Eşinize nasıl davranıyorsunuz?

Esiniz cocuga bedenine kendi rizasi olmadan dokunulmasinin normal bir sey oldugunu ögretiyor.
Esinizle bu konuyu böyle konusun. Ciddi bir konu.
Baba kız iliskisi, babasi kızını seviyor meselelerini aşan bir durum.

3 yaş sonrası elektra kompleksine girdiğinde geçer.
Çok teorik düşünmeye ve büyütmeye gerek yok bence bunu.

Bana göre de yanlış hani ben ilerisi için bu kadar detaylı düşünmedim, yani herkes seni istediği gibi sevebilir vs . fakat rahatsız edici bir davranış sonuçta herkes istemediği bir şeyin yapılmasından rahatsız olur . 2 yaşında da 20 yaşında da 200 yaşında da.
Eşim onu aklınca kızdırıyor ama güzel bir şey değil. Ben kendim çok rahatsız oluyorum. Müdahale ister istemez ediyorum o da ben müdahale edince benden görüp yaptığını düşünüyor ama çok saçma çocuk ilk başta defalarca söylüyor yapma baba diye . Ya da her zaman yapma demiyor bazen kendisi koşup sarılıp öpüyor benden görse hep yapar di mi .
erkekler bazen çok sabit ve olaylara düz bakıyorlar :/

ya da oyun oynarken gel bunu oynayalım diyor, çocuk onu değil başka bişry oynamak istiyor ama ısrar ediyor bunu oynayalım diye .
Çocuğun kararına saygı duymuyor gibi . Ay gıcık . Aklıma geldi yine

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize toplu cevap olması açısından yazıyorum. Tartışma çocuğun yanında olmadı. Yazdığımdan öyle anlaşılmış şimdi fark ettim.

ne otoritesi ya çocuğa bağırmakla dövmekle tehdit etmekle çocuğun ruh sağlığını bozmaktan, yüreğini incitmekten başka bir şey yapmazsınız. bakın dövmek demiyorum, döverim diye tehdit etmek bile yeter çocuğu incitmeye. çocuğunuzu koruyun sonuna kadar. eşinizin bu tavırlarını değiştirmesi gerekiyor. bence boşanma sebebi bile olabilir bu. inatla tavırlarını değiştirmezse kimsenin benim çocuğumun psikolojisini bozmaya hakkı yok deyip boşansanız yeridir.

Siz birbirinizle çocuğun gözü önünde kavga ettikçe, çocuk benim yüzünden kavga ediyorlar deyip daha da üzülür eşinizle özel olarak konuşun bence. Daha önce şiddet uyguladı mı?

Kavga çocuğun önünde olmadı. Orda bir ifade eksikliği olmuş sanırım.

Siz birbirinizle çocuğun gözü önünde kavga ettikçe, çocuk benim yüzünden kavga ediyorlar deyip daha da üzülür eşinizle özel olarak konuşun bence. Daha önce şiddet uyguladı mı?
Kavga çocuğun önünde olmadı. Kendimi eksik ifade etmişim sanırım. Hayır daha önce hiç şiddet uygulamadı, uygulayacağını da düşünmüyorum ama şiddet sadece fiziksel şiddet değil ki işte..

Esiniz cocuga bedenine kendi rizasi olmadan dokunulmasinin normal bir sey oldugunu ögretiyor.
Esinizle bu konuyu böyle konusun. Ciddi bir konu.
Baba kız iliskisi, babasi kızını seviyor meselelerini aşan bir durum.
bu tarz anne babaların büyüttüğü kızlar ilerde eşinden sevgilisinden şiddet görse sesini çıkaramıyor çünkü alışmış bedenine o istemeden bir şeyler yapılabileceği fikrine. tecavüze uğrasa sineye çekebilir bu çocuklar. aileleri ne denli büyük zarar verdiklerinin farkında değiller. hem bu nasıl sevmek çocuk yapma deyip bağırıp kendini paralarken hala yapmaya devam ediyorsa çocuğunu umursadığı yok demek ki.

Bence bu konuda siz haklısınız, İnşAllah eşiniz düzelir ben çocukların fazla istediklerinin yapılmasına veya çok rahat büyütülmelerine karşıyım. Biraz otorite olmalı ama bu otorite döverim, diyerek sağlanamaz, eşinizin bunu anlaması gerek çocuk disiplini hakkında videoları eşinize izletin bence, nazik bir şekilde anlatın

Ama şiddet sadece fiziksel şiddet midir? Bu da psikolojik şiddet olmuyor mu ?

Sizi anliyorum ama burda psikolojik siddet diye tabir edecegimiz bi laf yokki cocuk anne babasini hem sevmeli hem saymali hemde korkmali çocuğunuz surekli yaramazlik yapsa ona kizmazmisiniz adamda kızmış cok normal

Hayır eşim oğlumuza “ benden dayak yersin” demiş. Bu arada kavgamız çocuğun yanında olmadı.

Ben eşimle aynı fikirde olmadığım durumda kızım yanımızda değilken konuşuyorum.
bu tarz birşey çocuğunuzun yanında konuşursanız evet otoriteyi bozmuş olursunuz.
yada ikisinin arasında bir orta yol bulmaya çalışıyorum o anda. Ama tabiki eşimin sözünü hiçe saymadan(söylediği şeyi savunmasam bile)
Dip not; eşinizin tarzı çok yanlış

hani o kadar da gıyabında hakkını yemiş olmayayım:) elbette çocuk kendini yerlere atmıyor anlatırken ben biraz abartmış olabilirim ama bağırıyor işte:) açıkçası hiç ileride bahsettiğiniz şeylere sebebiyet verebileceğini düşünmemiştim aklıma bile gelmedi ama araştıracağım :) bu da bir fikir ve akıl akıldan üstündür. Eşime böyle bir açıklama yaparsan elbette ASLA bir daha yapmaz . Teşekkür ederim

Benim tezim curumus oldu
Müzisyen. Reklam ve film müzikleri yapıyor. Evden çalışıyor şu sıra.
Benim tezim curumus oldu,ben daha denetci otoriter ve sistemli bir meslek dusunmustum.
Ayrica sizde ses cemberi var,esiniz cocugunuza sizde esinize bagiriyorsun,bu dongu de bu sekilde devam ediyorsa cocugunuz da haliyle etkileniyor.Bu tartismalarinizi kapali kapilar ardinda yapin.Baba figuru bu yaslarda onemlidir.Eger onun yerini ve durusunu sarsmaya devam edersiniz,once onu ardinda da sizi umursamamaya baslar.

ben de çok korkunç örnekler vermişim kusura bakmayın. tabi kişilik meselesi, çocuğunuz ilerde illaki hakkını arayamayan biri olucak diye bir şey yok sadece bunlarda olabilecek şeyler. çocuklar biraz hassas noktam abartmış olabilirim

Ses çemberi ne güzel tabirmiş. Yalnız kavgamız çocuğumuzun yanında olmadı. Orda kendimi yanlış ifade etmişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…