Eşinizi olduğu gibi kabullendiniz mi ?

Evet, kabullendim eşimi. Ben genel olarak aynı konularda tartışmayı çok bunaltıcı buluyorum. Bence bir insanı bir bütün olarak değerlendirip artıları eksileri tartmak ve değişmeyecek şeyleri kabullenip kabullenemeyeceğimize karar vermek lazım. Tabii ki konuşup değişiklik olabilecek şeyler de vardır (havluyu oraya koyma, bulaşıkları şöyle yıka, vs.) ama bir insanın huyu, karakteri değişmez ya da birinin söylemesiyle değişmez. Mesela benim eşim çok kibar ve kırmamak için yumuşatarak konuşur, ben de dan dun, aklımdakini olduğu gibi söylerim. Bu konuda ikimiz de birbirimizi öğrendik ama bu değişmeyecek. Yani benim ona “net konuş” dememin pek anlamı yok.

Tatile ve gezmeye gelince, eşiniz gelmeyince siz niye gitmiyorsunuz onu anlamadım. Adaya gitmek istediyseniz siz gitseydiniz mesela. Eşinizle gitmek istemeniz de doğal ama eğer siz adaya gittiğinizde kendi kendinize onun orada olup olmamasından bağımsız eğlenebilirseniz, hem eşinizin üstündeki baskı azalır, hem belki özenir size kendiliğinden gelir. Belki de baktınız kendi kendinize eğleniyorsunuz ve o gelmiyor. O zaman da bu eşle durmak için nedenim var mı diye karar verirsiniz.

Bir de sizde durum bu mudur bilmiyorum ama çoğu kadın bu gezmeye, bir yerlere gitmeye sosyal medya paylaşımı yapmak için hevesleniyor. Erkeklerde bu biraz daha az, o yüzden amaçsız görmeye başlayıp gitmek istemiyorlar zamanla.

Ettim yani bi şekilde orta yolu bulmak zorundasınız o bi adım sen bi adım derken oluyor . Onun haricinde benm eşim ailesine düşkündür ..Ramazan bayramında gittik , kurban da hamileliğimden dolayı gidemezsek yine aileme gidelim mi dedi ( benm ailem daha uzak onunkisi yakın ) hemen söyledim araba kiralasak çevre yerleri gezsek fln dedim tamam dedi .. sanırım biraz ne söylediğini bilmek ve açık olmak gerekiyor . Bu eşe de bağlı biraz tabi .. kabullendim çünkü eşim yapı gereği kalp kıramayan bi insan .. bazen bu huyu sinir etse de napıcan adamın huyu bu .. atayım mı satayım mı yada bnun için boşayayım mi ?

Sosyal medya kullanmıyorum. Çok gezen bir insan değilim ama mesela ayda bir bi günümü gezmeye ayırmak istiyorum çünkü benim kafam böyle dağılıyor. Böyle şarj oluyorum eşim de tam tersi yattıkça şarj oluyor. Hayırlısı bakalım bulucaz umarım orta yolu

Ya tek takıldığım huyu bu olabilir. Onun dışında eksi bir yönünü sayamam.Bundan dolayı boşar mıyım hayır ama daha iyi bir evlilik de olabilir.Olabilecekken olmaması insanı yoruyor.Biz daha yeni evliyiz 2 sene gibi bir süre var bilmiyorum belki zamanla alışırız birbirimize

Eşim tam olarak öyle biri. Ben de başta hadi gezelim durumundaydim. 10 sene sonunda benim de içimi kuruttu adam. Benim de evden çıkasim gelmiyor artık.

siz eşinizi değiştirmeye çalışıyorsunuz bu yanlış
eşiniz sizi değiştirmeye çalışsaydı, çıkma, gitme, fotoğraf çekme, evde otur vs vs
hoşunuza gider miydi?
kendi tarafınızdan düşünüyorsunuz sadece

Kabullendigim noktalari da oldu, kabullenmeyip degistirmesini istediğim seyler de oldu. Iliski kurmanın olayi bu degil mi zaten. Iki taraf da birbirine ya degiserek ya da degistirmeyip kabullenerek uyum saglar bir sekilde. O degismiyorsa siz kabulleneceksiniz. Cok buyuk bir dert de degil hani sizinki. Bi de kojudan bagimsiz, şu evlenip taşındığı yere "gurbet" diyenlerin mutlu olma ihtimali oldugunu düşünmüyorum. Oncelikle evinizi, evliliginizi, yuvanizi sahiplenmeyi ogrenin bi.

Dümdüz anlaşılmıyor.Siz ezbere mi evlendiniz?

Ezbere evlenmek ne demek bilmiyorum ona cevap veremeyeceğim o yüzden. Tanıyarak, görerek evlendim. Ortak neleri yapabiliriz yapamayız bilerek bunlara hep dikkat ettim evlenmeden önce. O yüzden insanlar evlendikten sonra nasıl anlıyorlar ona çok şaşırıyorum. Bir insan gezmeyi gezmeyi sevmiyordur bunu nasıl ne kadar gizleyebilir?

Sabır , gerektiren bir şey .. Babannem şey derdi ah kızım erkekleri sık sık güncellemek gerek . Aynen arada hatırlatmak gerekiyor . Tabi uzatmadan yapmak lazım bnu bu sefer de sürekli sorun çıkaran modu oluyor bundan da sıkılıyorlar . Ben genelde istediğim şeyi söylüyorum kısa ve öz araya tatlı süslü cümleler serpiştirerek ..

Evi sahiplenme duygusu gurbeti ortadan mı kaldırıyor. Basite indirgenecek bi durum değil.

Kaç senelik evlisiniz

Bizdede 1 senedir evliyiz, 3 ülke gezdik simdiye kadar, güzeldi fakat benimde bazi seyler gözlemleme sansin oldu. Ben aileden yana cok gezen biriydim zaten, babamda sever gezdirmesini, dostlarla veya birseyel olarakta seyahat etmisligim oldu. Sanirim aileden gelen birsey, bi yere gittim mi illahaki her yeri göreceğim. 3 5 gün ordayim ya, mümkün olduğu kadar az uykuyla bol bol gezip etrafi kesfetmeyi calisirim. Otele gelincede ayaklari göğe kaldirip yatıp uyuyurum. Esim biraz farkliymis onu gördüm. Daha yavaş hareket eden, temposu daha düşük olan. Bu durum sinirimi bozdu hafif ama benimde buna alismam gerek. Belkide benim tempom aşırı, alışkın olduğum için farkinda değilim. Belki güzel planlar yapıp esinize sunsaniz, ballandira ballandira anlatsanız ikna olur mu acaba? Kendiniz çıkıp gezseniz ona ne der?

Ayın her günü de gezmek isteyebilirdiniz. Hiç eşinizle oturup “Biz böyle bir sorun yaşayıp, tartışıyoruz, gezmediğimiz için hevesimiz kırılıyor belki de sen de istediğin gibi evde sakince yatamamaktan bunalıyorsun, nasıl yaklaşalım bu konuya?” tarzında bir konuşma yaptınız mı? O ne düşünüyor?

Direk böyle bir konuşma yapmadım.Nedenini bilmiyorum ama mesela benim buna ihtiyacım olduğunu falan söyledim. Eşim ılımlı biridir o an tamam der sorun yok gibi davranır ama iş faaliyete gelince geri durur.Belki de ben onun dilini çözemedim bilmiyorum

Ben o bildirimleri kapattım. Moralim bozuluyor 1-2 yıl önce yaptığımız şeyleri görünce.

Açıkçası benim hem kendi arkadaşlarımda hem de burada en sık gördüğüm sorun, ilişkilerdeki problemlerin ya da farklılıkların sadece bu farklılıklar sorun yarattığında tartışma şeklinde konuşulması. Eşinizi olduğu gibi kabul edip etmemekten ziyade sizin neyi kabullenmeniz gerektiğini anlamanız lazım. Bunu da sakince adaya gitmek istediğiniz gün konuşamazsınız çünkü o zaman agresifleşiliyor.

Evli bir çiftsiniz, birlikte çok zaman geçireceksiniz. Hem eşinizin de evde yatıp dinlenmek istediği zaman “off yine yatıyor bir yere gitmedik” diye düşünen biri olmadan kafası rahat bir şekilde yatma ihtiyacı vardır. Yani siz adaya gitmemiş oluyorsunuz ama o da gönlünce yatmış olmuyor, memnuniyetsiz birinin stresiyle yatıyor.

Bence önce bunu konuşun, onun tarafını da anlayarak. Belki de diyecek ki “ben hiçbir zaman gezmek istemiyorum, bir yerlere gitmek istediğinde bensiz git”. Ya da belki gittiğinizde vakit geçirme şeklinizden bir şeyden memnun değildir. Belki de sakince kendinizi anlatınca “şimdi anladım” diyecek ve gelecek her yere.

Empati yapınca eşinizin de durumu zor. Ben de ev kuşuyum mesela, eşim sürekli benimle gezmek istese mutsuz olurum.
Benim eşim benden beter, kırk yılda bir çıkarız dışarıya o da çocuklar için sürüklene sürüklene.
Bence bu konuda ayrı takılmanız lazım. Hangi taraf diğerine ayak uydursa mutsuz olacak çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…