Eşinizi olduğu gibi kabullendiniz mi ?

Değişmesini beklemiyorum ama bir ben adım atıyorsam bir o atmalı diye düşünüyorum
 
Napmalı bilmiyorum
 
Napmalı bilmiyorum

Eşinizi olduğu gibi kabul edin. Zorla götürecek değilsiniz ya yanınızda. Siz gitmek istediğiniz yerlere gidin eşiniz ister gelsin ister gelmesin. Böyle bir evlilik istemiyorsanız da ayrılın. İnsanlar değişmez çünkü
 
Yani ikimizde çalışıyoruz bütçe sıkıntımız yok çok şükür. Tatil için de yüklü miktar ayırdık ama henüz gelmediğimiz için harcayamadık:)
O zaman asosyalliği seviyor demek ki ne diyelim.
 
Eşimin olduğu gibi kabul ettiğim çok yönü var ancsk bu gezme yeni yerler görme arzumu baltalıyor olsa ilişkimiz yürür müydü emin değilim. Yaşadığımı hissettiren en büyük şey bu. Allahtan o da çok seviyor. Bunun sizin için ne kadar önemli olduğuna bağlı canınızı sıkması.
Ama pazarları bile çıkmamaktan bahsetmişiniz isteklerinizde abartı bir durum yok. Haftasonu sabit bir planınız olabilir. At binme çiftliği varsa atıyorum at binmeyi öğrenme kursuna yazılmak gibi. Şehirdeki veya çevre illerdeki değişik bir mekana bu haftasonu gidelim gibi… veya evde kahvaltılık hazırlayıp bir ormana koruya kahvaltıya gitmek, sonraki pazar ünlü şu kahveciyi keşfetmek gibi… kadınlar bu planlama daha iyi beceriyor. Hadi bu haftasonu şunu yapıyoruz deseniz ne der mesela?
 
Keşke evlenmeden önce fark edebilseydim dediğim oluyor. İnsanlar kavun değil koklayamıyorsun. Boşanmak için bir sebep olarak görmüyorum ama gerçekten ömür törpüleyecek bir problem
 
Keşke evlenmeden önce fark edebilseydim dediğim oluyor. İnsanlar kavun değil koklayamıyorsun. Boşanmak için bir sebep olarak görmüyorum ama gerçekten ömür törpüleyecek bir problem

Ben de insanlar bunu evlenmeden nasıl anlamıyor ona şaşırıyorum. evlenmeden önce her gün bir yerlere gidiyordu evlendikten sonra bir anda tam tersi mi oldu?
 
Ben yaşamıştım bu durumu.Şehir değil ülke değiştirip geldim,eşim bu yaşına kadar çok hareketli bir hayat yaşamış.Ama benim tarzımdan tamamen çok uzak.Hafta içi çalışıp bütün hafta sonu barlarda gezmeler,tatil için sadece lüks otelleri tercih etmeler,keşfetmek adına değilde tamamen turistik yerlere gidip tatil yapmalar filan.Bu yüzden ilk seneler çok çatıştık.Şimdi tamamen bana ayak uydurdu,mesela karavan olayına çok karşıydı 2-3 sene sonra anca ikna edebildim en azından deneyelim,zorlandığın noktada bırakırız dedim.Denedikten sonra çok zevk aldı.Onun eskiden yaptığı 1-2 haftalık tatil bütçesiyle şimdi ülke ülke gezebiliyoruz.Ama şimdi maddi tarafıda düşünmek gerek.Türkiye de herşey uçmuş bir yerde çay,kahve içmek bile sinir bozucu.Acaba eşiniz piskolojik olarak mı birşey yapmak istemiyor?
 
Şöyle uzunca anlatayım.. benim evlilik fobim vardı aldım eşimi karşıma konuştum ben sıradan bir evlilik istemiyorum diye.Gezip tozup eğlenelim dedim çocuk da yapmadım bundan ötürü.
İlk zamanlar iyiydi daha sonra kış geldi neyse dedim kışın yapacak bişey yok. Geçen yaz kabus gibi geçti her pazar yattı veya pc başına geçti.
O zamanlar çalışmıyordum pek çevrem de yoktu çok kavgalar ettik kimi zaman anlayışla karşıladım kimi zaman burnumdan geldi pazarları evde kalsın istemedim. Şimdilerde ondan beklentimi kestim çok teklif etmiyorum duyacağım cevapları bildiğim için. Bahane bulur veya olur gidelim der o gün gelir ya gitmesek olmaz mı falan yapar
 
Çıktığımız zaman yendiğimizi içtiğimizi pek düşünmeyiz maddi olarak sıkıntımız yok ikimiz de çalışıyoruz
 
Olmaz diyin. Söz verdin. Veya işte kursa yazılmak mesela. Zamanla rutine çevirirseniz hayıflanmayı bırakacak andan keyif almaya odaklanacaktır. Belli ki çok maceralı ve aktif planlar yapma şansınız yok ama en azından cumartesi veya pazar gezme gününüz olacak şekilde rutine bindirin. Haftanın 6 günü siz hayıflanıyorsunuz o da 1 gün istediği kadar hayflansın.
İçinden gelsin istiyorsunuz anlıyorum ama bu sızlanmalar rutin haline getirdiğinizde geçecek. Bilecek ki o gün birşey yapıcaz hiç bir şey yapmasak avmye gidip yemek yiyeceğiz atıyorum. Zamanla bugün gitmesek olur mu demek yerine şuraya gitsek olur mu oraya gitmektense önerileriyle gelecek. Çünkü o gün bir yere gidilecek..
 
İlk zamanlar bunun için çok savaştim bir şekilde beni çileden çıkarmayı başarıyor. Bir pazar senin olsun bir pazar benim dedim rutin böyle olsun dedim tamam dedi sonra riayet etmedi. Yapmak istemeyene yaptırmak çok zor. Böyle o pazarlar zulüm gibi geliyor bazen. Kendime iş buluyorum ona sarmamak için.Gönlüm alçak benim çok kolay mutlu olabilen bir insanım ama eşim sanki mutsuz etmek için uğraşıyor. Mesela buraya geldik gelmeden önce planlar havada uçuştu.Sadece iki gün bir yerden bir yere giderken yol üzeri gezdik hususi olarak çıkıp sabahtan akşama gezmedik mesela.
Bugün adaya gidelim dedim sözleştik. Sabah güç bela uyandı neyse yemek yedi döndü gene odaya doğru gitti uyuma çıkalım yol uzun güzel vakit geçirelim dedim tamam dedi.Odaya bi gittim yatıyor kalkmaya niyetin var mı falan dedim tartistik çıkmadık bir yere. Gelmiş akşam yarın napalım diyor hava yağmurlu adaya gidemeyiz dedim gitmesek nolur falan yaptı. İyi dedim geçtim bazen savaşacak gücüm olmuyor. Yarın için kendine tek plan yaptı sanırım bilmiyorum.Mesela bugün yaptıklarından keyfim kaçtı. Cuma günü adaya gidelim falan istemiyorum.Çabuk mu pes ediyorum bilmiyorum ya siz olsanız naparsınjz
 
Yarın ne yapalım demiş bence ışık var siz alınıyorsunuz haklı olarak neden gezmekten hoşlanmıyor keyif almıyor benim kadar heycanlı değil diye. Bakın diyorsunuz ki adaya gitmicem banane.. Kime ceza veriyosunuz ? Asla anlamayacak bile. Ben o adaya giderdim. Yarın ne yapalım diye sorduğunda da şuraya gidelm derdm. Yan çizerse de tamam ben gidiyorum byby derdim.
 
Doğru kendimi cezalandırıyorum sadece. Bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum hep bişeyler yapmak için onun peşinden ben koşuyorum
 
Herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli. Gezmek istemeyen adamı zorla gezmeye çıkarmayın. Çocuk peşinde koşar gibi. Ne anlamı var ki?
 
eşimi olduğu gibi kabul ettim ama olduğu halinden memnun olduğum için.
gezmeyi, yeni yerler görmeyi çok severim. yeni bir şehire ve ya ülkeye gitmek, gezmeyi sevmeyen biriyle işkence gibi olurdu ve ya götürmeye çalışmak. ortak zevkler çok önemli. bir arkadaşım vardı bekarken kampsa kamp, gezmekse gezmek her şeyi yapardı şu an eşi ev kuşu olduğu için ve başka şehire taşındığı için tüm günü evde yemek, temizlik ve tv ile geçiyor. memnun mu dersen değil ama bir kahve içmeye bile çıkaramıyor adamı ne yapsın. bir süre sonra büyük bir problem olur bence çünkü benim babam da böyleydi annem şuraya çıkalım derdi babam yorgunum, annem buraya gidelim babam tatilde evde yatacağım derdi.. böyle böyle kadının içinde kaldı hep.
 
Siz yay esiniz kova burcu olmali
Bize cok benzettim sizi
 
Neye kızdığınızı, ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Ama sanırım kabullenmek dışında bir çözümü yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…