eşinizi tanimiyorsunuz

madam_moody

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
41
22
40
o cok ozledigimiz mukemmel erkek hic dogmadi dogmayacak kizlar. goruyorum ki aile olmussunuz ama ne yazik ki esinizi tanimiyorsunuz. aile olmak ne demektir bircogunuz bilmiyor farkinda degil. aile olabilmek hem kolay hem cok zordur. aile olmak idare etmekte degildir hukmetmekte. saygili olmaktir. birey olmaktir. hataliysa kendi aileni bile uyarmaktir. burada goruyorum gercek veya degil bilmiyorum ama evli insanlarin aile olamadiklarini goruyorum. bosanan seviniyor ama ne yazik ki hayatina cikacak erkek bosandigi adamdan cok farkli olmayacak. aile olmayi ogrenmeden evlenmeyin. hayatinizi mahvetmeyin. sadece siz degil kendi ailenizide mahvediyorsunuz.

Tıpkı bir erkek mantığı.

Eşini tanımakla tanımamakla ne alakası var?

Mesela ben eşimi tanıyorum diyelim kendisi kumarbaz, alkolik, şiddete yatkın, aldatan biriyse ben mi aile olmayı becerememiş oluyorum?

Siz önce bu tavsiyeleri halk eğitim kurslarında falan erkeklere bi öğretin biz aile olmasını biliriz zaten merak etmeyin.

o cok ozledigimiz mukemmel erkek hic dogmadi dogmayacak kizlar. goruyorum ki aile olmussunuz ama ne yazik ki esinizi tanimiyorsunuz. aile olmak ne demektir bircogunuz bilmiyor farkinda degil. aile olabilmek hem kolay hem cok zordur. aile olmak idare etmekte degildir hukmetmekte. saygili olmaktir. birey olmaktir. hataliysa kendi aileni bile uyarmaktir. burada goruyorum gercek veya degil bilmiyorum ama evli insanlarin aile olamadiklarini goruyorum. bosanan seviniyor ama ne yazik ki hayatina cikacak erkek bosandigi adamdan cok farkli olmayacak. aile olmayi ogrenmeden evlenmeyin. hayatinizi mahvetmeyin. sadece siz degil kendi ailenizide mahvediyorsunuz.
yani?
size ne ki elalemin evliliğinden boşanmasından. mutlu değildir boşar, isterse de arkasından teneke çalar, yetmez, gider uğursuzun biriyle evlenir, onun hayatı size ne?
hem siz niçin kendi görüşlerinizi "sizin kocanız" şeklinde ifade ediyorsunuz ki o olsa olsa sizin kocanızın sizin babanızın yapısıdır, tanımadığınız etmediğiniz insanları genellemeyin.
evli bile değilim, sinirim hopladı yeminle.
teker teker gelin, insaf yahu

Erkek üye diyorum.

Böyle abuk subuk konuşan biri daha vardı, fikirler değil cümleler aynen buydu . Boşansanız ne olacak ki, evlendiğiniz adam çok mu farklı olacak demişti . Dövse de sövse de çekin adamı demeye getiren bir kadın düşmanıydı. Bir de 2. evliliğinde mutlu olan kadın yok yazmıştı?! Görümcem ve dostum @adeninannesi de cevap koyvermişti, ben 2. evliliğimde çok mutluyum iyi ki boşanmışım diye.

Ulan bu ne kadın düşmanlığı, ben niye herife paspas olayım , gönlünü hoş tutucam diye çırpınayım, padişah oğlu mu? Seviyorsa o da benim gönlümü yapsın. Kadınar evlilik bitmesin diye çabalasın , oldu paşammmmmm, aman erkekler üzülmesin yoksa başka kadına giderler?! Giderse de gtsin , sevmeyen, çaba vermeyen adam nereye giderse gitsin. Kadınlar cariye mi? Mahidevranlık 16. yyda kaldı, zira kimse Süleyman değil.

Bu topik çıldırdı artık, sözlükçüsü, fake i, 17liği, kadın düşmanı derken........gerçek konu kalmadı be. Yorum yazmaya korkuyorum artık, kekleniyor muyum acaba diye.

Son düzenleme:
Burda gördüğün kadar fikir sahibisin. Sen Ciddiye alınacak kadar evlilik gördün mü hayatında. Bir kadın bosanmak için evlenir mi hangi kadın evliliğinde bosanmayi ister? Boşanmış kadin ölmüş bitmiş mutsuz kadın değildir. Allah aşkına bosanmayi dünyanın sonu gibi lanse etmeyin. Bosanmakta haktır Allahtandır. Eziyete son vermektir kendine. Yazının amacı nedir? Evliliği olumsuz bosanmayi olumsuz göstermekten başka ne işe yaradınız?

Keşke evlenecek bireylere 2 yıllık bir eğitim verilse akabinde de yazılı ve uygulamalı sınav yapılsa. Ehliyet gibi evlilik diploması düzenlense ve bu belge 5 yılda bir yenilense :KK53:

siz bir konuda daha böyle iri iri laflarla genelleme yapmıştınız. çocuklarımız yaşıtlarına göre geç konuşuyor diye dertleştiğimiz bir başlıkta resmen lafı "anne babalar bilinçsiz çocuklarıyla ilgilenmiyor oturtuyor tv başına" diye varsayımlar üzerine etiketlemiştiniz bizleri o zaman cevap vermek istememiştim ama bu toplum analisti tavırlarınız nereden geliyor merak ettim. insan sadece tecrübe ettiğinde iddialı olur ki o konuda bile genelleme yapamaz.
bu işin bilimiyle uğraşanlardan biriyim yani on senelik sosyoloğum hiçbir zaman böyle yanılgılara düşmedim.
iki satır yaşam tecrübesi okuyup başımıza ordinaryüs kesilmeyin lütfen!

X