Eşinizi yollar mısınız?

2 sene sonraki halimiz...
Eşim asker meslekte 6. Senesi. 2 yila doğuya gitmemiz gerekiyor seni götürmem diyor ama ben mümkün değil kalamam. Bir şekilde 10 yili dolduralim istifa et diyorum ama bu yaştan sonra ne iş yapayim diyor.
Of off Allah yardimciniz olsun. Van merkezse sizde gidin çok sıkıntı çekmezsiniz ama ilçeleri için ayni şeyi söyleyemem.

ölüm vakti değişmez. ister doğuda olsun ister batıda. sadece Allaha emanet edebiliyoruz sevdiklerimizi. önlem almak lazım evet önce tedbir sonra takdir ama düşünsene bütün polisler askerler tehlikeli diye istifa etse... ne olacak?

yollamam. hatta geçim derdi olmasa da ne kadar asker polis doktor muhendis öğretmen memur ne varsa istifa edip
memleketlerine geri dönse. onlarda özerk özerk birbirlerini yeseler.
yazık artık bu insanlara ya sorumluluk alan yok hesabını soran yok.

Tayin önceden çıkmıştı,ertelenmesi icin dilekce vermiştik,geçerli mazeretlerimiz vardi,şimdi malesef terör hortlayınca gideceksiniz denildi

Anlıyorum..
Allah kolaylık versin.
Çok zor karar.
Ben de vaden dolduysa ecel batıda da bir sebeple bulur diye düşünenlerdenim.
Ama buna rağmen göndermek zor elbette.

Endişelerinizde çok haklısınız.

Ama ben yerinde olsam eşimle birlikte giderdim..

ben de öğretmenim şu an tercihler alınıyor.
eşimle düşünüp taşınıp tercih yaptık...
41.tercih olarak geçen" işaretlediğim yerler haricindeki kurumlara atanmak istiyorum" u da seçtik. yani kimselerin yazmadığı yüksekova veya cizre gelebilir. bunu göze aldık çünkü 3.girişim. ve eşim özelde çalışıyor ve de öğretmenim.olaylarda öğretmenlere karşı direkt bir tethlike yok.
ama sizin durumunuzda olsam; polis veya asker olsa eşim,bir de ev kredimiz olsa, bunu göze alamazdık,almazdık. bu risk mala mülke işe kariyere hiç bir şeye değmez...sen de devlet memuruymuşşsun zaten, bir şekilde yolunuzu bulursunuz. biriniz sağlam noktadasınız zaten.
B blckndwht
Bende öyle düşünüyorum,eşimi ikna icin ugraşıyorum

Eşim polis ve tayini Van 'a çıktı. Biz şu an batıdayız,küçük bi ev aldık, aylık 2500 civarı kredi ödüyoruz, bende memurum.Birimizin maaşıyla krediyi ödüyoduk, diğerimizin maaşıyla da geçiniyorduk. Eşimin böyle bir ortamda gitmesini istemiyorum, istifa et diyorum, o ise ben gideyim sen kal diyor, kredi borcumuz var diyor:KK61::KK61:Yaa ben artık televizyon bile izlemiyorum, o şehit eşlerini, annelerini görünce nefes alamıyorum, boğuluyorum:KK43:Nasıl yollayayım onu?
Allah askerimizin polisimizin yar ve yardımcısı olsun.

Eşim polis ve tayini Van 'a çıktı. Biz şu an batıdayız,küçük bi ev aldık, aylık 2500 civarı kredi ödüyoruz, bende memurum.Birimizin maaşıyla krediyi ödüyoduk, diğerimizin maaşıyla da geçiniyorduk. Eşimin böyle bir ortamda gitmesini istemiyorum, istifa et diyorum, o ise ben gideyim sen kal diyor, kredi borcumuz var diyor:KK61::KK61:Yaa ben artık televizyon bile izlemiyorum, o şehit eşlerini, annelerini görünce nefes alamıyorum, boğuluyorum:KK43:Nasıl yollayayım onu?

yollama lütfenn

cnm içinn rahat olsun Van cok sıkıntılı bi yer degıl ve suan bızım bulundugumuz iller içinde bildiğin doğunun Parisi:)Daha kalabalık oldugu için daha cok polis daha cok asker daha çok saglıkcı ögretmen memur demek..tabıkı bu dedıklerım Van merkez için.. Keske bizimde Vana cıksaydıı:cry:

Esimde bir konslosluka İstanbul da bu yol 2 kere olay oldu
İlkinde olayi fark eden esim idi
İkncide ise 10 dk erken cikmisti saldirdilar.
Öyle zorunlu tayin filan yok direk yurtdisinda baglilar da şöyle soyliyim her gün ama her gün APansizin aradiginda odum kopuyor, hepsi allaha emanet çok zor
Gondermezdim ben de gitmezdim

Simdi burda ölum heryerde diye cumleler kurardim.
Ama hepmizin cigeri yaniyor su gunler.
Senin yerine koydum kendimi ve diyorumki: gitmesin.

2 sene sonraki halimiz...
Eşim asker meslekte 6. Senesi. 2 yila doğuya gitmemiz gerekiyor seni götürmem diyor ama ben mümkün değil kalamam. Bir şekilde 10 yili dolduralim istifa et diyorum ama bu yaştan sonra ne iş yapayim diyor.
Of off Allah yardimciniz olsun. Van merkezse sizde gidin çok sıkıntı çekmezsiniz ama ilçeleri için ayni şeyi söyleyemem.

ölüm vakti değişmez. ister doğuda olsun ister batıda. sadece Allaha emanet edebiliyoruz sevdiklerimizi. önlem almak lazım evet önce tedbir sonra takdir ama düşünsene bütün polisler askerler tehlikeli diye istifa etse... ne olacak?

yollamam. hatta geçim derdi olmasa da ne kadar asker polis doktor muhendis öğretmen memur ne varsa istifa edip
memleketlerine geri dönse. onlarda özerk özerk birbirlerini yeseler.
yazık artık bu insanlara ya sorumluluk alan yok hesabını soran yok.

cnm içinn rahat olsun Van cok sıkıntılı bi yer degıl ve suan bızım bulundugumuz iller içinde bildiğin doğunun Parisi:)Daha kalabalık oldugu için daha cok polis daha cok asker daha çok saglıkcı ögretmen memur demek..tabıkı bu dedıklerım Van merkez için.. Keske bizimde Vana cıksaydıı:cry:

Esimde bir konslosluka İstanbul da bu yol 2 kere olay oldu
İlkinde olayi fark eden esim idi
İkncide ise 10 dk erken cikmisti saldirdilar.
Öyle zorunlu tayin filan yok direk yurtdisinda baglilar da şöyle soyliyim her gün ama her gün APansizin aradiginda odum kopuyor, hepsi allaha emanet çok zor
Gondermezdim ben de gitmezdim

Simdi burda ölum heryerde diye cumleler kurardim.
Ama hepmizin cigeri yaniyor su gunler.
Senin yerine koydum kendimi ve diyorumki: gitmesin.

Eşimin arkadaşları, kimi eş dost gidin diyorlar, van bi nebze güvenli diyorlar ama yarın öbür gün oranında karışmayacağının, pkk nın orayada el atmayacağının,eşimin servisine pusu kurulmayacağının garantisi yok!Şimdi kimileri de çıkıp İstanbul da , Ankara da veya diğer illerde de bunlar olabilir diye yazmasın, evet olabilir ama doğudaki ve güneydeki illerde olma ihtimali iki kat daha fazla:( Birde sindiremediğimiz bir durum var, emniyette bizden önce doğuya gitmesi gereken sırası gelen bi çok insan var amma velakin bu insanlar torpili olduğu için, arkalarını dayayabildikleri dayıları olduğu için bizim gibi arkası olmayanlar doğu hizmetine yollanıyor....Lanet olsun kabul etme bu haksızlığı diyorum eşime, işssiz kalsanda, bunun için beni suçlasanda GİTME diyorum

Kendisi gitmek isterse ne yapabilirsin ki, hem istifa edip hem de iş bulamayıp bunalım yaparsa o da kötü

ben de olsam gitme derdim. istifa etmesini isterdim şahsen.
elbette ölüm her yerde ama ben tedbirimi alayım da ölüm yine gelip bulursa kader derim.
eşim taşeronda işçi. doğuya kadrolu olarak atanma şansı var ama ben istemiyorum.
burada 50 iş değiştirsin ama doğuda hep korku içinde, tetikte yaşamak daha zor.

Back
X