Canim erkekler bazen boyle durumlari gurur yapabiliyor,erkekligi sperm sayisinda zannediyorlar! Ki mutlu bir evliligin oldugunu soyluyorsun yani "insan olarak" yeterince erkek. Doktora girmekte biraz gec kalmissiniz,valla iyi sabirMerhaba kızlar..
1,5 seneyi geçen evliliğimiz var Allah'a şükür mutluyuz.. Ama hiç korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı..
Doktora gitme zamanımız geldi de geçiyor ama eşimi ikna edemiyorum..Eşim gitme taraftarı değil sorunun kendisinde olduğunu düşünüyor.. gidelim öğrenelim ne gerekirse yaparız diyorum ama olmuyor..
" Olur zamanı gelince sen stres yapıyorsun acele etme" diyor..
Önce beni de göndermedi dr ama dün gittim muayenemi oldum her şeyim normalmiş haftaya bir daha gidicem yumurtam çatlamış mı onu bakacak..
Sizler nasıl ikna ettiniz de götürdünüz eşlerinizi doktora??
Canim erkekler bazen boyle durumlari gurur yapabiliyor,erkekligi sperm sayisinda zannediyorlar! Ki mutlu bir evliligin oldugunu soyluyorsun yani "insan olarak" yeterince erkek. Doktora girmekte biraz gec kalmissiniz,valla iyi sabir
Yaslariniz kac? Biz 6.ayimizda bi problem oldgnu farkettik once ben gittim doktora hormonlarim normalin biraz ustunde cikti doktor ilac yazdi esinde tahlil versin dedi.esimde bende hormonlardan oldugunu dusundgmuz icin spermiyogrami hep erteledik.benim hormonlarim duzelipte yine olmayinca -ki toplamda dolu dolu 1yil gecmisti- esimde bende esimden kaynakli olabilecegini farkettik.ona onu cok sevdigimi,onunla kesinlikle cocuk icin evlenmedigimi ama anne olursam onun cocugunun annesi olmak istedigimi anlattim..sonuc ne cikarsa ciksin onu sevmeye devam edicegimi soyledim..belkide bende bilmedgmiz daha farkli problemler olabilecegini ama bunlari arastrmadan once onun degerlerinide görup ona gore bir yol cizmemiz gerektgni soyledim.hakli buldu..oda baba olmayi cok istiyordu,ilk hafta randevu alip gitti..
Ama konusurken gercekten samimiyetini sevgini hissettir,bir cocugun evinizi neselendireceginden sizi tam bir aile yapacagindan bahset..ve enonemlisi onu anlamaya calis..cunku neyazikki kandan falan bakilabilen bi tahlil degil..bi hastane odasina girip ellerinde tüple ses cikarmadan o işi yapmak zorundalar
İyi hadi eşin kabul edip beraber gitmişsiniz şükür bir şeyiniz de yokmuş..Biz doktora beraber gittik. Doktor esime soyledi ilk sizin sperm testine bakalim sonra esinize bakalim dedi. Sonra gittik testi yaptik. Sukur bir sorun da cikmadi.
Onlarin isi bir kerelik, anlayisli olmalari lazim. Gururla ne alakasi var bu durumun anlamadim??
Yok canim hala anne olamadim..esim varikosel ameliyati oldu,sperm degerlerimiz daha yukselmedi..kür vitamin ne bulduysak deniyoruz..bende 27 yasindayim..benim yasimdayken annemin 3 cocugu varmisBen 26, eşim 32 yaşında.. Bana kalsa 6. ayımızda giderdim ama anlattığım gibi eşim göndermedi bekletti hep..
Hala daha direniyo ama annesi artık sıkıştırıyo baban torununu sevemeden gitti bende mi görmeden gideyim diyo..
Onu anlıyorum zor tabi ki o odaya girip bu işi yapmak ama en azından bi gidip neyimiz var bilelim diyorum..
Sizin durum nedir şimdi bebeğiniz oldu mu??
amin canım inşallah herkes bizlerde o duyguyu tadalım.. aynen bu yaşta üçümüz varmışız annemin kucağında.. Bizlerde istiyoruz ama gerçekten şimdiki zamanda çocuk sahibi olmak çok zor..Yok canim hala anne olamadim..esim varikosel ameliyati oldu,sperm degerlerimiz daha yukselmedi..kür vitamin ne bulduysak deniyoruz..bende 27 yasindayim..benim yasimdayken annemin 3 cocugu varmis
Hayrlisiyla tez zamanda sende bende isteyen herkeste hamile kalir..
geçmiş olsun. herşeyde vardır bir hayır . bir kaç yıl daha çocuğunuz olmayınca eşin kendi gitmek isteyecektir. baskı yapma , daha yaşınız genç. problem onda da olmayabilir yani şansınız yaver gitmiyorda olabilir. hep en kötüsünü düşünür erkekler. bende problem yoksa sende vardır, sende yoksa bende vardır mantığı ile yaşarlar :)Merhaba kızlar..
1,5 seneyi geçen evliliğimiz var Allah'a şükür mutluyuz.. Ama hiç korunmadığımız halde bebeğimiz olmadı..
Doktora gitme zamanımız geldi de geçiyor ama eşimi ikna edemiyorum..Eşim gitme taraftarı değil sorunun kendisinde olduğunu düşünüyor.. gidelim öğrenelim ne gerekirse yaparız diyorum ama olmuyor..
" Olur zamanı gelince sen stres yapıyorsun acele etme" diyor..
Önce beni de göndermedi dr ama dün gittim muayenemi oldum her şeyim normalmiş haftaya bir daha gidicem yumurtam çatlamış mı onu bakacak..
Sizler nasıl ikna ettiniz de götürdünüz eşlerinizi doktora??
saol canım baskı yapmıyorum tatlı dille anlatmaya çalışıyorum ama ne kadar dinlerse artık.. inşallah sizinde en kısa zamanda olur rabbim herkesin yardımcısı olsungeçmiş olsun. herşeyde vardır bir hayır . bir kaç yıl daha çocuğunuz olmayınca eşin kendi gitmek isteyecektir. baskı yapma , daha yaşınız genç. problem onda da olmayabilir yani şansınız yaver gitmiyorda olabilir. hep en kötüsünü düşünür erkekler. bende problem yoksa sende vardır, sende yoksa bende vardır mantığı ile yaşarlar :)
bizim ikimizde de problem yok ama bizim de çocuğumuz olmuyor.
Benimde ne kadar çok istediğimi biliyo görüyo bazen dayanamıyorum ağlıyorum.. oda çok istiyo ne zaman bir bebek görse hemen kucağına alır sever maşallah inş bizimde böyle bebeğimiz olur diyo.. ama gitmiyo işte..Bizde eşimle beraber gittik, bana hormon testi ve ultrason yapıldı, eşimede Sperm testi yaptırmasını söyledi , yanı doğal bi akış ve süreç oldu ama , ben çok fazla bebek istiyodum ve sonunda eşimde dayanamadı ve gittik , senin içinde herşeyin hayırlısı olsun canım...
Canım benim, ağlama Kıyamam sabır ve dua , elbet bir Vakti var, eşinde istiyosa olur bi şekilde , belki korkuyodur, Rabbim tez zamanda müjdelendirsin inşaallah, bende hamileyim ama beş sene umutla bekledik , kolay değil ama nasip dedik olur dedik zamanı var dedik, sonunda geldi mucizemiz Rabbim nasip ederse bakalım. .Benimde ne kadar çok istediğimi biliyo görüyo bazen dayanamıyorum ağlıyorum.. oda çok istiyo ne zaman bir bebek görse hemen kucağına alır sever maşallah inş bizimde böyle bebeğimiz olur diyo.. ama gitmiyo işte..
maşallah sizde hamilesiniz inş sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi..
Evlenmeden önce 2 seneye yakın bebek yapmayalım dedi ee ben istiyorum durur muyum.. şimdi acaba diyorum 2. senemizi mi bekliyo ondan sonra mı gitcek?? niye sormuyorsun diceksin, soramıyorum çünkü bu konuyu açtım mı ya kapatıyo yada odadan çıkıyo.. Eşimde sorunun kendisinde olduğunu düşünüyo bi gitse gerekeni yaparız olmazsa takdiri ilah böyleymiş deriz.. bilmiyorum sevgimi hep gösteririm hatta fazla fazla oda aynı ama konu buraya gelince böyleyiz..MerhabalarEylulll09 yazını okuyunca aynen kendimi gordum :) biz suan 3 yıllık evliyiz hic korunmadik. Ve ancak gecen sene, tam da 2.evlilik yildonumunde ikna edip de goturebildim esimi doktora. O da hep kendinden olacagindan korkuyodu. Ben daha once once de ufak kontrollere gitmistim doktora. Bi sorun olmadığını soylemislerdi hep. Esim de senin esin gibi olur daha erken dedi hep. Gitsek ogrensek ne olacak hadi koru bisey cikarsa en azindan simdi umudumuz var her ay heyecanla bekliyoruz dedi. Sanki sonucu bilir gibi. Ta ki kayinvalidem artik gidin oglum bi kontrol ettirin bisey varsa da caresine bakarsiniz dedi. Gittik ilk gun bana bakildi ultrason hormon vs. Bi sıkıntı yoktu. Esimin testin sonucu ertesi gune kalmisti. Esim geceyi sabah etti resmen. Ve sabahin korunde de doktoru aradi bi telasla. Ve doktor 'uzgunum x bey maalesef hic sperm gorulmemis' dedi. Esim dondu kaldi. Ben hic bisey bilmiyorumne. Demek ki hic yok nasil hic olmaz ki diyorum kendi kendime. Sonra esim cok kotu oldu surekli ona destek olmaya calistim ondan gizli gizli agladim ve sonucu kabullendik. Ogrendiginden sonra agzindaki tek laf 'beni birakma olur mu' oldu.. Esinize sevginizi desteginizi cok fazla hissettirmeniz lazim. Zor bi surec. Ve insallah sizde bi sorun çıkmaz. Bu konuyu anlatmaya baslayincca cok uzatiyorum :) hakkınızı helal edin..
Dua her zaman dilimde zaten.. Ama bazen bi boşluğa düşüyorum galiba olmayacak bebeğimiz diye.. Bazende güzel şeyler olacak diyorum kendime.. inş öylede olurCanım benim, ağlama Kıyamam sabır ve dua , elbet bir Vakti var, eşinde istiyosa olur bi şekilde , belki korkuyodur, Rabbim tez zamanda müjdelendirsin inşaallah, bende hamileyim ama beş sene umutla bekledik , kolay değil ama nasip dedik olur dedik zamanı var dedik, sonunda geldi mucizemiz Rabbim nasip ederse bakalım. .
Ustune gitme o zaman esinin. Bi arkadas daha yazmis belki de hic bi sorun yoktur ama daha vakti gelmemistir. Bebek fikrinden biraz uzaklasmaya çalış akışına birak. 2 yiliniz doldugunda bu dusunceni soylersin esine. Ben bazen dusundugumde keske gitmeseydik diyorum umudumuz vardi en azindan diyorum.. Bazen daha erken gitseydik de tedaviye baslasaydik erkenden diyorum. Zor,yipratici,tuhaf bi durumdayim. Ve soruna gelince canim , henuz bebek yok. Ogrendikten sonra 6 ay hic bisey yapmadn bekledik konuyi hic acmadim esim de gidelim doktora demedi. Sonra gittik varikosel ameliyati oldu ilaclar falan filan ama sonuc hala 0.. Son testlerse hormonlar da kotulesmisti. Suan genetik sonucunu bekliyoruz ona gore bi yol izleyecez bakalim..Evlenmeden önce 2 seneye yakın bebek yapmayalım dedi ee ben istiyorum durur muyum.. şimdi acaba diyorum 2. senemizi mi bekliyo ondan sonra mı gitcek?? niye sormuyorsun diceksin, soramıyorum çünkü bu konuyu açtım mı ya kapatıyo yada odadan çıkıyo.. Eşimde sorunun kendisinde olduğunu düşünüyo bi gitse gerekeni yaparız olmazsa takdiri ilah böyleymiş deriz.. bilmiyorum sevgimi hep gösteririm hatta fazla fazla oda aynı ama konu buraya gelince böyleyiz..
sizin sonuç ne şuan?? bebeğiniz oldu mu??
Ne gibi canım anlamadım dediğini??Canim ya eskiye dönük bildigi biseyler olabilirmi? Yani nebiliyim senden biseyler sakliyor olabilirmi diye geldi aklimaEylulll09
Bazi erkeklerde inmemis testis oluyor gec farkedilip ameliyat olabiliyorlar yada varikoseli vardi ameliyat olduda soylemedimi ya nebileyim iste sanki sebebini biliyorda sana belli etmiyormu gibiNe gibi canım anlamadım dediğini??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?