta zorunluluk yok.sinav donemime denk geldigi icin bu sure kafa toplamak amacli forma uye oldum.hayattaki degerlerim ve ben sadece bunlardan ibaret degiliz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…