Eşinize nasıl davranıyorsunuz?

Kavga çocuğun önünde olmadı. Orda bir ifade eksikliği olmuş sanırım.
Ben yanlış anlamışta olabilirim.Ama çocuğa bağırmak çocuğu ya agresifleştirir ya da içine kapandırır. Çocukta kendi yaşıtlarına zorbalık yapabilir veya kendi yaşıtlarından zorbalık görebilir.Sizin çocuğunuzu kötülemek için demiyorum kesinlikle. Ama eşiniz sakin olmalı. Ne ekersen onu biçersin yani. Siz de kesinlikle böyle durumlarda eşinizle sakince konuşun.

Çocuğa canını yakmadan sert tepki vermesi normal çocuğun her istediği ni yapmak iyi birsty değil sağlık li değil eşin kızdığı için sinirleniyorsun sen kızdığın zaman kendine kiziyormusun

Evet şimdi okudum ‘hayır diyememeyi’ bilinçaltı öğrenebilir diyor. Hayır diyememek bir çok insanın ortak noktası. Hayır dendiğinde nasıl olsa bunun bir işe yaramayacağını düşünebilir diyor. Çok önemli bir konu.
ben bu konuyu bir eşim ile detaylıca konuşup, yazıları okutayım :)
Ama eşimde olay sadece sevme konusunda değil. Örneğin kitap okuyorlar , o başka kitap okuyor , kızım başka getiriyor ama eşim hala elindekine bak bu daha güzel diyip onu gösteriyor. Eminim kendince daha güzelini göstermeye, öğretmeye çalışıyor Fakat inatlaşmanın mantığı yok çocukla , o ona bakmak istiyorsa onu göster di mi :)
Kızım et yemiyor maalesef . Belki biraz daha büyüyünce yer , eşim bu duruma üzülüyor hani ondan da gereken vitamini alsın diye ; yemek yiyoruz diyelim patates yemeği yiyoruz (et yemediği için ben etsiz yemekleri bile et suyu ile pişiriyorum ki bari suyundan alsın vitamini diye) çocuk güzel güzel patates yerken, tabağına et koyuyor bak bunu ye bu daha güzel diyor.
ama demek ki sana göre daha güzel ona göre değil ..
Ben onu anlıyorum o iyiliği için yapıyor ama kararlarına,isteklerine saygı duymalıyız .
ne uzun yazmışım durum böyle :)

Çocuğa canını yakmadan sert tepki vermesi normal çocuğun her istediği ni yapmak iyi birsty değil sağlık li değil eşin kızdığı için sinirleniyorsun sen kızdığın zaman kendine kiziyormusun
çocuğuma kızdığım zaman kendime kızıyor muyum diye soruyorsunuz sanırım ? Evet elbette kızıyorum. Böyle tepki vermeme gerek var mıydı diye düşünüyorum. ama dayak eylem ya da sözcük olarak benim lugatımda olan bir şey değil.

Çocuğun yanında değil ama eşinizi uyarmak daha mantıklı

2 yaş döneminde izin alıp öpmek sevmek lazım ki bu bilinç gelişsin. Anne baba olarak önce biz buna uycgz ki çevreden yapılana tepki vereblrsn.
Siz haklsnz babaya da bu şekilde aciklayn ama kizinizn yaninydkn babaya birnsey demeyin yine de. Bunu çok iyi şekilde eşinizle paylaşın ve kesinlikle açıklamasını yapın. Diğer arkdsn yazdklrna katlyrm ilerde ses cikarmyn insanlar olurlar buna sürekli maruz kalırlarsa. Benim de aynı yaşta oğlum var ağzını burnunu yememek için zor tutuyorum kendimi ama ilerde ona sorun çıkarack hiç bir şey yapmyrz. Tabi eşiniz o denli hesap etse yapmzdi yavrusu özlüyor sevmek istiyor ama işte her şey onların pskiljileri duzgn olan diye

Elbette ilerisini düşünse bunu yapmaz. O da dayanamadığı için yapıyor biliyorum ama onun da bir birey olduğunu kabul edip saygı duymak gerekir. Onunla bu konuyu bir kez daha detaylı konuştum, şimdilik iyi gidiyor umarım böyle kalır :)

Benim de esim benzer davranista bulundu. Ben bir sure sustum ama firsat buldukca arada kendisini tersledim. Sonra uygun bir zamanda cocugun ince ruhlu oldugunu 2 3 cumle ile anlattim. Simdi yapmiyor asla ama ben de esime cok yuz vermiyorum.Ben careyi boyle buldum

ben de katiliyorum babasi cocuk izin verdigi ve istedigi zaman sevebilir

Yanlış yapıyorsunuz eşiniz tabiki çocuğu dövmesin fakat sizin panter gibi öne atılıp kavga etmeniz doğru değil, baba ile evlâdın arasına giriyorsunuz, gizlice eşinizle konuşup halledin , tutarsiz anne baba olmayın lafinız bir olsun , böyle yaparak eşinizi ötekileştirmiş oluyorsunuz, babası öyle dedi diye büyük kavga çok saçma, bir süre sonra eşinizde de kayış kopabilir dikkat edin , bence gelişim kitapları okuyun , özellikle pedagojik kitaplar...

Panter gibi öne atılıp kavga etmedim. Bu tartışma çocuğumuzun yanında yaşanmadı.

Benim eşimde çocuğa karşı mesela bana çok uyarıda bulunur bir tokat dahi attığını görmeyeceğim ben çok dayak yedim bak ise yaramiyormustu der. Bı bakmissin çocuğa bağırır biz babamızın karşısında ağzımızi acamazdik falan diye. Ama fiziksel bir şiddet uygulamaya çoğundan emin olduğum için 5dk bekler sonra çocuğun gönlünü al bak vurmuyorsun ama sozunle korkutuyosun diye sonra gider ozurdiler.

Şöyle deneyin:
Kocanıza deyin ki: ‘’ Babası bak kızım öyle sevilmekten hoşlanmıyor ama onu ,şu şekilde oyuncaklarını konuşturarak güldürebilir, sonra da atçılık oynayabilirsin. GÜLÜMSEYEREK SÖYLE ve diy mi kızım diye kızından onay al aklı eriyorsa.

Sahsen esim ve abileri ablalari cok siddet gormus
Kendisi su an o kadar serbest ki evde otorite yok
Kirada oturdugumuz sirada kizimin disiplinini olusturmustum ama evimize gecince annem gile cok yakin oldugumuz icin darbe yapti annem otoritem yikikdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…